donderdag 9 mei 2013, 8:12 — 52 reacties

Franse thee

Op reis neem ik altijd een kurkentrekker mee. Wat heeft u onderweg áltijd bij u, in uw bagage? Mail mij!

Ik mag, zeker ook op reis, 's avonds graag een bescheiden glaasje wijn drinken. Maar op een hotelkamer is dat vaak lastig. Roomservice kennen ze lang niet overal en als je zelf een flesje heb meegebracht, ga je bij de receptie niet vragen om een opener.

Als relatiegeschenkje kreeg ik jaren geleden in Indonesie een reis-kurkentrekker van hard plastic. Reuze handig, want op vliegvelden kwam dat ding overal onopgemerkt door alle metaalcontroles. Maar op een kwade dag raakte deze plastic opener zoek en daarom ben ik nu weer aangewezen op de traditionele kurkentrekker, waarvan ik er intussen al tientallen op vliegvelden heb moeten achterlaten.

Ik kom er op door een bericht op de reissite ticketspy.nl

Doorgaans komen ze op deze spraakmakende website van studenten die zich voorbereiden op een toekomst in toerisme, met de allergoedkoopste actietickets en andere mooie reisaanbiedingen. Maar afgelopen week werd er opeens een waterkoker aanbevolen, voor reizigers die 's ochtends of  's avonds in hun hotel of appartement graag hun eigen meegebrachte thee drinken.

Rooibos, Sleepy Time en Earl Grey schijnen erg populair te zijn. Ik ga liever voor Franse thee.

Wie neemt er nou 'n waterkoker mee op reis?

Dergelijke reizigers zijn er kennelijk genoeg, want er is nu ook een reismodel waterkoker, waarvan bovendien het voltage omschakelbaar is: de koker werk zowel op 220 als 110. Handig in Amerika, waar vaak een ander voltage standaard is dan bij ons. Vergeet niet zo'n adapter voor het lokale stopcontact. Zelfs in het verenigde Europa zijn stopcontacten overal anders!

Ik ben stikbenieuwd wat voor dingen u meeneemt in uw bagage, ik bedoel: buiten het standaard-verschoninkje, het paspoort en de eigen tandenborstel. Zijn er dingen waar u op reis beslist niet zonder kunt? Mail mij, liefst meteen, naar checkpoint@telegraaf.nl

Reageer Reacties (52):

clostridium op 15-5, 10:48

In ieder geval de medicijnen. Verder heel veel overtollige spulletjes die ik hier in Nederland niet meer gebruik en waarmee ik mensen in het land (Tunesië) blij kan maken. Kleding,schoenen,kleur(potloden) speelgoed, oude mobieltjes etc.

sir Charles op 11-5, 19:57

Paspoort en geld, verder heb ik niets nodig op vakantie.

Marloes op 11-5, 16:09

Een zakmes met kurkentrekker, mes, tandenstoker en pincet. Heb ik altijd in m'n tas, ook in Nederland. Superhandig!

Meer artikelen in Nieuws

Gerard is tijdens Toppers in gedachte bij slachtoffer
44 minuten geleden
BLATTER BLIJFT FIFA-BAAS
2 uur geleden
Rijk stopt helemaal met payrolling
1 uur geleden
Rutte haalt uit naar dikbetaalde bankiers
2 uur geleden
‘Kapitein’ Blatter uitzinnig
1 uur geleden
Salaris omroeptop niet verlaagd
3 uur geleden
Commando rukt uit voor bloedbad
4 uur geleden
Morgen in de krant, nu al in Telegraaf Avond
7 dagen geleden
Zaakgelastige Rusland ontboden op ministerie
3 uur geleden
'Clinton accepteert alleen prijs met donatie'
2 uur geleden