zaterdag 19 januari 2013, 5:30 — 1079 reacties

Meer belasting om oldtimers te ontzien

© Telegraaf

Om bezitters van klassieke oldtimers belastingvrij te kunnen laten rijden, moeten autobezitters meer motorrijtuigenbelasting gaan betalen.

In het regeerakkoord staat dat de vrijstelling in de motorrijtuigenbelasting voor mensen met auto’s van 25 jaar en ouder wordt afgeschaft. Daarmee hoopt het kabinet het bezit van de meer vervuilende wagens te ontmoedigen. Het schrappen van het belastingvoordeel levert de staat bovendien 156 miljoen euro op.

De Tweede Kamer heeft staatssecretaris Weekers (Financiën) echter opgedragen een uitzondering te maken voor mensen die louter hobbymatig een oldtimer hebben. Om dat mogelijk te maken en zonder het al ingeboekte miljoenenbedrag te verliezen zou de staatssecretaris nu dus overwegen om van alle automobilisten via de motorrijtuigenbelasting een extra financiële bijdrage te vragen van een paar euro per auto.

Lees alle details vandaag in De Telegraaf

Reageer Reacties (1079):

albert testerink op 31-1, 13:44

ik betaal al belasting voor mijn auto dus waarom zal ik nog betalen voor mijn 3 oldtimers waar ik maar weinig mee rij, en zuinig op ben laten ze die mensen die alleen een oldtimer hebben en waar ze continu meerijden maar dokken als ze dit doorzetten gewoon met ze allen naar den haag met oldtimer

Eduard Pijl op 31-1, 10:35

Nederlandse politiek: Met een volslagen ondoordacht,dom en vooral asociaal plan komen om meer geld uit de burger te slaan. Het maakt allemaal niet uit want ook al is het onuitvoerbaar, die zogenaamde extra inkomsten worden gewoon "ingeboekt". Ze zullen dan dus ergens vandaan moeten stelen.

landcruiser lemelerveld op 29-1, 13:08

zoals in zo veel landen belasting bij de brandstof op , dikste auto /meeste kilometers betaald het meest. klaar. maar dan wel de wegenbelasting eraf van alle autos,maar dat gaat dan in nederland weer mis.

Meer artikelen in Nieuws

Verzet tegen Zuidas
3 uur geleden
Georgina slaat regelmatig filmrol af
5 uur geleden
Marc Dutroux krijgt 'vriend' in gevangenis
5 uur geleden
Zijlstra: er komt geen kabinet VVD-CDA-D66
28 minuten geleden
Max Verstappen ziet weer kansen
8 uur geleden
Oprotpremie bij waterschap
6 uur geleden
Relatie met Canada perfect
7 uur geleden
D66: Rutte schijnheilig
3 uur geleden
Zijlstra hekelt linkse politici
3 uur geleden
Steeds meer laaggeletterden
6 uur geleden