zondag 3 februari 2013, 21:30 — 247 reacties

3000 EU-ambtenaren verdienen meer dan Rutte

Ongeveer 3000 EU-ambtenaren krijgen een hoger salaris dan de Nederlandse minister-president Mark Rutte. Dat blijkt zondag uit antwoorden van de ministers van Buitenlandse Zaken en Binnenlandse Zaken op vragen van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt.

Reageer Reacties (247):

jaren 30 op 5-2, 13:51

als ik iemand zou leren kennen wie kan mij zo een baan kan regelen al moet ik post zegels plakken ben ik al blij en ik beloof plechtig ik zal niet gaan staken

Plopper op 4-2, 19:30

Ach er lopen meer cowboys in krijtstreep rond dan we ons wellicht voor kunnen stellen. Ons Eurofielenkorps heeft hier vast ok wel weer en verzachtende verklaring voor.

Vd wiel op 4-2, 19:28

Naast maar 94,5% van de ozb aanslag te betalen overweeg ik ook om een factuur te sturen van 1.000 euro naar de lokale vvd fractie. Rutte had dit beloofd bij de verkiezingen.......

Ruud T. op 4-2, 16:36

Rutte heeft ons niet alleen voorgelogen, hij houdt samen met Samson de bevolking voor de domme. Europa met de Euro kost ons alleen maar geld, geld en nog eens geld.

D.L. op 4-2, 15:44

Mensen wordt eens wakker en laat je niet meer van alles aanpraten door deze regering en D66 dat Europa zo goed is voor ons. Stem op een partij die tegen Europa is of niet meer klagen en gewoon betalen.

johan california op 4-2, 14:35

ik wens nederland heel veel sterkte toe de komende vier jaar met deze leugenaar

ex VVD'er op 4-2, 14:16

De wereldhistorie wijst uit dat het verplicht bijelkaar brengen van verschillende volkeren en culturen op den duur niet goed gaat en eindigt met een oorlog. Echter doordat de Eurokliek ongebreideld kan graaien worden we hierin meegesleurd.

Insider op 4-2, 14:13

Als u alle informatie wilt hebben over de salarissen de europese ambtenaren ( graaiers) kijk dan naar de onthutsende reportage van de belgische TV en u wordt stil: http://www.youtube.com/watch?v=1A7FHVWOpXk

spakkie op 4-2, 14:05

Dat de striphelden die hun dagen slijten op de EU. burelen veel te hoge salarissen ontvangen was mij wel bekend!!! Onze Geert Wilders heeft dat al eens zeer terecht gemeld!! Maar dat Mark Rutte van ons belastinggeld ook een salaris ontvangt voor het afbreken van mijn landje, vervuld mij met grote droefheid!!!

ouwe Kees op 4-2, 14:01

Een bewijs te meer dat Rutte onder de maat wordt betaald, hij hoort dus veel meer te verdienen. Voor topfuncties mag in Nederland niet meer behoorlijk worden betaald en dan maar klagen dat er geen goede managers te vinden zijn !!!

Eco op 4-2, 13:54

In dit geval zal het wel kloppen dat wie meer verdient ook beter is he Mark?

De Beer van Duurstede op 4-2, 13:51

Kom, kom CDA, dat was al lang bekend. Ken je parlementaire geschiedenis. Boer Koekoek had er al problemen mee. Lees de commentaren eens op de krantenartikelen. Daar kun je nog wat van leren. Je had er een ijzersterk verkiezingspunt van kunnen maken. Je had dik gewonnen ook. Alie Baba en de rovers huizen in Brussel. Vergeet dat niet. Ja België. Gaat er een lampje branden! Overal waar Franstalige politici een vinger in de pap hebben is het een zooitje.

Gray op 4-2, 13:45

Ambtenaren doen het eigenlijke werk, bereiden en kauwen alles voor. Politiek kiest en kwartet op beleidsterreinen. Waarom zou een minister eigenlijk zoveel moeten verdienen. Dat sommige europese ambtenaren meer verdienen dan Rutte heeft te maken met het salaris gebouw van de EU. De commissarissen zullen een stuk meer verdienen/krijgen dan Rutte. Wat is het hoogste slaris van een haagse topambtenaar. Niet veel minder dan wat Rutte krijgt als vergoeding.utte wordt commisaris bij de EU. Lekker belangrijk.

Pensio op 4-2, 13:44

Daar gaat al ons geld naar toe, de niksnutten in Brussel lid van de Eurodictatuur. Hoop op een snelle aftocht van de huidige regering en dan een eerlijk volksreferendum, zodat we echt krijgen waar we zelf voor kiezen.

-johannes op 4-2, 13:37

Terecht dat die ambtenaren beter verdienen dat Rutte.Die werken zelf voor hun geld maar Rutte maakt een potje van Nederland punt uit.De hele politiek verdient teveel voor wat ze presteren.Dat is mijn constatering.Als meer dan 30 jaren zijn ze bezig dit land goed te besturen maar het heeft tot nu toe nog niet gelukt.Ik heb 38 jaren gewerkt bij de ABNAMRO BANK en er werd in 2006 ontslag voor mij aangevraagd bij de kantonrechter wegens overplaatsen van werkzaamheden naar India en nu zit ik al 6 jaren werkloos thuis wegens mijn leeftijd.

fransen op 4-2, 13:36

Op de banken enz, al die mensen die goed geleerd hadden en die tonnen verdienden, hebben die ons niet in de crisis gestort

rara op 4-2, 13:30

Een slechte NAVO bondgenoot, en nu blijkbaar een slechte EU partners. Shame on you, Oranje

J. Muti op 4-2, 13:29

Weet iemand wat de totale personeel kosten zijn per jaar? Volgens mij ruim boven de 3 miljard euro per jaar

keizer op 4-2, 13:28

Hier zijn de belastingen dermate onrealitisch geworden en de eu ambtenaren krijgen 5,5% belasting verlaging duidelijk is wie de crisis moet betalen de eu werkt er niet aan mee dat is duidelijk. Uiteraard betreuren onze ministers dat er geen solidariteitsheffing wordt geheven.De eu bestaat uit zuideuropa die noordeuropa leegtrekken en onze politici willen graag naar Brussel vanwege de hogere salarissen en 5,5% belastingverlaging en dan voor lege zalen debatteren hoe ze de volgend graaitoer zullen regelen,fijn hoor zo,n stel leugenaars bijelkaar.

rara op 4-2, 13:27

Nederland is geen trouwe NAVO partner (Srebrenica). En nu zien we dat Nederland blijkbaar ook geen betrouwbare EU partner is. Shame on you, Oranje.

Jan Flevoland op 4-2, 13:14

Daar gaat Rutte natuurlijk iets aan doen. Hij wil nu ook een hoger salaris...

Allard Alert. op 4-2, 13:11

Laatst las ik dat diezelfde gasten 20000 euro aan huurkosten kregen per maand voor een woninky! Pfffff.

Timenden op 4-2, 13:11

Een aardig bericht.Waar blijft de heer Pechtholt nu met zijn zo gewilde referendum???

polderjongen op 4-2, 13:05

ik ken ook zo 3000 mensen die veel beter presteren en zijn dan al die klungels in Den haag. niets mis met die beloningen dus !

dfajo op 4-2, 12:58

dat wisten we allang ik begrijp niet dat het zo door moet gaan ik zit te wachten tot het verkeerd gaat en dan gaan we huilen stumpers

hanssie op 4-2, 12:55

zegt hij dit om van iets anders af te lijden .het is er nog veel en veel erger als die cowboys in de tweede kamer en eerst kamer met hun bijbanen ,als daar het deksel van de put gaat, wat niet zal gebeuren ,dan kom je een stank tegen die je niet kunt kwijt raken

Dick Heijster op 4-2, 12:55

Ex VVD'er, Ik heb het vanmorgen in de krant gelezen met de belastingverlaging van deze mensen. Hoe kun je dit nou aan de Nederlanders uitleggen! NEDERLAND IS FIANCIEEL ZIEK!!

resp op 4-2, 12:53

Het wordt steeds duidelijker waarom de politiek de burger laat betalen voor tekorten, omdat de overhead weigert minder geld uit te geven. Het circus moet blijven draaien.

Christine L. op 4-2, 12:51

Deze hele discussie is in totaal niet interessant want uiteindelijk wordt er toch niets aan gedaan. Wat nodig is, is een mentaliteitsverandering dat er niets mis is met een, twee, drie of vier maal modaal. En mocht je er anders over denken wordt dan gewoon ondernemer, draag zelf risico en kijk dan of je inderdaad zoveel kan genereren wat je nu zou willen vanuit de staatsruif of semi publieke sector. Alle graaiers uit deze sector zouden publiekelijk aan de schandpaal genageld moeten worden.

Frêre. op 4-2, 12:48

Tja, u bent allemaal wel aan het mopperen en klagen, om hat andere zwaardere woord niet te gebruiken wat met een K begint maar...u doet er niets tegen. Die 'snak-pit' in Brussel kost miljarden en miljarden maar protesteerd iemand dan wordt hij direct door het zittende gilde gedemoniseerd en...doet de burger daar in mee ondanks dat het haar of hem scheppen geld kost. Dus, doe iets inplaats van al deze boze woorden. U gaat nog meer betalen in de toekomst!

Wachtgeld regeling. op 4-2, 12:47

Weg met de falende EU en de geflopte euro.

mozes op 4-2, 12:43

geeft aan wat de kwaliteiten van rutte zijn, zoals hij zelf heeft gezegd.

kenpachhii28 op 4-2, 12:38

Ik verdien ook meer als Rutte..............Ik krijg het alleen niet.

F.D. op 4-2, 12:33

D66 en PVDA stemmers zouden hierover niet moeten klagen.

Ruud R. op 4-2, 12:32

Nog meer PVDA, VVD of D66 stemmen , dan zal het aantal EU leden met zo een gigantisch salaris stijgen.

R.K. op 4-2, 12:30

Kiezers op de eurofielen partijen , waaronder D66, CDA, PVDA en VVD , is dit blijkbaar geen probleem. Ik vraag mij werkelijk af wanneer men eens echt wakker wordt, want Europa kost de belastingbetaler alleen maar geld. Ik laat mij in ieder geval niks meer aanpraten door de politiek over Europa...

Jan Middelloon op 4-2, 12:26

Zou een goed idee zijn, net als dat in dat tv programma dat deze mensen een paar maanden gewoon als b.v straatmaker of stucadoor, huisschilder ect ect zouden moeten werken en dan ook het bijpassend salaris ontvangen. Voor de ouderen babbelaars van de EU een klein aanvullend pesioen een AOW of FPU uitkering. Maar ja de meeste doen met 55 al niets meer, uitzoderingen daargelaten, maar dat zijn de mensen die wel heel diep in het pluche zitten, zoals de EU comesarissen.

edwin vissers op 4-2, 12:21

nederlanders klagen maar,zoals op deze reageer site,zo zal er niks veranderen,een zeer passief volkje,die alle door zij strot laat drukken,en bij de verkiezingen weer op de zelfde partijen stemmen. ik ga weg hier uit dit land,de mazzel.

John Lamaar op 4-2, 12:17

Ik kan me ook niet voorstellen (bijna dan) dat iemand nog meer liegt en minder zinvol bezig is dan rutte, Dus een hoger salaris heb je dan al gauw binnen.

Dennis2 op 4-2, 12:16

Verdienen is een te groot woord..ze verdienen het niet, ze krijgen het, daarom willen politici daar ook graag werken blijkbaar.

rob w op 4-2, 12:15

Uiteraard zal de heer Rutte zeggend dat hij er iets aan gaat doen maar dat doet hij niet want zijn persoonlijke belang ligt in Europa en niet bij Nederland en de Nederlanders. Lekker de zakken vullen geldt ook voor Rutte en zijn kornuiten links en rechts van het politieke spectrum. Hier hebben wij helemaal niets van te verwachten behalve elende.

Aad Zoetermeer op 4-2, 12:14

De schaamte en realiteit voorbij.

judge op 4-2, 12:14

als we nu eens uit de EU stappen? dan besparen we op de bijdrage die wij afdragen aan Brussel en kunnen die 3000 anbtenaren ontslagen worden wat ook een grote besparing is. gaan ze maar eens echt werk zoeken en doen.

LeenLeendert op 4-2, 12:13

Ik wou dat er eens gestopt werd met het woord verdienen als het gaat om politici, hoge ambtenaren en bestuurders van semioverheden en financiële instellingen, het is een hoog salaris wat zelfs uitgekeerd word aan mensen die veelal bewezen hebben het niet waard te zijn.

Jeanine, op 4-2, 12:08

Whahaha,dat zijn er dan 3000.Te VEEL !!!

Minnaert.A op 4-2, 11:57

Zowel in Brusel als in den Haag weggegooid geld.

harde werker op 4-2, 11:57

ik hoor kereltje pechtold helemaal niet (de man van het referendum) maar mensen we zullen er niets van horen want de graaiers van vvd-pvda en d66 jagen op de baantjes in brussel en wat te denken aan alle belastingvoordelen voor de heren

J de Kijker. op 4-2, 11:54

Weer een reden om uit die EU te stappen.Het is allemaal zo oneerlijk.En Nederland trapt overal in. Ben geen Fan van Rutten,maar dit kan helemaal niet.Kabinet wordt eens wakker?????

opa-hans op 4-2, 11:51

Nu begrijp ik waarom onze politici (zakkenvullers) zo graag naar Brussel willen.

C.Maertzdorf op 4-2, 11:51

Dat vermoeden hebben de Europese burgers al vele jaren,alleen komt de (Nederlandse) politiek hier na jaren later achter. De gehele E.U. is een corrupte bende.Wij burgers mogen dit niet zeggen en denken. Dat noemen "wij" democratie.

opa-hans op 4-2, 11:50

Nu begrijp ik waarom onze politici (zakkenvullers) zo graag naar Brussel willen.

mini op 4-2, 11:49

Wie verdient er niet meer dan Rutte, volgens mij nagenoeg iedereen. Maar het gaat erom wie krijgt het ook. Maar goed er wordt teveel geld uitgegeven voor een club die geen prestaties levert maar de economie naar de haaien aan het helpen is.

de jonge op 4-2, 11:45

we praten enkel over salaris,maar wat ze bij verdienen,en aan bonissen hebben ,wordt maar verzwegen,dan nog niet gepraat over de vergoedingen,zodoende kan de gewone burger weer inleveren,om de crisis te stoppen

dommerholt op 4-2, 11:37

t altijd dat de tweede kamer er was voor de controle,hoe kan het dan dat ambtenren meer verdienen dan een minister?? ook hier houden ze elkaar de hand boven het hoofd en de man in de straat maar bezuiningen(belasting verhogingen) in wat voor een fijn land wonen wij hier met elkaar

JCP op 4-2, 11:31

Tja.. dan heeft Rutte de verkeerde baan gekozen. Na deze baan zal ook hij wel een baan krijgen waar ie het dubbele verdient, ik bedoel krijgt. Erg is wel dat wij met elkaar betalen voor die hufterige salarissen van de EU. Ik kan m'n geld wel beter gebruiken. Maar ja wij zullen steeds minder krijgen en de rijken worden steeds rijker. En dat terwijl ze niet moe worden van het werk wat ze doen.

Tg op 4-2, 11:29

Zie je hoe ze naar hun salaris kijken wat moeten wij zeggen als burger's wie kijk naar ons bha van mij hoeft de hele EU niet meer mag alles uit elkaar vallen.Gr.Tg.

HWM op 4-2, 11:28

Het is ten opzichte van de werkende groep een schandaal en alleen maar in Brussel te gaan afklokken.

Bob till you drop op 4-2, 11:28

Veel verdienen en er nog een janboel van maken. En de gemeenschap mag krom liggen om de kosten daarvan op te hoesten. Misschien moet de boel eerst spaak lopen om tot besef te komen.

J.v.d.Wiel op 4-2, 11:25

Het is een signaal van de eerste orde,zowel hondsbrutaal dan wel naief,om zich telkens bij de EU maar weer negatief en tegenstrijdig in het daglicht te stellen.Lidstaten worden verplicht zich te houden aan de 3% norm,lidstaten dienen veel extra geld op te hoesten om de EU begroting op orde te krijgen,men EU ambtenaren,betalen 5.5% minder belasting en krijgen vergoeding omdat een bepaalde heffing is afgeschaft.Hoe geloofwaardig wil deze dictatuur overkomen naar de bevolking van de lidstaten.Een stel gouwdieven zijn het.

henk1312 op 4-2, 11:19

en dan nog moeten wij Brussel dankbaar zijn ? Maar ja met deze Min.is alles mogelijk, Openheid van zaken durven ze geen van allen te geven. Liegen alles aan elkaar, proberen de aandacht af te leiden door anderen in kwaad dachtlicht te zetten! Politiek? het smerigste wat er is!

L.Aquarosa op 4-2, 11:17

Onbegrijpelijk dat we door gaan met de geldverslinnende EU terwijl wij onze eigen overheid laten krimpen. Heb ook een reportage gezien bij het intekenen voor het bijwonen van een vergadering, tekenen en verdwijnen, bedroefend, en volks verlakerij Zal blij zijn als we ooit van dat Mickey Mouse geld afkomen en weer met de Gulden met Willem-Alexander er op.

Telor Boesoek op 4-2, 11:14

Die ambtenaren moeten wel 27 landen in de gaten houden en Rutte maar 1.

S.Dick op 4-2, 11:14

Krant maakt een grote fout: Zij verdienen het niet maar krijgen het!

Benzinesmurf op 4-2, 11:09

Dit zegt meer over de beloning van de ministers dan over de rest. Gezien de verantwoordelijkheden zijn de minister salarissen ver onder de maat en zeker niet marktconform. Het is vreemd om dit gewoon om te draaien en iets wat onder de maat is wel als maatlat te nemen. Als we ministers van kwaliteit willen dan zullen we ook de beloning daar naar moeten zetten. Anders wordt de bende nog groter....

marcoK op 4-2, 11:06

die hele lobby van EU Bobo's kost ons burger bakken met geld, prive chauffeur, zaken dinners , hotel overnachtigen alles word maar gedeclareerd en een paar weiningen grote multinationals vullen hun zakken met voordelen en de rest betaald de burger netjes !

belastingbetaler op 4-2, 11:05

Schamen moet men zich in Brussel. Mijn advies luidt: opdoeken en weg met díe graaiende ambtenaren en europarlementariërs

burger tilburg op 4-2, 11:04

Nederland is groot gworden zonder de eu, nu zien we de tweedeling enkelt groter worden tussen arm en rijk,tussen graaiers en werkers,maar ik begin het tesnappen nu,rutte zegt kwalitijd kost geld en daarom zitten er in den haag geen goede bestuurders ze verdienen teweinig daar!!!!!!!!!!!!! maar krijgen teveel

B.J. Smeier op 4-2, 11:01

Een woordt gauw op doeken die handel.

Karel68 op 4-2, 10:57

Dit gegraai kan je niet als 1 land aanpakken...dit vereist een gezamenlijke aanpak van een aantal landen. Doe je dit als enig land aanpakken dan ben je automatisch het zwarte schaap...slim spelen

snoezel op 4-2, 10:56

Ben het helemaal eens met vele schrijvers.En waar dient al dat geld voor die paar personen voor?zij kunnen ook maar een pak per dag aan en niet meer eten dan ze vol zijn,oke en een mooi huis is uitstekend hoor.Maar ze hebben wel de mond vol dat wij solidair moeten zijn,dat wij aan de medemens moeten denken etc.Nou als iemand capabel is voor zulke prietpraat schenk dan een deel aan diegene die in armoede leeft!Let wel!!En niet aan een organisatie want die zijn ook bijna allen corupt en hebben boter op hun hoofd! Dan ben je pas echt geloofwaardig

Bataaf op 4-2, 10:54

De EU is de molensteen om onze nek.

fris4ever op 4-2, 10:50

Geen wonder dat politici dolblij zijn met de EU, het is voor hun een Dagobert Ducks speeltuin waar ze allen in hopen te gaan spelen. Daar wordt je onmiddelijk €-fiel van, hoog graai salaris en weinig belasting dat is het fraaie vooruitzicht van NL politici en daar heb je geen kritiek op. NL doet de hoogste EU afdrachten al sinds Lubbers per hoofd van de bevolking, het is net een 'goeddoel', 3kwart blijft aan de strijkstok hangen. We willen een referendum over 1) federaal EU 2) verbond van souvereinelidstaten zonder Brussels waterhoofd. NU!

jan visser op 4-2, 10:50

Je kunt het ook vragen aan Pauw en Witteman die beweren dat alle oudere een vermogen hebben van 274.000 euro.Ik heb er amper 27,40 Maar ze zullen wel doelen op Kok en v.Dam en al die rode vriendjes .

Frati op 4-2, 10:47

Ja Mark, ten opzichte van die 3000 eu ambtenaren moet je het maar doen met een broodje schuifkaas, terwijl jij met je vriend Diederik ons het beleg al hebt ontnomen. Maar nu wordt er ook al aan het broodje geknabbelt.

drikus op 4-2, 10:44

Ze hebben pas 5% er bij gehad.Het stinkt bij die hele EU.Een geld verslinende organisatie.Allemaal graaiers.Waarom moeten die gasten zoveel verdienen.Een bouwvakker en stratenmaker een havenarbeider die werken harder als daar in heel dat Brussel.

belastigbetaler op 4-2, 10:43

natuurlijk hoor je hem niet klagen,hij kan gaan en staan waardie maar wil,niemand controleerd hem toch vuld hij zn zakken.en geloofd me vertrouwd hem niet op zn ogen daar benne meer mensen op verschut gegaan

U en EU op 4-2, 10:43

Ik zou wel eens een lijst met namen willen zien van die 3000 mensen die een riant inkomen van ons belastinggeld krijgen.

Schimpy op 4-2, 10:41

Ze KRIJGEN dat salaris, niets meer en niets minder. Geld weghalen bij ouderen en gehandicapten en de rijke Nederlanders blijven zoals gewoonlijk weer buiten schot. De EU moest zou zich werkelijk dood moeten schamen, in Portugal zitten oude zieke en totaal kreupele oude mensen te bedelen, ze hebben geen geld en krijgen een belachelijk lage uitkering om te leven. Deze kant gaan wij ook op als het aan Brussel ligt, al wat we hebben bereikt zullen ze afpikken. De zakkenvullers weten zich zelf geen raad met dat vele geld maar doen er niets goeds mee

U en EU op 4-2, 10:40

En het grootste gedeelte van die 3000 lijst komt niet eens op de vergaderingen, waarvoor zij wel betaald worden.... Zij betalen wel minder belasting maar u en ik moeten tot op het bod worden uitgeknepen om hun salarissen te kunnen garanderen. Wat een belachelijke instelling is die EU toch en wat een fijne regering hebben wij (ahum) die goed de vinger aan de pols houdt. Jaja

Ver op 4-2, 10:40

Ik heb de hoop in de EU al lang opgegeven. We worden geregeerd door commissarissen die we NIET hebben gekozen en die we dmv verkiezingen niet naar huis kunnen sturen. Wij het volk hebben niet te kiezen, dat is nu wel duidelijk.

dereus op 4-2, 10:40

om met de woorden van rutte te spreken als je meer verdiend dan de balkenende norm dan heb je pas kwaliteit in huis dat waren zijn woorden op het salaris van de nieuwe SNS man ,hier geeft hij al aan dat je van hem en zijn mede ministers geen kwaliteit kan verwachten hij heeft deze keer eens de waarheid gesproken blijkt wel uit zijn beleid

gina nazier pvv op 4-2, 10:38

12 sep is voorbij en klagen heeft geen enkele zin de komende vier jaar.

BOBO op 4-2, 10:37

Waar kunnen we aangifte van diefstal doen?

o.a.schulski op 4-2, 10:32

Er gaat geen dagdeel voorbij of er is het zoveelste bericht van overbetaling ; we nemen er kennis van ,roepen ach en wee en dat was het dan. En dan komt het zoveelste brevet van onvermogen om daar iets aan te doen en verklaart de premier en ook de minister dat voor de staatsbank sns wel weer een gigantisch inkomen bedacht is omdat dit marktconform zou zijn. Wat een onzin die zogenaamde marktconforme inkomens bleken in afgelopen jaren geen enkele garantie tegen mismanagement.Lees wat er leeft onder het volk en handel nu eens daarnaar.

kaatje op 4-2, 10:32

Wij moeten maar inleveren in dit kleine landje. EU kost te veel geld en we zijn er slechter van geworden.Wat hebben we toch slimme mensen aan de top gehad de laatste jaren. Het word er ook niet beter op.

Kritische noot op 4-2, 10:31

Dan kunnen ze ook bretels kopen om hun eigen broek op te houden, ik krijg een beetje een zure smaak in mijn mond om een ander zijn broek op te houden.....

Kees Dollaard op 4-2, 10:31

Absurd natuurlijk,maar "we"gaan er natuurlijk niks aan doen. ALLEEN de PVV en de PVVkiezers zijn mensen die WEL bereid zijn tot daden en oplossingen. Maar oh, wat is metname extreem links er dan als de kipen bij om inhoudsloos alles maar af te katten en pro fundamentalistische moslim praatjes te houden.Of pro millieu, of pro europa of pro belastingen...als het maar anti burger, anti-PVV is. Jongeren en ouderen verenigd u, stem PVV!

Kritische noot op 4-2, 10:31

Ongelooflijk, het is een deeltijd baan, met daarnaast ook nog eens een riant vergoedingssysteem. Hoe kunnen deze mensen zoveel geld verdienen ? Maar tegenwoordig hoef je niets meer te kennen om een sloot geld te verdienen, het hangt er maar vanaf hoe je het brengt. Dat terwijl er mensen zijn die amper rond komen en deze mensen kunnen rond komen en hoeven er weinig voor te deon. Schande, geldklopperij, list en bedrog, daar wordt men voor betaald.

-jan op 4-2, 10:29

Nee natuurlijk gaat Rutte hier niets aan doen,hij is niet gek,over `n niet al te lange tijd hoort hij zelf tot deze graaiers groep,dus is hij nu al zijn toekomstige salaris veilig aan het stellen,en laten we eerlijk zijn,dit soort mensen was & is & blijft `n dievenbende.

Brabo op 4-2, 10:28

50.000 ambtenaren ?????? Das niet een klein beetje, dat zijn er wel heel erg veel. Beetje hangen en vergaderen..

-pipo op 4-2, 10:28

Daarom zegt Rutte ook niets, hij wacht tot er een plaatsje vrijkomt en gaat dan ook naar Brussel. Kijk maar naar de minister van financiën, die krijgt van Brussel en van Nederland. En waarom worden bij die hoge topsalarissen altijd de netto bedragen vermeld en geen bruto. Want met een tophypotheek op een woning van 1,5 miljoen scheelt dat ook nog wel wat.

Dirkpieter op 4-2, 10:28

De politiek zal er weinig aan doen omdat ze graag zelf ook zo´n overbetaalde graai baan willen later en dan maak je die graaibanen natuurlijk niet kapot. Dit verschijnsel is onuitroeibaar, want zij hebben de macht daar in Brussel en doen wat zij willen. Hoe durft dat Europese canaille zich te bemoeien met wat zij daar doen. Werken jullie en belasting betalen om deze uitbuiters te bekostigen. Wat doen ze er eigenlijk voor? Maffe regeltjes verzinnen? Onzinnige maatregelen of gewoon vrijheid beperken? Wie het weet mag het zeggen.

klompmaker op 4-2, 10:27

Zoals al gesuggereerd voor mij, gaat het hier niet om "verdienen". Graaien is een beter woord. Maar, graaien lukt niet als er geen medewerking van bovenaf is. De bazen van de graaiers deugen dus ook niet. Ooit gehoord van een timmerman die graaide?? De kliek die ons regeert deugt niet.Doch, dat is absoluut geen nieuws.

Amsterdam-Zuidoost op 4-2, 10:26

Gewoon tellen hoeveel dat zijn en hoeveel geld we hieraan kwijt zijn. Daarna bedrag gewoon wegboeken van onze bijdrage als Euro-land, je hebt het in eigen hand, het geld ligt hier niet daar. Waarom klagen, maar niets doen. Trouwens, ook in Den Haag zijn er genoeg ambtenaren die teveel belastinggeld in hun zak wegstoppen, maar we moeten zeker weer jaren wachten tot we hiervan wat te horen krijgen. Het Volk is toch zo een beetje "DOM".

Suurie op 4-2, 10:26

Voor dat hoge salaris verwacht ik kwaliteit en vooruitgang. Ikzelf en vele Nederlanders voelen achteruitgang. Dat is dus een hele slechte deal, en dit proces dient dan ook te stoppen. Stop de EU!!!!! en wel NU!!!!!!

peter[gast] op 4-2, 10:24

Ze moeten al die hogen salarissen maar op die omvallende Banken zetten dan zien we er mischien nog wat van terug dat is beter als de laagst betaalde te pakken [belasting verhogen en pensioenen korten]PS,Rutte wil zelf zeker ook meer?

Monsze op 4-2, 10:23

Brussel, de 4e bestuurslaag, zorgt goed voor zichzelf.Zoals de andere 3. Maar....stel dat we in januarie 2012 uit de Euro zouden zijn gestapt... Heb je het nieuws in Nederland 'n beetje gevolgd ? Wat denk je, hoeveel zou de Gulden nog waard zijn. Denk daar maar eens over na PVV-fans.

Zaankanter op 4-2, 10:21

Het is al lang geen geheim meer dat de EU zich ontwikkelt als een ontransparante eiland binnen de EU,Topsalarissen en secondaire arbeidsvoorwaarden exclusief de belastingvoordelen staan in geen verhouding meer tot wat een gemiddelde EU burger verdient. In Brussel de populaire grootste werkgever,en Utopia voor uitgerangeerde politici en burgers die met angst en beven de toekomst tegemoet zien want zij betalen deze 26000 werknemers.Meer macht is meer poen is kennelijk de kreet beïnvloeding van kiesgedrag hoort daar ook bij.

Hoefnix op 4-2, 10:21

Verdienen, VERDIENEN, nee nou wordt ie mooi. Als ze zouden krijgen wat ze verdienen zouden ze een modaal salaris krijgen en dan mogen ze nog in hun handen klappen. Ik heb er geen woorden meer voor, wat een bende, hoelang nog pikken wij dit.

pjer op 4-2, 10:20

Tja hr. Rutte, leg dit eens duidelijk uit aan de gewone Nederlandse bevolking.

EU inwoner op 4-2, 10:19

Wij worden door politici al jaren bedrogen. Deze nieuwe bovenkaste in Brussel zorgt goed voor zichzelf en vreet uit de ruiven van mensen die moeten bezuinigen en alle wanprestaties van een hebzuchtige bovenlaag moeten opbrengen. Dit kan niet goed gaan, zeker niet met de slappe houding van Rutten en Samson die zelf straks ook hopen op een overbetaald baantje in Europa. Walgelijk allemaal en wraak roepend.

Chris voor WOII PVV-er op 4-2, 10:19

Ze verdienen het hun Salaris niet ze krijgen het en te niet vergeten hun vergoedingen tel maar uit wat dat allemaal kost maar het gaat al jaren zo! Maar het klootjesvolk in de EU gaat het allemaal betalen net zo makkelijk en maar inleveren! Zelfs ons Pensioen plukken ze met een belasting maatregel die graaiers in Den Haag met hun mooie praatjes we worden belazerd van alle kanten!!Want de EU/Brussel regeert en dicteert en ze willen steeds meer geld hebben van de lidstaten!!PS Kwaliteit kost een paar centen volgen Rutte maar dat betalen wij hoor!

Fransc op 4-2, 10:17

Het salaris van die EU -graaiers bevriezen en alle salarissen hier verdubbelen

Pietertjes op 4-2, 10:16

Dan verhoog je toch gewoon je eigen salaris..ben je gelijk overal vanaf...de echte graai mentaliteit..

vd wiel - noord brabant op 4-2, 10:14

ik betaal in 2013 maar 94,5 % van de Ozb aanslag, met vermelding middels brief dat dit moet om rechts ongelijkheid tussen de EU ambtenaren en Nl burger te voorkomen.......iets wat geboren overheids bureaucraten natuurlijk goed begrijpen...

Henk Visser op 4-2, 10:14

Waarom praten we er nog steeds over, we moeten de straat op. Er moet eind komen aan die eu onzin.

ron van Zanten op 4-2, 10:13

Het kabinet heeft boter op haar hoofd men, spreekt wel over de balkende norm maar neemt onlangs nog een CEO in dienst voor SNS € 550.000 per jaar. Snap ik het nog? Alles is vriendjes politiek en achterban klap.

ako op 4-2, 10:12

De EU verdwijnd vanzelf. Met een gezamenlijke schuld van 47.000 miljard euro, waar nog geen maatregel voor genomen, gaat het vanzelf fout. Daarnaast honderden miljoenen vernederde mensen in voornamelijk oost-europa, die over enkele jaren hun deel zullen eisen. Laat je dus niets meer wijsmaken.

sympatico op 4-2, 10:11

en maar janken op griekenland dat zij de boel belazerd hebben!!!wat denk je wat het zooitje hier aan het doen is???

wat een onzin op 4-2, 10:09

Wat ? nee dat kan en mag toch niet gebeuren dat ze in Brussel meer verdienen ( en dat wisten wij allang !) dan onze slimste knul van de klas ? Kom in opstand Marc ! Maak je sterk voor je eigen portomonee en dat van je dievebende! Dat de boef van SNS miljoenen aan bonus meegenomen heeft voor prutswerk en de oudjes hier geen droog brood meer hebben, maar zien hoe ze rond moeten komen , daar moet je je maar lekker niets van aantrekken !! Dat gaat vanzelf wel weer over.

jgvdakker op 4-2, 10:08

Rutte zal het een idiote discussie vinden, ja want kwaliteit kost nu eenmaal een paar centen. Nou Rutte we leveren allemaal kwaliteit, en misschien wel meer dan jij.

e.grondstra op 4-2, 10:07

de grootste dieven zitten in Brussel, het enige waar die gasten goed is zijn is het vullen van hun eigen zakken. dit op kosten van de gewone man die steeds maar mag inleveren. hoe lang kan die corrupte groep in Brussel het gewone volk nog uitmelken ? helaas doet Den Haag hier net zo goed aan mee, dus werkt net zo goed mee aan die wantoestanden !!!!!!!!!

J Mook op 4-2, 10:07

Eigen zakken vullen dus. Maar ze willen h straks wel bemoeien met ons pensioenen uit zgn solarideit met de andere landen. Voorbeeld zijn is niet aan de orde.

Anne Gouda op 4-2, 10:05

De EU, o ja dat geld verslindende clubje in Brussel waar Nederland NEE tegen zei in een referendum en onze overheid het het gewoon, tegen de wil van de bevolking, doorgeduwd heeft. Weg met de EU! Wij kunnen zelf onze regels verzinnen daar hebben we Brussel niet voor nodig. Voor de handel is het zo goed roep de overheid, o ja, stop de contributie maar in belastingverlaging.

erwin2000 op 4-2, 10:04

Dat is ook de enigste reden dat linkse politiek in Nederland voor Brussel is. GELD!!!!Ga maar eens na, van deze 3000 ambtenaren is 87% politiek links!!!

Moos op 4-2, 10:00

verdienen..?? krijgen meer dan Rutte

Floortje, op 4-2, 10:00

Hahahaha,hoe kunnen wij nu weten wat Rutte & co verdienen???Dit is toch geheim???Balkenende had al 170.000 en is dit Bruto of Netto??En kijk eens wat zij er allemaal nog bij krijgen,tjonge,jonge,het kan niet op in GRAAILANG Nederland BV!Lekker veel graaien bij oudjes en De Burger,doen Banken ook!Maar hun naam is Haas!Rutte is nu i/h Land om zieltjes terug te winnen en Samson is deurtje aan het bellen bij mensen,om zieltjes te winnen,hij leeft dan z.g.n.mee met een stucadoor,die het zwaar heeft!Maar er iets aan doen,ho maar!Wegwezen allebei!

ende op 4-2, 9:59

weg met europa en de euro want het is en blijft een schande dat hij is ingevoerd.

Paul123 op 4-2, 9:54

Tja, het argument is natuurlijk dat ze anders geen kwaliteit krijgen. Ik vraag mij alleen af waarom de eurocrisis nog steeds niet is opgelost als ze dan zoveel kwaliteit in huis hebben. Met die kwalitiet valt het dus zwaar tegen en het argument klopt dus niet.

NL-er op 4-2, 9:54

Er komen steeds meer EU apen uit de mouw. Waarschijnlijk een mooi moment (lees: excuus) voor Rutte om de Balkenende-norm opnieuw te bekijken. Ons Den Haag kan natuurlijk niet achterblijven op de rest van de zg EU-ambtenaren Griekse stijl. Ik zal alvast nog harder en meer moeten gaan werken om meer belastingen te kunnen betalen. Leve de EU als eenheid! ...wat hebben wij als NL-ers toch een hoge acceptatiegrens. Wanneer is het nou echt genoeg en wat gaan we er aan doen?

-peter op 4-2, 9:52

Ach, de kop wordt toch net zolang in het zand gestoken tot het volk barst. Politici en ambtenaren doen nu aan de Grote Ontkenning, weten heus wel wat er aan zit te komen, maar wachten liever op de Grote Knal. Jammer.

vlaming op 4-2, 9:51

Brusssel heeft het spel toch slim gespeeld, niet? Ieder land heeft in Brussel een paar duizend van hun leidende figuren uit alle sectoren die goed verdienen, zij zullen dat met hand en tand verdedigen. En Brussel zelf wordt rijker, mooier en belangrijker, het is wereldwijd de stad met de meeste ambassades, diplomaten, internationale werkvergaderingen per dag, en ook de jetset wereldwijd wil in brussel zijn, op de avenue Louise kun je elke dag een bekend wereldburger spotten.

jan ergens op 4-2, 9:50

nou als rutte verstandig is, wat ie blijkbaar niet is, gaat ie maar op dez ambtenaren korten. 300x een ton, word een aardig bedrag denk ik zo, of niet meneer rutte, maar meneer rutte kennende, zou die zeggen die mensen zijn hun geld meer dan waard, dat is niet zoveel, he mark.

T op 4-2, 9:50

Brussel is één groot graaiend bestuurlijk wangedrocht een referendum over(tegen) de EU...... vergeet het maar alle afgeserveerde politici krijgen een dikbetaalde baan in Brussel..... verdeel en heers over de rug van de belasting betalende burger nobel prijs voor de vrede voor de EU.... als het zo door gaat loopt het binnen 5 jaar uit op een Europese (burger) oorlog

burger tilburg op 4-2, 9:50

Eigelijk is er maar 1 vraag belangrijk, Wat heeft de EU ons tot nu toe gekost en wat heeft het opgebracht? Laat ons dat nou is weten rutte.Zet dat nu is in de krant en een eerlijk antwoordt dan.

Y.S. Wang op 4-2, 9:48

CDA wat heeft u er aan gedaan?

marik op 4-2, 9:48

Het is inderdaad te gek voor woorden dat een Minister-President van een land met de 15e economie ter wereld en 17milj inwoners maar 144K verdient. Er moet minstens een ton bovenop. Maar dat kan niet, want Pietje uit Monikkendam verdient ook maar 55000 en iedereen die meer verdient dan 100K is een graaier in de ogen van Henk en Ingrid. pffff, nederland op zijn smalst..

Chris Almere op 4-2, 9:46

Daarnaast de pensioenregeloingen gezien? Nu eindelijk is bekend waar ons geld blijft. derhlave: meteen stoppen met dat inpompen. Eerst reorganiseren en niet meer verhuizen daar in Brussel.

esox op 4-2, 9:46

Dat is nu precies waarom zoveel politici Eurofiel zijn. Bij zo een kereltje Pechthold zie je zo ongeveer de Euro tekentjes in zijn ogen flikkeren. Nu even NL de nek omdraaien en straks mee graaien in Brussel. Wat nu opkomen voor NL en de stemmers, niks ervan, mijn schaapjes alvast droog zetten in Brussel, dat is pas belangrijk.

PSDK op 4-2, 9:46

Waarom krijgen onze landsbestuurders relatief zo'n laag loon? Een medisch specialist (gemiddeld meer dan 200.000), een VP in een groot bedrijf (eigen ervaring) of een eredivisie voetballer (gemiddeld over 300.000 per jaar) verdienen veel meer voor een fractie van de verantwoordelijkheid! De Balkenende norm is een gedrocht van jewelste! Hoe kunnen we als land nu verwachten dat topmensen de politieke topposten willen bekleden als we ze niet concurrerend willen belonen?

P.G.de Visser op 4-2, 9:45

Ja en die salarissen zijn ook nog belastingvrij.

HAJOTOL op 4-2, 9:42

in nu beter te begrijpen waarom diverse partijen in ons parlement willen dat wij in de eu blijven,dit is nl eindpunt voor zelf verrijking en ongelimiteerd graaien

Alternatief kritisch geluid op 4-2, 9:42

Het is jammer dat staatssecretaris Weekers i/d vorige regering weigerde de miljardenbesparing uittevoeren v/d motie tegen de bonuscultuur. Nog erger was aansluitend de weigering v/d NLDse politici om 'n motie v wantrouwen tegen Weekers intedienen.De kliek v politici beschermde haar eigen huidige - en toekomstige graaibaantjes.Hebben politici ervan geleerd??Welnee Weekers zit weer i/d regering+dagelijks lees je de bonusschandalen en hierbij spant Brussel de kroon

Emko op 4-2, 9:41

Een ieder die door buitengewone prestaties een bedrijf cq overheid uitstekend laat draaien, mag van mij een heel hoog salaris verdienen. Maar we zitten in een recessie en de vooruitzichten zijn ook niet goed. Hoe kan Brussel dan zulke salarissen rechtvaardigen? Ik werk al 17 jaar op commissie en daar is het heel simpel. Presteer ik niet goed, dan verdien ik niet goed. En dat zouden ze eens in moeten voeren bij deze ambtenaren!!!

Vlaming op 4-2, 9:37

Ga eens aan de aan de zuidrand van Brussel in de gordelgemeenten ( b.v. Tervuren, Overijsse en Hoeilaart) kijken naar de landhuizen en villa's van deze graaiers. Man en vrouw ( beiden eenvoudige tolk ) verdienen samen meer dan 16000 euro netto per maand zonder toeslagen !!En de Nederlanders maar inleveren en bezuinigen vooral op de laagste inkomens. Dat de politiek er niets aan doet ligt mede aan het feit dat veel politici in Brussel gewerkt hebben. Deze mensen bijten zich niet onder elkaar.

vlaming op 4-2, 9:36

Nederland is het enige land ter wereld waar men altijd bezig is over een ander zijn inkomen. Zo afgunstig als een buur ietsje meer verdiend.

erika op 4-2, 9:35

Verdienen???Wanneer er sprake is van verdienen,dan is er geen vuiltje aan de lucht!!

80jarige op 4-2, 9:35

Die z.g. minister-president van ons stelt ook geen ene moer voor ... Je hoort hem niet, je ziet hem niet en je gelooft hem niet want hij bedriegt je en besteelt je waar je zelf bij staat. Hij mag dan geen zakkenvuller zijn .... Een zakkenroller is hij is hij 100% WEL.

maxxie op 4-2, 9:31

rutte zal het een idiote discussie vinden ja want kwaliteit kost nu eenmaal een paar centen

Sven uit Moordrecht op 4-2, 9:28

De EU is geen democratie, want anders hadden we wel een referendum waarin het volk zich kan uitspreken. Als er al eentje wordt gehouden dan legt men de uitslag toch naast zich neer als hij niet is wat men wil. De EU is gewoon de top van het old-boys network waar men nog even een paar jaartjes ongemerkt kan graaien. Nu weet u dus ook weer waarom de bijdrage aan Brussel om hoog moest. De EU, heel belangrijk...voor graaiende en frauderende politici!

A.j.2 op 4-2, 9:27

50.000 ambtenaren. Zeker allemaal een deeltijdbaantje. Wat voeren die eigenlijk allemaal uit. En wij maar inleveren.

Dhimmi op 4-2, 9:25

Wie durft er nog een stukje karton met wat tekst omhoog te houden op straat? Ook achter uw toetsenbord bent u niet meer "veilig". Dit loopt gierend uit de hand. En terecht.

JW op 4-2, 9:25

Uit de EU nu. De EU wordt onze grote ondergang. Dit soort graaiers kan niet ongestraft op hun stoel blijven zitten en langer profiteren van ons belastinggeld terwijl ons het water aan de lippen staat, ouderen en gehandicapten aan hun lot worden overgelaten, werkeloosheid groeit en de economie de afgrond in kiept. Hoe kan überhaupt een gezonde regering achter de EU staan dan moet je wel giga oogkleppen voor hebben. De EU heeft ons niets goeds gebracht dan alleen in heel veel landen ellende.

kwenie op 4-2, 9:24

Maar 3000?

lego op 4-2, 9:21

Nu weet ik waarom Brussel 5% verhoging wil van alle landen.

Mjp1974 op 4-2, 9:21

Als je het mij vraagt verdienen ze allemaal zo'n salaris niet! Verder geen uitleg nodig.

J. Michielsen op 4-2, 9:20

Dit is een hoofdreden waarom het zo stil is in het Europarlement. Dit is een hoofdreden waarom men het belang van de EU zo blijft aanprijzen. Dit is een hoofdreden waarom de besluiten van de Eurocommissie moeiteloos door het Europarlement worden doorgehamerd. Dit is een hoofdreden waarom men het gewone volk steeds valse hoop geeft. Dit is een hoofdreden waarom de EU een dictatuur wordt en de "Nation-State" vilein verketterd wordt. Dit zorgvuldig uitgewerkte plan blijkt te werken. Niemand wil de kans lopen deze wereldbaan op te moeten geven.

Jacques S op 4-2, 9:20

Dit is het beste bewijs dat Nederland uit de EU moet, dat zal wel veel geld kosten maar uiteindelijk nooit zoveel als er in blijven.

biggi op 4-2, 9:20

Denk dat deze ambtenaren meer werk verrichten dan Rutte,ze hebben dit salaris waarschijnlijk meer verdient dan onze eigen bestuurders van welke tak dan ook,zolang wij hier aan bestuurders geld cadeau geven moeten wij niet zeuren over ambtenaren elders en eerst onze eigen bestuurders gaan korten, je hebt pas recht van spreken als je in eigen land de zaken goed geregeld hebt lijkt mijn, de hetze tegen de EU verbloemd het onvermogen in eigen land,

walrus op 4-2, 9:20

Sef. Eerst goed lezen. Er staat dat zij minder belasting betalen en daardoor netto meer overhouden dan dat zij in Nederland zouden "werken".

unieko op 4-2, 9:19

Eerder gedane toezeggingen zijn niet gegarandeerd bij onze MP.

hanna op 4-2, 9:18

Rutte en actie ondernemen? Laat me niet lachen. Versoberen doet hij alleen bij mensen die aanzienlijk minder hebben dan hij.

cees(gast) op 4-2, 9:17

De toren van BABEL begint vanzelf te wankelen,vroeg of laat(altijd te laat). De reden van veel Nederlanders om de EU vaarwel te zeggen,want van wie wordt het gestolen?

Robin Hood 2013 op 4-2, 9:16

Niet zeuren, iedereen had dat kunnen weten. Wat je kennelijk niet wist dat het zoals gewoonlijk een chaos zou worden met dit reizend circus. Het idee was 100% goed, de uitvoering heel dom omdat economisch, politiek en cultureel de verschillen zo groot zijn dat dit nooit binnen 200 jaar opgelost zal zijn. Nog even geduld dus.

B.Jansen op 4-2, 9:16

Stoppen Nu!De antidemocratische,geldverslindende EU wordt onze ondergang,terug naar bv de EEG voor gezonde handelsbetrekkingen met behoud van onze eigen souvereiniteit!

eefje op 4-2, 9:16

Ja dat is oud nieuws de EU is de grootste graaiers aller tijden en het kost bakken vol met geld. Ze zijn een nagel aan onze doodskist wordt het geen tijd om die lui een normaal salaris te laten verdienen? Werken in de EU is een goudmijntje ja regeringen tijd voor stappen en heel grote te ondernemen. We moeten allemaal de broekriem aanhalen en die graaiers ook.

Jan uit Ham op 4-2, 9:16

Dat wordt weer het bekende ge-bla,bla bla. Den Haag kan daar helemaal niets aan doen, dat wordt allemaal door Brussel zelf geregeld. 50.000 ambtenaren ! Kun je je dat voorstellen? Net zo veel als in een middelgrote stad. Die vangen dus elk jaar veel meer dan 1,5 ton, verhoogd met [fictieve] onkosten vergoedingen, stel 2 ton. Dat maal die 50,000. dat alleen al is 10 MILJARD!!! Lust u u nog peultjes ?

brutus backstab op 4-2, 9:14

sorry hoor, maar de kop van het artikel is verkeerd, er zou moeten staan: 3000 EU ambtenaren KRIJGEN meer dan Rutte.

Boze inwoner op 4-2, 9:14

Schandalig!! Het wordt tijd dat we met z'n allen op de barricades gaan staan. En stoppen met ook maar 1 cent belasting te gaan betalen, voor deze elite Sodom en Gomorra maffia club. Een project X zal er niets bij zijn!! Dit kunnen we met z'n allen toch niet blijven toestaan??

Ver op 4-2, 9:13

Iedere regeringsvorm streeft naar absolute macht en alleen een bevolking die in staat is en de wil heeft dit te blokkeren kan met een gerust hart de toekomst te gemoet zien. Weet iemand hoe ik de Europese regering weg kan stemmem? Nee. Dat dacht ik al. We hebben ze niet gekozen en we kunnen ze dmv verkiezingen niet naar huis sturen. Wat heeft de EU met democratie te maken? Niets! Maar juist deze mensen bepalen.

Sef op 4-2, 9:13

Ik zou wel eens willen weten hoe het kan dat deze mensen netto meer verdienen dat dat ze bruto krijgen.

ErikW op 4-2, 9:13

De luxe die in Brussel onder de ambtenaren de gewoonte is, is een van de oorzaken waardoor Europa minder dan ooit populair is. Aan de riante inkomens en andere vergoedingen dient spoedig een einde gemaakt te worden. Indien niet dan bezwijkt Europa aan die luxe eerder dan aan de euro.

Willie Wortel op 4-2, 9:11

De schaamte zijn ze allang voorbij, gewoon door graaien zo lang het nog mogelijk is, de ruif zit nog boorde vol. Dat doen ze toch allemaal, zij horen of zien geen andere mensen, een grote graai cultuur dat is trendy. Ze blijven jan met de pet uitlachen en zonder schroom.

JaapK op 4-2, 9:10

...50.000 EU-ambtenaren... Tendens: stijgend. De EU is ECHT goed voor u....

Wim van Zijl op 4-2, 9:08

De oplossing is makkelijk. Betaal Rutte meer, dan zijn er minder ambetenaren die meer dan hem verdienen. Het is toch te gek, dat de man die een heel land moet leiden, maar 144,000 euro verdient!

Josh op 4-2, 9:08

50.000 x 100.000 = 5 miljard weggegooid geld per jaar en dit is excl de vergoedingen. Ik had al gedacht dat ze zakkenvullers zijn en waarom zijn de prijzen in Nederland ook hoger dan in Duitsland ? parkeren in Duitsland 1,5 e/uur, benzine, boodschappen, producten etc.goedkoper en in Nederland wonen er ook veel te veel graaiers...

Cyta op 4-2, 9:08

Een geld VERSLINDENDE instelling, die alleen maar steeds meer wil.

baron von habenichts op 4-2, 9:07

het volgende schandaal , na het inchecken voor de dag vergoeding en dan vertrekken is er nu dus dit te hoge salarissen en onkosten? vergoedingen. Dit zijn graaiers op grote schaal

Het4deRijk op 4-2, 9:07

Die Welt kwam op 11117 EU medewerkers uit. Duitsers zijn wel altijd punctueel dus ik hou me aan hun aantallen.

Willem 1955 op 4-2, 9:06

Was al lang bekend, Premier voor 2 ton is een schijntje. Laten ze een lijst opstellen met alle salarissen van landelijke en EU-politici en van de Brusselse Mafia. Ik denk dat Brussel een paradijs is voor oud politici, geen werkdruk, geen zware verantwoording meer, maar wel een heel goed bestaan. Mark Rutte 's toekomst ligt ook in Brussel en daarom maakt hij zich niet druk. Ze zijn geslaagd als ze straks in Brussel hun slag slaan en financieel binnenlopen. We worden belazerd en beroofd, we staan er bij en kijken ernaar. Wanneer is het genoeg?

Johnnyboy07 op 4-2, 9:06

Ja, het is wel duidelijk voor wie ze er zitten. Niet voor ons in ieder geval. Wel voor hun dikke bankrekeningen. En D66 maar roepen dat we nog meer Europees moeten worden en nog meer bevoegdheden moeten overdragen aan Brussel. Lieve mensen, luister nou eens naar Geert Wilders, en stem volgende keer PVV. Uit Europa en uit de Euro. Stop het miljarden-verslindende monster dat Europa heet!

Armanda op 4-2, 9:04

En maar blijven volhouden dat de EU zo goed voor ons is. Dit bewijst maar weer eens dat het voor ons zeker niet goed is.

mr koelen op 4-2, 9:02

Ze verdienen het, ze hebben de gloeilamp afgeschaft en ehh.... vast nog wel meer goede dingen

LETTEKE op 4-2, 9:02

Wat worden we toch heerlijk in de maling genomen. Zelfs onze minister van Financiën is EU ambtenaar.Voor de NL burger is dit toch niet meer te volgen en te rechtvaardigen.

Farao op 4-2, 9:01

Moet de burger deze graaicultuur maar accepteren en betalen? We hebben toch een economische crisis?

JansyAnders op 4-2, 9:00

Hoezo verdient de heer Rutte maar 144.000 euro? Toen Balkenende op zijn troon zat verdiende deze man al 180.000 euro plus 10 procent. Gepubliceert in de Staatscourant van die tijd.

PVV 4-ever op 4-2, 9:00

Daarom zit onze premier ook te azen op een baantje in Brussel......

matje op 4-2, 8:59

De rijken worden rijker de armen armer.En denk je nu werkelijk dat de regering en in Brussel zich daar druk om maken over de arme mens.

J.D. Goedman op 4-2, 8:58

Leve de EU Rutte!!?? Waarschijnlijk moeten er nu weer wetjes komen om dit te voorkomen. Als het om geld weghalen bij de burger betreft, kan alles snel of is men vindingrijk, maar als het de portemonnee van politici of bankmensen gaat, wordt alles heel complex en moeilijk! Wanneer neemt de burger weer echt de regie in handen, want nu is het een grote parasiterende EU systeem geworden!

W.F. Vos op 4-2, 8:58

Ik werk ook als ambtenaar (Brandweer), is voor mij/ons ook de solidariteitsheffing afgeschaft?? Deze maatregel werd ooit als "tijdelijke" maatregel ingevoerd om de werkgelegenheid een "boost" te geven. Gebleken is dat elke maatregel waar de regering geld mee binnenhaalt nooit meer ongedaan gemaakt zal worden er zal hoogstens een andere invulling voor ingevoerd worden. Dit is legale diefstal door onze witteboordencriminelen!

HG op 4-2, 8:58

Dit is voor mij een reden PVV of SP te stemmen, bij die partijen maak je de meeste kans om uit de EU te stappen. En uit dit bericht blijkt, dat het heel verstandig is om er snel uit te gaan.

Ing op 4-2, 8:55

Laat ik eens verwoorden wat 90% van de Nederlanders denkt: 50.000 EU-ambtenaren is veel te veel, en 5000 die meer verdienen dan Rutte.... waarvoor? Laten we beiden halveren, het is toch ons geld wat daar wordt verdeeld?!

boos op 4-2, 8:54

Ga zo door. Deze hardwerkende niet belasting betalende ambtenaren hebben het echt slecht. Ver van haard en huis elke dag maar zwoegen en zweten. Op deze manier krijgen we steeds meer sympathie voor Europa en geven we graag, ondanks de bezuinigingen en teruggang in inkomen aan deze armlastige ambtenaren en Europese politici. Zo komt het wel goed met Europa.

Geld te weinig op 4-2, 8:52

Kom op mensen, niet zeuren, dit was vorig jaar en het jaar daarvoor ook al het geval, het zijn er nu alleen een stuk of 50 meer.

henkus op 4-2, 8:52

en natuurlijk gaat onze nationale leugenaar Rutte daar niks aan doen want straks is hijzelf ook EU graaier en krijgt tie zelf ook zoveel geld! waarom je toekomst ondermijnen?

Delmunda op 4-2, 8:50

Is dit een oproep van de EU aan de heer Rutte om mee te doen aan het graaien.

henkus op 4-2, 8:50

ja ja de heren politici en EU graaiers zorgen goed voor elkaar!!

Greet Dilwers op 4-2, 8:49

Dat ze meer verdienen dan Wilders is o.k., want ze doen ook wat voor ons, en dat kun je van Wilders niet zeggen, maar dat ze meer dan de minister-president verdienen, is niet goed, ook al is Rutte op Kok na de slechtste minister-president aller tijden, want een minister-president moet harder werken dan die ambtenaren (denk maar aan Balkenende).

gerrit56 op 4-2, 8:49

50.000 EU ambtenaren daar word ONS belasting geld aan verspild en mijn buurman moet naar de VOEDSELBANK

pau op 4-2, 8:48

5,5% belastingvermindering bekt beter dan 5,5% loonsverhoging zoals ze eerst wilden. Het resultaat is hetzelfde. De EU ambtenaren gaan weer met meer naar huis en al de rest van het europese volk moet de broekriem aanhalen. En hier moet Rutte iets aan doen?

Rémy op 4-2, 8:47

144.000 euro per jaar is al van de gekke in verhouding met geboekte resultaten én in tijden van crisis. Oudjes weg bezuinigen vanuit een ivoren toren om eigen salarissen in stand te houden én alsmaar inzetten op marktwerking. Blijven verkondigen dat de economie aantrekt terwijl deze wereldwijd krimpt en duidelijk wordt dat dit kapitalistisch systeem onbeheersbaar wordt. Boeven verlaten het toneel via de achterdeur(SNS). Trieste tijden. De inwoners van Nederland laten weten te betreuren dat er geen solidariteitsheffing plaatsvindt.

silvia op 4-2, 8:47

Ach gossie, je zou er medelijden meer krijgen. Het is toch vreselijk voor "onze" Rutte? Gelukkig nog vervoer met chauffeur, BTW aantrekkelijk, vliegtickets worden vergoed, dus nogmaals ACH Gossie.

Irman Pasaribu op 4-2, 8:45

niet te geloven, zo zoetjes aan geef ik Wilders gelijk

T. Stoffers op 4-2, 8:43

Is het gek dat een groot gedeelte van de bevolking het helemaal heeft gehad met de EG? Samenwerking in Europa wil iedereen wel maar een kopie van de Amerikaanse maatschappij daar zit niemand op te wachten. Wij Nederlanders willen onze eigen zeggenschap behouden en geen betutteling vanuit Brussel.

De EG ambtenaar op 4-2, 8:42

En dan hebben we het nog niet eens over de andere voordeeltjes van de heren en dames ambtenaren van de EG zoals de aanschaf van een volledig belastingvrije auto en onkostenregelingen......

wk op 4-2, 8:41

Iedreeen valt over de salarissen die hoger zouden zijn dan die van Rutte. Hebben wij er misschien over nagedacht dat het salaris van Rutte misschien veel te laag is. Deze persoon werkt minimaal 80 uur per week, dus feitelijk verdien 72.000 voor een 40 uurige werk week. DIt is een lachertje voor een functie zoals dit. Ik snap wel dat zij vrienden maken voor in het bedrijfsleven, dan kunnen ze na deze periode doorstromen naar goed betaalde banen

Tjeert op 4-2, 8:41

En dan vraagt Brussel zich af, "wat hebben mensen toch tegen de EU" nou dames en heren het antwoord staat er. Daarbij de onzinnige subsidies aan Frankrijk, Polen en het kleine boeren in landen onmogelijk maken geld te verdienen door het subsidiëren van ziekelijke mega stallen en, het staat er allemaal, fraude is niet van de lucjt. En u halve goden in Brussel vraagt zich af waarom, nou daarom! Stel je voor Engeland uit de eu, de oude Benelux volgt, Duitsland kan dan eigenlijk niet meer achter blijven evenals Italië en zo blijven er een aantal armere landen over incl. Frankrijk waar het dan ook stellig beter mee zal gaan. Gewoon weer werken voor inkomen en niet subsidie op subsidie.

rdd op 4-2, 8:39

Tuurlijk dat wisten we al lang. De werkelijke dieven zitten in de politiek. En hoe hoger hoe groter de dief.

*Nico op 4-2, 8:39

Zal wel moeten, anders krijg je geen goeie mensen. Als ik Rutte zelf mag geloven tenminste.

I.van den Berg op 4-2, 8:39

Schamen doen deze grootverdieners zich nooit! Dat zou wel moeten gebeuren!

J.Stijnen op 4-2, 8:38

Rutte? Wie is dat?

P.Stijnen op 4-2, 8:37

Dit weten ze al zo lang! Maar alles gaat gewoon door! te triest voor worden. Hoe geloofwaardig blijven politici die dit verdedigen! Voor mij absoluut niet!

margaretha op 4-2, 8:37

De gewone arbeider en gepensioneerden gaan er behoorlijk op achteruit en de graai cultuur met de eu amtenaren gaat gewoon door.In 1 woord ,walgelijk.

zowat op 4-2, 8:37

Hij zal er heus niet achter aan gaan dat de lonen van de EU top geld moeten inleveren,hij zal zelf loonsverhoging nemen!!!!

PeterV op 4-2, 8:36

Ik word zo langzamerhand kotsmisselijk van die EU-ambtenaren met hun privileges. Wij maar dokken en inleveren. Zij zichzelf verder volvreten zonder enige vorm van schaamte. Opruimen die hele zooi. 50.000 x 10.000 = € 500.000.000 besparing per maand alleen al aan salarissen. Voor zaken die hen niet aangaan is een akkoord zo bereikt; Maar over de solidariteitsheffing (het woord alleen al) kunnen ze het niet eens worden. Ratten 1e klas en dat is nog sneu voor de ratten, dat ze met EU-zakkenvullers worden vergeleken.

I.Jansen op 4-2, 8:36

Ach Rutte zal het wel verdedigen, hij is bang dat je anders geen goede mensen krijgt, zoals bij de SNS (550.000) Tja de vorige bestuurder deed het ook niet zo goed! De EU ambtenaren willen hun dikbetaalde banen niet graag kwijt!!! Liever korten hier op werkenden en ouderen!! Eerlijk delen zegt Samsom!!!

Geert van Mourik op 4-2, 8:35

Timmermans en Plasterk NU direkt die hogere beloningen omlaag bijstellen! Laat nu eindelijk eens zien, dat jullie KERELS zijn, die WIJ, het volk, hebben gekozen! Anders DIREKT opstappen!

loddersl op 4-2, 8:34

Gezien zijn prestatie verdiend Rutte voldoende. Hebben zij in Den Haag niets anders te doen dan om over hun salaris te debatteren terwijl onze oudjes met een lege portemonnee rond lopen. Dank zij Rutte en Samson geef mij de PVV.maar.

Guusje Ter Borg op 4-2, 8:33

Er bestaat al enkele jaren de Code Tabaksblat, om de top van de Nederlandse (Staats-) banken wat fatsoen bij te brengen. Kennelijk geen exportprodukt, want in Brussel is het onbekend.

marcoK op 4-2, 8:32

en dan zeggen er is geen geld meer ! doe dan maar net als de FED en zet die geld persen aan voor 40 a 50 miljard. dan kunnen we Bea ook dr feestje nog geven

Ton van der Linden op 4-2, 8:32

50.000 eu ambtenaren? Zou wel eens willen weten wat die allemaal doen. Het probleem van Europa is zowel duidelijk lijkt me.

Salomon op 4-2, 8:32

En laat ook maar eens kijken naar de onkosten vergoedingen, die zullen ook exorbitant zijn. Al die jaren de burger en bedrijfsleven zich kapot gewerkt en de heren en dames bij de overheid en vooral de EU met de feestneus op lekker graaien. Ik hoop dat het feest vlug voorbij is.

=henk op 4-2, 8:29

als je akkoord gaat met een bedrag van € 500.000,00 voor een persoon die bij de SNS bank gaat werken waar maak je je zelf dan druk om als er meerder personen zijn die meer verdienen dan jij. of denkt prmier Rutte Europa naar zijn hand te kunnen zetten

Wim Hermans op 4-2, 8:29

Foutje, ze krijgen meer!

bert op 4-2, 8:28

Ja Rutte is ook maar een loopjongen van Brussel dus waar is het probleem?

rob zoetermeer op 4-2, 8:27

En de EU vroeg toch om nog meer geeld te sturen? Het bolwerk Brussel bljft de gewone burger, bijna dagelijks, verbazen.Maar of er wat aan gedaan kan worden, dat betwijfel ik.

JOE van den Heuvel op 4-2, 8:27

komt de heer Omtzigt daar nu pas achter? iets waar de gewone burger al jaren tegen gekant is, en probeert het van de daken te schreeuwen, maar niet wordt gehoord! Wordt nu dan ineens door iemand ontdekt ra-ra. Ja, nu komt de vraag natuurlijk waar en voor wie bezuinigen we eigenlijk "regering van Nederland?"

HansPVV op 4-2, 8:25

De minister president verdient gevangenisstraf in mijn ogen en dan ben ik nog mild. Dus dat er vele zijn die meer verdienen , ja ik denk het wel.

-gerrie op 4-2, 8:25

Nu weet ik het zeker , ik ga op G.Wilders stemmen. De EU kost in het totaal zo'n slordige7-8 miljard per jaar aan loonkosten. Dan nog de huisvestigingen onkosten nota's etc.etc. Dus reken maar op 10 miljard per jaar en dat voor gebakken lucht.

Hugo de Groot op 4-2, 8:23

De zacht gekookte EU eitjes Plasterk en Timmermans begrijpen slecht dat "inzetten op" iets is voor in een casino, hier zul je als grootbetaler moeten eisen maar dat is natuurlijk niet in het belang van de PVDA baantjesjagers als Dijsselbloem.

boeha op 4-2, 8:23

de crisis is er niet zomaar maar veroorzaakt door graaiers en hier zijn ze dan

Mr. M. (Brussel) op 4-2, 8:22

Omtzigt dient zijn mond te houden. Wie zat tot 12-9-2012 in de regering? Juist CDA en VVD en leverden een minister van Financien en Buitenlandse Zaken. Het kabinet Rutte I was daarvan op de hoogte.

Wessel op 4-2, 8:22

En daar gaan we weer! Lijkt wel communistisch geprevel: in Noord Korea wordt ook geminimaliseerd en is geld verdienen een vieze bezigheid. Wat een rare en makkelijke vorm van populisme vandaag de dag: commentaar leveren op mensen die boven modaal verdienen...

GNO46 op 4-2, 8:21

Nu weten we tenminste waarom de EU-begroting verhoogt moet worden. Ook daar gaat de PVDA maar een nivelleringsfeestje organiseren.

JdGsr op 4-2, 8:21

Laten we ons nu bij de hoofdzaken houden. Dat er ambtenaren zijn die meer verdienen dan Rutte is helemaal niet gek. Wij Nederlanders kunnen maar slecht de zon in het wat zien schijnen maar een salaris als dat van Rutte is gewoon laag voor een dergelijke functie. We moeten ook bedenken dat ambtenaren bij de EU een grotere verantwoording hebben dan Rutte die aan het hoofd staat van een van de kleinste landen in de EU. Laten we zorgen dat de NL economie op orde komt, da's belangrijker dan bijzaken als de salarissen van EU ambtenaren.

till op 4-2, 8:21

Rutte zal hier niets aan doen die zal echt niet tegen de Eu zeggen dat de salarissen wel eens minder kunnen omdat hij dan zijn baantje na het ministerschap wel kan vergeten . Rutte danst met de EU mee en zeker niet met Nederland .

Ali Badjened op 4-2, 8:21

Ja, maar die doen ook veel meer dan Rutte. Kijk, die ministers hebben allemaal een bijbaan. Dus je kunt nagaan hoe zwaar of licht een ministers post is. Het stelt tegenwoordig niets meer voor om minister te zijn. Iedereen kan het, en waarom moeten ze zo vorstelijk gehonoreerd worden. Je moet wel kunnen lullen en de boel verlakken.

greg op 4-2, 8:19

3000 mensen die anderhalve ton verdienen voor een beleidsbaantje..we zijn echt hartstikke gek. Door dit soort constructies ontstaan oorlogen.

Teus op 4-2, 8:19

Ik denk dat den Haag met deze salarissen totaal niet in zijn maag zit. Men hoopt n.l. ook op zo'n baantje in Brussel dus waarom zal je er wat aan veranderen. Uiteindelijk zijn er in Nederland voldoende burgers die je financieel uit kan kleden om deze salarissen op te hoesten. Denkt den HAAG nog dat er vertrouwen is in de politiek? Totaal niet dus.

cx op 4-2, 8:17

De hele politieke top is één grote graaiclub.

bug op 4-2, 8:16

Dat is ook logisch, zij zijn immers de baas van Rutte, van hen krijgt hij zijn opdrachten.

donald duck op 4-2, 8:15

beste heer Rutte , vergeet U de Ambassadeurs niet ?

gerard1 op 4-2, 8:14

sorry,verdienen? ze krijgen het dat is heel iets anders.

Natalie op 4-2, 8:14

Wij "kleine luiden"" moeten allemaal inleveren, niet omdat het zo slecht gaat met Nederland, maar omdat er steeds meer mensen exorbitant verdienen en er steeds meer graaiers bijkomen.

EricL op 4-2, 8:13

Zo breng je corruptie in de hand ! Waarom denk je dat alle ministers zo graag in de EU willen blijven ? Ja natuurlijk want ze zitten allemaal te azen op een baantje in Brussel . Als ze hier worden weggestemd kunnen ze altijd nog daar gaan werken , waar ze zelfs nog meer verdienen en waar geen verkiezingen voor gehouden hoeven te worden . Dus gaat het erom om tijdens je periode dat je in de regering zit om zo veel mogelijk vriendjes in Brussel te maken . En natuurlijk ja en amen zeggen en veel geld storten . Daarom verlochenen ze Nederland !

EricL op 4-2, 8:11

Zo breng je corruptie in de hand ! Waarom denk je dat alle ministers zo graag in de EU willen blijven ? Ja natuurlijk want ze zitten allemaal te azen op een baantje in Brussel . Als ze hier worden weggestemd kunnen ze altijd nog daar gaan werken , waar ze zelfs nog meer verdienen en waar geen verkiezingen voor gehouden hoeven te worden . Dus gaat het erom om tijdens je periode dat je in de regering zit om zo veel mogelijk vriendjes in Brussel te maken . En natuurlijk ja en amen zeggen en veel geld storten . Daarom verlochenen ze Nederland !

-ron op 4-2, 8:10

En maar wijzen naar Griekenland!!! Van wie zouden de Grieken het eigenkijk hebben geleerd om te gaan graaien? Vaan een voorbeeld funktie hebben ze bij de EU nog nooit gehoord.

Bastiaan von Stapelberg op 4-2, 8:07

Het leuke van liberalen als je vraagt/vroeg hoeveel mensen er nou meer verdienen dan anderhalve ton was het antwoord altijd 'nou misschien een paar' een paar is voor mij twee. Het is natuurlijk niet moeilijk om mensen op een ton per jaar te zetten, ook met een ton kun je goed leven. Walgelijke politiek van zowel VVD als PvdA en van die laatste partij vind ik het nog het meest absurd.

liesje op 4-2, 8:02

Corrupte bende en de belastinngbetaler maar schuiven.

Cat op 4-2, 8:00

Dan weet iedereen meteen waar men voor werkt in dit land. Als het nu nog niet bij iedereen duidelijk is dat de EU uit een bende zakkenvullers bestaat, weet ik het niet meer. Denk goed na voordat je de volgende keer je stem uitbrengt en stem op een partij die tegen de EU is. Weg met die oplichters bende die EU heet. De EU wordt onze ondergang.

E. Bakker op 4-2, 1:23

Vult uw zakken. Hoe kun je als D66 dan nog zo stug volhouden dat de EU goed voor ons is. Men krijgt nu de indruk dat er vrolijk wordt gegraaid in Brussel. Het vertrouwen in de EU zakt bij mij nog verder weg.

Tonie op 3-2, 23:17

Oftewel: €432.000.000,--

Tonie op 3-2, 23:10

Sorry hoor, dit kan je echt niet verkopen aan ons, gaat ons geld daar naar toe? En wij maar inleveren en dat we nog meer moeten bezuinigen.

zunige zeeuw op 3-2, 23:03

Zouden daar ook Grieken tussen zitten?

Mark op 3-2, 22:48

Tja en maar lekker geld blijven betalen! Wanneer stoppen we ermee!

Joooopie op 3-2, 22:37

Schandalig ! Dat is alleen al een rede er uit te stappen. Het isn1 grote maffia praktijk die elkaar in stand houden.

Tonie op 3-2, 22:34

Werkelijk verbijsterend