woensdag 8 mei 2013, 17:35

Zoekactie in Limburg naar jongetjes

© Eigen materiaal

De zoekactie in een Limburgs bos naar de spoorloos verdwenen broertjes Julian (7) en Ruben (9) wiens vader eerder bij Doorn zelfmoord pleegde, is woensdagavond om tien uur gestaakt vanwege de invallende duisternis. Donderdagmorgen vanaf zeven uur wordt op dezelfde plek verder gezocht.

“We zijn gestopt omdat het te donker wordt en we geen sporen over het hoofd willen zien”, aldus een politiezegsman. Het afgezette Bunderbos bij Elsloo wordt vannacht bewaakt. Morgenochtend gaan agenten, zoekspecialisten van het Korps Mariniers en de Koninklijke Landmacht en leden van de Mobiele Eenheid opnieuw het 144 hectares metende terrein in om weer te speuren naar de knulletjes.

Voor het leven van Julian en Ruben wordt gevreesd. Hun uit Vleuten afkomstige vader Jeroen Denis haalde de jongetjes maandag op bij zijn ex-vrouw in Zeist, brandweervrouw Iris van der Schuit, onder het mom een paar dagen met zijn kroost op stap te gaan.

‘s Avonds tankte Denis toen bij een onbemande benzinepomp in het naburige Limburgse Neerbeek. Beelden uit camera’s bij de pomp wijzen uit dat een van de kinderen op dat moment voorin zijn auto, en het andere broertje achterin de Hyundai Getz van de vader zat.

De politie zegt informatie te hebben binnengekregen dat de jongetjes die avond in het nabijgelegen Bunderbos achterbleven. Volgens onbevestigde berichten liet de vader een afscheidsboodschap achter die de politie tot de zoekactie bij Elsloo zou hebben aangezet. De vooruitzichten over het leven en welzijn van Julian en Ruben zijn uitermate somber.

Dinsdagochtend werd in een bos bij Doorn het lichaam gevonden van Denis die zich aan een boom had verhangen. Pas uren later kon de politie hem identificeren en bleek dat zijn zoons vermist waren.

In het gezin speelden grote problemen waarbij bemoeienis van Jeugdzorg was ingeroepen. Een woordvoerder van Bureau Jeugdzorg in Utrecht bevestigde eerder vandaag dat de familie vrijwillige hulpverlening kreeg. De ouders van Julian en Ruben zijn twee jaar geleden gescheiden en hadden voortdurend veel problemen met elkaar.

Gerelateerde artikelen

Jeugdzorg was betrokken bij gezin vermiste kinderen
08 May 13
Tips over vermiste broertjes stromen binnen
08 May 13
Zoektocht naar vermiste jongetjes ook in Duitsland en België
08 May 13
Politie verspreidt foto auto dode vader
08 May 13
Eerste keer Amber Alert Europe
08 May 13
Politie: Amber Alert „vrij laat”
08 May 13
Zoektocht naar broertjes in Doorn gestopt
08 May 13
Politie loopt gangen jongens na
08 May 13
Moeder vermiste kinderen doet oproep
08 May 13
Amber Alert voor verdwenen jongens
08 May 13
Twee broertjes nog steeds vermist
07 May 13

Meer artikelen in Nieuws

‘Arrestaties bij Spaanse grens’
4 uur geleden
Loos alarm op treinstation van Nîmes
5 uur geleden
Toeterende taxi’s raken Barcelonezen in het hart
8 uur geleden
Basketballers presteren met megazege het 'onmogelijke'
5 uur geleden
Beugelsdijk na huilende ploeggenoot: 'Heel slim van Vlaar'
4 uur geleden
’Het festival duurt zo gewoon wat langer’
9 uur geleden
Huisbaas heeft spijt en wil gesprek met Hofman
8 uur geleden
Turkije laat Duitse schrijver oppakken
9 uur geleden
Woede Sam Carter om aanranding oogst lof
7 uur geleden
Deel 94: 'We waren voor elkaar gemaakt, dat wist ik zeker'
7 uur geleden