donderdag 31 januari 2013, 10:42 — 114 reacties

'Ik wil gewoon geen seks meer'

Ze is pas 29 jaar en is er helemaal klaar mee. De Britse Lisa Smith heeft besloten dat ze geen seks meer wil. Er is lichamelijk niets mis met haar, maar ze verafschuwt seks. Ze wil graag een  relatie met een man maar zonder seks.  En als ze naar kinderen verlangt dan overweegt ze adoptie. Kun jij je een leven zonder seks voorstellen?

Reageer Reacties (114):

GJW2 op 10-2, 13:59

Waarom zou de schepper (wat dat dan ook moge zijn) de mens de drang naar seks hebben gegeven? natuurlijk voor de voortplanting, maar om dat te bereiken moest er toch iets leuks aan voorafgaan, anders begin je er toch niet aan? Dat er mensen zijn die seks niet leuk vinden is een feit, evenzo dat die mensen iets natuurlijks missen en geen moeite willen doen te achterhalen wat er m,is is.

Ik was daar ook, maar nu... op 4-2, 15:11

Aseksueel of niet? of je hebt gewoon hele slechte ervaringen gehad waardoor je een hekel eraan krijgt of wat meestal het geval is, je bent niet in touch met je sexy lady inside. Uit schaamte of ongemak kan je haar onderdrukken en dan is geen enkele sex leuk. Je voelt je vies of vindt het vies. Dat had ik ook een aantal jaren...maar toen ik mezelf weer mooi en sexy begon te vinden kwam die onderdrukte diva sterk naarboven als nooit te voren! Ik droeg weer sexy kleding, danste voor de spiegel. En Sex is nu hemels voor mij! Ik hou weer van mezelf

vrouw die niet zonder sex kan :D op 3-2, 13:09

sex heerlijk zou niet zonder kunnen! de ene week 4x en soms een week ook niet, is maar net hoeveel zin ik en mijn vriend hebben. het allerbelangrijkste van goede en lekkere sex is.... erover praten! want er niet over praten is vaak het grootste probleem. (bijna) iedereen doet maar over praten is toch nog steeds een soort van taboe... rare wereld :S

adviesje op 2-2, 16:03

misschien zouden vrouwen meer zin in sex hebben als hun partner gedurende de dag wat meer intimiteit zouden tonen. Even een aai over de bol, een compliment, een knuffel, een kusje.... en niet wachten tot 's avonds in bed er opeens zin moet zijn. zo zitten vrouwen niet in elkaar

Moderne man op 2-2, 15:42

Waarom moet een man verplicht iets doen in het huishouden? En waarom 2x per week? Waarom niet als je er allebei zin in hebt? Maar nee, de dames zeuren altijd maar hij doet niks, waarom kan de man nou niet aan d behoefte van de vrouw denken? Kortom dames, als je geen oog hebt voor de behoefte van je man of vriend, waarom verwacht je dat omgekeerd dan wel? Het lijkt me dat je dit in een gezonde relatie samen oplost. Zo niet, dan zit je niet in een gezonde relatie en dat is ligt net zo veel aan jezelf als aan je partner.

horslady op 2-2, 15:28

ik ben precies hetzelfde voor mij hoeven die poppekasten ook niet waarvoor wel??? om de man te plezieren???? helaas daar bedank ik voor het is mijn lijf

vlinder op 2-2, 14:54

De reacties van de mannen hier is zo typisch man. Ben het trouwens helemaal met lieveheersbeestje31 en etna eens!

Lyd op 2-2, 12:15

Ze is niet lesbisch en lichamelijk is er ook niks mis?????? Dus als ze gay zou zijn is er iets mis? Misschien een grote controle behoefte, bang voor emotie!!! En waar die cijfers vandaan komen dat lesbienes het minst vaak seks hebben????

E.I.Z. op 2-2, 10:29

Ik heb jarenlang seks als een moetje gezien. Verzon genoeg redenen om het tot het minimale te houden. Wel verwachtte ik van hem dat hij klaar voor mij stond in allerlei opzichten. Maar als ik zijn basis behoefte negeerde waarom zou hij dan wel moeite moeten blijven doen en zo werd onze relatie steeds slechter. Uiteindelijk heb ik gekozen voor een leven met m'n man en dus ook een seksleven en ik zou nu niet meer anders willen. De hele relatie is in alle opzichten veel intenser geworden.

carla op 2-2, 10:15

Waarom het moeten om je man te plezieren niets MOET Wanneer hij ECHT van je houd heeft hij te allen tijden respect voor je en dat maakt dat de sex fantastisch is :-)

Susanne op 2-2, 8:12

Ik houd ook niet van sex. Vind het altijd zo'n gedoe. En alle mannen willen altijd 's ochtends sex. yak! :-(

Gekke Henkie op 1-2, 15:48

Ik lees hier tussen de regels steeds' ....het is voor mannen nooit genoeg ....', een beetje een misplaatste uitspraak waarbij veel mannen het met 0 of 1 keer per jaar moeten doen. Met 1 keer per maand zou ik allang blij zijn.

cats op 1-2, 13:55

Ik denk toch dat al die klagende mannen het probleem eens bij zichzelf moeten zoeken. Ondanks dat het van mij niet zo nodig hoeft zoals ik al zei, heb ik er niets op tegen met hem te vrijen als de zin er bij hem is en dan is het echt niet vervelend, integendeel. Maar aan een laag libido doe je gewoon niets. Een man die aandacht besteed aan zijn vrouw ook zonder op meer uit te zijn krijgt meer voor elkaar. Veel mannen denken ook dat ze goed in bed zijn, en dat het recht op en neer lekker is. Vraag eens oprecht wat zij nodig heeft.

sophie op 1-2, 13:42

Misschien moeten we gewoon accepteren dat mannen anders zijn dan vrouwen. Ik heb eens in een enquete gelezen dat homo"s het vaakst sex hebben, gehuwden een stuk minder en lesbienes het allerminst. Misschien zegt dit wat over het verschil tussen man en vrouw. Helaas blijkt de man een grote behoefte aan sex te hebben, foutje in de schepping!

barthelomeus op 1-2, 11:33

(S)gast.waarom ligt het volgens jou aan de man?Een vrouw kan ook eens initiatief tot sex nemen..Nee de vrouw laat het zo als vaak weer eens van de man afhangen..

I. Bernaers op 1-2, 10:24

Ik wilde wel om mijn relatie te redden maar het lukte mij niet meer. Ik kon mij niet meer openstellen voor mijn geliefde want hij deed geen enkele moeite meer voor mij op welk gebied dan ook. Ik kan niet op commando sex hebben zonder wat voorspel en zonder het gevoel dat hij mij wilde. Helaas heeft onze relatie het niet gered en ik weet zeker dat het niet (meer) hebben van sex daar de oorzaak van is.

Mjp1974 op 1-2, 10:18

Waarom moet het altijd een verplicht nummertje zijn? En waarom altijd minimaal 2x per week? Waarom niet als je er allebei zin in hebt. Maar nee de heren zeuren altijd maar ze heeft geen zin een vrouw heeft ok wel eens zin Maar doe het dan pas.en niet omdat het zgn moet!

realist 1a op 1-2, 10:08

Het egoïsme wat ik in mijn reactie bedoelde is helaas bevestigd door Etna. Het zal van 2 kanten moeten komen,en seks hoort bij een relatie.Juist door het egoïsme en het niet meer willen lopen relaties mede spaak.Helaas sta je als vrouw te sterk in het systeem en daar maken ze dan ook grof misbruik van, de goede uitgesloten.

Gekke Henkie op 1-2, 9:37

Schokkend, wat hier te lezen is, egoïsme ten top. Ik heb ook zo’n vrouw. Wel knuffelen, maar overal van af blijven; Dan ook maar niet knuffelen is mijn devies. De vrouw bepaalt de grens, blijf je daar veilig onder dan zijn de rapen gaar, want ze wil wel knuffelen. Maar ik blijf uit zelfbescherming dan maar heel ver van die grens af en gezellig is het in ieder geval niet meer, raar hè? En al die vrouwen op feestjes maar net doen of het thuis in bed elke avond feest is. Ergens is er in de evolutie is goed fout gegaan. Succes heren!

Henkos op 1-2, 9:20

Seks is gewoon een levensbehoefte. Uiteindelijk loopt je relatie kapot. Je verwacht van je partner dat die ook geen seks mag hebben. Dat werkt dus niet. Dus als je zelf geen seks wilt, en je partner mag ook niet ergens anders aan zijn trekken komen, dan gaat het uiteindelijk mis. Of je moet samen a-seksueel zijn.

lieveheersbeestje31 op 1-2, 8:22

Wat hier weer opvalt is dat de meeste reacties van mannen zijn. Wat ook opvalt is dat ze allemaal het klagen en nooit genoeg seks hebben en het dan heel normaal vinden om het buiten de deur te zoeken of gelijk maar willen scheiden. De kinderen maken niet meer uit en zijn de dupe van deze egoisten die de benen nemen. Dan de zeurpieten die klagen over het figuur van de vrouw, kijken die weleens in de spiegel? Zie zoveel mannen met dikke buiken en uitgezakte lijven! Sex hoort in een relatie maar het is niet de kracht waar een relatie om draait.

Kees B op 31-1, 21:24

Nou nou etna, dat is echt cliché, vrouwen die zeuren over hun ongesteldheid. Wist je dat meerdere onderzoeken aan toonde dat vrouwen klagen om te communiceren? Daar bij is ongesteld zijn een persoonlijk probleem, dus hoef je niet te verwachten dat de hele wereld daar rekening mee gaat houden, je op handen draagt of je zielig vind. Mannen, werken het hardst, hebben de zwaarste banen, willen als ze thuis komen liefde en plezier en sex, maar wat krijgen ze? Juist een ongestelde vrouw die zeurt, de sfeer verpest, en nooit zin in sex heeft.

etna op 31-1, 21:04

Pure egoïsme van de vrouw als ze niet meer willen. O ja,misschien is het wel andersom,vrouwen mogen ongesteld worden,met pijn etc.,vrouwen mogen baren etc. altijd vrouwen,en wat dragen mannen bij.Ze moeten hun lusten kwijt,nou die kan je ook inhouden en niet als een krolse kater je vrouw ff uit de schuiflade trekken,omdat jij als vent aan je gerief moet komen. Dus wie is hier de egoïst. En als ze dan hun zin niet krijgen,maar meteen bij een ander wat gaan halen. Het is verdorie geen zak patat.!!

verslaafd op 31-1, 19:25

Een leven zonder seks... Ik kan het me niet voorstellen. ik zou niet zonder kunnen. Maar ik ben ook zeker een voorstander ervan dat het absoluut niet het belangrijkste in een relatie is.

tieneke op 31-1, 17:37

Mis het niet vooral die dwangmatigheid niet heerlijk seksloos te zijn.Iedere dag weer die ellende.Blij dat i8k er vanaf ben.

Strijdervoorvrijheid op 31-1, 17:23

Zorg eens dat je niet zo veel gifstoffen binnen krijgt, dan komt de sekszin gewoon weer terug. Een leven zonder seks is gewoon teken van ongezondheid, laat je dat niet door ze aandoen!! Wordt wakker.

Goulash op 31-1, 16:52

Na lange tijd het verplichte nummertje op zondaochtend ben ik blij dat het al een lange tijd niet meer hoefd.

realist 1a op 31-1, 16:35

Wat opvalt is dat vrouwen het toch relatief normaal vinden dat ook als je relatie hebt, puur aan zichzelf denken. Pure egoïsme vind ik dat, In een relatie is seks heel gewoon, anders ga ik het als man wel buiten de deur zoeken, moet ze ook niet klagen, eigen schuld.

Mien op 31-1, 16:02

Niets lekkerder dan opgewonden te raken van je eigen partner en dat niet alleen lichamelijk maar ook geestelijk spiritueel samenzijn. Seks is meer dan lichamelijk genot alleen en ja heel belangrijk met de juiste persoon en daar hebben we meteen al het grootste probleem. De meeste mannen en vrouwen zijn veels te snel tevreden met de keuze van hun partner en gedoemd om een onbevredigende (letterlijk en figuurlijk) seksrelatie te hebben. Aantrekkelijk blijven voor jezelf en de ander is ook belangrijk. Seks heerlijk met mijn vent!

sjefke op 31-1, 15:53

als ik zo eens lees in de reacties klopt die 1% van de bevolking ook niet denk ik. zo te zien zijn het er nog veel meer

rogier op 31-1, 15:42

De mensen die hier roepen. "voor mij hoeft het ook nooit meer" hebben dus nog nooit echt lekkere sex gehad. Er bestaat niks mooiers en lekkerders dan een mooie vrijpartij met heel veel liefde.

Man die "Alles" kan op 31-1, 15:40

Heb relaties met vele vrouwen gehad maar het was steeds eerst geld, sex en babbelen! (Wellicht ook mijn eigen slechte keuze) Heb nu geruime tijd een relatie met een lieve en leuke vriendin. Wij zitten samen wat betreft denken en doen op een lijn. Bij intimiteit met elkaar kunnen samen blijven praten en lachen. En gaat hij er niet in dan nog niets aan het handje want het gebeurt vanzelf als we het allebei willen. Niet meer en niet minder. Wij hebben samen het gevoel met elkaar "Oud" te willen worden dus wij ervaren geen tijdsdruk!

idso op 31-1, 15:39

Dat vrouwen geen sex willen is hun goed recht, maar dan moeten zij ook niet zeuren als hun man de sex ergens anders gaat opzoeken.

Porto op 31-1, 15:35

Groot gelijk! Leven bestaat uit op je eigen gemak voelen bij iets en niets doen wat je tegenstaat en/of geen behoefte aan hebt; teveel mensen lopen achter het maatschappelijk aanvaardde aan en teveel mensen zullen je totaal niet serieus nemen als je niet meedoet met het gros. Die mensen heb je niet nodig, die zijn zwak omdat ze beinvloedbaar zijn voor huidige stromingen en hypes. Iemand die sterk in de schoenen staat hoeft nergens mee mee te lopen maar weet zelf precies wat hij/zij wilt en niet wilt. Groot respect voor deze vrouw!

Gerry Maramis op 31-1, 15:29

Als zij dat niet meer wil? ze staat in haar recht. Ik ben een vrouw van 61 jaar. 2x gescheiden.Ik geniet enorm van sex, ik neem er alle tijd voor als is het een paar keer in de week. De man met wie ik dat beleef....kijkt er net zo naar uit als ik. Leven zonder sex? niet voor mij.is echt genieten heerlijk!!

geensex op 31-1, 15:23

Er kwam een moment dat ik sex ging verafschuwen, dat was omstreeks mijn 50e. Gescheiden slaapkamers waren niet helemaal de oplossing, moest er af en toe toch nog aan geloven. Vooral dat er geen aanraking mogelijk zonder dat daar sex van moet komen is vreselijk. De man klagen natuurlijk, maar waarom zou hij zijn zin moeten krijgen als het mij tegenstaat.

sophie op 31-1, 15:21

Sex is iets dat van nature ontstaat tussen mensen die verliefd zijn op elkaar. Als dat gevoel verdwijnt, verdwijnt bij heel veel mensen ook de lust daartoe, vooral bij vrouwen. Dan wordt het een klus, op den duur zelfs een vervelende klus. Je kunt het heel goed fijn hebben samen zonder sex. Het is toch belachelijk en onnatuurlijk dat sex een "moetje" moet zijn? Je eet toch ook niet als je geen honger hebt!

Gerry maramis op 31-1, 15:10

Als zij dat niet meer wil sex? Is haar goed recht. Ik ben een vrouw van 61 jaar, ik geniet enorm van sex. Ik neem er alle tijd voor, de man waar ik sex mee beleef.... wij kijken daar helemaal naar uit.Is heerlijk en fijn!Een leven zonder sex voor mij niet, is net als eten en drinken.

Xaviera op 31-1, 15:06

Zo zie je maar, er zijn vrouwen te kust en te keur. Zij die geen sex willen. Zij die er pap van lusten. En zij die er de kost mee verdienen. De mannen klagen ten onrechte.

Mot te Bal op 31-1, 15:04

Alweer een taboe naar de knoppen. Als dat zo doorgaat kan het woord taboe wel uit de woordenboeken worden geschrapt.

Nettie Tuinman op 31-1, 15:03

Ben al 43 jaar getrouwd en nog altijd lekkere sex.Sex is gezond doe het zo lang je kunt.

Angelique de Graaf op 31-1, 15:02

Bij mij is het dus exact andersom, ik wil geen relatie maar wel sex. Ofwel friends whit benefit, wel de lusten en niet de lasten. En mocht ik mijn sexmaatje zat zijn dan kijk ik gewoon naar een ander. Dat maakt het leven een stuk makkelijker en ik kan doen wat ik wil. Vind het verhaal van Lisa Smith ronduit belachelijk en vrouwen die zo jong zijn en geen sex willen moeten echt eens naar een sekstherapeut of gynaecoloog toe.

barkl hari op 31-1, 14:59

Een dag geen sex..Is een dag niet geleefd..!

Jannemans op 31-1, 14:57

Er zijn helaas heel veel vrouwen die niet (meer) van sex houden en het als een verplicht nummertje zien. Geen wonder dat er prostituees zijn. Als je nooit sex hebt ga je heel langzaam kapot.

etna op 31-1, 14:57

Als een man alleen maar daar voor bij een vrouw blijft,mag hij van mij op hoepelen. Er bestaat ook nog zoiets als verstand. We zijn geen dieren,als het alleen daar maar om gaat stopt hij "hem"maar in een molshoop.. heeft die mol ook nog lol.

Art Deco op 31-1, 14:56

Een leven zonder sex ? nee dat kan ik me niet voorstellen. Mijn parter en ik houden er echt van. Ik vind sex heerlijk, gewoon een genot en een ontlading van stress. Na een lekker potje ben ik ontspannen en moe waardoor ik bijna gelijk in slaap val..en de volgende ochtend sta ik fris en fruitig op om weer stralend naar mijn werk te gaan. Dus voor mij echt geen leven zonder sex !!

kees B op 31-1, 14:50

Ligt dat perse aan je man? Ik raak me vrouw ook al jaren niet aan, en dat is toch echt haar schuld, ze lijkt wel op mijn moeder, knipte haar haar mannelijk kort, is 5 keer zo dik als toen we trouwde en doet er Niks aan om aantrekkelijk te zijn. Dat is de ware reden dat heeeeel veel mannen hun vrouwen niet meer aanraken en sex mee hebben. Wat ze thuis niet krijgen zoeken ze dan buiten de deur.

Sjon de Vries op 31-1, 14:44

Dat heb ik nu met werken: ik wil wel het inkomen krijgen, maar niet het werk doen. Koffiedrinken vind ik wel lekker, maar verder dan dat hoeft het voor mij niet. Ik heb een paar banen gehad maar werken was nooit mijn ding. Ik haat werken en heb geen zin om mezelf te martelen. Ik ben in de bloei van mijn leven, maar de arbeidsinspanning is voorbij. Er is verder niets mis met me. Ik ben dus op zoek naar een werkgever die me wel salaris geeft, maar geen arbeid verwacht.

rik op 31-1, 14:44

Sinds we geen sex meer hebben kan onze relatie niet meer stuk. Sex is echt niet nodig in een relatie en maakt meer kapot dan je lief is.

willem3 op 31-1, 14:35

Mij vrouw wil al 30 jaar geen sex meer! ben nu pas geleden afgekeurt voor allebij mijn polsen.

Chantal1234 op 31-1, 14:31

Voor mij is sex toch wel een zeer belangrijk aspect uit mijn relatie. Ik kan met iedereen praten, met iedereen mijn problemen bespreken, iedereen knuffelen, met iedereen ruzie maken, met iedereen lachen....maar zoenen en elkaar liefdevol beminnen, dat doe ik alleen met mijn man. Dat is wat het onderscheid maakt tussen relaties met mensen en de relatie met je man. Ik vind het zeer belangrijk en zeer lekker en intiem, zou niet zonder kunnen.

Hellie op 31-1, 14:30

Ik vind sex ook helemaal 3x niks aan. gedoe allemaal. ik vind het daarom ook heerlijk om te lezen, dat er zoveel mensen niet van sex houden. Sinds kort wel weer een relatie, alles is super, maar hoe vertel ik hem, dat ik niet van sex hou. Ga liever winkelen, uit eten ofzo, daar kan ik heel erg van genieten. mensen die mij kennen, geloven mij niet. Zie er absoluut niet A- seksueel uit, maar eerder sexy. Daarom zeer verwarrend, voor de mensen die het wel van mij weten.

S op 31-1, 14:27

Grappig.... als een vrouw geen sex wil, denk ik dat dat aan de man ligt. Goede sex valt of staat met hoe de man het aanpakt. Als een man vreemd gaat voor de sex, zal die toch eens naar zich zelf moeten kijken waarom zijn vrouw geen sex wil. En als je een man hebt die van wanten weet, dan wil jij als vrouw echt WEL sex hoor. (ik ben een vrouw die houdt van sex en van genegenheid)

Tuna Taco op 31-1, 14:26

Geen-seks ziekte? Meer normaal dan je denkt hoor. Ik heb een vrouw die daar ook last van heeft!

Mohamed op 31-1, 14:21

Nou veel succes in een relatie zonder sex... Genoeg mensen om me heen waarmee ik kan knuffelen. Maar aan de andere kant als zij geen lust meer heeft dan is dat gewoon zo. Alleen nog een partner vinden die dat ook zo ervaart.

- Astrid R op 31-1, 14:19

Geen wonder dat haar relaties op niks zijn uitgelopen, de meeste mannen hebben echt niet genoeg aan een beetje knuffelen. Een vriend van mij is ook aseksueel, maar hij heeft een vrouw gevonden die geen problemen heeft met one-night-stands. Dat is dus de seks-basis van hun relatie, veel samen knuffelen en als zij meer wil, gaat ze wel op zoek.

L. Ikker op 31-1, 14:17

Met haar (Lisa) kan ik ook zonder seks! Graag zelfs!

Claudia M. op 31-1, 14:17

Niets vreemds aan, ik vind het ook gedoe en voor mij hoeft het ook allang niet meer. Tja, een relatie; ik ben heerlijk vrijgezel, doen wat je wilt zonder daar verantwoording over af te hoeven leggen. Dat kan als je een relatie hebt gewoon niet, dan heb je toch rekening met elkaar te houden.

jantje dekhengst op 31-1, 14:10

De meeste verhaaltjes hier bewijzen al wat ik altijd hier in nederland zelf heb ondervonden als man, nadat de vrouw haar zin heeft gehad dus kinderen , na kinderen geen sex of weinig sex , dus is dit een mediaverschijnsel over knuffelen en liefde en ander bla bla , totaal over het paard getild wat ik heb ondervonden als manlijk slachtoffer, wel die centen cashen voor die alimitatie want daar draait het om!!!

Rene22 op 31-1, 14:03

Ik ken er ook 1, namelijk mijn ex, gelukkig al meer dan 10 jaar geleden gescheiden en nu gelukkig getrouwd met genoeg sex, heerlijk!!!!!

gwen1972 op 31-1, 13:58

Ik kan me er, eerlijk gezegd, wel wat bij voorstellen. De laatste jaren tref ik alleen mannen, die direct een sexaanbod doen. Maar dan ook echt alleen sex,en meer niet. De vierikken! Ik ga er niet op in en blijf vele malen liever sexloos dan dan zo'n mager aanbod aan te nemen. Ik ben geen onbezoldigde jeweetwel. Sex hoort in een goede relatie thuis. Dus wacht ik, al is het tot Sintjuttemis, op zo'n aanbod. Eerst een relatie, en dan pas sex.

hauwert op 31-1, 13:50

Blij deze kant van het verhaal ook eens te lezen, ik heb me altijd iets bedreigd gevoeld door sex. Ik ben een heel stuk ouder dan mijn partner en de laatste 8 jaar geen seks meer, jammer voor hem en heerlijk voor mij.

Sushi op 31-1, 13:49

Zij is absoluut niet de enige die er zo over denkt! Neem van mij aan, veel vrouwen weten niet wat ECHTE sexuele gevoelens zijn,bij het vrijen. Ondanks porno-filmpjes...extreem veel voorlichting...de enige echte duurt heeeeel lang voor je dat ooit ervaart, en is en blijft iets uitzonderlijks. Dus ALLE andere vrouwen denken net zo als deze vrouw. Was het maar waar! Relaties zonder sex......

cats op 31-1, 13:48

Ach, sex, het is wel aardig maar die obsessie die velen ermee lijken te hebben begrijp ik niet zo. Ik zou best zonder kunnen. Het ligt niet aan mijn man hoor, soms kan ik er best erg van genieten en andere keren denk ik tja, een boterham met kaas is ook lekker. Die eet ik ook niet dagelijks. Een goede vriend van mij is ook asexueel. Ik geloof niet dat het een stoornis is, het is een variatie, net als bisexueel of homosexueel, en moet gewoon als normaal beschouwd worden.

im po tent op 31-1, 13:48

Het is beter om geen sex te hebben. Ik zie niemand waar ik het mee wil doen. Al die moeite.

Mini Mouse op 31-1, 13:30

Ik geef haar groot gelijk nu ik alleen ben bevalt mij dat stukken beter. Zonder sex is goed te leven maar de meeste mannen zijn sex-belust.Ik hou niet van verplichtingen.

theSir op 31-1, 13:27

Seks is te commercieel waardoor het zijn charme verliest. Neem als voorbeeld Japan waar de jongere generatie er een stuk minder behoefte aan heeft. Toch vreemd dat de maatschappij tot in detail een vertekend beeld heeft hoe het zou moeten gaan. De een houd van harde pompwerk, de ander is meer van het strelen. Ieder zijn meug en laat het ook zo.

Nuchtere Nederlander op 31-1, 13:21

Wat een vreselijke armoede bij die vrouw! Sex tussen twee volwassenen op basis van gelijkheid is het mooiste dat je samen deelt. Het verveelt nooit! Integendeel: het inspireert en versterkt je relatie ten diepste, nog los van het feit dat het gezond en heerlijk is

Carlien op 31-1, 13:20

Sex kan niet meer .Mis het niet. Nooit gedacht.

P. de Groot op 31-1, 13:17

Ligt er maar aan met wie. Mijn vrouw wilde na geboorte kind ook niets meer van sex weten. Ze 'onderging' het maar als man voelt het of je met een verkrachting bezig bent. Gescheiden. Andere vrouw getroffen die richting haar ex dezelfde problemen had. Tussen ons gaat het prima. Zonder chemie werkt niets. Dat smoesje van geknuffel is wel lekker, daar ben ik té oud voor geworden om daar in te trappen. Die dame wil wel meedraaien maar dan helemaal op haar voorwaarden.

Truus Muus op 31-1, 13:12

Nadat we 2 kinderen hebben gekregen zijn mijn man en ik gestopt met het hebben van seks. Seks is voor de voortplanting bedoelt.Niet dat je het daarna niet meer mag doen, maar het is geen must. Seks wordt ontzettend overgewaardeerd. Het geeft over het algemeen meer *gedoe* dan dat het nu zo fijn is. Wij missen het niet en de sporadische keer dat dat wel zo is, dan gebruik je gewoon je eigen fantasie (en handen).

aaa op 31-1, 13:10

ze is zeker niet de enige, mijn vrouw is bijna net zo. Hoop dat ik binnenkort weg kan, scheiden. Wil weer genieten van het leven, met veel SEX

Toon B. op 31-1, 13:09

Met m'n ex werd onze seks steeds minder maar het boterde toch al niet zo goed meer tussen ons. Haar wel heel aantrekkelijke rondborstige vriendin die toen ook gescheiden was kende ik natuurlijk al redelijk goed en wist daardoor al dat zij 'n echte furie was op seksgebied. Zij heeft het standpunt dat seks hebben niet enkel is om nakomelingen te krijgen maar een noodzakelijke bezigheid moet zijn die dagelijks gewenst is, het is enkel goed voor je lichaam en zelfs gezonder dan b.v. sporten waar ik het volledig mee eens ben.

nenne op 31-1, 13:08

prima, voor mij heeft t ook geen toegevoegde waarde in mijn relatie, kan makkelijk zonder

TCM op 31-1, 13:06

Wat kan ik met haar mee voelen, maar de meeste mannen willen wel seks net als mijn man. Ben nu onder behandeling maar voor mij hoeft het ook niet, maar knuffelen vind ik wel fijn

Juul op 31-1, 13:00

Dapper dat ze er zo open voor uit komt. Het klinkt alsof ze een vrienschapsrelatie-plus wil. Misschien is dat wel veel stabieler dan al die huwelijken van tegenwoordig ook nog, omdat de vriendschap in ieder geval centraal staat.

MG op 31-1, 12:58

Helaas doen de media je geloven dat sex moet, je komt het immers overal tegen. Extra moeilijk voor deze vrouw lijkt me. Ik hoop dat ze snel een liefdevolle relatie vindt.

Ester op 31-1, 12:54

Moet toch iedereen zelf weten wie zijn wij om te vertellen hoevaak en wanneer het MOET

Dada op 31-1, 12:50

Zo, dat is er een met een eigen wil en mening daar hou ik van, ben ook niet zo van de sex, veelal zwaar overtrokken, gelukkig mijn wederhelft is gelijk denkend

denzi op 31-1, 12:36

Wat zij denkt?? Aan mijn lijf geen polonaise.Nog gelijk!!

M. Einona op 31-1, 12:26

Seks hoort nu eenmaal bij het leven en zeker in een relatie.

liefde op 31-1, 12:25

Ik moet er niet aan denken om geen sex met mijn partner te hebben. En om niet aangeraakt te worden dat is wel een hele droge en koude bedoeling.

tuintje op 31-1, 12:19

wist niet dat asexualiteit bestond, dan had mijn leven er heel anders uitgezien.

-m.zincken op 31-1, 12:19

je kan me er voor wakker maken. lekker hoor.

Rene50 op 31-1, 12:17

geen sex> dan hoef ik ook niet meer te leven

ener op 31-1, 12:13

Ik heb er ook zo een thuis zitten. Tot het aantal kinderen was bereikt perfect, daarna over.

bert op 31-1, 12:12

In mijn fantasie is sex mooier Dan in de praktijk ,en ik denk dat dat door veken geld .

Sipje op 31-1, 12:09

Ik heb een man in de aanbieding die sex ook verafschuwd, hij raakt me al jaren meer met geen vinger meer aan.

m. op 31-1, 12:07

Tja.. meningen verschillen blijkbaar. Ik ben blij dat ik wel een goeie sexuele relatie heb met m'n partner. Niks moet en het is elke keer weer genieten, voor allebei. Een leven zonder seks kan ik me echt niet voorstellen... er zullen betere en mindere perioden zijn, maar ik zou de seks nooit helemaal afschaffen. Het draait om 2 mensen in een relatie en niet om één alleen... en beide hebben de verantwoordelijkheid om de ander tevreden te houden en niet om de ander zijn of haar wil op te dringen, dat geld voor zowel seks als voor onthouding!

Lala op 31-1, 12:06

Seks kan fantastisch zijn met de juiste persoon!

Lala op 31-1, 12:04

Had met mijn toenmalige man slechte seks. Nu geniet ik elke keer.

sylvia58 op 31-1, 12:01

wat een heerlijk artikel, ik dacht dat ik niet normaal was, t is heel erg om naast een hunkerende man te slapen die alsmaar wil en ik niet, t geeft spanning en de ander voelt zich afgewezen, houden van kan ook zonder de lustgevoelens van sex, ik vind wel als je een partner hebt dat je daar eerlijk over moet zijn

mm. jansen op 31-1, 11:51

Ook ik ben a-sexueel. Geef ook niets om sex en heb ik sex, dan is er geen gevoel. Niks, noppes, nada!!!

Anna. op 31-1, 11:47

Vrouwen vragen zich altijd af waarom gaat mijn vriend vreemd, laten zich door hun vriendinnen aanpraten dat het echt niet aan hun ligt.. Nu hier de keiharde waarheid: Een man gaat vreemd voor SEX, en niet liefde. Tientallen gerenomeerde onderzoeken tonen dat aan. Dat een man dus vreemd gaat, ligt 9 van de 10 keer aan de vrouw die weinig tot geen sex wilt, en als ze sex wilt het verre van fantastisch is. Als deze vrouw dus een relatie zonder sex wilt zal ze geen man vinden, doet ze dat wel dan zal hij zeker vreemd gaan. Mannen + sex = synoniem

etna op 31-1, 11:46

Wat een boeiend nieuws. Als een relatie daar alleen vanaf hangt,heb je nog minder moraal dan een dier.Die doen het alleen om zich voort te planten.Je kan ook ziek worden,en dan kan het ook fini zijn.Houden van is- in voor en tegenspoed. En het mag,niks moet.

Kritische noot op 31-1, 11:44

Dan is er toch iets mis met haar want je lichaam "vraagt" erom. Uit overtuiging kan ik het begrijpen maar je lichaam vraagt er zelf om en geeft een prikkel. Is die er niet, klopt het ergens niet. Als deze vrouw het nooit meer wil is haar keuze.

Yessica op 31-1, 11:44

Voor mij ook geen seks meer asjebliefd! Het doet geen pijn bij mij, ik mankeer verder ook niks, maar ik wil ook gewoon géén seks meer! Met veel tegen zin probeer ik mijn man nog af en toe te plezieren, maar dat gaat me ook steeds slechter af :-S

gekke henky op 31-1, 11:43

Mijn vrouw zegt altijd kom op , dan denk ik "zijn die 8 weken nu alweer voorbij".

gh op 31-1, 11:37

Ik ken iemand die asexueel is zijn vrouw heeft wel een "gezonde sexlust". Hij heeft er totaal geen moeite mee dat zijn vrouw buiten de deur zoekt. Zo kan het dus ook

DH op 31-1, 11:33

Kun je je een leven zonder sex voorstellen.. Laten we eens beginnen te vragen of we ons een leven met sex voor kunnen stellen.

Willem Zonderpoen op 31-1, 11:26

Mochten ze ooit nog iets lekkerders uitvinden, dan geef ik de sex er toch niet voor op!!! Kan me niet voorstellen dat een gezond iemand er zo over denkt zonder dat daar misbruik o.i.d. aan ten grondslag ligt.

ikk op 31-1, 11:21

Jazeker, dat kan ik mij heel goed voorstellen. Ik hou ook niet van sex, heb er geen enkele behoefte aan, sterker nog toen ik begin 20 was en getrouwd vond ik het dierlijk. ik heb het afgeschaft, relaties vinden dat niet leuk en kunnen (of willen) het ook niet begrijpen. en ik, ik kan niet begrijpen waarom het in de hele wereld draait om sex! ik ben een vrouw van bijna 70 jaar

Lolo op 31-1, 11:20

hoera eindelijk een vrouw die het durft te zeggen Je heb ballen meid

w schaaij op 31-1, 11:20

een leven zonder sex is zeer individueel maar het is bij vrouwen meer dan bij mannen persoonlijk vind ik een leven zonder sex als een leven zonder goede voeding, ben 74 jaar heb mijn hele leven goede sex gehad en op dit moment ook. leeftijd heeft daar niets mee te maken en het is het zelfde als willen werken heeft ook niets met leeftijd te maken als enig verschil dat het minder wordt, maar blijft tot de dood aanwezig.

heidebandje op 31-1, 11:17

Er is niets mis met deze vrouw ,en net als mensen homoseksueel kunnen zijn heeft zij een afkeer van seks net als mensen die te veel of te vaak willen dat is je bij de geboorte mee gegeven en zij mist het signaal want gegeven wordt in de hersenen om het als prettig te ervaren .Lastig is dat ze wel intimiteit wil van een persoon als in een relatie ,want als ze ook koud en afstandelijk is dan wordt dat moeilijk ,ook voor de man .

Gee op 31-1, 11:13

Neem mijn man!!

anti man op 31-1, 11:12

Heel goed bekeken van die vrouw

Ghislaine d'Ourtreval op 31-1, 11:12

Sex dient ertoe aan een gehuwde man en vrouw kinderen te schenken. Voor het overige moet je niet aan sex doen. Sex ondermijnt vertrouwensrelaties.

Anne-Fleur den Hollander-Hoekstra op 31-1, 11:12

Een relatie met iemand die een anti seksuele persoonlijkheidsstoornis heeft, is bij voorbaat gedoemd te mislukken. Tenzij de nieuwe partner eenzelfde psychische afwijking vertoont.

raap op 31-1, 11:11

ze is niet de enige ...

Frederike op 31-1, 11:11

Met mijn nu ex partner verafschuwde ik sex. We hebben bijna 10 jaar lang een moeizame relatie gehad, sex met hem vond ik verschrikkelijk. Het was altijd een moeten. Lang heb ik gedacht dat het aan mij lag, ik hoorde om mij heen verhalen zat van als je lang bij elkaar bent... ach ja, dan wordt de sex ook minder. Toen we uit elkaar gingen had ik al vrij snel een nieuwe relatie. Met hem heb ik geweldige sex! Het is een en al genieten, keer op keer. Wat heb ik mezelf al die jaren voor de gek gehouden!

Nootje op 31-1, 11:08

Ik weet het: smaken verschillen en op elk potje... Maar dat zonder seks zal zo te zien geen probleem zijn.

ash op 31-1, 10:59

ik kan geen dag zonder!!!!!!!!!!

ash op 31-1, 10:59

omg....kan geen dag zonder|!!!!!!!!