zondag 10 maart 2013, 9:07 — 589 reacties

Spekman rekent op afzwakking WW-verkorting

PvdA-voorzitter Hans Spekman rekent erop dat de voorgenomen verkorting van de WW wordt afgezwakt. „Dit voorstel ligt als een steen op onze maag. Ik zie de angst in de ogen van mensen over de onzekerheid over hun baan”, zei Spekman zondag in een interview met Nu.nl.

Reageer Reacties (589):

oudere op 11-3, 11:01

Dat is wat ik zie de angst in de ogen van deze partij die steeds zwakker word en straks gelukkig niet meer mee teld. Alleen hebben zij dat zelf nog niet door.

E. Mening op 11-3, 10:40

Wat stelt de democratie in Nederland nog voor? De VVD en PVDA maken in 'no-time' een regeerakkoord die haaks staat op hun opvattingen die ze communiceren tijdens de verkiezingen. De PVDA met de huidige plannen voor de WW-verkorting, de VVD met het morrelen aan de hypotheekrenteaftrek en hogere belastingen. Dus eigenlijk weet je als kiezer helemaal niet waar je op stemt. Er komt toch een heel ander resultaat uit dan je in de verkiezingscampagnes hoort. Je wordt beduveld, bedrogen. Wat is mijn stem voor een politieke partij eigenlijk nog waard?

Einstein op 11-3, 10:36

Zakkenvullen kan niet zonder gevolgen blijven.Het gebeurd inmiddels over heel de wereld en niemand zal het bestraffen omdat er belangen van invloedrijken mee spelen.E.e.a. kan wel eens tot een wereldoorlog leiden.

Hanna op 11-3, 10:29

Spekmans partij die de WW gaat beperken en het ontslagrecht gaat aanpakken in zo'n zware crisis. Spekman ziet de bui al hangen na zijn uitspraak dat nivelleren een feest is. Nog maar 19 zetels over.

w s op 11-3, 10:26

Wat denk je van de rest van nederland vooral de ouderen die altijd hebben gewerkt en die jullie nu extra aanpakken arbeiders he!

jan visser op 11-3, 10:05

In de ogen van deze figuren zie ik absoluut geen angst.Hun inkomen zal wel niet gekort worden.

pepie op 11-3, 9:57

Ik zie angst in de ogen van mensen als ze hem of Diederik zien of horen!!

Sietske op 11-3, 9:50

Den Haag weet niethelemaal meer hoe het echte leven in elkaar steekt.Gaan ze tegen een dame tussen de 85 en 90 zeggen van ga je eigen huishouden maar weer doen. Mensen die nog in een eigen huis wonen en zorgbehoeftig zijn, moeten die eerst in deze tijd hun huis verkopen voordat ze de zorg in kunnen omdat ze anders het geld niet hebben om het te betalen? Een eigen bijdrage is normaal, maar om deze ouderen die hard gewerkt hebben om Nederland uit de oorlogscrisis te halen en nu een eigen huis hebben te plukken.HYPOCRIET.

- Astrid R op 11-3, 9:35

Nivelleren was toch een feestje? Dat is nou precies wat dit kabinet aan het doen is, iedereen aan de bedelstaf. En nog is Spekman niet gelukkig!?

T op 11-3, 9:31

ik zie bij de Haagse elite alleen maar $ tekens in de ogen...... dik betaalde banen in Brussel.... leeggegraaide banken en pensioenfondsen..... en de burger..... oooooooh die zijn "dom" genoeg om heel hun werkbare leven krom te liggen om alles weer op te hoesten wat verkwanselt is aan Europa

-een sarcastische 70 plusser. op 11-3, 9:28

Het zijn en blijven draaikonten! Er is gewoon voor de burger geen enkele mogelijkheid om zich daar op in te stellen. DAT is dan ook de reden dat er niets wordt gekocht met alle ellende van dien. Zwalkend beleid heet dat. Het tekort is al tientallen jaren het adagium en bezuinigen het toverwoord en het enige effect is een steeds groter tekort!

PiwivD op 11-3, 9:21

Hoe geloofwaardig kom je over, als je een lachende groep mensen ziet, bij dit artikel, het is voor mij duidelijk met of zonder die foto , dit interesseert die hele haagse zakkenvullende boevenbende geen ene zier , oorlog in europa , of tijd voor oorlog in nederland oorlog tegen huidige politiek , die vergeten is dat men daar zit om als "volksvertegenwoordiging" dit betekend dat je de belangen van het volk dient , maar dit is al lang geleden vergeten , gek he dat de bevolking boos word en geen geloof meer heeft in huidige politici bah bah bah

willeke op 11-3, 9:18

Waarom moeten wij miljarden betalen aan landen die zelf schulden hebben gemaakt,terwijl die landen die milarden betalen nu z.g.n zelf moeten bezuinigen en miljarden tekort hebben? Je geeft onze zuurverdiende geld ff weg.Elk euroland wordt omzeep geholpen en onze rechten afgebroken..Dat zou zwaar op je maag moeten liggen als keien.

Mjp op 11-3, 9:15

Tjonge jonge en nog gaan jullie de volgende keer braaf als een stel schapen stemmen op dezelfde partijen, Tja mensen dan moeten jullie ook op de blaren zitten. Zelf schuld!!!!

BHH op 11-3, 8:48

3 jaar werkeloos en in de WW...belachelijk. Als je binnen een jaar geen nieuwe baan kunt vinden ben je of niet competent of niet gemotiveerd, of.. te oud. In ieder geval niet meer "werkeloos" maar "zonder inkomen" en dus afhankelijk van de bijstand.

HenkB op 11-3, 8:32

Nooit zal ik meer stemmen op de PvdA. Dat schijnt heel vroeger een partij te zijn geweest voor de arbeider. Zelfs de tegenwoordige poppetjes van die partij weten niet meer precies wanneer dat was. In ieder geval heel lang geleden.

J.D. Goedman op 11-3, 8:31

Daar kom je heel laat achter Spelman, zeker omdat de PvdA heel veel zetels heeft verloren en veel PvdA'ers het voorgoed hebben gezien met de PvdA.Juist in crisis tijden was de PvdA er voor de minderbedeelden, maar dat is verleden tijd. Nu gaat de drang om te regeren boven de belangen van de PvdA en dat is een politieke doodzonde! Die mooie zalvende praatjes van Ascher hebben geen werking!

Cyta op 11-3, 8:20

Ik begrijp absoluut niet waarom men in men in een recessie zulk soort maatregelen wil nemen. Men helpt de mensen alleen maar verder in de problemen.

Mark op 10-3, 23:25

Gevaarlijke linkse jongen die Spekman!

Feddema op 10-3, 22:11

Ik zie de angst in de ogen van een snel verschrompelende PVDA. Het volk lijkt wakker te zijn geworden en straft deze nutteloze club genadelos af. Hopelijk verdwijnt deze partij totaal van het politieke tobeel.

anti op 10-3, 21:39

hoe kan nu een onder ontwikkeld land als nederland nu is geld geven aan onder ontwikkelde landen dat is toch water naar de zee dragen

anti op 10-3, 21:35

een ieder doet zijn of haar kunstje en het kunstje van de politici is ervoor te zorgen dat de kiezer moet geloven dat zij er voor de kiezers zijn maar wat blijkt telkens weer het spelletje is mens erger je niet en daar spelen de politici heel gemeen dus vals

jan berkhour op 10-3, 21:35

De PvdA elite draait, dan kan ook want zij verdienen 6x Jan Modaal. Eerdere PvdA elite, denk aan Wim Kok (kwartje), de Waal verdien .... x modaal. ja, wij, belastingbetalers, betalen hun salaris én HET GELAG. Links lullen én rechts vulle. Spekman koop eens kleren in een second hands shop ......

anti op 10-3, 21:32

schijnheiligheid ten top lachen gieren brullen en veel uit hun nekken lullen met de opzet eigen zakken zoveel mogelijk vullen

Mark op 10-3, 21:18

Nou Spekman, opstappen met je club, liever gisteren dan vandaag!

Ferdinand33 op 10-3, 21:17

Wakker worden! Voor 36 maanden ww moet je 36 jaar gewerkt hebben! Je krijgt 1 maand ww per gewerkt jaar. 62% van het het dagloon, dat is niet je laatst verdiende salaris! Als je tenminste voldoet aan de 5 jaren eis. Tip: kijk eens naar je eigen situatie. Niet schrikken, maar als je pas 8 jaar in loondienst bent voor minder als 3800,-- bruto per maand krijg je niet erg veel voor maximaal 8 maanden. Bijstand? Dat is alleen voor als je niets meer hebt. Een gewaarschuwd mens telt voor twee. Neem je maatregelen op tijd!

RobM op 10-3, 21:03

Sorry hoor maar niemand in Nederland hoeft 3 jaar thuis te zitten met een WW, dan WIL je volgens mij niet werken. Maar... heren en dames kamerleden, wanneer wordt die riante wachtgeldregeling nu eens afgeschaft? Wanneer je 6300 eurie per maand krijgt kun je makkelijk een buffertje creëren, en elk kamerlid weet dat het een tijdelijke functie is dus anticiperen dacht ik.

Pedro la Oliva op 10-3, 20:42

Gelukkig heeft Spekman al een trui gekocht het zal koud worden

Lego Montini op 10-3, 20:41

WW is inderdaad schijnzekerheid. En dan als 50-plusser ook nog meemaken dat de IOAW wordt afgeschaft, dan val je inderdaad in de bijstand en kan je na een zuinig en werkzaam leven je huis opeten. Spaarzaamheid wordt gestraft. Had ik maar alles uitgegeven aan vakanties en dergelijke. Ja, ik wil gewoon aan het werk. En nee, niet iedereen met een uitkering is een uitvreter. Laat de gemiddelde VVD-er dat nu eindelijk een keer begrijpen!

A.A. van Urk op 10-3, 20:12

Ik zie de angst in de ogen… vd PvdA-leiding, angst dat de PvdA dezelfde gang zal maken als GroenLinks. Ze zal dus pogen op sociaal gebied de SP toch wat wind uit de zeilen te nemen...

Joop den U. op 10-3, 20:09

Hoe gaat het verhaal ook alweer. Al stuur je de pvda naar een woestijn dan zijn ze nog in staat om al het zand weg te geven.

Gerben77 op 10-3, 19:46

Grappig... Als het om mensen gaat die teruggaan vanuit de WW naar bijstandsniveau, dan wordt er gedaan of dit het voorportaal van de hel is. Gaat het echter om mensen die al jarenlang op bijstandsniveau leven, dan is de bijstand ineens een prima regeling, en wordt er gedaan of die mensen het heel erg goed hebben.

Anton Apeldoorn op 10-3, 19:36

Wanneer gaat dit sluike, onbetrouwbare mannetje het nivelleren bij de banken een feest vinden. Waarschijnlijk niet wat er zitten zat kornuiten van de Pvda in raden van bestuur, commissariaten etc..

Lemar op 10-3, 19:19

De huidige bezuiningsdrift van het kabinet o.a. op de WW, levert maar een schijnkostenbesparing op als je daardoor een hoge werkeloosheid stimuleert. Is dus het verplaatsen van kosten. En het verminderen van inkomen bij mensen die het al lastig hebben, dus gaan ze nog minder uitgeven wat ook weer niet goed voor de Economie is. Regering laat eens visie zien en pak de echte problemen aan, die veel mensen nu aan de lijve ondervinden.

Pirmin op 10-3, 19:16

Job Cohen, PvdA, krijgt € 35.000 voor 3 weken werk en komt met een rapport dat u en ik hadden kunnen schrijven. Is dit nu het nivelleren van de heer Spekman ?

Lemar op 10-3, 19:15

Ipv een begrotings tekort van 3% is een betere doelstelling voor dit kabinet een werkeloosheidspercentage van 3% daar bespaar je veel meer mee op de WW. En geeft impulsen voor de economie, geeft vertrouwen en getuigd van leiderschap in moeilijke tijden.

meneer hedriks op 10-3, 18:59

Doe er wat aan Hans ga weer in dat Zeeman truitje lopen of ga je ook die kant op van rechts lullen links vullen zoals Job Cohen 35000 euro voor 14 dagen.

Killroy Bas op 10-3, 18:59

Tja, nu komen ze er achter dat ze hun eigen achterban hebben verraden. Berouw komt na de zonde. Ondertussen begint men in Italië weer een nieuw belastingvrij tijdperk. Toeristen kunnen daar bij de horeca niet meer per pin betalen. Belastingvrij dineren noemen ze dat, er komt vast wel een eu subsidie die het tekort gaat afdekken.

Mark op 10-3, 18:59

Spekman is een gevaarlijke linkse brood socialist en mede de oorzaak is van het wanbeleid en economische ellende in ons land!

Jennifer U op 10-3, 18:49

Met pakweg 170.000 Euro per jaar is het makkelijk lullen, Nietwaar mijnheer Spekman ?

k ter berg op 10-3, 18:49

De WW is schijn sociale zekerheid, maximaal 36 maanden in onzekerheid, dat is martelarij. Investeer in mensen door middel van opleiding en investeer in innovatie.

BARONET op 10-3, 18:38

Heel goed! Om een brok van in je keel te krijgen! Anders worden nog veel meer, nu nog hardwerkende welwillende burgers, ongewild en ongewenst het slachtoffer van deze vooral niet door hen zelf, maar door de z.g. 'Internationale Investment Banks' veroorzaakte schrikbarende economische situatie, waarin ons eens zo mooie en welvarende Nederland ongewenst meer en meer terecht schijnt te zijn gekomen!

CJ op 10-3, 18:31

Hoe dom kan je zijn, als je dit nu pas ziet. Nivelleren is een feest. Hopelijk houdt de VVD en PvdA geen zetel meer over.

Peper op 10-3, 18:29

Schandelijke opmerking. Hoe durft die man. Laat ze eerst maar eens bij de Pvda de baantjesmachine stopzetten. Dat scheelt de belastingbetaler bakken geld.

ansje1 op 10-3, 18:27

Daar komt nog bij dat je net als mijn man kunt gaan werken met behoud van uitkering zonder rechten en zonder uitzicht op een baan Dat is werken onder het minimumloon en dat al 2 jaar lang Arbeidsplaatsen gaan hiermee ook nog verloren ,en de gemeente lacht ,laat je schoffelen en besteed je uit aan bedrijven het geld strijken hun op Als je weigert wordt je gekort op je uitkering of zelfs wordt je uitkering ingetrokken ,dat terwijl hij meer dan 30 jaar heeft gewerkt Het geld van mijn partime baan wordt ook volledig gekort op de uitkering

Mathijse op 10-3, 18:27

Ik zie de angst in de ogen van de rijken telkens als Hans Spekman weer wijze ideeën aandraagt en pleit voor een verdere noodzakelijke nivellering. Als alle PVDA-plannen worden uitgevoerd, wordt iedereen in Nederland welvarend, maar helaas voor de PVDA heeft de VVD nog te veel invloed.

eb op 10-3, 18:27

Spekman, grote mond, wilde alles nivileren, Ja in de afspraken in het regeer acoord heb je zelf aan het roer gestaan, nu slapenloze nachten over het ww voorstel, voor mij een ongeloofwaardig persoon die nergens voor staat, Beste zo snel mogelijk vertrekken uit de PVDA voor de schade ongekend is

Jon op 10-3, 18:25

Wat is dit voor een regeerakkoord als er telkens weer door de eigen achterban een aanpassing wordt gevraagd! We hebben een volkomen ongeloofwaardige coalitie die ik helaas zelf mede in het zadel heb geholpen (VVD) en die vanaf dag één kiezersbedrog heeft gepleegd! Hoe lang gaat dit nog door? Ik stem nooit meer! Nooit!

DeKadt op 10-3, 18:25

Die man is niet goed snik. Angst in de ogen? Hoezo? Het is crisis!! Iedereen moet een stapje terug doen dus. Ook werkelozen.

Tjeert op 10-3, 18:19

Heb je 40 jaar ofzo gewerkt dan gewoon ww, je hebt het wel verdiend. Nog niet of een pasr jaar gewerkt stoppen na enkele maanden, er is werk! Op tv zeggen directeuren dat zij mensen nodig hebben. Simpel dan ga je maar verhuizen naar de plaats waar wel werk is. Maar ja aai aai aai en laat ze maar luieren en met poen voor niets. Belachelijke wet.

Roosje op 10-3, 17:54

Ik zie de angst in de ogen bij mensen als de naam Spekman wordt genoemd...

Paul Pietersma op 10-3, 17:45

Dan zijn die Amerikanen toch weer een stuk slimmer. Daar hangt de duur van een WW uitkering samen met het percentage werklozen. Hoe meer werkloosheid hoe langer de duur van de WW uitkering. Daarmee dek je de conjuncturele risico's voor werknemers af!

TWH op 10-3, 17:44

Volgens de foto nog heel veel plezier bij de PVDA ondanks de zorgelijke toestand in Nederland en binnen de EU. Ik hoop dat het lachen snel zal vergaan. Velen lachen niet meer. Dit is ernst en geen komedie.

Zuinige Jan op 10-3, 17:43

Nivelleren is geen feestje Heer Spekman. Nivelleren vernietigt de economie en zorgt daardoor voor werkeloosheid. Nivelleren is alleen een feestje voor politici en ambtenaren opdat zij kunnen graaien bij de hardwerkende burger.

-Danny op 10-3, 17:20

is dit een leugen of echt waar,FNV-UWV mag er naar kijken.Waarom werkgever geen vast klanten aannemen,Ze zijn bang dat ze ziek worden.mensen worden onzeker van rijksoverheid partijen.loop vanaf December 2011 in een wwb.en heb grootte ergernis van uwv en werk.. gehad, over hun update van hun systeem,en Waar kan je heen,verplicht naar participatie,als hun rijksoverheid gemeente niet op orden hebben.voor wie ben je dan aan werk...Digdtaal Nederland,het hele verzekering systeem mag anders,gaat tegenwoordig allemaal met appel

onno op 10-3, 17:10

Dat is goed, maar dan wordt de ontwikkelingshulp bijdrage van NL 0 euro per jaar.

Robert Cohn op 10-3, 17:08

der mmensen, die kunen, laten werken voor WW, dan zoeken ze wel een baan! Dat deed men hier ook voor Obama, en het was een groot success. Je moet de menswen een "incentive" geven , om een baan te zoeken. Vroeger ging het heir in AQmerika goed, want men werkte, nu is de Obama economie, end er is geen werk meer.

Greg op 10-3, 16:56

Als de heren politici nou eens zouden beginnen om hun eigen wachtgeld te schrappen? Weten ze gelijk uit eigen ervaring wat dat is: leven van de bijstand. Dat zou de politiek een stuk geloofwaardiger maken.

Ronald op 10-3, 16:55

Dat je dat nu pas ziet zegt wat over de kloof tussen de politieke partij en de burger waarbij de eerste absoluut niet is aangesloten.

belazerde VVD kiezer op 10-3, 16:52

Bezuinigen is een "groot FEEST" ga zo door!! Altijd blijven lachen....

Roger_1 op 10-3, 16:50

Doet u mij eens een plezier en stuur alle politieke partijen een aangetekende brief met een goed idee voor de economie en samenleving. Reacties krijgt u alleen van de D66, Groenlinks en CDA. De anderen laten niets van zich horen. Wat houdt zo'n reactie in? Helemaal niets, inhoudelijk wordt er niet op gereageerd. Het zijn altijd antwoorden van dat ze een voor burger die zich verzet tegen de huidige wetgeving niets kunnen doen.

jw op 10-3, 16:49

Beide namen beginnen met een S (Samson en Spekman). Dit zegt al meer dan genoeg. Hebben deze beide leugenaars nog niet door dat velen meer dan genoeg krijgen of hebben van de club PVDA.

jackie op 10-3, 16:49

vergeet niet nederlanders zijn een sterk volkje zelfs de overheid krijgt ons er niet onder dus volhouden maar.veel liefs voor iedereen .

-Bernard op 10-3, 16:47

Zolang spekman er zit met zijn pvda, blijft die angst. Ofwel, zolang het gepeupel danst blijft de angst.

hen op 10-3, 16:47

Hij bedoeld de angst in zijn eigen ogen het wanbeleid word met de dag duidelijker en hij weet dat dit kabinet de rekening krijgt de ww verkorting is inderdaad niet het enige punt waar ze de plank volkomen mis slaan.

jackie op 10-3, 16:45

ik zit al in de ww en ik moet alles betalen van 800 euro dus als het bij mij bijstand word dan is er bijna geen verschil alleen dan komen ze kijken bij je thuis of er geen schoenen van een man staan, ja echt zielig hoor. Ja bij 800 euro inkomen overleef je alleen maar en stop je met leven.ik heb ook altijd gewerkt maar ben alleen maar heb wel 2 kinderen alleen grootgebracht die het hoop ik wel redden.Dus het kabinet praat over dingen waar ze echt geen verstand van hebben tot dat ze zelf ellende ervaren.

gina40 op 10-3, 16:44

Een ww uitkering van 3 jaar krijg je niet zomaar, dan heb je volgens mij minstens 36 jaar onafgebroken gewerkt. de kans op ander werk zal gezien je leeftijd op zijn minst 52 niet makkelijk zijn op dit moment. als dank voor je inzet krijg je volgens de nieuwe plannen dan na 1 jaar ww een bijstand niveau uitkering.Gaat dit dan ook op voor de wachtgelden van ministers ed. Gaan zij dan ook over op een bijstandniveau uitkering na 1 jaar dik wachtgeld? Verbeter de wereld en begin bij jezelf.

k ter berg op 10-3, 16:44

Investeer in innovatie en opleiding, niet in nog meer vangnetten. Meer geld in de WW-potten vergroot alleen het aantal werklozen. Werknemers zitten niet te wachten om nog meer premies sf te dragen.

Roger_1 op 10-3, 16:43

Stop die draaideur werkloosheid uit het Oostblok en geef werkgevers hiervoor een zware boete. Werkgevers profiteren van lage arbeidskosten en als ze hen na 6 maanden niet meer nodig hebben dan zitten de werknemers 3 maanden in de ww. Dat is wel het ww-potje dat door Nederlandse werknemers is opgebouwd. Want na 6 maanden werken 3 maanden ww in vreet de ww-pot zo leeg. Fantastisch toch hoe ondernemers hun risico's kunnen afwentelen op werknemersrechten. Ik zeg, stichting oprichten, geld erin storten en met dit geld gaan procederen tegen de Staat.

Handen af van de WW op 10-3, 16:39

D66, Groen links en de CU willen best praten met het kabinet om steun te verlenen aan de bezuinigingsvoorstellen. Voorwaarde is dan wel dat de illegalen moeten worden gelegaliseerd, zodat die ook een uitkering kunnen aanvragen en als dat de pan uitrijst, kan er daarna opnieuw kan worden bezuinigd. Wij werknemers hebben jarenlang WW-premie afgedragen. Dus: poten af van opgebouwde rechten. Wanneer wordt trouwens die 15 miljard gulden terugbetaald, die onder Kok en Lubbers uit het ABP fonds zijn geleend? Als het niet wordt terugbetaald, is er ook daar sprake van diefstal.

hjve op 10-3, 16:37

Ga zo door Spekman, wij zijn toe aan een anti Europese regering, het is tijd dat Wilders de touwtjes in handen krijgt. Dit meest slechte "kabinet" ooit moet ploffen, van 1 ding zijn ze verzekerd, zij gaan de historieboeken in als meest slechtste regering aller tijden in Nederland.

Be op 10-3, 16:33

volgende keer weer gewoon hetzelfde vakje aankruisen tijdens het stemmen! blijkbaar wil de meerderheid een kortere WW en meer geld de grens over..... dom (stem)volk.

Bietje op 10-3, 16:32

Ik lees alleen maar geklaag hier. Laat ik je dit vertellen, met een beetje klagen op i-net gebeurd er verders niets. NL zal toch echt de straat op moeten gaan om de regering te laten voelen dat men het meer dan zat is.

John op 10-3, 16:31

,,ik zie de angst in de ogen van mensen,, Tja,vind je t gek met de PvdA in de regering!! Altijd uit op andermans geld om t uit tedelen aan de klaplopers!!

Piet Reckman op 10-3, 16:30

LE voorstel van tafel 447000 MOE migranten verplicht laten plaatsmaken voor NL werkzoekenden.Geen WW kosten meer en de werkgelegenheid voor NL ers zelf.Weigerachtigen de bijstand in verplichte omscholing en arbeidstraining

WG op 10-3, 16:28

WW aanpakken? Dan zeker ook die wachtgeldregeling.Durf daar nu eens voor uit te komen PVDA.WW is niet meer van deze tijd zegt de PVDA,de wachtgeld regeling zeker niet! Doe daar eens wat aan want daar ergeren alle mensen zich gruwelijk aan

Salomon op 10-3, 16:23

Tranen in mijn ogen zie ik nu van nijd en verdriet, door wat de heren allemaal doen. Over niet al te lange tijd zie ik nog meer tranen in mijn ogen, maar dan van het lachen. Ik zit dan te kijken naar jullie verkiezing's uitslagen, en kijk dan naar jullie gezichten. Ja Hans, kijken is dan een feest.

Gaston op 10-3, 16:20

nou PvdA: hoon is je loon!

NLer op 10-3, 16:20

De huidige WW plannen van het kabinet hebben veel weg van het Duitse Hartz IV. Mochten de plannen doorgaan in NL kun je de gevolgen ervan nu al bekijken in Duitsland. Werknemers gaan van de ene 400 eurojob naar de andere zonder kans op vast werk en werknemers die wel een fulltime job krijgen verdienen vaak zo weinig dat ze er niet van rond kunnen komen, het arbeidsbureau springt dan bij! Is dat wat jullie willen PvdA??

het is anders op 10-3, 16:19

Is die spekman nu al bang geworden dat er nu eigenlijk al niets meer te nivelleren valt en dat hij nu toch zijn eigen achterban moet aan gaan pakken om uit de zorgen te komen,hij komt steeds net een stapje te laat.

H.P. van Egmond op 10-3, 16:10

Nou meneer Spekman, dan weet je nu hoe de burgers zich voelen met de molensteen op hun maag van alle lastenverzwaringen die wij in korte tijd van dit rampenkabinet te verduren hebben gekregen en de onzekerheid waarin wij verkeren omdat jullie onverdroten door gaan op deze heilloze weg en ons voor 2014 nog meer van dat soort "bezuinigingen" (i.e. lastenverzwaringen) beloofd hebben!!; en U vind(vond) dat nog niet zo lang geleden een feest? Sinds Den Uyl hebben jullie er nog steeds niks bijgeleerd!!

A. Struycken op 10-3, 16:10

Waar is dat feestje nu

Zoerei op 10-3, 16:09

Het is een kwestie van beetje meer, beetje minder. Wanneer staat er iemand op die zegt dat dit beleid fundamenteel niet deugd en dat ze terug moeten naar de tekentafel.

bee op 10-3, 16:09

nieuwe verkiezingen dat hebben we nodig en willen we ,en dan hopen dat de dummy's deze keer zich niet laten bedonderen en weer zo dom stemmen.......

har op 10-3, 16:08

Hoe hebben jullie in hemelsnaam je handtekening eronder kunnen zetten? Had toen nagedacht!

werklozehans op 10-3, 16:03

Als van werk naar werk echt waar zou zijn, dan is het oke. Maar kijk eens naar de werkgelegenheid, het is er niet. Dus na een jaar alleen nog maar ellende voor de mensen zonder werk en wat dan kabinet? ogen dicht en gewoon verder gaan, nee toch?

punisher op 10-3, 16:01

Er wordt hier duidelijk commentaar gegeven, men is het alleen zo weer vergeten en kiest men toch weer voor partijen zoals de PVDA en de VVD.Deze partijen doen kiezersbeloftes en komen deze niet na.Rutte kan lekker lullen, alleen besodemieterd hij de boel.Waar het paarse kabinet tal van jaren over heeft gedaan, heeft dit kabinet in nog geen twee jaar voor elkaar. Het land naar de klote geholpen! Laten de kiezers die dit kabinet hebben gekozen er maar eens goed aan denken als er straks nieuwe verkiezingen zijn.

MeF. op 10-3, 15:46

Op welke partij te stemmen bij volgende verkiezingen ?. Een partij die zich aan z'n verkiezingsbeloftes houdt, en de gedoogconstructie opbreekt.(PVV). of 'n partij die de boel bezodemietert met als uitvlug "landsbelang" (PvdA en VVD). Er is geen landsbelang er zijn alleen partijbelangen cq belangen om MP. of minister/staatssecretaris te zijn. Of zoals PVV verwoord zorgen dat je de elite bent en baantjes elkaar kan toeschuiven. bv.Onderzoek rellen Haren 3weken 35000-€uries Cohen PvdA.

Farabi op 10-3, 15:37

Het is allaaang afgelopen met Nederland en EU.Straks is hier veel erger dan in ontwikkelingslanden. Onthoud dat maar heel goed.

Ad Vokaad op 10-3, 15:33

Spekman lijkt sociaal, maar is het niet en zal het ook nooit worden. "Nivelleren een feest" noemen terwijl je daar alleen de middenmoters mee pakt getuigt van een kortzichtigheid die z'n weerga niet kent. Door te denken dat kiezers dat niet doorhebben zegt iets over de minachting waarmee hij op kiezend Nederland neerkijkt. Spekman is niets meer dan machtswellusteling met een sociaal jasje aan dat hij snel weer uittrekt als hij denkt dat niemand kijkt. Ik zou hem graag een hoger stemgeluid willen doen toekomen.

EagleEye op 10-3, 15:27

Re: Kevin-Rttrdm "Mijn partij, de VVD, houdt het erop dat je best kunt werken als je maar wilt werken" Dit zijn stomme woorden er zijn genoeg mensen die willen werken, die hun baan verloren zijn door jouw genietend VVD beleid......PVDA had als volkspartij, partij van de arbeiders nooit mogen tornen aan de duur van de WW, zeker niet in een regeer akkoord moeten plaatsen, bescherming van hun aanhang zijn ze vergeten....Partij Voor Democratische Achteruitgang een links ogende partij met een rechts hart.....

v.d. broecke op 10-3, 15:23

Dit kabinet weet iedereen de plunderen - 2 jaar ww/of 1 jaar ww- maar weigert "bij toeval" ook maar IETS in te leveren aan wachtgeld. Als de top niet zo zou graaien vd armen hadden we een geweldige economie kunnen hebben echter rijk wordt alsmaar rijker en arm crepeert en is blut.

Heerlernaar op 10-3, 15:20

Het beste is weer om vanaf nul te beginnen. Iedereen zijn schuld kwijt schelden. En dan met een schone lei beginnen.

trut op 10-3, 15:20

ik stel voor : ontslag voor alle ambtenaren, en geen wachtgeld of w.w. kijken wat ze dan vinden, want we hebben die ambtenaren en die politiek niet nodig hier.

gerard4x4 op 10-3, 15:19

Zei Spekman ook nog wat over de overbodige bestuurslagen of de riante wachtgeldregelingen want als nivelleren een feestje is heeft hij in die hoek nog werk zat te doen om het begrip nivelleren en eerlijk delen uit te leggem

El Fuego op 10-3, 15:17

Moet niet gekker worden, ben 57 werk al 38 jaar en heb veel dingen waarvoor ik betaald heb mijn neus voorbij zien gaan. Verkorte werkweek, VUT regeling, vervroegd pensioen, en nu ook nog de WW, heb voor al die regelingen betaald, maar denk dat ik over 10 jaar er geen ene cent aan over hou. Had misschien de centen in een ouwe sok op zolder moeten hangen, want de regering en banken hebben die centen verspild aan ?????. Schrok van het feit dat elke Nederlander een schuld heeft van € 20.000,00 zonder dat ik dat gemaakt heb. Leve Europa en graaiers.

wanhoop op 10-3, 15:16

Mensen er is maar 1 partij die voor nederland en zijn burgers op komt, en dat is de PVV. SP en 50plus hebben ook hele goede punten, maar zij hebben beide 1 punt in hun programma staan, die alle andere partijen ook hebben en dat is, lid blijven van de EU in zijn huidige vorm. Dat betekend, mochten zij in een regering komen, dan kunnen zij gelijk een heleboel van hun programma punten over boord gooien, omdat zij naar Brussel moeten luisteren. De enige partij, die echt tegen de EU in zijn huidige vorm is, is de PVV. Dus steun PVV.

nelleke1967 op 10-3, 15:14

Ik dacht dat deze heer het een feestje vond om te niveleren. Maar natuurlijk, de pvda doet het slecht in de peilingen en dan wordt er weer met de kont gedraaid. Geen grotere leugenaars dan politici, wat een kleuterniveau is dit

bert almere op 10-3, 15:13

Spekman, sukkeltje dit is geen angst in onze ogen, dit is pure woede. Het is voor jou te hopen dat men deze woede weet te kanaliseren, anders krijgt Den Haag te maken met een feestje waarbij jullie het lachen wel vergaat.

Simba op 10-3, 15:12

Spekkie wordt nerveus nu zijn feestje langzaam maar zeker niet goed afloopt, en begint weer allerlei dingen af te zwakken. Mensen trap er niet , dit is straks een mooie gelegenheid, om met dit ongeregelde zooitje af te rekenen . Er komen echt verkiezingen over nietwaar te lange tijd en stem dan met verstand PVV SP of desnoods 50+ maar mijdt de VVD en de PVDA . En ook de heer Pechthold de ergste van het stel.

GerSt op 10-3, 15:12

Ik zie de angst in de ogen van al die politieke graaiers in den Haag als het volk de waarheid te weten komt.

Pirmin op 10-3, 15:08

De 'Chaves' van Nederland die Spekman......als we niet oppassen dan komt ons land net als Venezuela in dezelfde economische problemen als we daar al niet een klein beetje in zijn beland........

rob verkerk op 10-3, 15:08

Men zal angst in de ogen krijgen dat de crisis verder gaat verergeren.De mensen houden hun hart steeds vast met angst in de ogen en toekijkend dat het niet verder gaat weg zakken.Je zal bijna wel zeggen,verder weg zakken kan toch niet meer.

Ere op 10-3, 15:08

Wat een feestje , wat een feestje ! Het Groen links scenario doemt op voor de PvdA !!!!! Meedoen met waar je achterban niet achter kan staan !! Wat een feestje , wat een feestje !!!!!

Aldie36 op 10-3, 15:05

wat is er mis met weer premie te moeten betalen voor de WW?? Dan is dit probleem toch opgelost?? Het doet mij overkomen alsof mensen wel een oplossing willen hebben voor het probleem, zolang iemand anders het maar betaald.

hendrikusbernardus op 10-3, 15:05

Er zijn mensen hier die een kabinet sp 50 + en pvv voorstellen ,zou wel kunnen werken maar dan moet men wel als er verkiezingen zijn in 2014 er voor zorgen dat ze de grootste worden in de eerste kamer ,en daar komt bij dat 50+ gewoon pro europeesch is ,dus wordt ook weer moeilijk

Leeuw op 10-3, 15:03

Ik vraag me af waarom er niet gecontroleerd wordt op de uitkeringen wao/wia. Ik ken mensen die een uitkering hebben daarnaast in het zwart gaan werken en de partner een baan heeft dus 3 inkomens!!!!!Hoe is dit mogelijk. Zij krijgen uitbetaaldttot aan hun pensioengerechtigde leeftijd ook als je partner een baan heeft. Misschien moet hier eens naar gekeken worden zou ook veel extra's in het laatje brengen. Als je in de ww terecht komt houd het na (nu nog) 3 jaar op en in 2014 ???? en dan we worden uitgelachen door diegene die in de wao/wia zitte

willem3 op 10-3, 15:00

Ik snap iets niet, ww daar hebben wij toch premie voor betaald ,dus is het gewoon een verzekering,als dat niet toerijkend is moet je gewoon die premie verhogen.klaar.

Jan-Jaap Roodspui op 10-3, 14:59

Spekman zou een andere pr-man moeten zoeken, iemand die hem aanbeveelt een facelift te ondergaan, want hij ziet niet uit, typisch links (VVD / PvdA / 50 Plus / Groen Links).

Ab van Dalen op 10-3, 14:58

Stop nou eens eerst met het subsidiëren van allerlei onduidelijke stichtingen,zgn. ontwikkeliongshulp, en uitgeprocedeerde asielzoekers. Kort de uitkeringen op politici op dezelfde wijze als van gewone werknemers. Stop de salarissen van Overheids- en semi overheidsinstellingen tot aan de Balkenende norm.Pak de corruptie aan. dan hoeven werknemers die anst in hun ogen niet te hebben. Verbeter de wereld maar begin bij de politiek mijnheer Spekman.

J.Jaspers op 10-3, 14:58

Het zou Spekman en consorten sieren als ze ook eens oog zouden hebben voor de angst in de ogen van de vele gepensioneerden die door hen in de steek worden gelaten en weggezet worden als de generatie die alleen maar geprofiteerd zou hebben van alle voorzieningen. Da PvdA als arbeiderspartij bestaat helaas niet meer Ze noemen zich socialist maar handelen daar absoluut niet naar Ze zijn verworden tot een bijwagen van de VVD. Samsom heeft mijn partij en de idealen die daar bij horen bij het grofvuil gezet. Salon socialisten zijn het allemaal helaas

Dick Heijster op 10-3, 14:54

Ex VVD'er, Wat een komedie, een kat in het nauw maakt rare sprongen on zieltjes te winnen, Samson begint zich nu ook al te roeren. MENSEN A.U.B. TRAP ER NIET IN ook niet met vos Pechthold. Wilders moeten we nog een beetje bijschaven mbt zijn uitspraken, maar een kabinet van SP-PVV-50+ is gewoon de beste oplossing voor NL. Indien men denkt dit gaat ook niet werken is men zeer negatief, mensen we moeten wel als NL je lief is, en Brussel een tandje terug voor het belang van de Nederlanders die in een rustig financieel water moeten komen.

Jeroen23 op 10-3, 14:54

Spekman moet vooral zo doorgaan dan komen er zeker vervroegde verkiezingen. Dat wordt een hard gelach voor de PvdA. De VVD zal ook flink inleveren en wat we krijgen is een anti Europees kabinet met SP 50+ en PVV als grote winnaars. Het risico op chaos is groot en alleen daarom al zou linkse Spekman meer de regering moeten steunen of hij het leuk vindt of niet. Wat een amateur.

Jan Betonrot op 10-3, 14:52

Dit leugenachtige blunder&plunder kabinet is het meest rampzalige dat Nederland ooit overkomen is. Deze leugenaars met hun halfbakken plannen zijn nog regentesquer dan die CDA-ers van eerder deze eeuw, die waren al de weg kwijt maar deze gasten bakken er echt helemaal niks van, helemaal niks. Spekman = Samson = Rutte. Wat nou links, rechts, gewoon plunderen dat land!

maxxie op 10-3, 14:46

het heet toch hervormen dit wanbeleid van zijn zogenaamde socialisten?

maxxie op 10-3, 14:45

deze man stuurde mij eens als antwoord in een mail, dat het salaris wat die van RIJN zijn staatsecretaris verdiende jawel een half miljoen per jaar heel normaal in de private sector! deze heer was bestuurder van een zorg instelling! dit gaf voor mij aan waar de PVDA voor staat!! liegen en bedriegen en lokken van kiezers met leugens en linkse praat!

Toera Boera op 10-3, 14:44

De VVD gaf voor de verkiezing weer dat als de PVDA aan de macgt kwam dat het een RAMP voor Nederland was. Maar de uitslag was nog niet bekend of de VVD lonkte naar de PVDA.Alle verkiezings beloften verdwenen als sneeuw voor de zon.Zij verkocht hun huid en haar voor het pluche en macht.DE coalitie kwijlden en lagen op hun knieen om ook een graante van de macht te krijgen.De PVV hield zijn rug RECHT en trapte er niet in.Het CDA moest zijn koers maar op de moslims richten dat gaven de berichten door.

Karel III op 10-3, 14:42

Hoe lang nog, voor de bom barst?

Karel III op 10-3, 14:41

Ik zie de angst in de ogen! Ja van spekman en sammie. Indien de PvdA vasthoud aan het verkorten van de ww kost dat nog eens 14 zetels! En dat is dan weer een nivellerindsfeestje aan de verkeerde kant. Maar, als het blijft zoals nu krijgen we toch de rekening gepresenteerd d.m.v. ww-premie in te houden op het loon. En die premie zal meer zijn als 5% over bruto loon!

ad pijnaker op 10-3, 14:40

Wat moeten die lachers nu wel we zijn zolangzamerhand tot op het bot uitgeknepen. WW duur naar beneden dan ook de riante wachtgeldregelingen en het ontslagbescherming voor alle ambtenaren aanpakken. Ook zij na hun aftreden e.d. direct de WW in en ook na één jaar bijstand mijnheer Spekman. Cohen verdient in 15 dagen meer dan pensioen, terwijl hij nog een riant wachtgeld ontvangt wat een schande PvdA. Dit heeft den Uyl nooit bedoeld. Hopelijk lachen jullie ook nog na de volgende verkiezingen maar dan als een boer met kiespijn.

Wim-fran op 10-3, 14:39

Laten we dan eerst beginnen om de nieuwe ww vorm in te voeren voor politici en de semimoveheid, die weten dan direct wat dit voor hun inhoud. Ook het zelf opstappen betekend dus GEEN centjes !! Door deze maatregelen worden de mensen de afgrond ingestort, na 12 maanden bijstands niveau, daar heb je dan jaren voor gewerkt, mensen gaan persoonlijk failliet huizen worden dwangverkocht.

Achmed suleiman op 10-3, 14:38

Meneer Spekman is zekker vroeger op school vaak gepest dat hij nou zo'n hekel heeft aan de mensen.

resp op 10-3, 14:38

We worden al tientallen jaren systematisch door de sociaal democraten in de maling genomen. Ze doen een belofte (als u problemen heeft, dan wordt u door de staat opgevangen, de verzorgingsstaat), maar eerst moet u natuurlijk betalen (diverse premies). Wordt het u ook niet langzamerhand duidelijk dat u niets krijgt (afschaffen WAO, WW en andere sociale uitkeringen onder druk, pensioen onder druk). Waar is ons geld gebleven? Ik vermoed dat bureaucraten ons geld hebben opgemaakt. De sociaal democraten zijn immers dik met de ambtenarenbond.

-Tonio op 10-3, 14:37

Is dit een verkapte lijmpoging met het electoraat? Vanaf het moment dat de PvdA in de regering heeft plaatsgenomen is het woord "sociaal" een vies woord geworden in Nederland. Dus hou maar op met huichelen, het ware gezicht van de PvdA is getoond. De PVV is een stuk socialer dan de PvdA. Ik weet waarop te stemmen in de toekomst.

dinni op 10-3, 14:35

De PVDA gaat het zelfde pad volgen als Groen links.Van alles naar niets en dat is maar goed ook.Onbetrouwbaar en steun voor het valse kapitalisme

Kevin, Rotterdam op 10-3, 14:32

Verkorting WW? Nou en? Mijn partij, de VVD, houdt het erop dat je best kunt werken als je maar wilt werken. En daar hebben die slappe handophouders van de PvdA natuurlijk nooit van gehoord. 7% werkloosheid in Nederland? Door falend VVD-beleid? De graaiers en de speculanten de hand boven het hoofd, en de werkers in de goot? Pomtiedomtiedomtie....

Pinokkio op 10-3, 14:30

Die angst in onze ogen had je vooraf al kunnen voorspellen,maar nu is het te laat meneer Spekman. Hiermee kan je de PvdA niet meer redden.

panter op 10-3, 14:26

Beste lezers,wat te denken van die vos Pechtold,die kruipt er stiekum in.Levens gevaarlijk.erger kan haast niet,die brussel fan.

tommetje op 10-3, 14:25

Als ik zo'n Spekman zie of zo'n Jongerius, dan moet ik altijd denken aan Vincent met zijn aardappeleters.Heimelijk hopen ze op armoe en ellende,want dan zijn ze op hun best.Spekman met nivelleren is een feest en Jongerius als commissaris voor PostNL.Helpt elke postbode aan een deeltijdbaan.Die aardappels met uitgebakken spekvet komen voor veel gezinnen aardig in het zicht.Ja en tenslotte of je nou PvdA of vakbond bent.Hoe meer armoe,hoe meer leden/stemmers.PvdA verkort en kort w.w.uitkering in tijd oplopende werkloosheid.PVV en 50+ =76zetels.

Aart op 10-3, 14:24

Beste landgenoten, zie deze foto hoe hard u uitgelachen wordt door deze heren van de PvdA. Eigenlijk ontbreekt onze superlachebek nog, nl. Mark Rutte.

josefien op 10-3, 14:17

zie de graaiende pvda ers eens lachen met hun vette salarissen ,Asscher BOS SPEKMAN SAMSON griezelig gewoon en niet te vergeten onze graaiende ex falende burgemeester van amsterdam hij heeft de poen alweer binnen van dat onderzoekje in haren en een schouderklopje voor die burgemeester,om ziek van te worden hoe lang gaat dat nog door dat we ons laten beduvelen en ook door pinokkio ,ik kan niet meer bezuinigen want sta met mijn kindjes al op straat en zie ze eens lachen op de foto ,griezelig gewoon

gina nazier pvv op 10-3, 14:16

angst voor brussel stelletje lafaards

cilja op 10-3, 14:16

Nu massaal klagen, maar had beter nagedacht voor je je stem in de bus deponeerde. Voor mij geldt nog steeds alleen de PVV, de enige partij die er echt voor de burger is, jammer genoeg zien weinige dit!

v Gortel op 10-3, 14:15

De sociaal-democraten van nu zijn de nationaal-socialisten van vroeger.

oude drenth op 10-3, 14:13

begrijp deze man niet dat hij niet meer geloofd wordt hij kan zich beter koest houden en niets meer van hem laten horen

Kortekaas op 10-3, 14:12

Ik heb er geen woorden voor. Zo boos ben ik over het hervormen van de WW. Ik zie de bui al hangen dat D66 zijn huid verkoopt voor onderwijs. En de werkeloze zitten met de gebakken peren. Dit heeft echt grote gevolgen voor de samenleving. Ik ben nu 43 en werk voor het uitzendbureau. Ik heb geen zekerheid. Dus tot 1 juli 2014 blijf ik gewoon werken. Heb ik dan nog geen zekerheid. Nou sorry, maar dan zorg ik toch echt dat ik voor 1 juli 2014 in de WW kom. Ik peins er niet over om mijn huis uit te gaan door financiele problemen door de overheid.

mmy op 10-3, 14:12

waarvoor hebben we nog een regering,als ik lees dat de banken nog graaiers hebben,en ze doen daar nix tegen,en de ww waar je je zo kapot voor heb gewerkt wordt versoberd,r gaat nog zoveel naar Brussel,en Nederland gaat kapot door de bezuinigingen,we staan letterlijk voor een vuurpeleton

Alleenstaande op 10-3, 14:12

Als dit gaat gebeuren klapt de economie helemaal in. Voor bijstand komen de meesten niet eens in aanmerking. Ze moeten namelijk eerst hun vermogen opeten. 10.000 mag je hebben als samen wonenden en iets meer dan 5000 als alleenstaande. Ook ik verlies mijn baan weer, terwijl ik dacht dat ze in de zorg mensen nodig hadden. Blijkbaar dus niet. Nu snap ik ook waarom ze niemand meer kunnen krijgen in de zorg.

Aart op 10-3, 14:10

Wat een geleuter van dit brein achter alles. Vergeet niet hij is nog steeds de baas van de PvdA en niet Samsom of Asscher. Dat zijn zijn loopjongens. Spekman kun je in hetzelfde rijtje als Kok en Bos zetten, verraders van je eigen kiezers. Allochtonen daargelaten, dia dachten ook juist te kiezen. Ik hoop dat deze mensen hun vergissing inzien.

Rein Baarsma op 10-3, 14:10

Hopen dat meneer Spekman deze angst over 3 jaar ook een keer meemaakt als hij zijn pluche baantje kwijtraakt en niemand hem wil hebben. Wat een onverzorde arogante man. bah

Marcel op 10-3, 14:04

Als ze er nu eens voor zorgen, dat er geen nieuwe profiteurs bijkomen, want er komen nog steeds vliegtuigen vol met klaplopers op schiphol aan. Pas dan houden we weer wat geld over om onze eigen mensen te helpen. Als je nu na 25 jaar werken eruit wordt geschopt, kom he na een jaar op bijstandsnivo, terwijl iemand uit Afrika direct hetzelfde krijgt als hij binnen komt.

spekkie op 10-3, 14:04

ik heb nu een broer en schoonzus allebei buiten hun schuldkomen ze in de ww alle 2 ontslag 35 en 43 jaar gewerkt is dit dan wat ze krijgen heet erg schandalig kijk naar het aantal jaren wat de mensen werken en laat ze ook niet meer solliciteren op deze leeftijd .

s op 10-3, 14:04

kijk die 4 heren eens een schik hebben?lachen misschien wel om andermans ellende.zij hebben neeeeeergens last van.kunnen kopen wat ze willen,terwijl wij elk dubbeltje om moeten draaien.

Leon Diepens op 10-3, 14:02

Laat ze nog even lachen het zal hun spoedig vergaan!!!

Falco op 10-3, 14:02

Eigenlijk wat maakt het uit 2 of 3 jaar? We gaan toch massaal in de bijstand. Bedrijven bezuinigen en zoeken hun heil in lagerlonen landen. In januari 2014 gaat (verplicht) de arbeidsmarkt open voor Bulgarije en Roemenië. Die willen wel voor minimumloon werken met z'n 6-8-en op een kamer wonend. Bedankt eurofielen!

SP op 10-3, 14:02

Mag dat zo maar van Brussel. Afzwakken van geld buiten NL zou meer gepast zijn.

Jan22 op 10-3, 14:00

ja stel je voor dat je "slechts" 2 jaar krijgt doorbetaald zonder ervoor te werken ipv 3 jaar!!! Dit socialistische verzorgingsstaat land staat op instorten. Als we gewoon eens gaan werken voor ons geld; er is altijd werk! Misschien niet altijd wat je leuk vindt, maar als je 2 jaar op kosten van de mensen die wel werken doorbetaald krijgt, kan je echt wat vinden. 2 jaar is nog belachelijk lang. Sociaal vangnet is goed, maar dan alleen voor mensen die echt niet KUNNEN werken (echt ziek, gehandicapt, alleenstaande moeder, afgekeurd, ect).

optimist op 10-3, 14:00

Was die Spekman niet dat grobbekuiken dat niveleren helemaal te gek en fantastisch vond? Nu hij zijn partij ziet verdwijnen onder de grond (kan mij overigens niet snel genoeg gebeuren) blijkt ook hij tot de draaikontcriminelen van Den Haag te behoren.

joke op 10-3, 14:00

kman.ik zie de angst in uw ogen na dat zetel verlies.De angst wordt nog groter.

Frans, leidschendam op 10-3, 13:59

Zolang Kamerleden 7300 euro verdienen en bang zijn per 1 januari 2013 iets in te leveren moet je het maar halen bij het klootjesvolk mijnheer Spekman. Nivelleren was toch een feestje maar bij u persoonlijk niet.

maxxie op 10-3, 13:59

afzwakking? afblijven en zorg eerst voor groei en banen stelletje stukken onbenul en leugenaars! sociaal en democraten? laat me niet lachen de PVDA is gewoon rechts en hangt aan VVD dictatuur!

oudere op 10-3, 13:57

in het oostblok heeft het decennia geduurd voor men er achter kwam dat armoede niet alles was. hier, met de pvda en een mislukte vvd geschiedenis leraar aan het bewind wil men dat nog eens meemaken. vooral op deze partijen of, nog erger op d66, stemmen en wij zijn zeker van de ondergang.

Triple CCC- op 10-3, 13:57

Niet zo afvallen op dhr. Spekman, het is al erg genoeg dat iedereen de greep op de crisis heeft verloren. Wachtende op betere tijden voor een ieder. De ww zal aangepast worden naar het draagkracht van dit kabinetsbeleid iets meer en minder kunnen ze er niet van maken. Ze doen hun best.

Eggie op 10-3, 13:56

Let op dit gaan ze gewoon met D'66 bekokstoven want die willen alle sociale zekerheid afbouwen in NL. Wie stemt er nu nog op deze partij, wordt eens wakker. Er zijn in NL ook nog 5000 mensen die hier nooit gewerkt hebben en dus nooit enige premie betaald hebben maar wel een uitkering krijgen. En het gewone hardwerkende volk is straks de dupe.

Zuiderling op 10-3, 13:56

Het lachen zal jullie wel vergaan,want de verkiezingen komen er aan.

Buggie op 10-3, 13:56

Het nieuwste theaterstuk van de PvdvvdArmoede heet,"Ik zie de angst in de ogen van mensen",de ene na de andere klucht en term wordt gebruikt, eerder zagen beide partijen niets en ze zien het nu alleen maar om hun zin te krijgen. Want een ding moge toch wel duidelijk zijn, onder de 50 duizend hebben ze je alleen nodig om voor hun geld te werken en als stemvee te dienen en de angst die ze zien is de weerspiegeling van boosheid in de ogen van de mensen die ze besodemieterd hebben.

henk la palma op 10-3, 13:54

Ongelooflijk waar haalt deze meneer het lef vandaan om zijn mening nog te ventileren, hij vond toch dat nivileren een feest was, diep schamen en opstappen om nooit weer publieke functie te betreden gewoon in loondienst met deze mannen terug naar de werkelijkheid dat is wat er met deze heren moet gebeuren dit geldt voor zowel Links alsook Rechts voor alle politici want liegen dat kunnen zij als geen ander.

Toppunt van niveleren op 10-3, 13:50

Het toppunt van nivelleren = Jouw (Spekman's)wachtgeld = gelijk aan mijn (onze) ww.

Mars op 10-3, 13:49

Nu betalen alleen de werkgevers ww-premie. Liever betaal ik zelf ook ww-premie, maar dan wil ik wel de zekerheid dat de ww-regels zoals nu blijven. Max. 3 jaar. Ik denk dat er heel veel mensen zo over denken.

Willm op 10-3, 13:48

Wie wil deze landloper nu nog als zijn volksvertegenwoordiger, ik in ieder geval niet. Alles wat deze 3 keer linksomdraaiende yoghurtpolitieker zegt is ongeloofwaardig en totaal van enige kennis ontstoken.

Regfries op 10-3, 13:48

Al deze reacties naar de leden van de regering als verplicht leesvoer. Er is geen enkele partij op dit moment met een goede visie. Nieuwe verkiezingen zonder mooie beloftes, maar met de intentie om de economie aan te swengelen. Moedeloos wordt je van al deze regeringspartijen, nu weer steun voor de coalitie. Het is anders niets dan uitruilen ten koste van de burger.

J Malderick op 10-3, 13:48

Wat een feest hé Spekkie, dat nivelleren

een oud pvda stemmer op 10-3, 13:44

welke angst, is hij bang dat wij niet aan de kost komen? hahahahah voor ons gelden (het volk) andere regels (inleveren) dan voor die zakenvullers (wachtgelden) en mooie banen in het verschiet, ach ja had ik maar de juiste baan moeten kiezen, gewoon van wethouder naar kamerlid en van kamerlid naar direct eur van een bank, toch 4% erbij hoezo angst!

HuibHzn STEKETEE,'s-Gravenhage op 10-3, 13:43

Heerlijk! Zo treffend! Juist déze foto bij dít bericht! Kun je nagaan hoe 'bewogen' deze, uiterst onverzorgde, 'volksvertegenwoordiger' over e.e.a. is. En maar 'feestelijk' lachen, hè, meneer Speknam.

Jan13 op 10-3, 13:43

Meneer Spekman het wordt tijd dat u eens angst in u eigen ogen krijgt. Hoe kan een partij voor de arbeider zo regeren. Mensen zoals ik die al meer dan 40 jaar gewerkt hebben en betaald hebben voor de WW worden straks met een beetje pech genaaid door mensen zoals u.

Ruth Jacobus op 10-3, 13:42

Er is valt niets te lachen stelletje stumperds.

keizer op 10-3, 13:41

Laat de Hr.Spekman gezellig doorgaan met zijn nivelleringsfeestje en zich niets aantrekken van de angstogen van de burgers, dat betreft niet de verkorting van de WW maar de leugens en bedrog die beide partijen om beurten etaleren met een gemak waar mensen niet meer zijn dan een economisch belang waar je naar hartenlust mee kunt manipuleren . Vvd en pvda hebben geen normen en waarden ze hebben alleen hun eigen belangen zoals een goudgerande wachtgeldregeling aanpassingen hierop zijn minimaal. In de symbool politiek van de pvda trappen we niet in

Humphry Kamermans van Iperen op 10-3, 13:40

Naast de angst in de ogen van de werkenden zie ik ook verachting en walging in dezelfde ogen n.a.v. de voorstellen van dit kabinet."Een volk die zijn verleden niet kent heeft geen toekomst". Ook en kabinet die het verleden niet kent heeft geen toekomst!. Het zal de "heren in Den Haag" een worst zijn. Na hun vertrek rest hun een riant inkomen!!!

H.deVos op 10-3, 13:38

Wel handig voor de pvda zo'n alternatief geitewolle typje voor de kar spannen.En tegen Spekman zou ik willen zeggen...NAIEFJE

mon sie op 10-3, 13:38

ANGST ja angst om de financiele stituatie en de gevolgen.... geen werk te hebben solliciteren niet eens uithenodigd worden op gesprek uitkering angst regeert, ja beste mensen, werken en mijn eigen geld verdienen dat zou ik het liefste doen

Peter4711 op 10-3, 13:38

Bij Spekman slaat de angst toe,als hij wekelijks ziet en hoort,hoe de PVDA wegzakt in de peilingen,nu de VVD nog.Wilders had alweer gelijk,toen hij voor de verkiezingen zei,stem op de VVD en je krijgt er gratis de PVDA erbij,en dan plukken beide je kaal.Snelnieuwe verkiezingen,en stem dan eens op de PVV.Een kabinet van PVV+SP+50 Plus partij,laten zij maar eens zien,of het ook anders kan.Slechter als nu kan bijna niet.We hebben dus niets te verliezen.Bijna alle voorspellingen van Wilders over dit kabinet zijn uitgekomen,ook over het Euro drama.

Ali Tonc Baba op 10-3, 13:38

Als die WW verkorting doorgaat en de hardwerkenden straks worden ontslagen en dat ze dan in de 2e jaar op bijstandsniveau moeten gaan leven dan is dat gewoon te rigoureus maar niet voor Hans Spekman en zijn PvdA. Wie A zegt moet B accepteren, dus als je in September 2012 triomfantelijk samen met de kaalplukkers van de VVD samen wil regeren dan kan de PvdA niet meer terug, maar de kiezers zullen dat niet vergeten Hans. In Maart 2014 wordt het onze tijd om de PvdA kaal te plukken. Ik zie al angst in de ogen van Spekman, 19 zetels of meer verlies in het verschiet.

Wolfleader op 10-3, 13:37

Als je die foto ziet zal het qua angst niet zo'n vaart lopen Spekkie.Jullie genieten er zichtbaar van hoe wij kaal geplukt worden,gezien de brede lach op jullie smoel.En zo gaan jullie met mensen om..Graaien.De beloftes voor de verkiezingen zijn wel heel ver te zoeken dan wel alle beloftes over de balk gegooid.Eens zien wie het leukste lacht na de volgende verkiezingen.

joop S op 10-3, 13:37

Dit is mensen gewoon de armoe in jagen Want aan een baan komen is er niet mee bij En wat ze ook nog eens willen mensen er uit gooien die al op leeftijd zijn Die komen al helemaal niet meer aan werk Het is allemaal tegen strijdig wat ze bedenken Gewoon pappen en nathouden Als je zelf maar goed zit he mijnheer rutte Het zal u een zorg zijn dat er mensen zijn die de wanhoop nabij zijn en levensmoe geworden zijn door u toe doen Maar je komt jezelf nog wel tegen wacht maar Het lachen zal jou ook snel vergaan

Kurt op 10-3, 13:36

Nivileren was een feest toch? En wat van de angst in de ogen van de groep die de rest aan het onderhouden is? Dag mijnheer Spekman u komt er zelf wel uit he?

fam dingemanse op 10-3, 13:36

Verkiezingen graag . De pvda wegvagen .Jammer dat de zetels van de vvd nog zo hoog blijven ,kun je nagaan hoeveel rijkeren er zijn in dit verrotte oneerlijke land .Mijn voorbeeld wij beiden gepensioneerden 73 jaar inkomen 20 procent beneden modaal hebben de afgelopen 4 jr een koopkracht verlies van 385 euro netto p/m ,komt nog bij korting op pensioen 7 en 5 procent ,daarna pikt de regering nog weer wat in in 2014 .Wat een corrupte oneerlijke bende is het hier .

ww op 10-3, 13:34

Het feest van Spekman en z n cornuiten zal verstommen. De leugens van Rutte worden ook steeds meer achterhaalt. En wat overblijft zijn tranen bij de burgers.

angela op 10-3, 13:33

Spekman jij bent de meest onbetrouwbare van allemaal. Nu mee voelen met de angst van de burger? Je bent alleen geschrokken van de peilingen.

Poldi op 10-3, 13:30

Hoeveel gezichten heeft deze man eigenlijk? We hebben er al vele gezien. Het feestje is kennelijk voorbij en krijgen we nu een beetje de kater? Het zetelverlies neemt niet af en tot overmaat van ramp komt er ook nog behoorlijke dreiging vanuit Marokkaaanse organisaties, die middels een dreigbrief het intrekken melden van hun steun aan de PVDA als er bepaalde uitkeringen in het buitenland komen te vervallen.ws niet brengt.

joop S op 10-3, 13:29

En maar lachen op die foto Zij spelen met het lot van velen mensen Die hele P V D A zijn ook allemaal leugenaars en mee lopers Het is partij van de armoe en arrogantie ik kan die schijnheilige smoel van die Bos en die Samson helemaal niet meer zien Makkelijk korten als je zelf 4 ton per jaar in je zak steekt Deze lui zijn dan voor de werkenden Laat mij niet lachen tuig is het meer niet

Werner,von, Gelb op 10-3, 13:28

Ongelofelijk is een woord waar je niet van op aan kunt? Hij denkt dat de steen op zijn maag ligt? Ik ben van mening dat hij allang met betonnen pantoffels ergens in de Biesbos zou moeten staan!Met of zonder steen.

gg op 10-3, 13:28

iedereen in Nederland kan wel huilen en wie zitten daar met zijn drieen te lachen

Jo63 op 10-3, 13:27

Er is maar een partij die opkomt voor de belangen van de Nederlandse burger en niet voor die van Brussel, immigranten en de zieligheidsindustrie: de PVV. Dus stem daar maar eens op. Stem je op een van de oude partijen, dan verandert er gegarandeerd niets!

gg op 10-3, 13:26

de angst in de ogen komt omdat ze jou zien

Costudio op 10-3, 13:26

Als het aan Spekman ligt keert dee socialistische heilstaat terug. En veel Nederlanders lijken te denken dat hij gelijk heeft. Voorstel: bestudeer de geschiedenis van bijvoorbeeld Rusland en Cuba.

Kropie op 10-3, 13:26

Deze man is de grootste omwaarheiden verteller aller tijdekman doet zijn naam eer aan,zorgt er voor dat hij het goed heeft en een ander moet maar zien.

Jennifer U op 10-3, 13:26

Als ze die WW verhogen, komt er niemand meer van z'n luie reet af. Gevolg ???, economie gaat dan nog slechter worden. Maar Spekman wil net als die Chavez deed heel gemakkelijk scoren zonder voorzet

lapschwanz op 10-3, 13:25

Je lacht je toch kapot over dit soort kansloze figuren. Spekman en Asscher om maar eens 2 van die jokers te noemen. Beide hebben allerlei uitspraken en ideen over werk en hebben geen van tween ooit 1 dag echt werk verricht. Beide volbloed apparatsjik uit de socialistische partijkweekvijfer van de PVDallochtonen. Wat een lachertje en in en in triest dat dit soort schertsfiguren uberhaupt enige invloed kunnen hebben in dit land. Zegt alles over de toestand van dit gesticht wat Nederland onder invloed van dit soort pleefiguren geworden is!

RW op 10-3, 13:23

Dus...600.000 mensen moeten binnen 1 jaar werk hebben anders Bijstand!! Dat wordt een slachting,ze zijn knettergek!! WELK WERK!! Mede door dit kabinet vliegen mensen er bij bosjes uit!! Wat willen ze nou eigenlijk....Brussel tevreden stellen,meer niet,de burger boeit ze niet!!

verontwaardige burger op 10-3, 13:22

Verkorting van de WW terwijl duizenden werkeloos raken en er gewoon geen banen zijn, is het domste wat dit kabinet nu kan doen. Vooral 50-pussers komen nooit meer aan de bak en belanden dan na een jaar al in de bijstand. Te gek voor woorden.

gaalers op 10-3, 13:21

Dus als ik het goed begrijp dan krijgen de mensen 12 maande ww terug want ze hebben voor 36 maande betaalt want ik werd gekort in jannuari drie en vijftig euro in de maand en als je dan hoor dat cohem voor vijftien dagen 35.000 euro krijg dan zak mijn de broek van de kont dus geert ga door met je verzet en nu kijken of de telegraaf dit afdruk

henk1900 op 10-3, 13:20

het is nu al zo dat mensen die voor een miniumloon werken en dan dan in de ww komen nog geen 1000 euro in de maand hebben om van van rond te komen en dat met gezin van twee kinderen

Portier op 10-3, 13:20

Logisch dat hij die angst ziet. Net als de hele Partij van de Armoede die straks geen stemmers meer over heeft. Bang voor hun warme zetels. Dat zal hij bedoelen.

Ed Rotterdam op 10-3, 13:19

Nivelleren betekend ook, wachtgeld regeling op WW niveau brengen. Een gelijke regeling voor eveneens gelijke Nederlanders. Of zijn ambtenaren een speciaal ras die speciale regelingen moeten hebben. Kom Spekman nivelleren dus, gaan we daarna een feestje bouwen met z'n allen.

willem amsterdam op 10-3, 13:19

De PvdA voert alleen maar VVD politiek uit en de VVD zelf hoor je niet....die denken bij zichzelf....de gebeten hond wordt straks de PvdA...gevaarlijke partij de VVD...zal me straks niet verbazen als de VVD weer de grootste partij van Nederland wordt

Steef op 10-3, 13:18

Het is voor mij een feest dat de PvdA gelivelleerd word. Eindelijk!

bennie de heut doetinchem- op 10-3, 13:17

Wat zijn er toch veel ontevreden mensen als ik de mails lees,jullie wilden toch PVD Arbeit 11 September , ;dus niet klagen maar draagen.

Erbées op 10-3, 13:17

Hij zal zijn eigen angst en de angst van zijn coalitiepartner wel bedoelen. De angst om door het Nederlandse volk afgerekend worden. Hoelang laten we nog met ons sollen? Laten we ze echt alles afbreken wat opgebouwd is. Laten we Brussel steeds verder de binnenlandse politiek bepalen? Of trekken we voordien ergens een grens. In ieder geval kunnen we hun bij de volgende verkiezing de rekening presenteren. Of laten we ons dan weer sturen en voorliegen. Ik ben benieuwd of we hier echt lering uit trekken. Ik wil wel, maar ben niet echt optimistisch.

Polivinario op 10-3, 13:16

Tja hoezo angst in de ogen. De overgrote meerderheid heeft op de loonstrookplunderaars gestemd. Nu niet zeuren. Wijze mensen hebben het voorspeld.

serg1 op 10-3, 13:16

Ik zie de angst in de ogen van de partijbonzen bij weer een peiling van Maurice de Hond.

Jan-Willem, Achterhoek op 10-3, 13:15

Wat een daadkracht! Je zou er haast om gaan lachen als het niet zo treurig was!!!

Piet VL op 10-3, 13:15

De WW is niet de enige smerige afspraak in het regeerakkoord. Waarvoor betaalt, gewoon onverkort betalen. Dit Samsom Rutte gedoe heeft niets met bezuiniging maar alles met beroven te maken. En dit niet omdat ene Spekman dit aanroert. PvdA-leider Diederik Samsom zinspeelde afgelopen week ook al op verandering van diverse zaken daarbij vergetend, dat niet de burger, maar hij en zijn maten Rutte en Pechthold op rooftocht zijn. Maar het is natuurlijk geen zaak, alleen PvdA niet welgevallige kortingen aan te pakken Zelfs niet als PvdA daarvoor 'ruimte en lucht’ ziet. Want ruimte voor PvdA’ers, betekent altijd ten koste van anderen

Jan van nederland op 10-3, 13:15

We kunnen nu duidelijk zeggen naar het liedje van Renee de Haan ,,vuile huichelaar ,, gaat ook voor politieke figuren op

Said Hekker op 10-3, 13:14

Waarom steun je eerst dat regeerakkoord dan? Slappe knie.

egmond aan zee op 10-3, 13:13

ik wil deze keer niet over de regering zeuren, maar over HARM-X die hier over de babyboomers aan het klagen is ik denk dat dit figuur niet weet waar hij het over heeft. deze babyboomers hebben nederland toch weer mooi opgebouwd,hadden geen 35 urige werkweek moesten nog op zaterdag morgen werken hebben hun leven lang overal voor betaald en worden nu een poot uitgetrokken ,dus HARM-X eerst denken en schrijven, o ja ik ben 64 jaar. en thuis van mijn eigen gespaarde pensioengeld.

willem3 op 10-3, 13:12

Maar er is toch een regeerakkoord. Of kan dat de prullenbak in. Wat een daadkracht heeft deze 2-partijen-regering. Dadelijk zitten we aan een 10% tekort.

niver op 10-3, 13:11

Geen feestje deze keer?? Andere keer beter, knul!!

rot rotter op 10-3, 13:10

schijnheilig mannetje. Hij denkt alleen aan de zetels die hij is kwijt geraakt. Voor de rest heeft hij maling aan de bevolking!

Daan1959 op 10-3, 13:10

Mij bekruipt af en toe het angstige gevoel dat de politici geen idee hebben wat de door hun verzonnen maatregelen voor effect hebben voor de gewone man en vrouw.Ik snap best dat de begroting onder controle moet blijven, maar doorslaan is zinloos. De economie trekt echt niet aan door steeds verder de duimschroeven aan te draaien, in tegendeel zou ik zeggen.De nulluin qua salaris maar de min lijn door lastenverzwaring door de overheid en niet te vergeten de gemeenten, want die doen ook nog een flinke duit in het bezuinigingszakje.

Willie Wortel op 10-3, 13:09

Spekman dat is los zand politiek met lege ballonnen wet strijden. Na slechte tijden komen mooie verkiezingen.

bvs op 10-3, 13:08

Die angst zie je naturlijk niet bij het trutje uit Utrecht die wethoudertje was.

Zonderbaan op 10-3, 13:06

Volgens mij ziet dhr Spekman de angst in zijn eigen ogen als hij voor de spiegel staat. Langzaam dringt het tot hem door dat hij met zijn partijgenoten het socialistische gedachtegoed en zijn kiezers verloochent voor het grootkapitaal en macht. Bah wat een huichelaars bij de PvdA. Ik hoop dat deze club bij volgende verkiezingen volledig van de kaart geveegd wordt!

wollie op 10-3, 13:06

Nivellering een feest voor de PvdA. Dat is wel duidelijk de stemmen lopen duidelijk weg want de werkenden van de PvdA achterban staan hier duidelijk niet achter. Wel de A van Allochtoon en verder mensen die "sociaal" gebruik maken want de regeltjes om niet hoeven te werken want dat loont niet. Dat is tegenwoordig met Spekman steeds meer de achterban die men zoekt

ron1968 op 10-3, 13:05

Was het deze zelfde man niet die nivelleren een feest vond nou ik vind het nu een feest te zien dat PVDA zetels verliest en weer op Cohen niveau zit.

Tieneke op 10-3, 13:04

Als omroep Max al meer leden heeft dan alle politieke partijen bij elkaar dan worden we geregeerd door een kleine elite m.a.w. het partijen-stelsel deugt niet meer of NL moet massaal lid worden.

Wachtgeld regeling. op 10-3, 13:03

Ik werk en betaal al 30 jaar ww premie en nu dit,laat ze eerst eens alle wachtgeld regelingen voor uitgerangeerde ambtenaren afschaffen,ook hun gewoon ww net als iedereen.

vanderj5 op 10-3, 13:02

Heerlijk gevoel dat de PVDA daalt in de peilingen. Ik zie angst als spekman wat zegt.

kolonel op 10-3, 13:02

voordeel van een luie ambtenaar gewoon sorry zeggen

ikke57 op 10-3, 13:01

Mijnheer Spekman u moet eens naar de provincie groningen gaan.Daar staan in karton industrie weer vele banen op het spel.Kunt u deze mensen recht in hun ogen kijken?Ze zullen echt wel proberen ze ergens onder te brengen bij andere papier fabrieken,maar kent u hun angst?NEE.En al die ambtenaren met hun wachtgeld nog steeds?Waarom blijft dit toch altijd nog zolang?Doe daar iets aan.Maar priorieteit is,zorg dat ze werk houden!!

KR op 10-3, 13:01

De meeste mensen hebben voor deze nachtmerrie waar we nu inzitten gekozen.Jammer genoeg zijn de mensen die wel hun verstand hebben gebruikt bij het stemmen nu ook de klos.

cootje1967 op 10-3, 12:59

Ja laten we de WW vooral versoepelen. Kunnen al die Oost Europeanen die hier een tijdje werken, na een half jaar ook een uitkering krijgen voor de rest van hun leven. Nederland is zo gul.

peewee op 10-3, 12:56

heb jaren premie betaald stelletje losers voor de ww en zo worden de nederlandse burgers beloond op bijstands nivo ik ga maar lekker in de schuldsanering krijg toch eten enz

provocatus op 10-3, 12:55

Hoe ver gaan we in de arie van Brussel, hoe ver kunnen we de burgers kaal plukken, en wat als ze eenmaal kaal geplukt zijn? Ach daar hebben PVDA en VVD een oplossing voor, dan draaien ze ons nog een poot uit. Deze huidige regering heeft als doel ons land verder financieel uit te kleden zodat we net zoals Griekenland, Spanje, Portugal en straks ook Frankrijk totaal afhankelijk zijn van Brussel. Iedereen gelijk en massaal in de rij van de vele gaarkeukens. De elite geniet intussen van een extra vakantie door de verrijking van zichzelf!

Willie Wortel op 10-3, 12:55

Het lachen zal vergaan en omslaan in angst en beven. Zij zullen de geschiedenis in gaan als de grootste leugenaars aller tijden.

daniel12 op 10-3, 12:55

zorg dat dijsselbleom als de wiede weer ga voor 30 miljard aan nwe staatsleningen uitschrijft tegen 1%. Los daarmee 15 miljard aan oude staatsleningen af die tegen 4% of hover staan. Daarmee bespaar je aan rente uitgaven minstens2-300 miljoen, met de andere 15 miljard doe je stimuleringsmaatregelen nemen voor de economie en schep je banen. de crisis kan vanmiddag nog over zijn! dan is de ww ingreep compleet overbodig!!!

kivit op 10-3, 12:54

jan met de pet (gast)kunnen we niet gewoon een provincie van Duitsland worden ?? dat bent U al alleen op een moderne manier en dat heet de EU.

custers op 10-3, 12:53

wat een huigelaar die Spekman , hij komt op voor de armen in Nederland en tevens laat hij de rijken ,RIJKER worden , het is wel logisch dat hij zo denkt , want over een TIJDJE gaat hij zelf DIE kant op en wordt hij ook commesaris bij een grote bank

h de boer op 10-3, 12:53

wat een enge foto van die 4 narcisten, er ontbreekt er nog eentje, werkt bij shell. handen af van de WW. schaf het speeltje van de pvda, de wajong maar af. die zit vol met jonge mensen van noord-afrikaanse afkomst. moet samson niet eens een keertje weer op zelfbeheersing cursus.

Henny t'gooi op 10-3, 12:52

ja PVDA blijf maar lachen zolang het nog kan !!!! bij de volgende verkiezingen zal er niets overblijven van de partij zelfs SGP en GL zullen jullie voorbij gaan!!! blijft het hopen voor ze dat de PVDA de kiesdrempel haalt ????

The Observer 1 op 10-3, 12:52

De HEREN van de PVDA moesten de ogen uit hun hoofd schamen. De 50 plus partij is bijna net zo groot.Kijk en daar zitten nu net de mensen die de oude PVDA kenden en waardeerden om hun DADEN.Zij zien wat er nu van terecht is gekomen. De peilingen geven feilloos hun mening aan en wat er aan de hand is. Het is een club geworden van links lullen en rechts vullen. De PVDA is voor niemand meer herkenbaar alleen voor zichzelf en voor degenen die aan een fijn baantje geholpen zijn zo links en rechts en overal. PVDA = Partij Van De Armoede geworden.

jw brabant op 10-3, 12:49

gewoon de ww verkorten naar 12 maanden en dan op 50% van laast verdiende loon .Het stimuleert dan om extra inspanning om weer te gaan werken . des te eerde is de economie weer op orde en kan men weer verder. Lukt dit niet en gaat men gewoon door op de voet van nu dan werken er over een paar jaar geen mens meer ,en is de economie gewoon heel slecht .

Chris Almere op 10-3, 12:49

Als de angst in de ogen zo lachwekkend is hoeven ze dat nog niet zo uitgebreid te tonen. Ik zie uitsluitend de lachende gezichten van personen die alleen maar excuses moeten maken voor foute- of onverklaarbare besluiten. Als het niet zo droevig was zouden wij er ook om kunnen lachen.

Jeroen Korthuis op 10-3, 12:49

Bijna zielig hoe politici altijd proberen te regeren door de mensen angst aan te jagen! Gebrek aan goede leiders!

werkeloos 59 jaar 40 jaar gewerkt op 10-3, 12:48

60 jaar pre pensioen hebben wij voor betaald. Ouderen zijn thuis en kunnen werkgevers jongeren in dienst nemen. En deze zijn goedkoper als de ouderen. Dit kan morgen al ingevoerd worden . Heel Nederland te vreden

Christian op 10-3, 12:48

En weer een onderwerp die met werkloosheid te maken heeft. Wanneer gaan ze zich eens druk maken om de werkgelegenheid? Dan zou je je ook minder druk hoeven te maken over de WW-uitkeringen.

Chrissy op 10-3, 12:48

Ik zie de angst in de ogen van Spekman,als het om de peilingen gaat van de Hond.....

Rieneke op 10-3, 12:47

Ik las net het woord hypocriet. Een juiste benaming voor al die politici, die het zogenaamd goed voor hebben met iedereen, die in dit land wonen. Zo ook Spekman. Zulke uitlatingen slechts doen om de sympathie te winnen van het volk. Er zullen mensen zijn, die daar niet doorheen kijken, maar de meeste onder ons hebben de hypocrieten zo langzamerhand wel door. Nog steeds willen ze ons wijsmaken, dat wat ze doen en uitvoeren, puur in het belang is van ons land. Het is al zo vaak geschreven: de 3%, daar gaat het om, niet om de mensen.

aleen nog pvv op 10-3, 12:47

en ik zie straks de angst in de ogen van meneer spekman als zijn partij straks gehalveerd is met zetels . want het volk is het zat. ma flodder zou zeggen leuk he! zo,n feestje maar het geeft altijd zo rommel. en dat is nou precies wat deze partij veroorzaakt. het is tijd de hoogste tijd u wordt bedankt voor deze gezeligheid. het roer moet om. hoe meer deze man onzin uitkraamt des te groter de afkeer naar deze onbetrouwbare partij.voor sprookjes gaan we wel naar de efteling.

Hanny010 op 10-3, 12:47

Goh, heeft Spekman dan eindelijk iemand in de ogen gekeken en niet op een afstand de ellende gadegeslagen? Schrikken he? Begrijpt Spekman nu waatom hij zoveel stemmen gaat missen bij de volgende verkiezingen? Nu maar hopen dat er snel verkiezingen komen om het volk te laten zien hoe ze er over denken na dit rommel kabinet.

Jan Jansen op 10-3, 12:46

Beste heer Spekman, Nu Samsom de partij weer op de kaart heeft gezet, vervolgens weer heeft afgebroken (zie peilingen) wordt het nu tijd om weer eens aan uw kiezers te denken. Oh ja, laat uw partijgenoot Cohen zijn loontje van € 35.000 voor 15 dagen raportje schrijven ook maar eens inleveren. De salonsocialist!

paulusb op 10-3, 12:46

Ben benieuwd wanneer ze ruimte en lucht zien om hun eigen wachtgeldregeling aan te pakken...Snap echt niet dat je het moreel juist vind om hardwerkend nl zo aan te pakken en jezelf totaal buiten beschouwing laat.

Willemdh op 10-3, 12:46

Dat flex ontslag begrijp ik wel er komen te veel werknemers van over de grens naar ons toe en de ouderen zijn daar wel de dupe van.

rudolfientje1 op 10-3, 12:46

De hele PvdA zou zich dood moeten schamen dat ze deelnemen aan deze regering waarin ALLEEN VVD standpunten worden uitgewerkt en waarin men het enige voordelige voor de minder rijken weggeven heeft. Er staat Spekman en consorten maar een ding te doen; uit deze regering stappen. Zo niet gaat het met de PvdA precies zoals met het CDA; wegwezen! En de angst daarvoor zie ik nu in HUN ogen! PvdA, VVD... weg ermee! EU... weg ermee! NU!

Lies1952 op 10-3, 12:45

Angst in de ogen? Van het lachen! De achterban van de PVDA bestaat reeds uit uitkeringtrekkers. Wanneer worden deze groepen eens aangepakt? Ze maken gebruik van: Uitkering/huursubsidie/ zorgtoeslag/ kinderbijslag/vrijstellingen gas-water-licht-WOZ/ aanvullingen door gemeentes voor van alles en nog wat. Kortom: deze groepen hebben meer te besteden dan de werkende belastingbetaler.

selchuck op 10-3, 12:43

Hoe zit dat nu met dat wachtgeld voor ex politicie???

Stray op 10-3, 12:43

De angst in de ogen van de groep die ze op klaarlichte dag blind stelen of de angst in de ogen van de partij waarop geen normaal denkend mens meer wil stemmen? Spekman is een radicale populist die zijn hand niet omdraaid voor gruwelijke discriminatie en roof van het volk.

Ali Tonc Baba op 10-3, 12:42

'Belangenverstrengeling, cliëntelisme, vriendjespolitiek'... past volledig binnen de cultuur van de PvdA niets bijzonders dus aldaar. Dus die angstige ogen zul je niet in de ogen van Woutertje Bos, W. Kok, Lodewijk de Waal en andere PvdA'ers zien. Tuurlijk wordt je niet vrolijker van als je straks wordt ontslagen en je krijg minder WW, hoe moet het verder met je gezin en met je net gekochte huis? Die Spekman en zijn PvdA vriendjes willen het maar niet snappen dat het voor ons die nivellering en die EU gedoe echt geen feest is.

Jos op 10-3, 12:41

Beste jkrv, Ik ben zelf rijksambtenaar, en sta al 3jaar op de nullijn. Voor diegene die denken dat wijer beter vanaf komen, slaap lekker door. Alleen de topambtenaren hebben goudgerande regels, het pleps niet. Dus voor iedereen die denkt dat ambtenaren het hier goed hebben, niet dus.

vroomshoop op 10-3, 12:40

Niet alles is een feestje,Spekman!!!

Willemdh op 10-3, 12:39

De problemen licht niet aan dhr spekman de oorzaak licht bij de banken die zijn de oorzaak van de problemen en voor de rest wat hebben wij bij het stemmen gedaan staan slapen of zo ?

BlauwGeel op 10-3, 12:39

Hoorde van de week op tv Wim van der Camp zeggen dat hij erg benieuwd was wat de grieken met onze pensioen gelden deden.Met andere woorden, wij worden voor de gek gehouden. Het gaat niet slecht met onze pensioenen, maar ze blijven korten omdat ze geld nodig hebben voor de grieken. Als je het mij vraagt versprak Wim van der Camp zich. Wij worden allemaal voor de gek gehouden.

Kasja op 10-3, 12:39

Die gezochte dekking zal wel weer op de huurders af gewenteld worden.

J. Keurmeester op 10-3, 12:39

...Ik zie de angst in de ogen van mensen over de onzekerheid over hun baan”.... Maar dat geldt toch zeker niet voor de lachende boys hier kop de foto.....

Jos op 10-3, 12:39

Is dit niet de man die niveleren een feestje vind, wat lult hij dan nu uit zijn nek. Laat hem lekker met zijn vrienden doorgaan dit land verder de afgrond in duwen. Mooi feestje spekman!!!!

Vries op 10-3, 12:38

De salon socialisten varen er wel bij. Deze maatregel gaat gewoon door. Waar zijn de ouderen van Nederland die dit land opgebouwd hebben. Laten we samen in actie komen. We hebben in elk geval de meerderheid in aantallen

M de waal op 10-3, 12:38

Spekman, Spekman, niet alleen nivelleren maar ook uitknijpen, kapotmaken en bezuinigen is een feest !!!

Oude op 10-3, 12:38

Ik zie de angst in de ogen van de Hr.Spekman, Allemaal voor eigen belang.

Duinkerken op 10-3, 12:38

Angst in de ogen van de PvdA een partij die straks niks meer in de melk heeft brokkelen bij de volgende verkiezing. Ten onder gaat aan niet te luisteren van waar ze voor staan de arbeiders. Maar meegaan in het leeg zuigen van Nederland door Brussel. En de VVD hun zin geven.

verwegistan op 10-3, 12:38

het hele sosiale stelsel wordt afgebouwd c.q. afgebroken er is geen geld meer zit in Brussel en ontwikkelingslanden en naar andere landen waar wij onvrijwillig geld aan hebben gegeven. Want hebben wij iets te zeggen gehad in de beslissingen om geld te geven, neen die beslissing is achter onze rug na de verkiezingen door onze regering????? genomen.

Hard werkende Nederlander op 10-3, 12:38

Kan deze man niet aftreden? Ik begin langzamerhand genoeg te krijgen van Nederland, het paradijs voor niet werkende mensen dankzij Spekman. Mensen die in de WW komen zullen snel ander werk gaan zoeken als je de WW naar 12 maanden terugbrengt. Nederland het land van belastingen en bijstand. Weg met PVDA en nivelleren.

Kanty33 op 10-3, 12:38

Horen die lachende mensen op de foto bij dit artikel? Zou me niets verbazen. Ze lachen de burgers altijd uit omdat ze er baas over spelen. Probeer eens mee te denken, i.p.v. burgertje pesten!

Hard werkende Nederlander op 10-3, 12:38

Kan deze man niet aftreden? Ik begin langzamerhand genoeg te krijgen van Nederland, het paradijs voor niet werkende mensen dankzij Spekman. Mensen die in de WW komen zullen snel ander werk gaan zoeken als je de WW naar 12 maanden terugbrengt. Nederland het land van belastingen en bijstand. Weg met PVDA en nivelleren.

The Observer 1 op 10-3, 12:37

Ik zie ook angst.In de ogen van de leiders van een partij die zich eens kon beroemen op te komen voor de belangen van de arbeiders.Maar dat waren andere tijden toen was er crisis en armoede? Deze bestuurders zijn de produkten van een tijd waarin alles kon en mocht en hebben daar hun gedachtengoed ontwikkeld en gecultiveerd. Deze bestuurders zijn al lang het kontakt met hun achterban kwijt. Wat rest is een Partij zonder smoel die alleen maar achter de VVD aanrent,compromissen sluit,om maar te kunnen meeregeren. Macht werkt verslavend!

G.W op 10-3, 12:37

Vlak voor de volgende verkiezingen geeft men het stomme volk geweer een hersenspoeling en men is alles weer vergeten.Dan word het weer massaal PvdA. Dus mensen denk na en vergeet niet.

P Dijk op 10-3, 12:36

Deze opperloser Spekman weet totaal niet wat ie zegt, niveleren was een feest toch? Spekman de grootste lowlife binnen politiek den haag mede mogelijk gemaakt door domme burgers die keer op keer op net klagen, lafaards pur sang zijn nederlanders, als domvolk blijven stemmen want verder nadenken kan de nederlander niet, in opstand komen, nee hoor..liever boer zoekt vrouw kijken, je kan hier blijvne klagen maar het is allemaal jullie eigen schuld laffe burgers dus stop met huillie huillie doen of ga de straat op lafaards, het is jullie schuld

DeSjaak op 10-3, 12:34

Nou, die angst zag Spekman vast niet bij partij-genoot J. Cohen. Job incasseerde 2300 euro per DAG gedurende het onderzoek in Haren......

P. de Vries op 10-3, 12:34

Wanneer wordt de immigratiestop ingevoerd? Kost ons 7 MILJARD EURO op jaarbasis? Lijkt mij en vele anderen een prima oplossing om het begrotingstekort op te lossen en bespaart ons ook nog een hoop ellende, een WIN WIN situatie dus.

EvertJan op 10-3, 12:34

Wie was toch ook weer die Spekman die namens de PvdA instemde met dit kabinetsbeleid? Waar is het feest van nivellering gebleven? Wie is er verantwoordelijk voor afbraak van werkgelegenheid? Wie is er verantwoordelijk voor versobering van zorg en de afbraak van sociale zekerheid. Uw handtekening meneer Spekman staat daar ook onder!

bengel op 10-3, 12:33

Als de WW niet aangepakt wordt maar verbetert loont het niet om te gaan werken. Ze kunnen beter de positie van werkenden met een laag inkomen verbeteren. Zij staan elke dag om 6 uur op en werken hard voor hun geld. Mensen in de WW hoeven niks te doen voor bijna hetzelfde inkomen. PvdA moet die WW eisen eens laten varen en het opnemen voor werkenden met laag of middeninkomen.

DeSjaak op 10-3, 12:32

Enkele maanden geleden lachte Spekman nog met schuddende buik over het nog verder afpersen van de bevolking onder het mom van nivelleren... En nu ziet hij angst in de ogen!! Ja, angst in de ogen van zijn partij-genoten die de tussentijdse peiling van zetels onder ogen kregen..... Wat een farizeeer

Siem Schollekop op 10-3, 12:32

Vreemd om te horen van die angst der PvdA’ers bij deze WW maatregelen. Even vergeten dat die zelfde WW ooit het excuus der PvdA was om hun op zijn zachts gezegd niet al te werklustige gedeelte van hun achterban te stallen. Waar blijven eigenlijk diezelfde tranen bij het pensioentje roven der ouderen. Is dit het gevolg van dat de PvdAachterban in zijn algemeenheid niet zo spaarzaam voor oudedagsvoorzieningen waren? Vandaar dan ook: dat hameren op nivellering. In goed Nederlands, leven van vlijt bij anderen.

Oudere op 10-3, 12:32

Vooral zo doorgaan dan komt het zeker nooit meer goed met de partij en dat is uiteindelijk wat we willen.

EricV op 10-3, 12:31

Hoe lang blijft dit mega prutswerk nog doorgaan. Als de oppositie nu eens gezamenlijk voet bij stuk houdt, dan kunnen we tenminste weer snel naar de stembus. Dit kabinet mist elke uitstraling en doet echt maar dan ook echt helemaal niets om Nederland er weer bovenop te krijgen.

H. op 10-3, 12:30

De ouderen onder ons de z.g. gepensioneerden mogen wel behoorlijk bloeden ?? Waarom de WW'ers niet ? Die hebben immers jaar in jaar uit wel een indexering gehad terwijl de gepensioneerden alleen maar hebben mogen inleveren zonder enige vorm van indexering en de koek is nog lang niet op. Bovendien heeft deze groep hiervoor jarenlang !! dikke premie betaald.

Brom op 10-3, 12:29

.....deja-vous van de jaren 30

dfajo op 10-3, 12:29

reken niet op de lachen bekjes dat zijn voor mij de grooste ergenis het lijk wel een grapig toneel stuk zielig stel

Jan Haag op 10-3, 12:29

Spekman weet als geen ander de massa te bespelen. Iemand die WW ontvangt probeert toch zo snel mogelijk weer aan de slag te komen. Een te lange WW is niet alleen slecht voor de maatschappij maar ook voor de werknemer. Bij een lange WW duur bereik je gemakzucht en in feite luiheid. De stimulans om weer te gaan werken is dan totaal zoek.

ikke57 op 10-3, 12:29

En nog iets,kregen de werknemers van VW in Emden een bonus mee van ruim 7000 euro en vorig jaar ook al.Dus jullie doen iets grof werk verkeerd.Kom van die luie stoel af en ga tussen de bevolking luisteren wat er allemaal speeld.Waarom kan het in dit land allemaal zo moeilijk??Wij dokken ons te pleuris,houden niks over .O ja,en dan als je wel www krijgt,als je meer dan 40 jaar ploegendienst hebt gewerkt ontvang je maar van je basisloon he!Kijk eens hoe je achteruit knalt.Ja ,kom mij maar eens in de ogen kijken!!!!

HenkMargreet op 10-3, 12:29

Zie af van de JSF dan kunnen we miljarden besparen. Als Nederland word bedreigd dan krijgen we toch meteen hulp van de NAVO. We hebben genoeg betaald en dit speelgoed is gewoonweg te duur. Dan kan de ww blijven bestaan.

k op 10-3, 12:28

ANGST in de ogen als je de laatste peilingen van M de Hond ziet zul je bedoelen.

JAK op 10-3, 12:27

Als deze Hans Spekman dit zegt, ga er dan maar vanuit dat dit voorstel gewoon wordt uitgevoerd. Deze man is net zo schuldig als al zijn mede partijgenoten aan de afbraak van sociale stelsels en de BV Nederland.

jan ergens op 10-3, 12:24

een ding weet ik zeker dit gebeurt allemaal omdat wij nederlanders ons als een stelletje make schapen gedragen, alleen maar bleren en verder niks doen, dit is het resultaat van het makke schaap gedrag. lees tussen de regels door mensen.

jkrv op 10-3, 12:24

de ww moet er voor iedereen komen dus ook voor de ambtenaren, dus eerst de wachtgelden afschaffen. Dan kunnen we altijd nog over dit nieuwe voorstel praten, maar heb zo het vermoeden dan het dan niet meer hoeft omdat de ambtenaren onder de zelfde regeling gaan vallen. Nu is het weer gemakelijk praten voor die ambtenaren om dat het hen weer niet raakt. Het wordt tijd dat regels er zijn voor alle Nederlander, ongeacht beroep,functie of afkomst.

H. op 10-3, 12:23

Als de WW nog aantrekkelijker wordt gemaakt, dan loont het totaal niet meer om voor slechts een tientje meer nog te gaan werken. Het is kiezen of delen. We zijn in Nederland toch al over-gesocialiseerd. Moet het nog erger worden ? Iedereen krijgt toch geld hier? Je hoeft er helemaal niet meer voor te werken. Het geld ligt kennelijk nog altijd op straat.

Ex werkman op 10-3, 12:23

Klopt helemaal meneer Spekman, kijk maar naar de peilingen

JJW op 10-3, 12:22

Hij ziet helaas de angst in de ogen niet van vrouwen zonder hoofddoek en van homo´s die worden bedreigd en weggepest weggepest door beoogde stemmers op zijn partij.

saskia4 op 10-3, 12:22

Doordat veel mensen in de bijstand liever niet werken, wonen er 500.000 Polen en andere “gastarbeiders” die op een gegeven moment ook liever een WW-uitkering hebben.

Punt op 10-3, 12:21

Laten we gaan snijden in de riante wachtgeldregelingen van deze heren. En snijden in het overheidsapparaat wat niet functioneert en structureel en jarenlang verantwoordelijk is voor lastenverzwaringen.Zij hebben een schuld veroorzaakt van 500 miljard.

Ex werkman op 10-3, 12:21

Ik zie in de ogen van die lui op de foto geen angst, ze lachen nog z'n best. Maar ja hun hebben dan ook geen last van alle broedsels uit de koker van dit kabinet. Het lijkt wel of ze zelf boven de wet staan zo hard lachen ze. Bah

surv.48 op 10-3, 12:21

Teken massaal de petitie -tekenverzetaan.nl- van Geert, het is nog het enige wat we kunnen doen om deze club te stoppen.

KobusG op 10-3, 12:20

Dankzij de PvdA verdien je met een uitkering vaak meer dan als je werkt voor een officiele werkgever die eerlijk belasting en premies betaald. Door dit systeem zitten nu duizenden mensen te genieten van de bijstand.

JoWilly op 10-3, 12:20

Wat een vreselijk hypocriet gedoe van die Spekman!

JokeS op 10-3, 12:19

De PvdA moet zorgen dat je met werken beter af bent dan in de bijstand. Als ik ga werken in de kassen ben ik direct mijn huurtoeslag en andere toeslagen kwijt. Zo heeft werken toch geen zin.

mike(gast) op 10-3, 12:19

Spekman ziet de angst in de ogen. En terecht hebben de mensen de angst in de ogen voor allerlei bezuinigingen. Echter ik zie 4 lachende prominenten van de PvdA op de eerste rij. Maar dat lachen gaat bij de volgende verkiezingen over.

suus op 10-3, 12:19

kort vertaald deze regering is een van de zwaarste nachtmerrie voor ons land en voor de burger

-Jojan op 10-3, 12:19

Moet je hem scheinheilig zien lachen

willum op 10-3, 12:19

Hopelijk komt er voor alle andere zaken een regeling dat wachtgeld niet meer mag. Want veel zetels zitten daar gewoon op te azen, dit kabinet valt zo ie zo. En als het de rit uitzingt vallen er 50% van de zetels van PvdA en VVD weg en misschien wel meer. Terwijl die geen enkel recht hebben op wachtgelden omdat ze zelf er op stonden de ww te verkorten.

TanjaBak op 10-3, 12:19

Er komen elk jaar duizenden mensen naar Nederland voor een uitkering. Met dank aan de PvdA die alleen maar opkomt voor mensen die niet willen werken.

HansR op 10-3, 12:18

De PvdA zou moeten bedenken waarom mensen met een bijstandsuitkering niet bereid zijn om te gaan werken in de kassen van het Westland.

-Ronnie op 10-3, 12:18

Blijkbaar begrijpt Spekman niet de essentie van een regeerakkoord, d.w.z. dat je allebei water bij de wijn moet doen. Als iedereen vervolgens allerlei punten weer terug wil gaan draaien (punten waarop je niet je zin hebt gekregen), is er geen regeerakkoord en geen coalitie meer. Regeren in Nederland is nu eenmaal compromissen sluiten, dan moet je niet achteraf alsnog je zin willen doordrijven...

tito op 10-3, 12:18

Waarom o Waarom?? Horen wij nooit wachtgeld gekort en verlaagt of afgeschaft ministers salarissen verlaagd al die mensen die te veel krijgen omlaag met die apsurde lonen dan pas zitten we goed

gh op 10-3, 12:17

Spekman die angst komt omdat de PVDA in de regering zit. het is namelijk je eigen partij die werkend nederland steeds naait.

Alex Groen op 10-3, 12:17

Natuurlijk kan het nu anders. Snijden en minimaliseren tot op het bot. Nu tot de ontdekking komen dat de zetels halveren. Iets gaan toegeven om dit te stoppen maar dan toch een bezuiniging te hebben bereikt wat wellicht het eerste uitgangspunt was. Het enige wat telt in Den Haag is het eigenbelang en er zit niemand die het echt goed voorheeft met de bevolking. Ideologie is ver zoek. BAH, ik walg van die mooie verkiezingspraatjes die keer op keer loze woorden zijn.

ALP op 10-3, 12:17

In het regeerakkoord is meer terug te vinden uit het verkiezingsprogramma van de PVDA. Eerst nivelleren en dan het regeerakkoord willen openbreken. Van ruilen komt huilen meneer Spekman.

spekje spekje mannetje mannetje op 10-3, 12:17

sjonge sjonge wat een gedurfde uitspraak van de lachende en feestende nivelleur. opzouten dat soort kereltjes. die horen niet in de pvda

Stray op 10-3, 12:16

Zwakt deze zwakkelink nu de zwakke beloning van de zwakkeren uit de maatschappij af? Of zwakt de zwakkelink zijn eigen zwakke beleid af teneinde hun afzwakkende aantal zetels minder af te laten zwakken? Zwakker zworden en nooit meer op deze club stemmen.

Oma Beppie op 10-3, 12:15

Ja van de Pvda moet je het hebben Ze pakken de de WW aan En nu doen die Spekman net alsof een ander het heeft gedaan Is het soms weer een feestje Spekman Je was zeker je handen in onschuld Bang er voor zetel verlies Vandaar je ommezwaai

alexander buurman op 10-3, 12:15

Ik zie de angst in de ogen van mensen over de onzekerheid over hun baan” Wat een uitspraak van zo minkukkel de smeerlap. Zijn wachtgeld en van zijn maatjes niet uitkeren als het zooitje pvda en vvd opgedoekt gaat worden alexander

Tieneke op 10-3, 12:15

Het draaiboek wat er allemaal met de NL-economie moest gebeuren lag al klaar dat is de reden waarom Rutte en Samson zo snel aan het werk gingen, nog steeds de vraag of de verkiezingen eerlijk zijn verlopen.Burgers mochten niet meer achter de tafels in het stemlokaal zitten, de stemmen waren veel te vroeg binnen men wist de uitslag te snel tig-duizenden ongeldige stemmen in Amsterdam, etc etc gelooft u er nog in, nou ik niet.

ingrid van Doorn op 10-3, 12:15

Spekman ziet de bui al hangen.Nog meer zetelverlies voor de PVDA, die nu al is gehalveerd.Alleen ben ik bang dat alles wat er de laatste keer op heeft gestemd dat de volgende keer toch weer gewoon doen, want ze hebben dat toch altijd gedaan. En nu zie je wat er van komt als je op personen stemt i.p.v op een programma, alhoewel de PVDA & de VVD daar verkiezersbedrog mee hebben gepleegd door anders te doen als dat wat ze beloofd hadden te doen.

de vries op 10-3, 12:15

Nivelleren was toch zo'n feest meneer Spekman? Nu de PvdA achteruit keldert niet gaan zeuren over 'angstige oogjes'. Hypocriet.De verkiezingen gewonnen door een spindocterscoupe en snel een kabinet in elkaar geramd. Dit moest wel fout gaan.

marsdes op 10-3, 12:14

Ach mensen dat is het politieke spelletje trap daar toch niet in. Het staat al lang vast dat de max. WW duur tot 2 jaren op 70% van het laats verdiende loon komt. Men zet nu zo in dat en de vakbonden wat kunnen behalen en de Pvda. Dus de max. duur word gewoon een jaar verkort. Aanhang vakbonden en pvda blij (maar waarom het staat al van te voren vast) alleen word er nu een spelletje met de andere eis die er nu ligt gespeeld. laten ze gewoon wat doen aan die riante wachtgeld regeling van hun, maar goed in eigen vlees snij je niet zo snel

Let op uw zaak op 10-3, 12:14

Met deze draaikontenpartijen moeten we uit de crisis komen. Ziet u het al gebeuren? De angst van Spekman is dat er voor hem straks misschien wel geen wachtgeld meer is. Er moet natuurlijk wel dekking voor het plan gezocht wodem, die heeft hij waarschijnlijk al gevonden: de ouderen met ee npensioentje, eigen huis en/of een spaarrekening.

Tommie op 10-3, 12:12

Ja die angst heb je goed gezien, doe dan meer dan bv de WW minder te korten. Spreek je VVD maatje eens aan over zijn functie als banenkampioen. Het echte probleem is dat er geen banen zijn en ook geen komen de mensen met de angst in hun ogen weten dit al veel langer nu jullie nog, PVDA.

LeenLeendert op 10-3, 12:12

Ik zie de angst in de ogen van mensen over de onzekerheid over hun baan”, zei Spekman. Ik zie angst in de ogen van Spekman en de Pvda dat als het kabinet valt er verkiezingen komen waarbij de Pvda wel een net zo groot kan worden als GroenLinks nu, men heeft de achterban de laatste jaren wel genoeg belazerd.

Rishi-Atlantean! op 10-3, 12:12

Da anarchie komt eraan! Dan zullen ze in Den Haag niet meer lachen.....

Pbr op 10-3, 12:11

Onbetrouwbare ergerniswekkende figuren zijn het. Eerst ja, dan weer nee. Nivelleren is een feest, of nee toch maar niet, want we verliezen stemmen.

M.K op 10-3, 12:11

Eerst die Malafide uitzuigers(lees uitzendbureau,s) aanpakken en weg met die flexcontracten.ik krijg alleen maar een 0-uren contract en daarbij een aanvulling ww.van 2500 netto naar 800 netto. wil maar maar krijg de kans niet.

jan visser op 10-3, 12:09

Die hele P.V.D.A. en V.V.D.hap ligt mij als een steen op de maag.Hogere lonheffing en korten op mijn pensioen totaal netto 275 euro minder per maand.Weg met die feestjes en nooit meer terug komen.

pieters op 10-3, 12:09

Gewoon weer de ww premie voor werknemers invoeren, dat is het eerlijkst.

hoberau op 10-3, 12:09

Schaf als teken van goodwill eerst eens die kwalijke en onrechtvaadige wachtgeldregeling af en praat dan eens verder over mogelijke versobering van de WW of laat deze instand maar met premieafdracht escheidene) van ook de werknemers.

Ali Tonc Baba op 10-3, 12:09

Ik mag toch hopen dat het kiezersvolk bij de volgende verkiezingen niet wéér in de mooie praatjes van de PvdA trapt. De PvdA is sinds Kok, dus al decennialang, een plat neoliberale partij, net als VVD, CDA, D66 en GroenLinks. Die clubs hebben een enorme maatschappelijke puinhoop veroorzaakt en het electoraat moet ze daar voor laten bloeden. Zeker die draaikonten van de PvdA. Hoeveel keer hebben die hun kiezers al niet belazerd? Ook nu weer. Daar trapt toch geen zinnig mens meer in?

Marcao op 10-3, 12:09

Ik zie de angst in de ogen van Spekman: zijn belangrijkste electorale basis wordt bedreigd door het aanpakken van uitkeringen. Spekman, de man die al zijn hele leven aan een infuus van belastinggeld ligt en die nog geen poffertjeskraam zou kunnen runnen.

Ridikuil op 10-3, 12:09

De angst in de ogen van Spekman en Samsom is ook goed te zien na de laatste peilingen! En dus grijpen deze heren noodgedwongen terug op een oude truc: de mensen proberen wijs te maken dat de pijnlijke maatregelen op hun initiatief wat verzacht gaan worden. In de hoop de schade voor hun rooie club te beperken. Maar kijkend naar het zetelverlies denk ik dat de burger deze mannen goed doorziet en zich niet langer laat voorliegen door de linkse kerk.

Lukas op 10-3, 12:09

We zijn straks met zijn allen aan het werk met behoud van de bijstandsuitkering. De werkgevers betalen dan aan de staat onze bijstandsuitkering. Dit betekent goedkope arbeidskrachten, geen kosten aan bijstand door de staat en nog meer het verschil tussen arm en rijk!! We moeten met zijn allen de straat op! Vakbonden waar blijven jullie?

Pimmetje op 10-3, 12:09

Deze regering zet overal te hoog op in en zwakken het dan een beetje af, maar genaaid wordt je toch. Het lijkt wel de automarkt, loven en bieden. En sommige oppositie partijen doen daar vrolijk aan mee.

be op 10-3, 12:08

maak je borst maar nat, er komen nog meer goedkope jongere krachten uit het voormalig oostblok binnen.

Rebel1 op 10-3, 12:08

Het is een schande wat de WW korter etc. betreft. Werknemers staan elke dag doodsangsten uit voor behoud van hun job etc. Als dit doorgaat dan moet de PvdA ook maar hun naam veranderen. Tot op heden zijn jullie niet voor de arbeiders,laat dan duidelijk zijn.

den bo op 10-3, 12:08

We schamen ons dar we deze ploeg gestemd hebben, we hebben natuurlijk geen VVD gestemd maar schamen ons ook voor de PVDA dat een arbeiders partij zo diep kan zinken hadden we niet gedacht.we zullen dit kabinet met grote strijd proberen te laten vallen.dit zijn geen mensen, dit zijn machtsbeluste lieden, en moeten verwijdert worden Geef ons Geert maart daarbij SP Met dit kabinet ligt de burger snel in zijn graf Laten we dit nog langer toe nee toch

-jan met de pet op 10-3, 12:08

Oooh, is hij al uitgefeest ?? kunnen we niet gewoon een provincie van Duitsland worden ?? het feestje van de PVDA is hopelijk snel voorbij en ons feestje komt nog mijnheer Spekman

joekel op 10-3, 12:08

Volgens mij kijkt hij echt niet naar de ogen. Alleen naar de portemonaie. Betalen, betalen, betalen is het motto van de PVDA en VVD.

pieters op 10-3, 12:08

Tja, wel de huuraanpassingen doorvoeren en de WTCG en kinderlevensonderhoud afschaffen, eigen risico zorg omhoog, extra belasting heffen van 4% voor laagst verdienende en mensen met een uitkering, tel inflatie en belastingverhogingen op energie erbij op en voila; de angst van deze mensen is niet meer in de ogen af te lezen maar reëel geworden. Wie komt voor deze groep op?

Bert_ op 10-3, 12:07

Kwestie van duidelijke keuze maken: of je bouwt de verzorgingsstaat af en je verlaagd de belasting of je houdt de huidige verzorgingsstaat en verhoogt de belasting. Dit kabinet verhoogt de belasting EN bouwt de verzorgingsstaat af. Zolang Kabinet/achterban/Spekman kiest voor bescherming van het baantjeskarossel blijven zij in mijn ogen ongeschikt.

Maartje op 10-3, 12:07

Geld dit ook voor wethouders, burgemeesters en (EU) politici? Of krijgen die gewoon nog jaren hun riante wachtgeld.

Roadie op 10-3, 12:05

Hoe ongeloofwaardig kan het pvda clubje zijn, ze liegen en bedren net zoals die rutte, ze voeren echt een wanbeleid en zijn goed opweg, dat beetje wat we nog hebben en onze groot ouders voor gevochten hebben, om dit af te kapot te maken, maar zelf zullen zij niks bijdragen aan het volk, ze worden er zelfs beter van, niemand heeft het over hun wachtgeld, hun declaraties en doen nooit wat ze van te voren beloven, het is en blijft bedrog, die samson en die rutte, blijven het volk bettuten en bestelen, twee duivels bij elkaar maken niks klaar!

till op 10-3, 12:05

he wat nu geen feestje Spekman

Jannemans op 10-3, 12:04

En angst creeeren is precies wat de psychopatische regering en hun meesters (de multinationals en de banken). Angstige mensen zijn makkelijk te manipuleren.

Loesje uit Leiden op 10-3, 12:03

Tegen dit kabinet zou ik willen zeggen. Ga eens doen waar u door ons voor wordt betaald.

kivit op 10-3, 12:03

theoj daar ben ik voor maar de WW mag best zo blijven.

henkus op 10-3, 12:03

leugenaar Rutte en crimineel Samsom maken alles kapot wat die generatie opgebouwd heeft!! Samsom heeft een strafblad die zolang is als een wc rol! Samsom ketende zich jaren 80 overal aan vast omdat meneer overal tegen was! leugenaars en bedriegers zijn het!

Henk (07) op 10-3, 12:02

Samson en zwerver Spekman konden toch hun 30 - 35 jaar als activisten hun gang gaan op kosten van de maatschappij. De werkenden van toen die het luxe leventje van deze belhamels financierden worden nu, nu ze 65 jaar zijn gekort, door deze PvdA 'ers want ze zijn toch rijk genoeg zeiden ze. Nu is de generatie 50-65 jaar aan de beurt die hun baan verliezen. Over enkele jaren zullen ze deze twee nivelleerders in Den Haag vertrekken en elders hun zakken gaan vullen. Bos en Kok gingen ze al voor en de PvdA stemmers tuinden erin.

Loesje uit Leiden op 10-3, 12:02

De inkomstenbelasting moet naar beneden. Hierdoor kunnen er meer mensen aangenomen worden.

brucha op 10-3, 12:02

geert wilders is straks een feest bij de volgende verkiezingen.

Strijdervoorvrijheid op 10-3, 12:02

Daar ga je Spekman, nivelleren is een feestje toch. Laat het maar snel doorzetten zo, dan ben jij eerdags ook lekker weg weg van mijn beeld scherm want ik kan je ruiken door mijn luidsprekers. Nivelleren is een feestje, nivelleren is een feestje. Je ziet het misschien nu zelf ook wel in: links zijn kan echt niet meer!!

hans12 op 10-3, 12:01

Deze man verdient een een sociaal pedagogisch tikje.

Leo Tenerife op 10-3, 12:01

Als we nu eens angst willen zien in zijn ogen verbieden we het aan ex politici om binnen 5 jaar na hun vertrek uit de politiek baantjes te krijgen bij de overheid en semi overheid, we moeten af van politocologen en hun baantjes jagerij in het oude jongens circuit.

werk aan de winkel op 10-3, 11:58

trek de stekker er maar uit want is een zooitje en het blijft er een . nieuwe verkiezingen ,,want rutte en samson hebben ons duidelijk bedrogen

Jaap waard op 10-3, 11:58

Ik krijg angst in mijn ogen als ik Spekman hoor. Nivelleren en potverteren is de core business van zijn PvdA. Met E 50.000 per jaar ben je al zo langzamerhand een crimineel voor die club. En als je dan ook nog in een huurhuis zit, dan moet je echt keihard gestraft worden Dus nivelleren maar, Lukt het niet met de zorg nemen we gewoon de huren.

arbeider op 10-3, 11:58

tja,deze regering laat zich niet zien als bestuurders van het volk, maar als vijand van het volk, vooral voor de werkenden,die verder uitgeknepen word, en erg belast worden,om de schulden van de regeringen van armere landen op europees niveau te krijgen,zodat als ze uitgewerkt zijn echt niets meer hebben dan een karig aow en natuurlijk de voedselbank, we hadden in ieder geval nooit met de euro moeten beginnen,de veroorzaker van alle problemen.

Manneke op 10-3, 11:57

Ik zie bij het "Ik zie de angst in de ogen van mensen over de onzekerheid over hun baan" alleen maar lachende PvdA ministers.

Ronaldus op 10-3, 11:57

Ja als de koek op is, is het feestje over en moet er weer steun gezocht worden.

Richard11 op 10-3, 11:57

Tja nederland! Word je werkeloos jammer er is geen werk voor je te vinden(dit word bijstand) Kom je van school Jammer er is geen werk voor je. Wil je niet werken laten we je gewoon in de bijstand. Ben je ziek of heb je een beperking gaan alle potjes open om je aan het werk te krijgen?? Keur mensen met een beperking af en zorg dat de rest aan het werk komt of kan krijgen. Nederland word wakker!!!!

Han, de Achterhoek op 10-3, 11:56

Als de WW wordt gekort pikt dit de gewone burger, dat zo maar ? Laten de burgers zich zo makelijk belazeren en bestelen door die lieden in Den Haag. Het verbaast mij iedere keer weer, dat er in de bladen kretiek wordt geleverd maar geen akties komen tegen dit bewind. Toen Pim Fortuin van de LPF te populair werd is hij gewoon vermoord maar nu ? Niets nada noppes iedereen kijkt toe en wacht af wat er nu weer op hun afkomt.

Ton op 10-3, 11:56

is geen angst...maar woede omdat de mensen steeds genaait worden door jullie. stel asocialen

kw op 10-3, 11:56

Je reinste schijnheiligheid om dit nu te roepen door de pvda voorzitter. De pvda had sowieso nooit aan dit onzalige plan moeten beginnen of erover nadenken wanneer beseft ook Spekman eens een keer dat de pvda allang niet meer voor de gewone mensen opkomt. Een verdwaalde partij zonder toekomstvisie. heel snel opheffen en terug naar een partij die voor de hardwerkende nederlander opkomt i.p.v. voor Brussel

mijncvlive op 10-3, 11:55

natuurlijk wordt de ww aangepakt en dagelijks komen er meer mensen op straat te staan wil jij graag werken en niet wachten op een sociale dienst uitkering kijk dan op www.mijncvlive.nl en sterkte voor iedereen die zijn baan verliest

Oekoe Doekie op 10-3, 11:55

Dit kabinet blijft zitten door leugens en bedrog.Men paaide de kiezers met voor wentselen maar toen men eenmaal zat verdraaide en vegaven de belofdes en het kiesprogramma weg.Voor hoogmoed en macht.Nu komt men weer met loze beloftes die strak weer gaan draaien.Stop eerst die huuraanpassing eens.Als je werkt of gewerkt hebt dan kijt dit kabinet met minachting op je neer.Maar de beroeps handophouders gaan er op vooruit.Marktwerking maakt alles kapot.Aanzich zelf doet men niks!Dit kabinet maakt NL KAPOT met de bezuiniging en NIvaleren.

1ton op 10-3, 11:55

Berouw komt na de zonden, heer Spekman! Het is me trouwens opgevallen dat iedere partij het zich veroorlooft alle principes overboord te gooien als het pluche lonkt en dan vooral de PvdA en de VVD....

riet op 10-3, 11:55

spekman het toch goed met de peilingen inzicht gaat het niet de goeie kant op dan verandere we toch even iets niets is belangrijk bij dit kabinet als we maar kunnen blijven zitten op het pluche dit is gewoon koehandel over de ruggen van de kiezers.

Pvvstemmer op 10-3, 11:54

Ah mijnheer spekman wil zieltjes winnen, iets veranderen wat ze een paar maanden geleden met hun volle verstand ( zover aanwezig) besloten hebben. Mensen u word bedonderd stem de volgende keer PVV. Liever weglopen voor zulke besluiten dan de mensen er mee op te zadelen.

Taai op 10-3, 11:54

Het feestje van Spekkie blijkt nu toch een grote kater voor hem te worden.

ron13 op 10-3, 11:53

waarom krijgen werklozen met iets te veel geld, geen bijstand waar onder ik heb 30 jaar gewerkt toen onslagen, 30 maanden ww gehad.nu krijg ik geen bijstand omdat ik iets te veel spaargeld heb.zit nu mijn spaargeld op te maken,vreemd toch

friesin op 10-3, 11:53

Waarom hoor ik in deze tijd nu nooit iets over de wachtgelden die worden afgeschaft. De WW mag niet gekort worden, dat is gewoon crimineel! Pak eerst die wachtgelden maar eens aan, PVDA!

Robert Hanssen op 10-3, 11:53

Deze crisis wordt door werkgevers aangegrepen om schoon schip te maken met oudere werknemers. Als het straks wat beter gaat staan Polen, Roemenen en Bulgaren in de rij om onze baantjes in te pikken. Lang leve het gedrocht EU.

h.siebeling op 10-3, 11:53

heeft die koeien kop kop in de gaten wat hij aan richt onder de mensen met ze vieze club onder de bezielendenleiding van rutte

-jan op 10-3, 11:53

Ze doen er letterlijk alles aan om Nederland in no time om zeep te helpen.Ik vraag mij onderhand af of ze hier misschien wel een bonus voor krijgen uit Brussel,anders is dit niet te verklaren.

Jurrie op 10-3, 11:52

Niet afzwakken maar van tafel...waar is jullie sociaal gezicht Pvda?

Dikke Benno op 10-3, 11:52

Heel veel colega's uit de oostbloklanden vullen hier onze plaatsen in !

boomschade op 10-3, 11:51

Zag angst in de ogen van Job Cohen toen bekend werd gemaakt dat hij 35.000 euro kreeg voor 2 weken werk voor het opstellen van een rapport waarvan iedereen de oorzaak al wist.

Fritsefrats op 10-3, 11:51

Ja zo kan je het ook uitleggen. Ik denk zelf dat de angst in de ogen van mensen te danken is aan het knullig optreden van de pvda en de onzekerheid die dat met zich meebrengt. Er hadden allang weer verkiezingen moeten zijn maar we blijven geteisterd worden door het socialisme die zeker niet sociaal te noemen is!

Jorg op 10-3, 11:50

Dit is nu Nederland ten voeten uit: Jarenlang worden werkenden als een citroen uitgeperst onder het mom van solidariteit, maar zodra diezelfde werkende hulp nodig heeft is de solidariteit van de maatschappij ver te zoeken. Als het zo moet heb ik nog liever dat de hele verzorgingsmaatschappij afgeschaft wordt voor iedereen.

oudere op 10-3, 11:50

de enige manier voor spekman en zijn club is, uit de politiek stappen en een flex[flut] baantje te gaan zoeken.

Hylo op 10-3, 11:50

Ach, als mens zijn het wel lieve mensen en leuke ouders, misschien. Maar een land besturen, en politiek hebben ze geen kaas gegeten. De énige politiek die heerst is; Partijpolitiek"!

GVeen op 10-3, 11:49

Leuke foto ook boven dit artikel: totaal niet suggestief...

cv op 10-3, 11:49

Spekman wel als hij eerst eens zegt dat het gegraai in den Haag afgelopen moet zijn,afschaffen wachtgeldregeling en met het geld gegooi bij de gemeentes waar de pvda hoog scoort en de burgers de rekening laten betalen.

De Monteur op 10-3, 11:48

Ze moeten maar weer de Vut voor 55 plussers zonder werk invoeren ipv het geld aan de banken te geven wat toch een bodemloze put is.

misterx op 10-3, 11:47

Leg mij eens uit waarom de 700.000 buitenlanders die hier zijn komen wonen waarvan het grootste gedeelte niet werkt,een bijstandsuitkering krijgt,zonder ooit maar 1 cent hiervoor betaalt te hebben???Er zijn helemaal geen banen en waar wonen die dan allemaal??Daarom word de ww gekort om al die instromers te voorzien van een bijstandsuitkering!!Ook daarom moeten de scheefhuurders uit de goedkope woningen.Die zijn dan voor de Afrikanen,grieken,polen,oostblokkers,afghanen,sieriers,tunesiers,marokkanen,libanesen,etc.etc.behalve voor het eigen volk!

vermeer op 10-3, 11:47

Wij als links moeten zorgen dat de economie slecht draait, dat hebben we altijd gedaan, nu ook weer. Daar komen armen en werklozen uit voort, en die stemmen op ons. Ook allochtonen stemmen op ons, dus daar moeten we er veel van krijgen, net zoals we dat vroeger deden. Alles moeten we sociaal omkleden, zodat het niet opvalt. Rechts betaald hiervoor met een progressieve belasting. Zo krijgen we de meerderheid. We zijn nu goed bezig.

PH op 10-3, 11:47

Hervorming van de arbeidsmarkt is helemaal niet slecht maar dan moeten de werkgevers banen leveren en dat doen ze niet.Het is gewoon lastig iets te vinden als niet aan een profiel voldoet.Dan ben je snel langdurig werkloos.

hans2501 op 10-3, 11:47

Laten we alle ex wethouders, ministers, staatssecretarissen, en overige graaiers ook allemaal na 24 maanden naar bijstandsniveau brengenjken of ze dan ook nog licht zien

rdd op 10-3, 11:47

Verbazingwekkend dat hij iets ziet. Meestal weet hij van niks......

Ed Rotterdam op 10-3, 11:46

WW behouden zoals deze is en wachtgeldregeling naar WW niveau. Probleem opgelost vriend Spekman. Toon eens wat lef en maak je hard voor deze stelling. Pas dan kun je een feestje bouwen.

bug op 10-3, 11:46

Gewoon nivelleren Spekman, ik zou maar eens beginnen bij de 2e kamer en je eigen inkomsten.

boze nederlander op 10-3, 11:46

Als een stoomwals dendert de regering onvermurwbaar door over alles wat onze voorouders hebben opgebouwd; respectloos en medogenloos! Werkenden zijn hun baan en daarmee hun financiele voortbestaan niet meer zeker; (te)veel ouderen verrekken na een leven lang hard werken en belasting en premies afdragen. Zieken kunnen de eigen bijdrag niet meer betalen en zullen eerder sterven. Wat zal Pechthold trots zijn dat hij mee mag doen met de VVD/PvdA-uitzuigers; hij laat eindelijk zijn ware gezicht zien.

lucky_me op 10-3, 11:45

Mijnheer Spekman, ja dat heerschap van "nivelleren is een feest"...., had niet zoveel allochtonen naar NL moeten halen die allemaal een gratis huis kregen en geld om van te leven en peperdure voorzieningen in onderwijs en zorg hebben GEKREGEN (niet betaald). Dit was en is allemaal belastinggeld. En daarom moeten nu helaas ALLE NL'ers daarvoor boeten want het geld is helemaal OP gegaan aan uw PvdA feestjes over meer dan 20 jaar...

ruu170 op 10-3, 11:45

PvdA is bedrog en Spekman een clown voor de buhne. Ik mag hopen dat er dan heel wat PvdA'ers hun baan verliezen, zij zaten de afgelopen 25 jaar het vaakst in de regering met hun leugens en hebben de staatsschuld veroorzaakt. De werkschuwe luie net niet-afgestudeerde Spekman voorop...

De Monteur op 10-3, 11:45

Toon dan daadkracht en zeg dan nee tegen dit plan.

Jennifer U op 10-3, 11:44

Maar deze Spekman wil wel dat honderduizenden kanslozen uit t buitenland in Nederland asiel krijgt aangeboden. Wie gaat dat betalen Spekman ????

van zwaluw op 10-3, 11:44

En hoe zit het met het verkorten van het riante wachtgeld? Over solidariteit gesproken.

V op 10-3, 11:44

De foto spreekt al boekdelen we worden niet toe gelachen maar letterlijk uit gelachen door deze heren .Het raakt hun totaal niets .Zij komen nooit in de WW of op bijstands niveau.Deze vriendjes doen aan baantjes wisseling hebben totaal geen enkel notitie hoe het is om te leven van een WW uitkering e/o bijstandsuitkering.dat door de overheid veroorzaakt wordt door de bezuinigingen.

bbb op 10-3, 11:44

deze zogenaamde bezuinigingen hebben totaal niks met bezuinigingen te maken. dit is niks anders dan mensen volledig leegzuigen en aan de bedelstaf brengen en waarvoor? alleen maar brussel en om hun eigen zakken nog verder te vullen!

atheist op 10-3, 11:43

Volgens het regeerakkoord tussen VVD en PvdA gaat de maximale WW-duur in 2014 van 38 naar 24 maanden, waarbij de uitkering in het tweede jaar op bijstandsniveau zal liggen. ---- Dus als ik het goed begrijp dat "krijgt"men maar 1 jaar WW want het 2e jaar op bijstands nivo IS gewoon BIJSTAND alleen geeft men er een andere naam aan....SCHANDE.

Ala op 10-3, 11:42

Het versoberen van de wachtgeld regeling en niet te vergeten de ontwikkelingshulp, waarvan het geld bij de dictators terecht komt.Als wij deze heilige huisjes eens aanpakken,dat zal een FEEST zijn.

Waarzegger op 10-3, 11:41

Ik reken erop dat wat deze narcisten allemaal door voeren en vasleggen in wet,nooit meer wordt terug gedraaid. fijnweekend

-johannes op 10-3, 11:41

Spekman de PvdA maakt een potje van het land.Wij zijn niet instaat een goed bestuur te voeren in Nederland.Dit land gaat naar de kloten met de politiek. Die zakkenvullers en bedriegers in den Haag moeten opstappen.Zo bestuur je een land niet.Iedereen is ontevreden met de gang van zaken.Wij zijn failliet net als Griekenland.Mensen verliezen hun baan en kunnen niet meer aan hun verplichtingen voldoen en moet naar de voedselbank dat in Nederland nu meneer Spekman.

ria alkmaar op 10-3, 11:41

Alleen politici ontspringen steeds weer de dans men.Spekman!!de kamerleden waren geschokt dat ze 170 euro van hun bruto salaris moeten inleveren,dat geeft maar weer eens aan dat je als burger altijd aan he tkortste eind trekt.Kamerleden werken maar een 6/5 maand met een riant inkomen en een nog riantere wachtgeld regeling,terwijl de gewone burger na een jaar de bijstand in geschopt wordt,gek he dat de angst in de ogen van de mensen staat.Daar had u eerder aan moeten denken,of denkt u hier stemmen mee te winnen?

Abctje op 10-3, 11:41

Cohen kreeg 35.000 euro(belastingscenten) voor 15 dagen werken. Dat is heel veel meer als de Balkenendenorm. Hoe geloofwaardig zijn we nog?

jac op 10-3, 11:41

Spekman roept voor de buhne! vraag maar eens of hij vind dat ook alle politici straks dezelfde ww moeten krijgen krijgen als andere mensen! Nee, dat vind Spekman niet, omdat politici zo'n onzeker bestaan hebben!! terwijl juist de pvda wil dat mensen eerder ontslagen kunnen worden, omdat ze zo flexibeler zijn voor de arbeidsmarkt! Hoe kun je draaien!

rdock op 10-3, 11:40

PvdA staat voor: verzorging vanaf de wieg tot het graf. Wordt wakker mensen zo werkt het niet. Alleen maar zeuren hoe zielig we zijn en handje ophouden. help help. Ik zou zeggen: ga aan de slag er is werk zat alleen ff moeite voor doen om het te vinden. Werk weg huis weg ja zo werkt het. Zo werkt het ook in de natuur niks is zeker. Niet treuren maar aanpakken. Maar ja, dat staat niet voor PvdA. PvdA staat voor niet verder kijken dan je neus lang is en vooral uitgeven wat er NIET is. Weg met Spekman en gelijkgestemden.

Marco Haarlem op 10-3, 11:39

Deze gehele regering weet ECHT niet wat er werkelijk speelt in Nederland, zij denken echt dat er mensen boven de 45/50 nog worden aangenomen , ja als wethouder of directeur..maar niet als jan de arbeider want je bent TE DUUR. met alle gevolgen. Je kunt beter gaan stelen en roven dan pas als je gepakt wordt wordt je geholpen op koste van die zelfde samenleving...in en in triest

mgm op 10-3, 11:39

spekman dan had je je van te voren moeten denken voordat je de mensen voor de verkiezingen allerlij leugens op de mouw hebt gespeld

Abctje op 10-3, 11:38

Als Cohen 35.000 euro in 15 dagen mag verdienen en de wachtgeld regelingen onbesproken blijft wat voor geloof kun je dan nog hebben in de politiek.

Haco op 10-3, 11:38

Wie neemt Spekman serieus ??

trut op 10-3, 11:38

ik ga in polen schooien voor een baan, want daar is werk zat, want allen polen zijn ondertussen al hier en hebben mijn baan ingepikt

Johanneke op 10-3, 11:37

Geniet maar van je feestje, beste Spekman, want deze tijd komt nooit meer terug. De PvdA (waar staat die A eigenlijk nog voor) kan zichzelf opheffen na de volgende verkiezingen, dat is de prijs voor je ziel aan de duivel verkopen. Nooit meer PvdA!!!

Cootjo op 10-3, 11:37

Nu is er niets meer over van het regeerakkoord en kan dit kabinet eindelijk opstappen. Dan kan een andere regering de puinhoop van Rutte en Samson gaan opruimen.

gekke henkie op 10-3, 11:37

Spekman doet of hij met de burger tegemoed wil komem, in zijn trui. Met een salaris van dik meer dan 100000 wordt hij niet geraakt door zijn nivelringen en ook zijn baan kan nooit op de tocht staan. Voor de gewone burger is de PVDA niet bereikbaar,het pluche is belangrijker. Nieuwe verkiezingen voor meer democratie.

burgerX op 10-3, 11:37

weet U meneer....wij hebben al jaren doodsangst in de ogen. we staan onder water, het sociale gebouw afgebrand, kunnen geen baan krijgen en we weten nu dat het voor de eeuwigheid is. ik heb angst omdat ik al jaren geprikkeld wordt door de politiek het werk te gaan, maar het niet krijg omdat we te oud zijn. wij hebben doodsangst omdat we de zorg niet meer kunnen opbrengen en de energie kosten en ga zo maar door. en de diepste nachtmerrie is, is dat de tweede kamer die er voor ons is, het maar niet wil horen en zien.

sammy op 10-3, 11:37

En het graaivolk in Den Haag 5 jaar lang wachtgeld trekken.

trut op 10-3, 11:37

nou wat zullen die maatregelen de economie oppeppen , we hebben al wat resultaten gezien en die waren averechts

Petersen op 10-3, 11:36

Mensen kijk goed naar de foto bij bovenstaand artikel, de Nederlandse arbeider wordt uitgeknepen en deze 4 salonsocialisten lachen zich rot om die stomme kiezers. Uitknijpen is immers een feest!

Zakis op 10-3, 11:36

Respekt tonen. Hoe kan dat als je nooit zelfrespect hebt meegekregen? Opvallend in dit verhaal is wel dat alles afgepakt wat de PVDA in het verleden heeft opgebouwd voor de achterban? Dit lijkt op verraad?

suus op 10-3, 11:36

ga het land maar eens naar behoren besturen. hier is vrijdag weer een groot bouwbedrijf failliet gegaan. dit bedrijf had 4 jaar terug nog een groot feest voor het dorp omdat het 100 jaar had bestaan. en nu helemaal naar de haaien. wie volgt? het is toch schandalig en er volgen meer. er staan al weer 3 op stip. dus regering pak je biezen en stap op

minimini op 10-3, 11:35

Dan neem ik aan dat de wachtgeldregeling gelijk komt met de ww, anders is er een rechtsongelijkheid. Dan worden de niet ambtenaren gediscrimineerd.En wat ik hier ook lees, voor ouderen wordt het een groot probleem, ik herken het probleem. Die hoef je geen goud mee te geven maar 10% bovenop het minimuminkomen, de eerste 5 jaar, waarbij men het gespaarde vermogen mag behouden is toch wel het minste wat men kan doen voor ouderen die hard gewerkt hebben en zuinig geweest zijn. Na mij 45e kon ik geen andere baan krijgen, dus werd ik ondernemer

trut op 10-3, 11:35

en maar roemen bulgaren, polen en weet ik wart voor EU volk nar binnen trekken, 1 europa maar wel met verschillende tarieven en als ze daardoor inkomen te kort komen moeten we ze net als di grieken nog eens bijlappen ook

okkie op 10-3, 11:34

Voor deze jongens is iedere vroeg stervende nederlander een winst punt. Want dat betekent minder aow en minder pensioen. Smerige dieven!

Ford op 10-3, 11:34

Wat een kwal! En maar lachen net zoals Rutte

Luke op 10-3, 11:34

Ik ben zo blij dat de PvdA laat zien wat ze al jaren doen en dat is het belazeren van mensen het zogenaamde nivileren bij de armen het jobjes aan elkaar geven alla cohen oh oh ik lag me elke keer rot om hun en het mooiste is nog is al die slimme mensen die er op blijven stemmen zien die nou echt niet waarop ze stemmen??

-marco (ex-VVD stemmer) op 10-3, 11:34

Hij is toch zelf medeverantwoordelijk voor dit regeerakkoord? Nu gaat hij er aan twijfelen omdat de PvdA zetels verliest in de peilingen? Triest, deze man. Bijna net zo onbetrouwbaar als Rutte.

Justice4all op 10-3, 11:33

Het lijkt wel of de politiek de marionet is van een duistere kracht! Elk weldenkend mens wil toch het beste voor zijn medemens? Waarom doet de politie alleen aan afbraak van de maatschappij?

Mo6 op 10-3, 11:33

Balkenende zei ooit "na het zuur komt het zoet.. " Rutte dus.. We hebben nu een minister die het Amerikaanse systeem erg aanhangt! De mensen die voor de narigheid hebben gezorgd worden niet aangepakt, het foute systeem wordt gehandhaafd en de banken potten ons geld op en investeren niet meer in bedrijven en mensen! En wij moeten de rekening betalen. Wij hebben de macht, haal je geld van de bank en zij staan met hun rug tegen de muur! Rutte is slim, de PvdA krijgt straks de schuld van het falen van het beleid, zie vorig kabinet het CDA!

trut op 10-3, 11:32

eens kijken of arscher nog zo lacht als zijn wachtgeldregeling wordt omgezet in een totaal uitgeklede ww regeling

Harm_X op 10-3, 11:32

Tjah dat er nu gekort wordt op de WW hebben we te danken aan de generatie babyboomers. Een generatie die vooral heel erg goed voor zichzelf heeft gezorgd en alles er door heen heeft gejaagd. De oorsprong van onze staatschuld ligt tientallen jaren terug, toe misbruik van sociale voorziening hevig ontkend werd, door vooral de linkse partijen maar de andere partijen namen er niet echt stelling tegen. De jongere generaties zijn nu de dupe. Ja zal maar 25 zijn en een eigen bestaan op willen bouwen. O ja,, ik ben 54

dirk hippo op 10-3, 11:32

Klopt dat je te oud bent..... ik ben nu ook 55 en al 3 jaar op zoek. Ik wil alles aanpakken ,maar kom gewoon niet aan de slag.Zelfs niet via uitzendburo's. Ze nemen liever volk van over de grens aan omdat via allerlei constructies er dan minder dan het minimum loon betaald kan worden. De Haag zit te slapen en doet hier niks aan.Ze gaan liever door met de door Brussel opgelegde bezuinigingen. dat ze daarmee ons land kapot maken zal ze worst zijn.

pjer op 10-3, 11:31

Ik zie op de foto alleen maar (be)lachelijke mensen. Deze mensen kennen geen armoede met hun kapitale inkomen. Merkwaardig is dat zij wel beslissingen nemen voor groepen, waar zij weinig van af (willen) weten.

trut op 10-3, 11:31

maar wel al 24 jaar de volle mep betaald en straks aan de beurt en dan linea recta de bijstand in en die geeft niks want de vrouw werkt. lekker povda he ? nivelleren is een feest en ontwikkelingshulp ook

krokeledokus op 10-3, 11:31

Spekman komt eindelijk met zijn benen weer op de grond.Het was toch een feest voor hem dat nivileren en ze hadden het toch maar snel voor elkaar gekregen dat regeings accoord.Alles wat in zijn ogen zeer goede regeeraccoord klopt dus van geen kant alles moet terug gedraaid of weer veranderd worden.Dan is er weer hoog nodig de steun van de opositie nodig.Wat een waardeloze regering hebben wij niets maar dan ook niets klopt iedere keer is er wel weer een regeringspartij die weer een onderdeel wil afzwakken of terug draaien. opl.opnieuw stemmen nu

Edwin41 op 10-3, 11:30

Zolang D66 nog bestaat,snappen mensen het nog steeds niet. Hij is de bedenker van het versoepelen van het ontslagrecht ! Stoppen die partij voor het te laat is.

robin op 10-3, 11:30

mijnheer Spekman u bent toch degene dir een blaadje maakte "onkruit" waarin u opriep vvd verkiezingskraampjes te vernielen. Waardoor er zelf lieden met jerricans standjes in de brand stoken? Nu reageert u met die vvd. RARA hoe dat mogelijk is. Toen was ik 1 van die " klerenkasten" zoals u dat toen zo mooi opschreef die uw acties tegenhield. U vond dat oneerlijk want het was volgens u rechtvaardig dat standjes van de vvd in de fik gingen. Nu steekt u Nederland in de fik. Althans u doet een poging. Niet verwacht dat die klerenkasten van toen nog steeds uw daden en gedachtegoed gevaarlijk vinden zeker. Het lijkt wel animal farm meneer spekman.

trut op 10-3, 11:30

maar de politiek heeft de riante wachtgeldregeling die 10 ker superieur is aan de ww en wat doet den haag daar aan ? zelf leveren ze geen cent in, ik stel voor dat politici ook aan die misselijkmakende ww meedoen

Ziener op 10-3, 11:29

Hoezo 'angst in de ogen' zien.... Ik wil de Kamerleden wel eens zien als zij géén riante wachtgeldregeling tegemoet kunnen zien.... Zo vanuit de Kamer naar de voedselbank...! Wedden dat dan de WW-regeling blijft bestaan..? Terecht!!!!

jennifer U op 10-3, 11:29

Spekman , wanneer ga je een keer eens douchen. Je lijkt wel een zwerver

Gerhard W op 10-3, 11:28

Het wordt tijd voor nieuwe verkiezingen, dan hebben wij een feestje. Dan gaan we de PVDA en de VVD minimaliseren. Na de statenverkiezingen zal het kabinet niet lang meer leven, ze komen nu al zetels in de eerste kamer tekort, dan hebben ze helemaal geen steun meer. De eerste kamer moet weer haar normale werk gaan doen. De functie die ze hoort te hebben wordt ondergraven door de politiek zelf, het gevolg zijn wetten die onuitvoerbaar en strijdig zijn met eerdere wetten en andere wetgeving. Democratie wordt geweld aangedaan zo.

Vok op 10-3, 11:27

Dergelijke beslissingen worden zo genomen terwijl aanpassingen in politici,s eigen regelingen zo lang mogelijk uitgesteld en in de la blijven liggen. Ik zou zeggen gelijkheid ongeacht functie.

Chipper op 10-3, 11:27

Onze regering heeft giga oogkleppen op! Hoe kan je nou de WW gaan verkorten als er steeds minder werk is, steeds meer ontslagen zijn, bedrijven bij bosjes omvallen, mensen geen nagels meer hebben om aan hun reet te krabben! En wat doet onze regering......, mensen verder de afgrond in trappen!

Ester op 10-3, 11:27

De fout van al die nette heren in de politiek is dat ze met zichzelf bezig zijn en helemaal niet met de crisis of de burger. Er wordt bij deze politiekers hard gewerkt om twee en drie deling in dit land te zaaien oudjes mogen creperen maar hebben in de tussen tijd ons land opgebouwd door 6 dagen de week te werken. 60 tigers zijn te duur maar die zijn ocharm opgevoed in soberheid zonder dure luxe. Dan de schande dat er alleen 4 steden bestaan waar al het geldheen gaat ipv een heel land helpen aan werk enz. Nee ze lachen ons vierkant uit

johndordt op 10-3, 11:26

Spekman,je hebt vast wel heer Wilders gezien en gehoord bij Eva Jinek vanmorgen. En ik hoop dat je het ook begrepen hebt. Hoe moeilijk kan het zijn.

Symen op 10-3, 11:26

je vermoord de hele partij ik heb het op gegeven

Michel Vos op 10-3, 11:25

Ach dat asociale feestvarken gaat ook al hardwerkende belastingbetalende burgers uit hun huurhuis jagen. Het interesseert hem geen zak dat iedereen in het vervolg een uitzendkracht wordt en in armoede moet leven. Beter nog; uitzendkrachten kun je gemakkelijker overheersen. Stelletje machtswellustelingen!

werkloos op 10-3, 11:25

Zeg Koos 2020 ik hoop dat je zo snel wordt uitgepunterd. Ik heb 35 jaar gewerkt. Daar sta ik dan met mijn 55 jaar. Ik solliciteer over al op de ene na de andere afwijzing. Volgens de nieuwe ww regeling sta ik met mijn gezin op straat zonder inkomen. Zo zullen er meer zijn. Ik heb dit al bij diverse zien gebeuren. Koos 2020 beter nadenken wat je zegt je hersens zijn aardig bot.

Wieke op 10-3, 11:25

Spekman, je hebt deze situatie toch zelf gecreëerd middels het regeeraccord? Schijnheiligheid ten top dus deze uitspraak. Draaien dus net als Bos, PVDA trekje.

Voske op 10-3, 11:25

Ze moeten er nachtmerries van krijgen.

de jonge op 10-3, 11:25

het zal wel er op uitkomen dat ,wanneer je ww krijgt en daarna bijstand,die er ook afgaat omdat de wederhelft ook werkt[als hij of zij nog werk hebben]wand zo kan men nog bezuinigen en nl naar de donder helpen,en als ze zelf maar niets te kort komen,en voor ons geen banen hoeven te zoeken

trut op 10-3, 11:24

het is en blijft een partij van de arabieren

Jan62 op 10-3, 11:24

Dhr spekman is echt een mee loper ze lachen op deze foto boven maar wel met kiespijn .nee deze regering moet gewoon opstappen dat geef de peilingen echt wel aan . En mensen stem maar heel zwaar rechts dat is het besten in dit land .nu is het pappen en nat houden .ze vullen alleen hun zakken over de ruggen van de gewone nederlandse werkman die wel bestaat .

bert n oordhuis op 10-3, 11:23

Ik zou het een ramp vinden voor nederland ,om de bezuinegingern door te voeren zoals dit kabinet het wil. nederland zal binnen 5 jaar tot de armste landen van de eu horen, de armoede zal ernstige vormen aannemen en het land zal daardoor ombestuurbaar worden ,,,,heren in den haag denk na ,u maakt meer kapot dan u denkt.

John IJ op 10-3, 11:23

En wat Cohen "verdiende" met 17 dagen werk en het voorzitten van 20 vergaderingen vind Spekman wel sociaal!

trut op 10-3, 11:23

zo kan samsom weer onverminderd hard doorgaan met miljarden te verkwisten aan ontwikkelingshulp, om van te kotsen

Michele op 10-3, 11:23

Al jaren wordt er verteld ;we moeten bezuinigen omdat we de volgende generatie niet met de ellende willen op zadelen en zal wel steeds herhaald worden door de elite Teveel bezuinigen geeft armoede en geldvernietiging en maakt de economie kapot Wilders heeft wel gelijk dus gekregen niemand neemt dit aan omdat dan vast komt te staan dat dit beleid niet goed is voor Nederland. De Britten worden al verstandig geen soberheid meer en willen er van af. Veel wijsheid voor deze regering is nodig.

Wachtgeld regeling. op 10-3, 11:23

Ik betaal al 30 jaar ww premie,dat is natuurlijk om al die bezopen wachtgeld regelingen voor uitgerangeerde ambtenaren van te betalen.

Het einde van de Wereld op 10-3, 11:23

De PVDA zal steeds minder geloofwaardig worden in haar politiek. WW en Ontslagrecht zijn twee grote zegeningen van onze welvaart en cultuur.

BOOS op 10-3, 11:23

Met ingang van a.s. maandag ben ik werkloos. Mijn werkgever is failliet. Met mijn 55 jaar zal het moeilijk worden om snel een nieuwe baan te vinden. De bekorting op de WW bezorgt mij dan ook slapeloze nachten, ik heb wel de financiële verantwoordelijkheid voor een gezin met studerende kinderen en de zorg hoe ik straks onze hypotheek nog kan betalen. Tegelijkertijd hoor ik, dat de arbeidsmarkt 55-plussers niet echt meer wil. Je wordt dus aan twee kanten gestraft. Mijn vertrouwen in de overheid staat flink onder druk.

gert beem op 10-3, 11:22

Heeft dit kabinet al iets goeds gedaan? U was allen al gewaarschuwd door de cijfers van het centraal planburo. Het programma van deze partijen was desastreus voor de werkgelegeheid en toch stemt u er op! Keer op keer trapt u in de mooie praatjes van deze draaikonten. En bedenk dit ook nog eens, heeft u met uw stem op pvda of vvd, blijkbaar op een kunduz of oranje kabinet gestemd. U weet wel dit aangevuld met d66, cu en gl, nou bedenk dit eerst als u nog eens naar dhr spekman, samson, rutte, asscher, zijlstra, luistert.

DannyV op 10-3, 11:22

Nu ook nog even die totaal bezopen huuraanpassingen laten vallen. En zorgen dat het consumentenvertrouwen weer terugkeert. Deze regering is kampioen onzichtbaarheid behalve als het om verkeerde maatregelen gaat.

gyo op 10-3, 11:21

De man met de zeis ziet de angst in de ogen !!!!

leguaan33 op 10-3, 11:21

Hallo Spekman , beetje nerveus ? niveleren was toch een feest !! Zou zeggen gewoon doorgaan dan is jouw PVDA op termijn foetsie !

riasimonis op 10-3, 11:20

Is ook niet zo vreemd dat mensen angst hebben, ik ben een oudere en geen rijke oudere en wordt ook zo aangepakt financieel, maar ben toch blij dat ik nu met pensioen ben 3 maanden, want ik heb het te doen met mensen die nog wel moeten werken met al deze onzekerheden. Al deze afbraak brengt ons tot niets. Sterkte en ik hoof dat ze diot van tafel vegen. Niks is zo erg als deze onzekerheid heb ik morgen nog wel een baan en daarna heb ik nog wel een inkomen. Sterkte

cx op 10-3, 11:20

Het feest van Spekman zal eindigen in een drama. De keiharde beloften van de VVD blijken leugens. En beide zien niet in dat ons land er aan onder door gaat. Nederland heeft zich volledig uit de markt geprijsd,en is gewoon te duur geworden en dat word veroorzaakt door de als maar stijgende lasten . De overheden bezuinigen niet maar verhogen lasten .

Andre10 op 10-3, 11:20

"Hij ziet de angst in de ogen van de mensen". Laat me niet lachen! Hoe durft iemand met zo'n inkomen een dergelijke uitspraak te doen. Hij moet niets zien, hij moet, al is het maar 1 dagje, voelen wat deze mensen doormaken. Misschien dat meneer Spekman dan wel wakker wordt. Deze figuren geven helemaal niets om het welzijn van anderen, maar alleen maar om hun eigen pluche en straks hun eigen zeer riante wachtgeld. De kloof tussen politici en burgers is er een van kilometers breed, en hij wordt alleen maar breder.

BOOS op 10-3, 11:19

A.s. maandag ben ik werkloos. Mijn werkgever is failliet. Met mijn 55 jaar zal het een hele kluif worden om een nieuwe baan te vinden, terwijl ik wel de financiële verantwoordelijkheid voor mijn gezin heb (studerende kinderen). De mogelijke korting op de WW bezorgt mij letterlijk slapeloze nachten, evenals de vraag hoe ik mijn hypotheek straks nog kan betalen als de uitkeringsperiode wordt bekort. In mijn dorp zijn veel oudere werklozen, die graag willen werken, maar door de arbeidsmarkt als ' te oud' worden bestempeld.

Econoom (Brussel) op 10-3, 11:19

De generatie die na de babyboomers is gekomen maakt een puinhoop, zoals de crisis van 2008. Vergeet niet dat babyboomers een generatie is geweest die creatief was, solidair, hardwerkend, voor hun kinderen en ouders heeft gezorgd. Nu wordt deze generatie van alles verweten, maar dankzij deze generatie leeft de generatie na hen in een luxe. Computers en alles wat daarmee te maken heeft zijn bedacht door babyboomers. Velen zijn ontslagen met een kennis die de generaties na hen nooit krijgen. Rutte moeten meer respect tonen aan deze generatie.

Abctje op 10-3, 11:19

Rijke worden rijker en de rest wordt uitgezogen. Wanneer komt de PvaA eens op voor de mensen die men arbeiders noemt.

ErikW op 10-3, 11:18

Nivelleren was volgens Spekman toch een feest, dan kan hij nu dit eens uitproberen aan de mensen die ontslagen worden en niet nu opeens menen dat dit niet kan.

Ard op 10-3, 11:18

Als Spekman wel deze angst in de ogen van de mensen ziet, maar niet de andere GROTERE angsten dan is het een politiek-populistische salonsocialist eerste klas. De meeste burgers hebben de meeste moeite met de riante salarissen/wachtgeldregelingen van de (EU)-politici en de zorgkosten die agv de grote managementlagen uit de klauwen lopen, plus een te grote invloed van de EU over de besluitvoering in de lidstaten.

ronaldus op 10-3, 11:18

Wanneer gaat de WW duur verzwakt worden voor de 2e kamer ? Hier hebben zij nog 5 jaar wachtgeld. Ik zou wel eens in uw ogen willen kijken als u morgen uw baan verliest en dat lekker zeggen "u krijgt 1 jaar wachtgeld "

m.b op 10-3, 11:17

Onzekerheid is er nu eenmaal , vooral door het systeem waarbij de multinationals het beleid bepalen. Met symptoombestrijding los je dat niet op.

pwit op 10-3, 11:17

ik vind het vreemd dat niemand er van uit gaat dat het geld dat er in komt, er weer uit mag gaan. Hoezo een tekort van max 3%? Helemaal geen tekort, dan ben je goed bezig. Stel eerst eens een norm, bv 50% belasting voor iedereen (incl. BTW) en ga dat geld uitgeven en niet meer. Dat er dan keuzes gemaakt moeten worden, prima, MAAK DEZE DAN!!!!!

dorus op 10-3, 11:17

weer worden er breek punten gebroken.bij de PVV was het er maar 1.en daar werdt hij op afgerekent?wanneer wordt er met deze partijen afgerekend?Wilders was bij Eva.waarom werdt er niet gerept dat de SP en DE ouderen deze vragen niet gesteld toen ze daar zaten?ik ben een fan van Eva ,maar Geert verwoorde het prima

D. Smit op 10-3, 11:16

Ik krijg angst in mijn ogen van die nivellerende Spekman.

herben op 10-3, 11:16

Dibi is terug zit nu bij de p.v.a wat een kerel is dat.... stap toch op man, en ga op wachtgeld als vele van u partijgenote

Petersen op 10-3, 11:15

Alles wat Spekman en Samsom zeggen, zijn ze zelf. De angst staat in hun ogen te lezen. Het electoraat loopt weg. Geen geld naar Europa maar naar de eigen bevolking! Nederland moet vaarwel zeggen tegen dit Europa.

corwin op 10-3, 11:12

zetels verliezen in de kamer beginnen nu te knijpen

Gavur op 10-3, 11:12

Over de Sinterklazerij aan het Buitenland hoor je helemaal niks van die Club ! Daar kunnen Miljarden opbezuinigd worden .Wanneer gaat dat eens gebeuren ?

-bart- op 10-3, 11:12

Weg met deze mensen uit de regering, ze slopen Nederland! Wil u het niet zien, blijf vooral op VVD en Pvda stemmen, u gaat uiteindelijk de rekening betalen.

fam. De Kraaij op 10-3, 11:11

Wat een WW grap van Hans Spekman. Het echte bezuinigingsmes op de strot van de mensen weghalen durft deze overbetaalde salon-socialist niet. Evenmin zijn vriendje Samsom met 100.000 euris per jaar.

rob verkerk op 10-3, 11:11

Het feit is dat heel nederland met angst in de ogen ziet dat er geheel geen perspectief is.Omdat de ondergang zich doorzet,met de enorme toename van werkloosheid,criminaliteit en agressie op straat.Deze huidige tijdperk krijgt men of je wend of keert niet in de goede wending,dat is op zichzelf al angstwekkend.

Gaston op 10-3, 11:10

typisch PvdA: eerst je handtekening zetten en dan zeggen dat je het eigenlijk niet wil. volkomen terecht dat die draaikonten zakken in de peilingen.

stekeletje op 10-3, 11:10

Hey Spekman: het toppunt van nivelleren is toch gewoon iedereen in de bijstand? Allemaal een staatsuitkering ongeacht het werk wat je doet. Of allemaal 365 dagen per jaar vrij. Ga zo door!

slimpie op 10-3, 11:09

ja ww verkorten helpt niet als hier iedereen binnenvalt en een uitkering krijgt ze willen maar goed doen voor de buitenlander uit allehoeken komen ze vandaan het is echt luilekkerland behalve voor de nederlander zelf meneer spekman ga daar eens mee beginnen in plaats de nederlander te blijven pakken hoop dat het gauw gebeurd is met dit kabinet het slechste wat er ooit is geweest

Theo.P op 10-3, 11:09

De lachbekken hebben het voor elkaar,om de jan de arbeider verder naar beneden te schoppen,hier zit de grootste (zakkenvullers)van NEDERLAND.Wij moeten allemaal naar het bijstandsniveau,dus maar hongerleiden,stelletje zakkenvullers,

J.C. Rosmolen op 10-3, 11:09

Met de stijgende werkeloosheid is het uiteraard beangstigend wanneer de WW wordt ingekort en je sneller in de bijstand komt. Helaas blijkt onze regering meer naar Brussel dan naar de burgers te luisteren en verslechterd de economie met de dag. Spekman en consorten zijn slechts bang dat zij in de peilingen zetels moeten inleveren en komen dan met versoepelingen waar ze eerder aan gedacht zouden moeten hebben maar ja heer Spekman nivelering is een feest! Alleen niet voor de hardwerkende burger en gepensioneerden.

ralph op 10-3, 11:07

6 tot 12 maanden ww is meer dan genoeg. Daarna 1 jaartje bijstand inderdaad. Is ruim voldoende.

NNN op 10-3, 11:07

Wat een hypocrisie van dhr Spekman. Plotseling heeft hij het licht gezien. Allemaal electorale overwegingen. Zolang dhr Cohen, ook PvdA, maar 35000 euro krijgt voor 15 dagen werk.

j boogaard op 10-3, 11:07

Een hypocriete opmerking van Spekman , en PVDA kiezers niet zeuren , je stemden massaal op deze lochen partij.

Noorderling op 10-3, 11:07

Prachtig dat Spekman aan deze mensen denkt. Maar er zijn er ook nog veel die niet aan de bak komen en al jaren in de steun zitten en wekelijks nog geen vijftig euro te besteden hebben. Heeft zijne hoogheid Spekkie wel eens in deze ogen gekeken en gezien hoe deze mensen door de tijd komen?? Ga niet de één voor trekken en de ander niet, deze mensen hebben het nog harder nodig dan diegenen die met stappen een tientje minder uit kunnen geven.

henk ut grun op 10-3, 11:06

Wat een kul verhaal meneer Spekman.U weet ook wel dat de peilingen aangeven dat het niet goed gaat met de Pvda en terecht.maar het pluch was belangrijker.toen de zorgpremies niet door kon gaan had u meteen de verandering in het ontslagrecht en de WW moeten aan de orde stellen.dus daarom is het vertrouwen in de politiek van de burger nog nooit zo laag geweest door dat Pvda de burgers die minder verdienen als 60duizend verdienen belogen en bestolen heeft en

Henk van Zoggel op 10-3, 11:06

Waarom wordt altijd de werkende die jarenlang mee betaald heeft aan het sociaal stelsel gepakt, omdat hij/zij nu door de crisis zijn of haar baan is kwijt geraakt "gepakt" De verhouding tussen de WW en een sociale uitkering zijn ook regelrecht verschillend, bij die laatste krijg je overal kortingen en aanvullingen op, terwijl je in de WW nergens recht op hebt, in dit land wordt met twee maten gemeten, als je werkt of hebt gewerkt, dan ben jij Jan met de korte achternaam. De verhoudingen zijn totaal zoek !

-Arie H op 10-3, 11:06

"Ik zie de angst in de ogen van mensen over de onzekerheid over hun baan”zegt Spekman.Goed gezien meneer Spekman en dan vooral bij al die baantjesjagers, die dankzij deze asociale coalitie boven zijn komen drijven.Ik denk dat het te laat is om een historische afstraffing bij de ,naar ik hoop snelle,nieuwe verkiezingen te ontlopen.Ik mag hopen dat er dan heel wat PvdA'ers hun baan verliezen en zonder een riant wachtgeld buiten mogen gaan spelen.

Henricus op 10-3, 11:06

Prioriteit nr 1 in deze moeilijke tijden, is dat de mensen die 38 maanden gegarandeerd krijgen. Het levert op den duur alleen maar geld op. Als je naar bijstandsniveau zakt, als je zo'n 25-30 jr. gewerkt hebt, werk dat juist averechts, en krijgen de burgers geen 'puf' meer, omdat dan de vraag opkomt: waarvoor wek ik nog..maximale huurtoeslag, maximale zorgtoeslag, die potjes raken dan ook snel leeg..

alex alkmaar op 10-3, 11:06

Werkloosheid heeft de maatschappij vooral aan zichzelf te wijten. Er zijn bijna net zoveel werklozen als mensen uit het voormalig Oostblok die hier werken. Dus als werkgevers enkel nog Nederlanders aannemen en die werknemers zijn ook niet te beroerd om dat werk te doen is er geen werkloosheid meer. Maakt de duur van de uitkering ook niet meer uit.

De Maastrichtenaar op 10-3, 11:05

Ja heer Spekman jullie hebben de kiezers belazert en dit gaat zich nu in alle opzichten bemerkbaar maken.

R o b op 10-3, 11:05

Spekman ziet zijn geest al dwalen straks geen pvda meer met dit asociale wanbeleid.

Boze man op 10-3, 11:05

Gewoon zo doorgaan totdat er niets te halen valt. De chaos komt er vanzelf wel. Wie hard werkt, en vele uren werkt en wat verdiend mag zijn/haar verdienste direct naar de belastingen brengen. Waar werken we eigenlijk nog voor ? In de PVDA zitten mi niet bepaald de intelligentia. Trouwens in de regering niet. alleen partij belang en arrogantie gaat boven landsbelang. Wat een land is NL geworden. Bah

OPMERKER op 10-3, 11:05

Ze moeten de gehele regering 1e en 2e kamer in de WW duwen, dan weten ze precies wat er hier in Nederland aan de hand is. Ze verkopen geheel Nederland uit en zorgen dat alle onder mensen met modaal en eronder in de armoe terecht komen. Voor hun eigen portemonnee zullen ze wel goed zorgen, dat deze vol blijft.

Ebo op 10-3, 11:04

Mensen we zullen echt van dit kabinet afmoeten. We zijn onze positie als gateway in Europa aan het vergooien aan de leiband van de EU. We moeten een aantal bezuinigingen terugdraaien en in een ander tempo onze begroting op orde brengen. Net zo belangrijk om ook weer zelf eigenaar van onze economie te worden, zie het Zwitserse en non EU voorbeeld hoe het ook kan. We zijn geen Duitsland (producent) maar een commercieel georiënteerde handelsnatie. Dat brengt met zich mee dat je zelfstandige keuzes moet kunnen maken.

nrits op 10-3, 11:04

het is geen feest, ze lachen de bevolking gewoon uit,die domme mensen, mijn mening is, zou het niet veel beter zijn,als wij nederland een provincie worden van duitsland? scheelt ons heel veel geld met al die soort bestuurders,voor ons ook veel gunstiger met onze levensstandaard als je in de grensstreek boodschappen doet ALLEEN MAAR HOLLANDERS.ik zie het dagelijks, gister in bocholt geweest alleen al de benzine 30cent goedkoper en dan de boodschappen nog

Oberon op 10-3, 11:03

we gaan lachend naar de verdommenis met dit beleid er blijft niks over en het land gaat naar de afgrond. Al lachend en feestend.

Mopperaar op 10-3, 11:03

Ik zie eerder de angst van Spekman in zijn ogen. De PvdA gaat helemaal naar de donder door al die achterlijke bezuinigingen . Deze partij staat niet meer voor de werkenden. Spekman vond nivileren 'n feestje. Nou, ze komen er achter met de volgende verkiezingen. Nu nog hopen dat we met z'n allen de straat opgaan, het moet afgelopen zijn met dit gedonder. Er moet veel meer van tafel..

benb op 10-3, 11:03

De PvdA en vrienden hebben jaar in en jaar uit de 100.000den misbruikers willens en wetens de hand boven het hoofd gehouden. Vooral daardoor is het geld nu op. Nu is het te laat Spekman...er valt niets meer te brengen.

G.van der Stede A'dam z-o op 10-3, 11:02

Over de verkorting of afschaffing van de wachtgeldregeling hoor je meneer Spekman niet, snijden in eigen vet is geen optie, het vel over de oren trekken van de gewone man en dan het eigen voorstel afzwakken geeft wel aan dat er totaal geen compassie met de Nederlandse burgers is en dat de blik van de PvdA gefocust is op Utopia.