Voorpagina Nieuws Privé Sport DFT Meer…
woensdag 5 juni 2013, 9:46

FOTO'S Van Persie opgewacht

© AFP
Robin van Persie geniet ook in Indonesië bekendheid. Dat merkte de vedette van Manchester United en Oranje vandaag bij aankomst op de luchthaven van Jakarta.

Van Persie landde vandaag met de rest van de Oranjeselectie in een exclusief voor de KNVB gecharterd vliegtuig op de tweede luchthaven van Jakarta.

De security moet de komende dagen de veiligheid van de Oranje-sterren garanderen op luchthavens, hotels en bij het stadion. In het Gelora Bung Karno-stadion, waar Nederland vrijdag de oefeninterland tegen Indonesië speelt, is plaats voor 80.000 toeschouwers. De Indonesische voetbalautoriteiten doen er alles aan om het prestigieuze duel met Oranje op alle tvkanalen te promoten.

Bij een onbeduidende wedstrijd van de nationale ploeg keken recent al meer dan 60.000 toeschouwers toe. Tegelijkertijd zaten er 100 miljoen (!) fans voor de televisie. Daarmee haalt Indonesië ondanks het povere niveau van de nationale ploeg kijkcijfers waarop ’s werelds grootste voetballanden jaloers zijn.

Deel dit artikel via:

Facebook Twitter Email
Meer artikelen in Nieuws
› Vier gewonden bij ongeluk Lichtenvoorde › 'In toekomst minder gelukkig' › Ruimtevliegtuig SpaceShipTwo neergestort › Dodelijke ongelukken in historie ruimtevaart › Britten gewaarschuwd voor Amsterdam › Defensie verkoopt Fokkers aan Peru › Sven Kramer zit goed stuk › Huntelaar weer goud waard voor FC Schalke 04 › Fans knijpen in buikje Frans › Ook Canada weigert reizigers uit ebolalanden
Gerelateerde artikelen:
› Van Gaal nog 'bespelen' › FOTO'S Oranje op Schiphol › Forse kritiek op trip van Oranje