donderdag 31 januari 2013, 14:29 — 30 reacties

Verwarring rond overstappen zorgverzekering

Over het overstappen van zorgverzekering is plotseling veel verwarring ontstaan. Veel consumenten denken dat ze nog tot het einde van de dag de tijd hebben, maar dat is alleen het geval als de oude verzekering vóór 31 december is opgezegd.

Reageer Reacties (30):

dede op 31-1, 21:28

scaapie, dat is te zot voor woorden. Je pilen van een mnd ervoor bij de verkeerde verzekeraar. Eigen risico per maand? is toch niet mogelijk.

scaapie op 31-1, 20:28

vraagje aan rutte en samsom, waarom kunnen wij het volk niet gewoon elke maand veranderen van zorg verzekering? Waarom maar 1x per jaar? Met al het andere kan dat wel. Ok ok ook anwb is ook zo. Maar geef eens antwoord? Op mijn vraag een goed en eerlijk antwoord.

Monsze op 31-1, 20:24

Elke consument die 'n beetje kan lezen moest dit weten. Luie consumenten hebben pech. Als je niet wakker wilt worden moet je bloeden. En als je moeder of vader hier niet zo makkelijk mee omgaat, heb je de plicht ze te helpen !

Allard N. op 31-1, 20:22

de kleine lettertjes van onze grote markwerker de vvder hoogervorst

Peter op 31-1, 20:08

En je moet overstap kosten betalen, ongeveer 23 euro

vliegje380 op 31-1, 20:03

volgens mij is het al jaren zo dat je de zorg verzekering kunt wijzigen voor 31 decemberdus ik weet niet waarom er weer moeilijk over gedaan word, als je papieren thuis gestuurd krijgt: goed lezen. dus voor iedereen die te laat is , zoek de schuld bij je zelf

de gast op 31-1, 19:00

Moet er wel ergens een knop zitten dat je kan opzeggen Bij de meeste websites kan je wel aanmelden, Maar naast de aanmeld knop de afmeld knop programmeren is te veel werk Die moet je heel ver zoeken Vaak kan ja alleen maar een vraag stellen dat je je verzekering wil beëindigen Als dit de nieuwe vorm van communiceren is in het digitale tijd perk Dan ga ik terug naar papier Houden zo ook nog wat personeel aan het werk In plaats van alleen maar managers

Wachtgeld regeling. op 31-1, 18:46

We worden keihard belazerd met de steeds maar duurdere woekerzorgpremie.

erkan op 31-1, 18:20

Die zorgverzekeraars, zetten ons zo dwars dat wij geen kant uitgaan. Heel veel mensen zijn oververzekerd. Die overheid pak ons wel hard aan, maar tegen grote bedrijven doet geen rot moe. Ik zal mee ophouden, anders krijg ik mischien blauw envelop thuis.

Sasja op 31-1, 18:07

Aanvullende pakket kun je alleen bij sommige verzekeraars wijzigen tot 1 februari.

jgvdakker op 31-1, 17:51

De verplichte zorgverzekering is de Grootste woekerpolis van allemaal Die ondemocratisch door de strot is geduwd. En is er nou niemand die in kan grijpen om de oplichting van de eeuw te stoppen. Justitie en Politie doe er wat aan.Jullie zijn toch doof

Jet op 31-1, 17:26

Beëindigen moet voor 1 januari. Het aanmelden bij een verzekeraar kan dan tot 1 februari. Ook zijn tot 1 februari de aanvullende pakketten te wijzigen (ook als je niet opgezegd hebt). Zo duidelijk als maar zijn kan.

Mart1 op 31-1, 17:20

Rare wetgeving in Nederland, je kan bijna alles per maand opzeggen maar je zorgverzekering zit je voor een jaar aan vast en moet je ook nog op tijd opzeggen anders hang je er weer een jaar aan. Ze zijn nog erger dan de boekenclubs. Kan iemand dit een keer voor de rechter laten komen om te kijken of dit wel mag zo?

jidnark op 31-1, 17:15

Kijk, buiten de 300duizend die niet verzekerd zijn als je de media mag geloven is de rest de klos. Deze wetgeving wordt zo gemaakt dat je eigenlijk geen kant op kan. Ergens begrijp ik ook deze marktwerking in zijn geheel niet. Wellicht kan iemand mij daar mee helpen. Hoe kan men verplichten om verzekerd te zijn ( basis ) en als je na januari geen aanpassing hebt gedaan men er dan voor een jaar aan vast zit. om met de reclame te preken ' Ja zo kan ik het ook' . Tevens vraag ik me af wie de onverzekerden zijn?

Kronkel001 op 31-1, 17:13

Miljoenen mensen snappen het wel. Er zijn altijd wel een paar honderd sukkels die waarschijnlijk ook nog denken dat ze een rijbewijs kunnen kopen in de supermarkt...

K Dijkema op 31-1, 17:03

Gewoon een zorgverzekering voor de basis verzekering,dat is toch gelijk voor iedereen, en als men aanvullend zich wil verzekeren kan dat bij de anderen, scheelt denk ik een hoop gedoe en een hoop geld ook, een algemeen directeur, met als salaris de balenende norm, en een kantoor. Kan het basispakket ook weer uitgebreid worden door de kosten besparing

Mien op 31-1, 17:01

Het opzeggen van tijdschriften, mobiele afsluitingen, nutsbedrijven is ook allemaal makkelijker geworden nu is het ziekenfonds aan de beurt. Een opzegtermijn van 2 maanden is niet meer dan normaal. Het draait allemaal om zakkenvullerij en de consument kan stikken.

Werder op 31-1, 16:50

Het was voor ieder wel duidelijk,maar er zijn altijd mensen die denken er wijzer van te worden (begrijpelijk). Ze hadden het gewoon bij het oude systeem moeten laten,toen was er niet zoveel ellende.Maar ja,de grote graaiers zijn er wijzer van geworden.De kleine man hier in Nederland is altijd de dupe.

carry op 31-1, 16:47

Is gwoon een grote bende

Ester op 31-1, 15:55

Hele systeem is van lotje getikt ze zijn er voor de zorg niet om je zorgen te maken prut zooi

Sparta op 31-1, 15:47

Het switchen van zorgverzekering moet veel eenvoudiger kunnen. Het is met opzet ingewikkeld gemaakt. Eind november ontvangt men de offerte voor het nieuwe jaar, december heeft de nodige feestdagen en tot slot kan men in januari zich aanmelden bij een andere zorgverzekeraar mits men in december heeft opgezegd. Waarom loopt het verzekeringsjaar niet van november tot en met oktober het jaar daaropvolgend. Men stuurt in september de offerte en men kan in oktober en november switchen van verzekeraar. Waarom moeilijk als het gemakkelijk kan.

Waaier op 31-1, 15:43

Volgens mij was alles duidelijk maar je moet er zelf ook wel wat voor doen . Je ergens in verdiepen bijvoorbeeld.

Margreet op 31-1, 15:36

Om het nog makkelijker te maken: zit je in een collectiviteit VAN JE WERKGEVER en je verruilt je werkgever voor een andere, mag je direct overstappen naar de collectiviteit van je nieuwe werkgever.

francisca op 31-1, 15:33

Alles is per maand op te zeggen tegenwoordig, zelfs de autoverzekering, maar bij de zorgverzekering kan dit nog niet. Is zo en zo dus heel onduidelijk. Alle verzekeringen gelijk trekken en dus ook de zorgverzekering per maand opzegbaar maken.

roodman op 31-1, 15:29

De voorlichting is heel duidelijk: opzeggen voor 1 januari en voor 1 februari een nw. verzekering afsluiten die begint dan op 1 januari dus met terugwerkende kracht. Wie dat nog niet weet is niet de slimste volgens mij. De voorlichting is duidelijk genoeg..!!

norbert51 op 31-1, 15:29

De Grootste woekerpolis van allemaal en dat is onze zorgverzekering en niemand grijpt in de grootste oplichting van de eeuw.

jan uit breda op 31-1, 15:23

niet alleen één datum, maar ook één verzekering of beter gezegd één landelijke regeling. Dit heeft niets met verzekeren te maken. Nu bemoeien meer dan 30 zogenaamde verzekeraars zich met de zorgverzekering en daardoor met alle burgers, alle zorgverleners, alle overheden enzovoorst. Dit doen ze allemaal met verschillende mensen, regels, processen, systemen, gebouwen, controles et. Kortom, een onnodige kostenpost van één miljard euro. Dat kan natuurlijk beter door één nationale basiszorgregeling die door de (semi-)overheid wordt uitgevoerd.

coosie op 31-1, 15:14

Bij twee van de vier grote verzekeraars – VGZ en Achmea - kan het aanpassen of schrappen van de huidige aanvullende verzekering nog wel, Consumenten moeten dan wel vandaag aan de bel trekken. Bij Achmea Kan dat vandaag echt niet want er is een "STORING dus niemand kan bij de gegevens, helaas.

lara op 31-1, 15:13

Ook bij Achmea kun je alleen nog veranderen, SCHRAPPEN kan NIET meer. Dat kon tot en met 31-12-2012. Medewerkster Zilveren Kruis Achmea

m.b op 31-1, 15:01

Waarom niet de overheid als grootste 'zorgverzekeraar'. Zijn we van het overstappen , de golf van reclame , graaien van de zorgdirecteuren ea , etc af.