Rutte op pad met Rotterdamse politie

Diepe wonden bij personeel van winkels aan de Ramblas

Ziek van stress thuis na aanslag

TERREUR VAN BARCELONA KRIJGT EEN GEZICHT

KWAAD vs ONSCHULD

Links Moussa Oukabir, rechts Julian Cadman. De een is 17 jaar en zat achter het stuur van het busje, de ander is 7 liep naast zijn moeder op de Ramblas. Moussa wilde alle ongelovigen doden, Julian hield van dansen. Moussa is doodgeschoten, Julian is spoorloos en wordt nog gezocht door zijn wanhopige vader en zijn opa, terwijl de moeder met botbreuken en hoofdwonden in het ziekenhuis ligt. Het zijn twee jonge gezichten van de aanslag in Barcelona. Inmiddels komen steeds meer namen en portretten van daders en slachtoffers naar buiten.

Catalaanse politie: ’Niet Moussa maar Younes’

Klopjacht op ’hoofddader’ aanslag Barcelona

Niet Moussa Oukabir, maar Younes Abouyaaqoub (22) bestuurde de witte bus die een bloedbad aanrichtte op de Ramblas donderdag.

Gezochte Belgische in Griekenland aangehouden

Een 22-jarige Belgische tegen wie een Europees arrestatiebevel liep wegens betrokkenheid bij een terroristische organisatie, is op het Griekse eiland Corfu aangehouden.

Telegraaf TV

Totale hysterie voor Channing Tatum

Gillende vrouwen bivakkeerden de hele dag bij de rode loper van ...

Terrorist sliep naast toeristen

Fransman Patrick de Villarose was op vakantie in het Spaanse ...

Keizer 'klaar met verliezen bij Ajax'

In Telesport VNDG: 'Ajax likt wonden op de day after', 'druk bij ...

'Jonge daders missen IS-skills'

Wat valt er op aan de werkwijze van de jonge terroristen die ...

Channing Tatum op de Wallen

Hollywood-superster Channing Tatum is gespot in Amsterdam. Onze ...

Henny Huisman: ’Herstel duurt een jaar’

Henny Huisman is de klap die hij in juni heeft gemaakt, toen hij een voetganger wilde ontwijken met zijn fiets en daaraan vijfendertig breuken in zijn arm overhield, nog lang niet te boven. De revalidatie kan volgens de presentator nog een jaar gaan duren.

Dood van haar twee mannen maakte Liesbeths leven leger

Liesbeth List en partner Robert Braaksma die na een ziekbed in 2014 overleed.

De laatste jaren van LIESBETH LIST (75), die gisteren op deze pagina bekendmaakte een punt te zetten achter haar carrière, kunnen niet de gelukkigste van haar leven zijn geweest. Ze werden gekenmerkt door het verdriet om haar twee mannen, en de leegte die zij achterlieten...

Bal ligt bij steden zelf, maar die lopen niet warm

’Terreurbus is wel degelijk te stoppen’

Winkeliers in de Kalverstraat zouden graag ’rampalen’ zien aan het begin en eind van de drukste winkelstraat van Nederland.

Grote steden lopen niet warm voor relatief simpele verkeersmaatregelen om aanslagen te voorkomen. Deskundigen pleiten ervoor die wel te nemen. De Amsterdamse burgemeester Van der Laan weigert tot ongenoegen van winkeliers rampalen neer te zetten aan het begin en einde van de Kalverstraat.

Verkeer staat drie keer per dag stil

Trucker laks met hoogte

De Coentunnel lijkt hoog genoeg. Maar omdat chauffeurs zich niet aan de laadhoogte houden, wordt het verkeer toch voortdurend opgehouden.

Rijkswaterstaat slaagt er maar niet in het probleem met te hoge vrachtwagens bij de Amsterdamse Coentunnel te voorkomen.

Minister is geenszins van plan boetekleed aan te trekken

’We zaten er bovenop’

Demissionair minister Schippers (Volksgezondheid) bijt van zich af aan de vooravond van het ingelaste debat over het eierenschandaal.

Komende week zullen staatssecretaris Van Dam (Economische Zaken) en minister Schippers (Volksgezondheid) zich eindelijk in een debat met de Tweede Kamer verantwoorden over de eiercrisis. Maar Schippers is niet van plan het boetekleed aan te trekken, blijkt uit een vraaggesprek met deze krant. Sterker nog, ze vindt dat de geplaagde pluimveehouders ook zelf beter hadden moeten opletten.

Supermarkten nog wel bij goedkoopste

Klant schrikt zich een ongeluk aan de kassa

De consument is kritischer geworden. Men wil kwalitatief betere en dus duurdere producten.

Onze boodschappen zijn in een jaar tijd fors duurder geworden. Voor melk en boter moet zelfs een derde meer worden afgerekend dan vorig jaar. Ook vlees en vis zijn veel duurder geworden.

Bella Italia

De Niro (74) viert verjaardag op de fiets

Robert De Niro met dochter Helen Grace. Ze worden gevolgd door een bodyguard.

Dubbelvoudig Oscarwinnaar ROBERT DE NIRO heeft zijn Italiaanse roots nooit verloochend en zoekt het land van zijn voorouders vrijwel elk jaar wel een keer op. Nu verblijft hij in een oogverblindende villa aan het Comomeer waar hij deze week - op zijn 74e verjaardag - op de fiets werd gespot met zijn dochter HELEN GRACE (5).

Politie wil dam opwerpen tegen Albanese maffia

De politie jaagt op criminelen uit Balkanlanden, die in Nederland proberen voet aan de grond te krijgen. Vorige week werd door een speciaal politieteam een Albanese moordverdachte opgepakt die op de ’most wanted’-lijst van Interpol staat.

De grootschalige drugshandel door Albanese criminelen in Nederland loopt de spuigaten uit. Politie en justitie in Amsterdam adviseren het kabinet om opnieuw een visumplicht voor Albanezen in te voeren. Dat staat in een alarmerende interne notitie van de politie, die in handen is gekomen van De Telegraaf.

Feyenoord legt ruim 4 miljoen neer voor Larsson

Sam Larsson

Feyenoord dendert door op de transfermarkt en reikt trainer Giovanni van Bronckhorst met de komst van de Zweedse international Sam Larsson van SC Heerenveen de laatste versterking aan. In een speciaal gehuurde ruimte van Hotel Jan Tabak in Bussum bereikten de Rotterdammers gistermorgen een akkoord over een transfer van ruim vier miljoen euro.

Definitieve streep door Van Persie bij Feyenoord

Robin Van Persie

De komst van Sam Larsson naar Feyenoord maakt duidelijk dat Robin van Persie deze transferwindow niet naar Rotterdam komt.

Boosheid bij Ajax-talenten over scheve verhoudingen

Donny van de Beek, Andre Onana, Matthijs de Ligt en Justin Kluivert.

Eén van de problemen binnen Ajax die moet worden opgelost, is de boosheid bij de eigen talenten over de scheve salarisverhoudingen. Dodelijk in een kleedkamer.

Tweede lijk in geëxplodeerd huis Alcanar

De Catalaanse politie heeft vrijdag in het huis in Alcanar, waar waarschijnlijk bommen werden gemaakt voor aanslagen, de stoffelijke resten gevonden van een tweede persoon. Het pand werd woensdag door een enorme ontploffing in puin gelegd.

Drenkelingetje gereanimeerd

De hulpdiensten hebben vrijdagavond een kind uit een sloot in Bodegraven gehaald. Het slachtoffertje is door brandweerlieden gereanimeerd en overgebracht naar het ziekenhuis. Het is onduidelijk hoe het kind eraan toe is.

Man neergeschoten in Amsterdam

Bij een schietpartij bij de Halal Fried Chicken aan het Jan Postmahof in Amsterdam is vrijdagavond een man neergeschoten. Hij raakte daarbij gewond aan zijn been. De politie is op zoek naar twee daders. Een van hen is een man van 1.80 met een grijze bodywarmer, een zwarte broek. Hij zou een ook een nektasje bij zich dragen.

Auto's één voor één gecontroleerd bij grens

Verdachte Barcelona mogelijk gevlucht naar Frankrijk

De politie jaagt op de 22-jarige Younes Abouyaaqoub die mogelijk met een witte Renault Kangoo de Franse grens is gepasseerd.

De Catalaanse politie, de ‘Mossos’ zeggen dat Younes Abouyaaqoub, 22 jaar de enige terrorist is die nog op de vlucht is na de aanslagen op Barcelona en Cambrils. Ondertussen heeft Spanje aan Frankrijk de gegevens doorgegeven van één van de gehuurde bussen die waarschijnlijk bij de aanslagen betrokken is, voor het geval die de grens zou oversteken, zo zegt ‘France Info”. Het gaat om een witte Renault Kangoo.

Miljardair Icahn stopt als adviseur Trump

Carl Icahn

De Amerikaanse zakenmagnaat Carl Icahn (80) is opgestapt als speciaal adviseur van president Donald Trump. Icahn was na het aantreden van Trump benoemd tot adviseur voor zakelijke regelgeving, maar lag onder vuur van enkele Democraten die vragen opwierpen over conflicterende belangen van de miljardair.

Totale hysterie voor Channing Tatum

Gillende vrouwen bivakkeerden de hele dag bij de rode loper van de première van Logan Lucky om niemand minder dan Channing Tatum te ontmoeten. Wij waren erbij en spraken de superhunk.

Familie Kluivert redt puppy's

Rossana Kluivert is met het gezin in de auto gesprongen om drie puppies te redden van de straten van Parijs.

Spaanse politie: ’Daders waren jong’

Het viertal van wie een signalement werd verspreid, v.l.n.r.: Moussa Oukabir (17), Said Aallaa (18), Mohamed Hychami (24) en Younes Abouyaaqoub (22). De politie is nog op zoek naar Younes. Moussa werd eerder doodgeschoten.

Een groep van acht tot elf terroristen is verantwoordelijk voor de twee aanslagen in Barcelona en Cambrils, zo meldt de Spaanse politie vrijdag. Vier van hen zijn aangehouden en vijf leden van de bende zijn in de nacht van donderdag op vrijdag door de politie in Cambrils doodgeschoten.

Barça met speciaal shirt na aanslag

Het speciale shirt van FC Barcelona.

De voetballers van FC Barcelona dragen zondag in de eerste competitiewedstrijd van het seizoen tegen Real Betis niet hun eigen namen op de achterkant van hun shirts.

Opinie Hans Wiegel

Is er door Asscher wel nagedacht?

Hans Wiegel

Als je met elkaar bezig bent te proberen een kabinet te maken, zijn in feite maar een paar punten van belang. Je moet het echt willen, je moet elkaar vertrouwen en je moet naar buiten toe niet doen aan ketelmuziek. En lekken uit de besprekingen schaadt het vertrouwen.

Kringen

Wespen

Rob Hoogland

Die foto, vrijdag op de voorpagina. Die gewonde man met ontbloot bovenlijf liggend op de anders zo vrolijke Ramblas. Zijn linkerbeen lijkt onder de knie verloren gegaan. Uit wanhoop en van pijn heeft hij zijn rechterhand tegen zijn voorhoofd geslagen, een vrouw met een kind op haar arm staat ernaast. Zíjn vrouw en kind, neem ik aan. Het meisje, twee of drie jaar, ziet toe hoe hij lijdt. Foto’s zwijgen, maar ik hoor de geluiden wel: onophoudelijk gillende sirenes, geschreeuw, gehuil.

Iggy Pop, Moderat en Beyoncé’s zusje maken indruk

Lowlands dendert voort

Iggy Pop, 70 inmiddels, kan er op de vijftigste Lowlands zomaar weer bij zijn.

Je weet het van tevoren, ziet het aankomen en nóg overdondert het enorm brede aanbod aan muziek op Lowlands. Zeker zo’n eerste dag kan het niet uiteenlopend genoeg. Wat te denken van achter elkaar Chef’Special, Solange, Moderat, Kim Janssen en Iggy Pop?

Twee doden bij aanval met mes in Finland

UPDATE 19.40 - De Finse politie heeft vrijdag in Turku een man neergeschoten die met een mes op voorbijgangers instak. Bij de steekpartij vielen twee doden. Eén overleed ter plekke, de ander in het ziekenhuis. Ook raakten acht mensen gewond. Zes van hen liggen nog in het ziekenhuis, van wie drie op de intensive care. De politie schoot de dader in zijn been om hem te overmeesteren.

Terrorist sliep naast toeristen

Fransman Patrick de Villarose was op vakantie in het Spaanse Alcanar toen hij er tot zijn schrik achterkwam dat hij al dagen naast een terrorist woonde.

Nederlandse slachtoffers zwaargewond

Mensen lopen over Las Ramblas, een dag na de aanslag in de toeristische winkelstraat.

De Nederlandse slachtoffers van de aanslag in Barcelona zijn er slecht aan toe. Dat bevestigen familieleden van het gezin uit Dedemsvaart en hun 16-jarig meereizend vriendinnetje. Het gezelschap was in Spanje op vakantie.

'Jonge daders missen IS-skills'

Wat valt er op aan de werkwijze van de jonge terroristen die toesloegen in Spanje? Silvan Schoonhoven vertelt over hun psyche en link met IS.

'Barcelona is hard getroffen'

De reisbranche krijgt een stevige tik. De Ramblas is een toeristische trekpleister vol stalletjes en winkels. Ook Nederlandse ondernemers vrezen voor de gevolgen. DFT's Yteke de Jong vertelt.

Morgen in de krant, nu al te lezen in Telegraaf Avond

'Terreurbus is wel degelijk te stoppen'

In Telegraaf Avond een voorproefje op de krant van morgen, met onder meer: 'Terreurbus is wel degelijk te stoppen'; Ziek van stress thuis na aanslag; Waagstuk Hudon's Bay; Niet zo Mokums als Meppel; Lange adem op transfermarkt en de vakantiegeheimen van cabaratier Richard Groenendijk: 'De heerlijkste zomers zonder vakantie'.

Adviseur Bannon weg uit het Witte Huis

Steve Bannon, de strategische adviseur van de Amerikaanse president Trump, is ontslagen. Dat melden verschillende Amerikaanse media. Bannon zou momenteel afscheid nemen van zijn collega’s in het Witte Huis.

Onrust bij D66 over formatie

Alexander Pechtold (D66) verlaat het Johan de Witthuis tijdens een onderbreking van de formatiegesprekken.

Binnen D66 is onrust ontstaan over de toekomst van het meervoudig ouderschap. In een nog te verschijnen brief in het bezit van deze krant trekken bezorgde partijleden aan de bel. Ze willen dat Alexander Pechtold een andere koers gaat varen in zijn onderhandelingen met VVD, CDA en CU.

’Minder koeien werkt’

Het verkleinen van de veestapel werpt zijn vruchten af. De vervuilende stof die in mest zit, wordt veel minder aangetroffen waardoor Nederland nu al onder de Brusselse norm uitkomt. Het kabinet waarschuwt wel dat de buit nog niet binnen is: boeren moeten deze lijn voortzetten, anders dreigt opnieuw een noodgedwongen vermindering van het aantal koeien.

Veel fraais op eerste Lowlands-dag

Sean Paul was de eerste grote ster van Lowlands 2017 en de Jamaicaan stelde niet teleur.

Lowlands-bezoekers hebben niet te klagen vooralsnog, bij de eerste concerten van de 25e editie van het festival zitten heel wat toffe optredens. Voorlopig hoogtepunt is de show van Sean Paul.

Gedood door kokend water

Een 44-jarige vrouw uit Eindhoven is maandag overleden nadat ze een dag eerder kokend water over zich had heen gekregen.

Ouders Joey in Turkije

De ouders van Joey Hoffmann zijn in Turkije om daar hun overleden zoon te identificeren. Dat heeft de gemeente Haaksbergen bevestigd na berichtgeving hierover in de Stentor.

Duits pensioen toch belast

Senioren die in Duitsland hebben gewerkt, moeten pensioen in leveren door een nieuw belastingverdrag.

Larsson naar Feyenoord

Sam Larsson

Heerenveen en Feyenoord zijn akkoord over een transfer van Sam Larsson. De Rotterdammers verwachten ook snel rond te komen met de Zweedse aanvaller en willen hem maandag aan de groep toevoegen.

Telesport VNDG

’Ik ben het vooral zat dat we niet winnen’

Marcel Keizer

In Telesport VNDG: 'Ajax likt wonden op de day after', 'Druk bij PSV onverminderd' en 'Kelderman een gemotiveerde kopman'.

Ajax bevestigt: Sanchez naar Tottenham

Davinson Sanchez vertrekt bij Ajax.

Ajax heeft het vertrek van Davinson Sanchez naar Tottenham Hotspur bevestigd. De Amsterdamse club ontvangt een bedrag van 42 miljoen euro voor de Colombiaan, dat door bonussen kan oplopen tot 45 miljoen.

Britse televisiester Bruce Forsyth (89) overleden

De Britse entertainer Sir Bruce Forsyth is vrijdag op 89-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn manager namens de familie bekendgemaakt. Forsyth kampte al enige tijd met een zwakke gezondheid.

’Michael Douglas wordt voor eerst opa’

Michael Douglas wordt voor de eerste keer opa. De vriendin van zijn oudste zoon Cameron is in verwachting, meldt People. "Iedereen is hartstikke blij voor hem", zegt een bron. "Michael kijkt er enorm naar uit om grootvader te worden."

ABBA-lid Benny komt met solo-album

Benny Andersson

Benny Andersson komt met een nieuw album. De 21 nummers tellende soloplaat Piano, met pianomuziek van de Zweedse ABBA-songwriter, wordt 29 september uitgebracht, meldt Universal Music Group.

Huis-bv helpt ouders en kind

Het zal je als ouder maar gebeuren: een kind gaat studeren, maar kan in de grote stad geen woonruimte vinden, en op de spaarrekening, zonder noemenswaardige rente, staat een leuk bedrag stof te vangen.

Aziatisch Songfestival

Het Eurovisiesongfestival krijgt een Aziatisch-Pacifische versie. Dat heeft de European Broadcasting Union (EBU), de organisatie achter het liedjesfestijn vrijdag bekendgemaakt.

’Stem niet op Merkel’

Erdogan moedigt Turken in Duitsland aan tegen Merkel te stemmen.

De Turkse president Recep Tayip Erdogan heeft de ongeveer 3 miljoen stemgerechtigde Turken die in Duitsland wonen opgeroepen om niet op de CDU, de partij van bondskanselier Merkel en nog enkele andere partijen te stemmen. De Duitsers gaan op op 24 september naar de stembus om een nieuwe Bondsdag te kiezen.