vrijdag 23 november 2012, 12:27

PVV: geen geld voor gehoor Poolse koeien

© ANP

De PVV vraagt premier Mark Rutte opheldering over berichten dat Polen voor honderden miljoenen euro's Europees subsidiegeld heeft besteed voor de aanleg van kilometerslange geluidsschermen langs een snelweg bij Warschau. Langs de weg staan nauwelijks huizen, wel veel weilanden met koeien.

Trouw berichtte vrijdag over de mogelijke verkwisting. In Warschau gaat de grap dat Polen inmiddels een heel rijk land is, omdat geen enkel ander land het zich kan veroorloven om koeien in de wei zo goed te beschermen tegen geluidsoverlast.

„Veel gekker moet het niet worden. Honderden miljoenen ook van ons geld naar geluidsschermen voor Poolse koeien”, twittert PVV-leider Geert Wilders. De kwestie is voor hem ook aanleiding voor een paar pittige Kamervragen aan Rutte. „Is het u bekend dat Polen met ons geld voor honderden miljoenen geluidsschermen voor koeien heeft gebouwd? Hoe groot was de overlast die de Poolse koeien hebben ervaren? Heeft dit geleid tot een lagere melkproductie?“

Wilders roept Rutte ook op de geluidsschermen vrijdag aan de orde te stellen tijdens de EU-top in Brussel, waar de EU-leiders praten over de nieuwe miljardenbegroting voor de EU voor de periode tot 2020, „zodat de Nederlandse belastingbetaler niet meer meebetaalt aan de gehoortoestand van Poolse koeien”. Polen ontvangt jaarlijks miljarden euro's vanuit de EU.

Gerelateerde artikelen

PVV boos om verkeersschermen voor Poolse koeien
23 Nov 12

Meer artikelen in Nieuws

Zweedse acteur Michael Nyqvist overleden
1 uur geleden
Spoorloos-duo probeerde te vluchten
2 uur geleden
Team hoopt met video's op meer MH17-getuigen
1 uur geleden
Mysterie ’Boze Beppie’ opgelost
2 uur geleden
Robbie Williams zegt sorry tegen Jimmy Page
3 uur geleden
Vierde motorclublid opgepakt voor ontvoering
10 uur geleden
Amerikaanse senaat stelt stemming zorgwet uit
4 uur geleden
Venezuela's Maduro waarschuwt voor oorlog
3 uur geleden
Hoe weldenkend zijn de Belgen?
3 uur geleden
Stokpaardje
3 uur geleden