zondag 30 juni 2013, 9:24 — 449 reacties

Minimumloon en uitkering omhoog per 1 juli

Per 1 juli veranderen er heel wat dingen die de portemonnee van de burger raken. Hieronder een overzicht van de belangrijkste wijzigingen:

Reageer Reacties (449):

Gert op 19-1, 4:14

Werken loont dus nog minder

sanny op 19-1, 4:14

eindelijk wat extra boodschapjes halen als alleenstaande moeder kan je elke cent goed gebruiken mensen die dat ontkennen weten dus niet wat armoe anno 2013 is...

Denise Arxhoek op 19-1, 4:14

Ja natuurlijk je kan dus beter niet werken in dit land want danboas word je beloont ik als alleenstaande ouder moet op alle fronten inleveren

Zwart op 19-1, 4:14

Wat een vreselijke bedragen.Hoe kun je in godsnaam leven met 880 per maand met kinderen. dan moet je wel honger hebben. ik krijg hier kippevel van.

schilder op 19-1, 4:14

I.p.v dat ze de ww nou versoepelen voor bouwvakkers en de duur, krijgen alle mensen in de uitkering en aow extra geld en dan kun je ook nog de rest erbij optellen. Wie wil er straks nog werken denken heel veel *euhm* mensen!

joyce op 19-1, 4:14

eindelijk eens iets positiefs voor ons in deze tijd van crisis.

Freriks op 19-1, 4:14

wees blij als je een baan hebt, mijn man heeft 41 jaar hard gewerkt en moet nu noodgedwongen zijn hand ophouden door een faillissement van zijn baas, zeg mij dus niet dat werkelozen worden beloont want nog maar een half jaar een dan krijgt hij NIETS meer!!! bedankt Nederland hard werken rken wordt dus echt niet beloont!!!

Janoesh op 2-7, 16:18

Goed idee , ben zelf gedeeltelijk arbeidsongeschikt , maar werk nog steeds. Echter gaat mijn gezondheid weer achteruit en UWV kan niets voor mij en werkgever doen. Moet maar weer 104 weken ziek zijn , belachelijk dus. Kom maar weer op met die herkeuringen , misschien dat mijn huidige 26 dienstjaren weer verlengd kunnen worden.

rutte zegt zelf op 1-7, 20:21

geweldig ,ik ga die 1 euro munt strategies inzetten om de economie te stimuleren ,is wel het minste wat ik kan doen om de harde werkers te eren voor hun weerbarstige opofferings gezindheid.

sjagerein op 1-7, 20:13

alweer een mooie immigratie bonus ,vraag me wel af wanneer er nou eens genoeg consumenten rondlopen hier .

Melkkoeien op 1-7, 10:06

De overheid moet alle WAO' ers, al dan niet gedeeltelijk afgekeurd herkeuren. Dan kunnen we direct de begrotingstekort sluitend maken. 95% Van alle WAO' ers kan goedgekeurd worden. Ze beschouwen de WAO als vervroegd pensioen. In 2014 kan wel een start gemaakt worden met het herkeuren van WAO' ers.

Rotterdammer op 1-7, 8:34

Gun het ze wel maar vindt het ook dat het verschil tussen modaal en bijstand te klein is. Het loont bijna niet meer om een gewone baan te hebben. Deze gemeente geeft wel gratis sport. En maar 70 eigen risico plus allerlei kwijtscheldingen van gemeentebelastingen. Misgun het die mensen niet maar het is zuur als je net beetje meer verdient en je draait overal voor op

jol op 1-7, 8:22

De grootverdiengraaiers zullen nooit aangepakt worden want men snijdt niet in eigen vlees

G. Van Schalkwyk op 1-7, 8:16

Nou, lekker is dat! Nu moet ik zeker nog harder gaan werken zodat al die luie uitkering gerechtige nog meer kunnen vangen! Mijn loon als zelfstandig ondernemer gaat echt niet omhoog hoor! Ons werkende betalen toch al alles voor die bankzitters door de enorm hoge belastingafdracht. Voelen de uitkeringgerechtiges zich niet een keer schuldig dat ze alleen maar innen en andere voor ze laten zwoegen?

Elly op 1-7, 7:37

Zomaar 0,55 bruto meer. Geweldig, vraag me wel af, hoeveel er netto vanaf gaat. Want in afgelopen januari hadden wij in een keer € 45,-- netto minder te besteden, Alles voor Europa, ik word er kriebelig van.

Wallej op 1-7, 2:30

Binnenkort is iedereen werkeloos! De sneeuwbal rolt dus dit is goed nieuws uhmmm!!!!

frank s op 30-6, 21:35

Gelukkig krijgen mensen een hoger basisloon. Ik werk als zzp'er voor de overheid en moet het soms zelfs doen voor wel 10,=/per uur. bruto. Daar gaan kosten voor telefoon, reiskosten nog van af. Jammer dat ik een Eigen huis heb want dan heb ik geen recht op bijstand. Na bijna 35 jaar premies betalen gewoon nergens recht op. Dus ff niet zeuren dat je nu wat minder overhoud. Ik moet voor 50 euro per week een gezin onderhouden.

Kw op 30-6, 21:34

Ik geloof dat jij er niet veel van af weet, want dit krijg je helemaal niet hoor! Daar zijn strenge eisen aan verbonden en witgoed regeling is er al helemaal niet! Daarvoor kan je een lening afsluiten bij de gemeentelijke Kredietbank. Dus denk na voordat je zoiets hier neerzet.

Mijzelf & I op 30-6, 21:29

Niet om hierbij protest aan te tekenen tegen die "geweldige" verhoging van een totaal uit verhouding zijnde leefbijstand. 51 jr, alleenstaand ouder, parttime baan, ( wil al jaren meer uren maar moet vechten om behoud van werkuren), HBO, hypotheek ( goedkoper na jaren investering eigen woning en huurwoning is onmogelijk zonder huurtoeslag) de extra premies, heffingen en belastingen van mijn loon dat op bijstand nivo ligt voor een alleenstaande maken dat ik dagelijks kamp met hoge ongezonde stress met slapeloze "reken" nachten. Niet alleen de groep ouderen en uitkeringsgerechtigden om welke reden ook hebben het heel zwaar. Laten we een standing afspreken. Werk dient er te komen voor diegene die wil en kan werken. De lasten van leven moet absoluut omlaag! Zo kunnen we solidair zijn. Niemand zit te wachten op armoede. En ja, er blijven altijd wel profiteurs of nietsnutten..

-Willem op 30-6, 21:23

Wordt het niet eens tijd de hoogte van uitkeringen los te koppelen van het minimumloon. Er wordt nu wel een heel verkeerd signaal afgegeven.

Pipo de Clown op 30-6, 20:52

Ik ga per 1 juli € 28,40 meer huur betalen (bedankt Stef Blok) en krijg € 0,55 meer AOW! Dus tel uit je winst. Hartelijk dank kabinet. Ga zo door!!!

Farabi op 30-6, 20:44

Wat veel,wat veel.10 Euro per maand meer loon.30 Euro meer kosten .Heel mooi.Slaap maar lekker door jantje.wat een dom volk.

neem uw eigen verantwoordelijkheid op 30-6, 19:53

Lekker verstandig, verschil tussen werkenden en de handophouders kleiner te maken. Vooral doorgaan met uitkeringtrekkers afhankelijk houden dat motiveert goed om zelf verantwoordelijk te worden voor je levensonderhoud NOT!!!.

gamedog op 30-6, 19:51

ik ga weer 341 euro overmaken naar hef ook dat wordt bij bijstand kwijt gescholden en ben je als je weinig verdient beter af in de bijstand

Wikas op 30-6, 19:50

Kijk dit soort discussie is precies wat de overheid wil de werkende die de werkloze verwijd dat hij werkeloos is is plaats van dat ze samenwerken om meer arbeid plaatsen zodat het voor beide beter wordt Waarom wil de overheid en werkgevers dit, omdat het de focus verlegd van het probleem dat er niet en nooit meer genoeg arbeidsplaatsen zullen zijn om iedereen aan het werk te krijgen.

Jeffrey op 30-6, 19:40

Niet werken loont meer dan wel werken !

An.B op 30-6, 19:26

een uitkeringsgerechtigde heeft vaak netto meer dan een werkende omdat hij overal recht op heeft

dwaal op 30-6, 19:26

ook al zou je na je 65ste willen werken dan is er geen bedrijf die je aan zou wil nemen. En voor mijn pensioen heb ik jarenlang gespaard en ben er vanuit gegaan dat met het geld goed zou worden omgesprongen (lees; belegd) nu wordt er van overheidswegen van gestolen. Ik had beter zelf kunnen sparen en beleggen, dan had ik nu veel meer overgehouden en was ik baas in eigen portemonnee!

Nolleke op 30-6, 19:25

Niet zo raar dat Nederland het paradijs is.....

Verwennerij op 30-6, 19:16

Werkelijk een bevestiging van de maatschappelijke beeldvorming hier.Personen die klagen dat ze moe worden van de formulieren invullen voor de bijstand ?? Dat zegt al genoeg over motivatie, je zal moe worden om centen te krijgen. Cynisch roepen dan gaan we meteen uit eten met die verhoging..Als men in de bijstand zit is uit eten geen standaard. Toont weer hoe de meesten alleen maar handje op willen houden en verantwoordelijkheid bij anderen neerleggen. Verwend en ook willen bezitten wat niet van eerste levensbehoefte is

Angela op 30-6, 19:08

Wat ik in het rijtje mist!werkende wat moest inleveren lees ik niet bij?alleen mensen die hun hand ophouden! Ik moet ieder dubbeltje omdraaien en zit geen vakantie in na hele jaar werken.val ikbuiten de bood? Yup

snEU op 30-6, 18:32

De uitkeringen zijn veel te hoog. Dat is helaas wel nodig, omdat je in Nederland overal de hoofdprijs voor betaald. Alles wordt ingepikt door de overheid en de huizenmaffia. De concurrentiepositie van Nederland is daarom ook belabberd. Voor werkenden is het nog eens dubbel zuur.

marsha op 30-6, 18:29

Bijstand is ruim minder dan minimum, maar ja, als arbeidsongeschikte kun je gewoon thuis achter de geraniums verrekken.Maarrr, we krijgen er 2 euro bij!! Kan ik misschien eindelijk eens een nieuwe broek kopen

Prof.R.Ubbis op 30-6, 18:23

Deze regering moet gaan investeren in de bouw. Er moeten betaalbare huurwoningen worden gebouwd. Mensen moeten weer gemakkelijk kunnen verhuizen naar de plek waar hun brood te verdienen valt en niet onnodig vastzitten aan een te dure koopwoning. Dynamiek in de markt is gevraagd. Niet alles op het oude stokpaard van eigen woningbezit zetten. Dat levert alleen maar problemen op. Je spaart daarmee op heel veel onnodige uitkeringen en het biedt weer perspectief. En dat is het enige wat ons uit de crisis haalt.

Thecla de Jong op 30-6, 18:22

Je schetst het echt te rooskleurig.Ik zeg niet dat er geen goede regelingen zijn, maar je weet niet half wat je allemaal moet doen om daarvoor in aanmerking te komen. De afgelopen jaren zijn tal van regelingen versoberd of gewoon weg bezuinigd. Gemeenten schelden niet zomaar kwijt en dat soort dingen. Het woord solidariteit ken je niet? Je zult maar wat blij zijn als je het zelf eens nodig mocht hebben. Hetgeen ik niet hoop voor je.

Lady D'Artagnan op 30-6, 18:14

Nou 'werkende': dat is niet waar, want gemeentes hebben witgoedregelingen en computerregelingen voor schoolgaande kinderen met ouders in de bijstad afgeschaft!! Wel verstand van zaken hebben, he? Iedere gemeente mag zelf invullen waar de bijzondere bijstand aan besteed mag worden, maar niet iedereen komt daarvoor in aanmerking. Ouders met een minimum inkomen door werk of uitkering krijgen wat meer tegemoetkoming voor de kinderen, maar dit worden vaak niet meer door gemeentes betaald maar door (particuliere) stichtingen.

Kerel op 30-6, 18:10

Niet best hier wel? Vallen mensen aan met uitkerinkje van 800 euries. Maak je druk om de bonussen van de groot graaiers.

adja op 30-6, 18:09

Dit is niet goed voor de werkende man. Ik verdien €150 per maand meer voor 156 uur werk. En dan klopt het dat je meer overhoudt als werkeloze dan een werkende. Hoezo?Maximale huursubsidie,geengemeentebelasting,collectieve goedkope zorgverzekering,per 2 jaar witgoedaankoop van €400,--,etc,etc. Aan het eind van de streep houdt ik werkende €289,-- minder over per maand dan een bijstandstrekker. Terecht is er een groep die echt niet kan,maar er zijn er genoeg die niet willen en het zo wel goed vinden.Waarom werken als het toch zo binnenrolt!

leon smits op 30-6, 17:55

yipieeee bedankt morgen meteen kijken voor een andere woning en vakantie boeken , te gek hey thanks overheid.

dalian-li op 30-6, 17:51

Fijn signaal naar de werkenden onder ons..

Seph op 30-6, 17:31

Burt gast ik denk niet dat het tot je doordringt maar ik heb meer dan 45 jaar voor mij eigen pensioen gewerkt heb jij ook al zoveel jaar gewerkt???????

Seph op 30-6, 17:28

Nou nou daar kan eventjes een deur van intrappen 1 euro erbij en bijna 150 euro dit jaar ingeleverd tjonge tjonge ga vanavond gelijk uit eten bij de chinees

werkende op 30-6, 17:05

miniumloon of bijstand is ook: kwijtschelding gemeentelijke heffingen en waterschap belasting. Witgoedregeling: koelkast wasmachine etc. Computer voor schoolgaande kinderen. Sportactiviteiten kinderen: Bijzondere bijstand. Tandartskosten, advocaatkosten: bijzondere bijstand Dus uitkeringtrekkers, wel goed rekenen allemaal, dit kun je allemaal optellen bij jullie inkomen

aower op 30-6, 17:01

o, wat ben ik blij met die ene euro erbij,ga wel 20 euro omhoog met de huur.

Senior1 op 30-6, 17:00

Jammer voor mij Rutte en Samson, ik had mijn auto al verkocht. Waarom zijn jullie niet eerder gekomen met deze gigantische verhoging. Dan had ik nu een nieuwe auto kunnen kopen.

bossie op 30-6, 16:55

Mensen worden steeds verder ontmoedigd om te gaan werken. Ze willen allemaal werken voor de hoofdprijs....laat de mensen die thuiszitten nu eens bij de chronisch zieken gaan helpen boodschappen doen schoonmaken....ect ect dan doet de gene die thuiszit iets goeds voor zijn geld en kan het pgb worden afgeschaft..snijd het mes aan twee kanten. Verder is er genoeg te doen in verzorgingshuizen wandelen en staat het gras langs de N wegen ook veel te hoog. Mensen met een uitkering klagen veel te snel dat er geen werk is..als ik minister was..

Piotre op 30-6, 16:54

Ik heb op m'n 48ste gewoon weer een nieuwe baan gevonden. Wel heb ik in mijn carriere niet gewacht tot ze geen kabelmonteurs meer nodig hadden. Gewoon gaan studeren en hogerop gekomen. Nu kantoorbaan, vast contract, goed pensioen, auto van de zaak en een inkomen boven modaal

suresh op 30-6, 16:54

Het beste is om dit land te verruilen voor een andere waar je portemonee niet wordt geklopt om andere corrupte landen nog in stand te houden . Fijn weekend..

joke op 30-6, 16:53

Fam Kros (gast) ja, inmiddels wist ik dit. Verkeerd gelezen. Ik schrok ook van dat grote bedrag.Niet meer gewend en daardoor in verwarring gebracht Ha Ha.

Gerard Krist op 30-6, 16:52

Ik heb uitgerekend dat ik 2.98 eurocent meer krijg, dat compenseert mijn huurverhoging met 19.euro en de duurder geworden aardappelen en andere artikelen totaal niet dus....

Gerda Z. op 30-6, 16:43

Beste Marcao, het kan jou ook overkomen en geloof me, je zal anders piepen als je van een bijstandsuitkering moet rondkomen. Het is zo vreselijk populistisch EN achterhaald dat het iedere stimulans zal weghouden. Er zijn maar weinig die geen ambitie hebben van een uitkering af te komen. En die zijn op geen enkele manier te prikkelen.

klasina op 30-6, 16:27

Degene die zit te mokken over de uitkering, zijn dat de mensen die dan wel werk hebben. Misschien een idee om het aan mij te geven. Ik wil best ruilen. Want onderhand ben ik het wel zat om al die kwijtschelding papieren in te vullen. En dan erbij die 50 cent of eurootje kan je niks mee.....Triest dat ze het alleen al melden...

will2 op 30-6, 16:27

De miljarden en miljoenen van het bedrijfsleven liggen in afghanistan.De scholen staan leeg.Maar men moet terug naar de gulden en de prijzen niet blijven opdrijven.De euro is te duur.Reken eens alles om naar de gulden,dan val je van je stoel af,meer dan 1300 gulden huur,voor alle andere lasten betaal 500-700 gulden per stuk,dat vind ik niet meer normaal.Terug naar voor de euro,die prijzen.Was ook al hoog maar nu nog meer het dubbele.Zo kan het ook niet langer blijven doorgaan.Ze zijn niet goed wijs.

Esmee op 30-6, 16:19

Nou briljant dit. Ik werk als alleenstaande moeder 32 uur en ik sta al 2 jaar op de nullijn terwijl mijn vaste lasten ook stijgen en er steeds minder overblijft. Waar kan ik mijn handje ophouden zodat ik er niet nog meer op achteruit ga????

Dave Pierre op 30-6, 16:16

Ik verdien genoeg zo. Ik klus bij op het strand , en in het weekeind een krantenwijk. Ik heb dus per maand netto 2.200 euro,,,Oja en in de winter schilder ik

M.G op 30-6, 16:08

Hoera nu kan ik de voedselbank vaarwel zeggen en een auto aan schaffen!

burt op 30-6, 16:08

AOW ook omhoog? Schande, afschaffen voor iedereen met een pensioen van meer dan 2000 euro. Ik betaal het en heb geen zin in dit soort uitkeringstrekkers!

Thecla de Jong op 30-6, 16:07

Ik kan me vergissen, heeft deze verhoging niet te maken met de inflatiecorrectie die twee keer per jaar voor IEDEREEN of je nu werkt of in een uitkering zit wordt toegepast? Het op de nul-lijn zitten heeft volgens mij te maken met de afspraken die in CAO-onderhandelingen worden gemaakt. Maar zoals gezegd, als ik het verkeerd heb dan lees ik het graag. Dus ik snap al de reacties niet van mensen die het zo ontzettend afgeven op uitkeringsgerechtigden, alsof die geen van allen willen werken. Maar generaliseren is nu eenmaal gemakkelijker :(

Bonjour op 30-6, 16:07

Wat een goed bericht,ik krijg 55cent meer en mijn man ook dat is 1,10 AOW per maand meer!!!!!!

Nicole Queis op 30-6, 16:04

En het jammere is dat mensen die de uitkering de dupe worden van mensen die jaren onterecht een uitkering trekken. En dan zijn er van die gemeentes die ook nog durven te klagen dat ze zoveel geld moeten uitgeven aan de uitkering. Maar mensen aan het werk zetten, die kern gezond zijn, hoo maar, en dan mogen die mensen nog zwart bijverdienen ook. Stuur je de gemeente een brief, gaan ze dat ook nog eens vertellen aan de uitkeringstrekker dat ze voorzichtig moeten zijn, want ze hebben een brief ontvangen. Plaats dat ze er wat mee doen en ze werken

Ahmet op 30-6, 16:04

je hebt gelijk sandra

C.Maertzdorf op 30-6, 15:57

Je krijgt 1 euro van deze overheid met de rechterhand, en ZE pakken 5 euro af met de linkerhand!!! Burgers gaan niet voor niets naar Duitsland of Belgie voor hun boodschappen!!!

peet586 op 30-6, 15:56

wat praten ze nu? omhoog?? de wao uitkering is in jan 2013 met 20 euro netto verlaagd. dat was nog nog eerder vertoond.en de 10 jaar ervoor steeg deze elk jaar met 5/6 euro per maand. ze geven nu gewoon terug;wat ze 6 maanden afgenomen hebben.

Rins op 30-6, 15:51

Jee wat een grote bedragen allemaal. Na dat ik men zorgpremie heb betaald, dan houd ik 1150,- netto salaris over om alles te kunnen betalen. Alleen de huur en gas/elctra 650,-. Krijg geen enkele toeslag. Moet wel zeggen ben blij dat ik gezond ben en mag werken voor men baas in de schoonmaak.

uhmmm op 30-6, 15:51

Als alleenstaande hou je echt niets over hoor!! je hebt nergens voordeeltjes zoals een alleen staande moeder die hebben het niet slecht zij krijgen allerlei toeslagen en als alleenstaande moet je rond komen van heel weinig geld!!

Katja op 30-6, 15:46

Nou ga jij eens 36 uur de week , kijhaard werken , boomen kappen, vehuizingen , woningen ontruimen , voor geen 700 euro in de maand . Da wil ik jouw een horen piepen. Deze werk wordt namelijk tegenwoordig door mensen die hun baan kwijt zijn door reorganisatie en te oud zijn voor de gewone werkgever, verwacht om hun uitkering te verdienen. Kom je niet opdagen zit je zonder een cent da. Het is altijd leuk de mond open te trekken als men de feiten niet kent . Dit is de bijstandswet van tegenwoordig maar ook de IOAW ers worden zo aangepakt .

henk bouw op 30-6, 15:41

vreemd dat mensen die uitkering genieten nooit meer aan de slag willen nu snap ik het maar ja ik moet morgen weer verplicht werken 4.15 de wekker moe of niet gaan

Katja op 30-6, 15:40

Ach wat een lachertje. Terwijl iedereen met minimumloon zijn werk gewoon betaald krijgt mag iemand met een uitkering net zo hart,zelf soms nog harder,werken voor een paar grijpstuivers die dan ook nog bijstand worden genoemd en je nog een extra stempel opdrukken ook. Ik zou eens van al die die hier zo over de bijstandstrekker zo,n grote mond hebben willen horen als zij zelf eens 36 uur in de week voor niet eens 700 euro , verhuizingen, huisontruimingen, tegels verwijderen , en nog zo paar van de leuke werkzaamheden moesten doen.Da hoor je niks.

wat een armoede op 30-6, 15:40

er zijn vele mensen die al meer dan 700 per maand gratis krijgen voor de HRA, ik zie dat een alleenstaande uitkering maar net 600 is. en nog zijn er mensen die het de moeite niet vinden om te gaan werken, je kan natuurlijk altijd je baan weggeven aan een werkloze ,die daar dan heeel erg bij mee zal zijn

Ex werkman op 30-6, 15:37

Wat een geklaag allemaal. Ik heb 40 jaar gewerkt en krijg nu een uitkerinkje van mijn oude werkgever sta al 5 jaar op nul. Met alle lastenverhogingen erbij dus dik in de min. Ik zou willen dat ik AOW kreeg met dat beetje vakantiegeld erbij en een klein pensioentje. Dat is voor mij dan een mooie vooruitgang

elke dag vers brood op 30-6, 15:36

628 bruto voor een alleenstaande uitkering, laat me niet lachen, wij 2 keer modaal krijgen per maand al het dubbele terug voor de HRA,hoe blij ben ik ,dat ik niet van ene uitkering hoef te leven(overleven)

alie mooij op 30-6, 15:31

dat is zout in ogen strooien je word weer dubbel voor terug gepakt

Margaretha op 30-6, 15:29

@ Kathryn 14:20: Ik weet niet waar jij je info vandaan haalt maar in andere landen liggen uitkeringen en toeslagen zeker NIET hoger dan in NL. In de meeste EU landen loont werken vele malen meer dan de lokale uitkering! Voor de uitzonderingen geld dat de lokale levensstandaard vele malen hoger ligt dan in NL, dus niet te vergelijken. Wij moeten juist het gat tussen (bewust) niet werken en wel werken groter maken in plaats van kleiner.

Pipo de Clown op 30-6, 15:24

Beste Herman, je maakt een grote rekenfout. De AOW was 707,96 en wordt per 1 juli 708,51. Dus geen 0,57 meer, maar slechts 0,55 cent. Trouwens, hoe durven ze in Den Haag?!

nil nobis op 30-6, 15:24

En voor de zoveelste maal wordt de Nederlandse bevolking door haar "regering" voor de gek gehouden. Door de "verhogingen" van loon etc. wordt uw jaarinkomen hoger waardoor u minder terugkrijgt in de vorm van huur/zorgtoeslagen. Tja, had u nu werkelijk gedacht dat u ook maar één cent zou krijgen in uw voordeel? We leven in Nederland en niet in Utopia!

pmguyt op 30-6, 15:22

Het minimumloon stijgt per 1 juli van 1469,40 (BRUTO)naar 1477,80 euro (BRUTO) per maand.... Oooow wat is dat veel zeg, dat is 8,40 hele bruto eurootjes. Tjonge AOW omhoog met 58 cent bruto per maand en wie weet hoeveel er na het reces in augustus weer wordt afgenomen.

Zoerei op 30-6, 15:22

Wat ze met de ene hand geven, halen ze met de andere weer dubbel op. Let maar op, zo gaat het altijd. En dan moet er weer reparatiewetgeving komen. En ondertussen klagen over de wirwar aan regelingen. Rekenen blijkt elke keer weer en te grote opgave.

JoopS op 30-6, 15:21

Het is weer een vette bek wat de mensen meer ontvangen Nou je gaat weer meer uitgeven dan je ontvangt Ze weten het weer leuk te brengen Hoe lang houd deze ellende nog stand?

anonymous op 30-6, 15:21

Tuurlijk joh, laten we de jeugd nog meer gaan inspiriren tot het verknallen van hun toekomst.

No Body op 30-6, 15:16

Ja ziet er mooi uit, maar wat ga je nog extra inleveren??

Aad op 30-6, 15:16

Grappig dat ik alleen maar minder te besteden heb. Gaan er toch nog mensen wel op vooruit. Die allerlei subsidies krijgen. Ik, net als velen hoeven nikt te verwachten dan inleveren.

drikus op 30-6, 15:15

Pas op voor Rutte en Samson,ze geven jouw een vinger en daarna pakken ze je hand.Of alles gaat weer omhoog.En dan houd je weer minder over en je portomonee.Ze zijn zo uit gekookt.Nu willen ze je even paaien en daarna zullen ze je naaien.

Delfzijl55 op 30-6, 15:04

Wees blij dat je nog aan het werk mag gaan, van de 650.000 mensen zonder werk zouden er denk 600.000 ook graag willen, maar ja die hebben het buiten hun eigen schuld niet meer, en er komen nog meer bij, hoop voor je dat jij er niet bij zit, anders lokt binnekort ook de ww en de bijstand voor je. Het is o zo makkelijk praten vanuit de riante positie als je nog werk hebt om tegen mensen die en uitkering krijgen aan te schoppen net of ze er zelf om gevraagd hebben, en boven de 50 is het haast onmogelijk om nog iets te krijgen

Marcao op 30-6, 15:00

Het enige succes van dit kabinet: het beleid om uitkeringstrekkers te ontmoedigen om te werken is geslaagd. En hardwerkende Nederlanders betalen het gelag.

Fleur, op 30-6, 14:51

Whahahaaa,eerst een hele worst afpakken en dan als troost een plakje worst teruggeven!!

Melle op 30-6, 14:48

Kathryn, geloof me in NL heb je het echt beter dan bv in Frankrijk, en ik kan het weten.............

ilona op 30-6, 14:48

hier ben ik het nu eens. zelf colitus ulcerosa heb mijn dikke darm laten verwijderen pouch laten aanleggen ben daarna binnen een half jaar weer geen solliciteren heb inmiddels een vaste baan, inmiddels vernomen dat ik weer ontstekingen overal heb maar ben nooit een dag ziek. ik lever mijn prive leven in en werk netjes. dat zouden meerdere moeten doen. ken er zat die zich hierdoor hebben laten afkeuren. zullen ook nooit wat bereiken maar eerlijk is het ook niet. ik kan niet naar het cafe op zat. dan kan ik maandag niet werken maar hun hand ophou

Mamaloe op 30-6, 14:40

Ik snap niet dat een alleenstaande moeder minder krijgt dan een echtpaar.

fam de kros op 30-6, 14:38

Joke 13.24 uur . 725 euro is bruto hoor . Netto nu 707 wordt 707 + 55 cent verhoging . alle reden voor de aow ers nu een nieuwe auto te kopen.

misspoes op 30-6, 14:33

Inmiddels is door de recente huurverhogingen de huur voor een nieuwe alleenstaande bijstandscliënt cq reserve arbeider net zo hoog als de uitkering zelf. Bizar maar waar een koophuis kost maar de helft van dat bedrag en dan bouw je nog vermogen op ook. Gaan we nu net als in het beloofde land Amerika voor rechtsen, trailerparken/snelweghotels bouwen voor deze allerarmsten??

Wil in t hout op 30-6, 14:33

Nou j de vries dan geef u mij uw baan en mag u vrijwillig aan een uitkering beginnen. Ik heb er niet om gevraagd om thuis te zitten dat hebben we aan die eurofielen in den haag te danken, dus voor u ons of onze uitkering becritiseert denk dan ff na voor u oordeelt.

fam de wit op 30-6, 14:33

Wij beiden gepensioneerden met een inkomen ruim beneden modaal , krijgen er 55 cent p/m bij dit is 3 liter benzine per jaar .Echter de regering heeft ons over pensioen 38 euro netto p/m afgepakt ,verdere verhogingen verlagingen ook nog eens ca 152 euro netto p/m = totaal 2115 euro NETTO p/Jaar . Voorgaande 4 jaar ook al gekort . Maar gezien onze aow verhoging hebben we toch maar besloten een nieuwe auto te kopen .Rutte zei onlangs ik merk met mijn inkomen de bezuiniging niet , zorgt goed voor zichzelf zoals zovelen in dit corrupte land .

willem3 op 30-6, 14:32

Er zitten addertjes onder het gras, meer AOW of andere zaken draagt bij tot verhogen van het belastbaar inkomen. Waarschijnlijk is het per saldo geen netto verhoging.

pindabrein op 30-6, 14:31

Al jaren leef ik van bijstand. Kom niets tekort. Basiskosten voor mij bedragen zo'n 65% vd uitkering. Ergo, ik houd zeker 200 euro p.mnd. over. Waarom werkenden wel en ik niet op nullijn? Zeker onder huidige omstandigheden. Gelijk gelijk behandelen is uitgangspunt van recht. In politiek hebben ze er ongelijk ongelijk van gemaakt. Maar ik klaag niet hoor, pecunia non olet! Liever ik dan JSF.

petra van der heijden (amstelveen) op 30-6, 14:29

Het is ongelofelijk triest om steeds maar weer te moeten lezen hoevelen er jaloers zijn op mensen met een mimimum-uitkerinkje of rottig AOWtje (*waarvoor ze overigens (behalve buitenlanders) levenslang premies hebben betaald! Inderdaad is er een helaas percentage (men heeft becijferd circa 5%) die er misbruik van maken maar het merendeel KAN niet werken of kan geen werk vinden. Ik zeg allen maar: Ik hoop dat jullie er nooit in terecht komen want dan piep je wel anders: nauwelijks nog geld voor eten of verwarming, huis kwijt. Fijn he..!

Anne-Fleur den Hollander-Hoekstra op 30-6, 14:28

Uitkeringen relateren aan het aantal daadwerkelijk gewerkte jaren lost al een deel der problemen voor de belastingbetaler op.

rob-amsterdam op 30-6, 14:22

Voor alle domme roepers hier die ook in de bijstand "willen": Van mn 21ste tot 45ste bij 2 werkgevers gewerkt. Ontslag vanwege overbodig. Geen werkgever die op een 45jarige zit te wachten dus na 24mnd ww in de bijstand. Moest destijds in vrije sector huren vanwege te hoog salaris. Nu huur+energie+zorgpremie=810euro. bijstand+toeslagen=1220euro.per maand 410 euro over voor levensonderhoud(inclusief tv telefoon verzekeringen e.d.) Ik klaag niet maar kan niet zeggen dat ik rijker van word. Krijg er per 1 juli netto 0,85 euro bij. En nu u weer.

Kara op 30-6, 14:22

Hier is te lezen hoeveel onbegrip er is tussen de div. lagen in de bevolking en hoe we op deze wijze tegen elkaar uitgespeeld worden. Ik heb 32 jaar arbeidsverleden en ben sedert enige tijd onvrijwillig werkloos. Mijn thuiswonende studerende dochter heeft een studiefinanciering. Deze wordt meegenomen indien ik over een aantal maanden bijstand MOET aanvragen. Soll.is aan de orde vd dag maar ik kan het vergeten, nog geen enkele pos. reactie gehad, om moedeloos worden. En dan hier lezen dat men denkt met nog geen 700,-- normaal te leven. Triest!

kathryn op 30-6, 14:20

@ solana (13:52) wees nu maar niet jaloers op de mensen met een uitkering of AOW hoor, want wat velen niet weten: in NL is in de uitkering alles inbegrepen (m.u.v. huur- en zorgtoeslagen) tevens is alles in NL veel duurder. In andere landen krijg je naast het basisbedrag allerlei extra's zoals gratis openbaar vervoer gratis telefoon gratis energie enz. enz; DAARDOOR lijkt het of wij hier meer krijgen dan in andere landen

kathryn op 30-6, 14:16

De inflatie blijft steeds maar groeien omdat het kabinet maar niet stopt met Sinterklaasje spelen voor het buitenland en buitenlandse avonturiers die hier mee-eten uit de staatsruif waarvoor ze nooit premies hebben betaald; maar de Nederlandse armen en AOWers die hun leven lang premies en belasting hebben betaald moeten maar zien dat ze rondkomen met een paar rottige Eurootjes erbij terwijl alles steeds maar duurder wordt en alleen al de huur met 4% omhoog geschopt wordt om de corporaties te verrijken (bonussen!). Beangstigend toekomstbeeld.

herman jerphanion op 30-6, 14:14

Hoera, onze AOW is om hoog gegaan. Schik niet; van 707,94 naar 708,51 euro GEWELDIG 57 euro cent per persoon er bij GA lekker met moeders gek doen !!!

sandra67 op 30-6, 14:14

Ik kan beter stoppen met werken, het loont blijkbaar om in de bijstand te zitten. verhoging uitkering, volledige huur/zorgtoeslag, kwijtscheldingen, goedkope huurwoningen, onregelmatigheidstoeslag etc. en de werkende mensen maar inleveren wat ze extra verdienen en vervolgens op een bijstandniveau uitkomen

PD op 30-6, 14:12

Tjonge AOW omhoog met 58 cent bruto per maand en wie weet hoeveel er na het reces in augustus weer wordt afgenomen.

albertus1 op 30-6, 14:12

met zulke grote bedragen, wordt het vanavond met zn allen springen om de tafel...

erwin op 30-6, 14:08

€8,40 bruto erbij en 4% meer huur. oftewel €5,- meer salaris en op huurhuis van €500,- p.m €20,- meer betalen. geweldig toch onze regering. en dan zijn er nog van die domme nl die zeggen: eindelijk goed nieuws. Wat een niveau hiero.

martinus op 30-6, 14:05

Je kunt natuurlijk negatief zijn en vanuit een goede baan kritiek uiten op uitkeringen. Maar op het moment dat je zelf zonder werk komt en door de crisis geen werk meer kunt vinden, onanks opleiding en ervaring, zul je wel anders piepen. Wel dient misbruik van uitkeringen hard te worden aangepakt, onderzocht en bestreden en zouden gezonde werkelozen tot een tegenprestatie, werk of vrijwilligers werk, moeten worden verplicht. De verhoging gaat over ca 0,5% en verdient die naam dus niet.

Henricus op 30-6, 14:02

24 euro huurverhoging, en nu 0,56 eurocentjes erbij...En de meesten maar schrijven dat we er 'kapitalen' bij gaan krijgen....Het is niet te geloven, maar echt waar! Ben chronisch ziek, net zoals mijn vrouw 2x 350 euro, overal betalen we de hoofdprijs voor, mijn vrouw heeft endocriene ziekte, altijd koud, dus heel veel stoken ook nog eens, pas bij zo'n 23-24 graden voelt ze zich behaaglijk warm, ander heeft ze het altijd maar koud, en ik maar stoken.

J. de Vries op 30-6, 14:01

Voor niets doen zoveel geld krijgen is a-sociaal! Het loont zich niet meer om te gaan werken.

cv op 30-6, 13:59

Iedereen die hier staan te roepen dat die uitkeringen omlaag moeten zou ik zeggen komt er maar niet in want dan piep je wel anders.Alleen de verdeling is verkeert als je in de wao komt en niet meer kan werken dan word je gewoon op de nul lijn gezet. Ik dacht dat de PVDA de hoge inkomems wou nivileren maar ze pakken ons met in inkomen van 1750 euro netto naar 34 jaar hard werken en helaas een rot ziekte heb gekregen en je bent bedankt names Den Haag de zakkenvullers.

pino op 30-6, 13:58

Kosten huurhuis gaan omhoog. krijg je tientje voor terug. voornamelijk polen gaan meer verdienen zodat ze dat geld weer nl uit kunnen laten gaan. waarom nog werken. voor biefstuk directeur zeker. ooh wat een geweldig nieuws allemaal. regering is de beste. nu hebben we weer vertrouwen. (Haha grappemakers)

pino op 30-6, 13:58

Kosten huurhuis gaan omhoog. krijg je tientje voor terug. voornamelijk polen gaan meer verdienen zodat ze dat geld weer nl uit kunnen laten gaan. waarom nog werken. voor biefstuk directeur zeker. ooh wat een geweldig nieuws allemaal. regering is de beste. nu hebben we weer vertrouwen. (Haha grappemakers)

Ataner op 30-6, 13:55

Bijstand en vakantiegeld? Waarom, als je niet werkt word je ook niet moe en hoef je niet op vakantie. Met alle subsidies en toeslagen, kortingen houd je meer over als een werkende, dat weet ik zeker. Er zullen altijd goede zijn die er niets aan kunnen doen, bekijk het dan per geval ipv alles over 1 kam scheren. Ben je echt ziek, dan een hogere uitkering (ook als je werkt) ook hier weer bekijk het per geval.....

solana op 30-6, 13:52

Dat zijn forse uitkeringen vergeleken met de landen om ons heen, reden temeer om nooit meer te gaan werken, uitgezonderd zwart natuurlijk!

Pmagistra op 30-6, 13:51

Geld om het gepeupel van de straat te houden. Pure afpersing, terwijl de belastingbetaler zijn inkomen WEL achteruit ziet gaan. Een uitkering moet bestaan uit soep en brood af te halen bij de gemeente, kinderen gratis naar school (niet verplicht), en een caravan of tent om in te wonen, met 1 schijthok en douche voor de hele camping. Verder 100 euro zakgeld.

Ikbenhetbeu op 30-6, 13:50

Ik ga per direct stoppen met werken, of verhuizen naar het buitenland!

nijkamp - Hosemans op 30-6, 13:50

Ik heb jaren lang gewerkt en mijn man ook, alle 2 onze baan kwijt nu heel weinig inkomen. wel huurtoeslag maar echt niet gratis wonen ik betaal 300 euro huur. met huurtoeslag en betaal gewoon eigen risico en noem maar op houd 200 euro per maand over en dan hen ik alleen gas water licht huur verzekering tv en internet geen telefoon of abbo

Boer in Frankrijk op 30-6, 13:47

'Voor gehuwden met een partner jonger dan 65 jaar kan de AOW-uitkering maximaal oplopen naar 1451,54 euro per maand'.-> dit is toch ongelofelijk, die jongere partner kan de kost toch wel verdienen. Kijk naar Duitsland iedereen een uitkering van 400,--€ netto en de problemen in ambtenarenland verdwijen als sneeuw voor de zon..

JRO op 30-6, 13:45

AOW is omhoog met 58 cent, tjonge tjonge tjonge bedankt Rutte , blij dat je dat nog kon missen. Wanneer geef je de dubbel betaalde ZVW terug? eerst de belasting in schijf 1 verhogen voor de werkenden om daarmee de door de werkgever betaalde ZVW te belasten en daarmee gelijk de ouderen dat ook laten betalen terwijl die ook zelf de 5,65 % ZVW moeten betalen. Hoogervorst ( VVD) heeft destijds met de nieuwe zorgverzekering de PvdA links ingehaald en Rutte haalt Hoogervorst nog eens links in. De VVD krijgt mijn stem nooit meer!!

shamoon op 30-6, 13:44

Jongens wij moet nog eerder de deur uit om te gaan werken zodat de anderen rustig kunnen uitslapen.

M.A. op 30-6, 13:42

Vreemd, mensen die werken worden op de nullijn gezet, maar uitkeringen gaan omhoog?? Worden de uitkeringen niet betaald door de werkenden?? Horen mensen die werken niet beloond te woden??

nijkamp - Hosemans op 30-6, 13:41

jij hebt je hypotheek aftrek en andere aftrekken voor je bedrijf en daar kan je veel van aftrekken bijna alles

kools op 30-6, 13:37

onze KONING krijgt als hij slaapt meer dan 2000euro per dag zonder belasting betalen mooi he

joke op 30-6, 13:37

Sorry mensen, Het is inderdaad ong, 1 Euro er bij voor de AOW. Ik heb het inderdaad niet goed gelezen.Waarschijnlijk dat ik zo geschrokken ben van dat GROTE bedrag.

Nella op 30-6, 13:36

Er zijn zat landen waar je helemaal niets krijgt. Dit is, zeker voor de mensen die gewoon niet willen werken, toch een cadeau. Ik zou best uit kunnen komen met 1200 euro en dan nog alle toeslagen erbij. Maar men is hier nooit tevreden. Het is ook een eigen verantwoordelijkheid. Dus houd op met zeuren en zeiken.

nijkamp op 30-6, 13:35

ik zit ook in de bijstand van me eigen geld waar ik jaren voor gewerkt en ingeleverd heb

Verwennerij op 30-6, 13:33

Wordt tijd eens te stoppen met deze hele voorziening genoemd bijstand.Uitkering naar rato van werkverleden daarna nul. Alleen dan vergoeding op basis van vrijwilligerswerk of ander werkzaamheden. Zorgtoeslag en huurtoeslag alleen rechtvaardig indien er werkzaamheden verricht worden . Heb je kinderen dan vergoeding in natura woonruimte en voedselpakket,kleding etc, geen onnodig geld wat verspild wordt aan ander zaken (roken, auto,dieren, tv, games, drugs, drank)

Roland Danckaert op 30-6, 13:31

Wij leven in een land waar kerngezonde werklozen een uitkering genieten en niet aan werk geholpen of aan het werk gezet worden, maar waar chronisch zieke mensen en mensen met een beperking nog amper kunnen bewijzen dat ze arbeidsongeschikt zijn en hun handen vol hebben aan het omgaan met hun beperkingen en kwalen. Hoeveel zieke mensen wel niet gewoon goedgekeurd worden en uit alle statistieken van uitkeringen verdwijnen (indien de partner werkt)... Eerst maar eens al die honderdduizenden kerngezonde mensen aan het werk zetten en helpen!

Antilochos op 30-6, 13:31

Normaal reageer ik nooit hier, maar ik kan het nu niet laten; wat een k*tkabinet. Hoe kun je nou een uitkering, die al veel te hoog is, nog eens verhogen? Het gaat mij niet om het bedrag, maar om het signaal dat hiervan uitgaat. Waarom zouden aso's nog gaan werken?

Roland Danckaert op 30-6, 13:29

Dit kabinet is van het pappen en nathouden. Geen briljante plannen en acties. Den Haag wil straks alleen nog hypotheken laten verstrekken aan mensen met spaargeld. Als je weet dat de meeste studenten met een giga schuld van de HBO of universiteit komen en dat in een tijd waarin alles fors duurder wordt (met dit veranderende klimaat zullen bijvoorbeeld ook groenten, fruit en vlees exorbitant in prijs stijgen), dan weet je dat het allemaal kansloos is. Het is simpel: Geen JSF's, geen drones en die honderden miljarden ontdoken belastinggeld innen!

maxxie op 30-6, 13:28

dit blad schetst of je spekkoper bent! je krijgt 5 euro netto meer per maand, maar moet 30 euro meer huur dokken, omdat de marktwerking managers wel hun tonnen salaris moeten behouden! dit blad moet eens de ware norm schetsen aangeven dat men er dik op achteruit gaat!

hs op 30-6, 13:25

AOW-ers hoe je het went of keerd wij zijn de klos tot onze dood. Als je 65 wordt en je hebt weinig achter de hand en je wordt 85 dan heb je een slechte oude dag tot je 85. Van klein beetje eten niet meer weg kunnen etc.

joke op 30-6, 13:24

Ik zie hier mensen schrijven dat de AOW met 0,55 cent omhoog gaat.Bij een ander 2 euro. Lees ik nu iets verkeerd of zien de schrijvers het niet goed. AOW is nu 707 euro per persoon. Wordt 725 euro. Is bij mijn weten toch 18 euro bruto.

janna op 30-6, 13:24

ja ja beste mensen je krijgt er bruto wel 8.40 euro bij.. wat ze er niet bij zetten is dus dat de btw naar 23% gaat en dat je dus uit eindelijk weer VEEEEEEL minder overhoud.. dit is dus de mensen "blind" maken met mooie verhaaltjes.. ik ben dus echt niet blij met DIT geweldige mooie gebaar..

Ingridt op 30-6, 13:24

En dat met een kabinet met als grootste partij de VVD en premier ook van de VVD. Het loont niet meer om te werken. Dan ben je een slaaf van de rest!

hs op 30-6, 13:22

Als de verhoging inderdaad de lastenverhoging zou dekken schieten we er wat mee op. Iets overhouden per maand is voor weinigen weggelegd.

Ray Doetjes op 30-6, 13:20

Geweldig die Euro... 1477 euro voor een 23 jarige kassa-bediende, te gek voor woorden! In 1995 begon ik te werken als field service engineer voor het minimum dat was toen 1700 gulden! Twee jaar later verdiende ik dit bedrag en toen was ik lead software engineer en dat was toen een boel geld bijna 3500 piek. Nu kun je er niet eens meer van rondkomen! Wij zijn gewoon te duur en zo prijzen wij onszelf helemaal uit de wereld markt.

hs op 30-6, 13:19

Van thuis zitten word je echt niet beloond. Alles wordt duurder en weinig omhoog. Met een salaris van 2.400 netto begint het weer eens leuk te worden voor de oudtjes en anderen. Maar geen minimumloon.

Triple CCC- op 30-6, 13:17

0,1% netto loonstijging, 11,5% kostenstijging joepie wat moeten we daar vrolijk van worden. Laat de loonstijging achterwege en verlaag de maandelijkse lasten met 11,5% dat zet nog eens zoden aan de dijk. Meer inkomen betekend dus minder zorgtoeslag, dit betekend dus een netto achteruitgang, deze econoom die dit bedacht heeft heeft vast een bonus gegenereerd voor zichzelf van enkele miljoenen een geweldige strategische plan. Allen maar voordeel voor vadertje staat, de haring aan de lamp zal nu vervangen moeten worden door een houten haring.

harisson op 30-6, 13:17

Als je werkt sta je jaren op de nullijn. Werken loont dus....

kees62 op 30-6, 13:17

Dat is nog eens nevelleren voor een chronische zieke minima eerst gaat de btw van 19% naar 21% btw in januari heb ik 70 euro netto pm in moeten leveren het eigen risico van de zorgverzekering 2x naar 350 euro dan krijg ik 20 euro huur verhoging geen huur subsidie en daar krijg ik dan 2 euro netto voor terug voel me zwaar bestolen door dit kabinet bedankt voor u support en mede leven

joke op 30-6, 13:16

Geweldig!!! Per 1 january 107 euro netto van ons pensioen af.Niet geindexeerd. Nu 36 euro bruto per maand als gehuwden omhoog.Dus reken uit.Waarschijnlijk 17 euro netto over. Nog steeds 90 euro in de min. Gelukkig hebben we een eigen huis.

Henry1234 op 30-6, 13:14

Wat een gezeik allemaal weer! Wees blij dat je er uberhaupt iets meer bij krijgt zonder er iets voor te hoeven doen! Ik werk me elke dag uit de naad en heb er al 5 jaar geen stuiver bij gekregen. Als het je allemaal niet bevalt, ga dan een keer de straat op. maar nee, daar zijn we met zn allen veel laf voor. Ik word zo moe van dit klaag land!

harry1890 op 30-6, 13:13

In mijn buurt dragen ze teminste nog een bivakmuts en hebben een wapen als ze je komen beroven

hs op 30-6, 13:12

het dak is er bij al gewoon af. We lopen over van weelde het is net alsof je er niets bijhebt. Het kost meer aan werk om het uitterekenen dan dat je er iets van overhoud. Schandalig natuurlijk 0, 55 eurocent erbij de AOW-ers. Het blijft je steeds weer bezig houden dit gedoe.

LM op 30-6, 13:09

Hier wordt ik dus knettergek van! Ik werk keihard in een fabriek, krijg net een paar euro boven het minimumloon per maand en moet nu weer gaan inleveren!!!!! Waarom? Om die bijstandsuitekeringen op te krikken blijkt dus maar weer. WOEST kan ik hierover worden, laat die bijstandsprofiteurs ook lekker op een fabriek gaan werken voor hun centen! BAh, bah, bah, en hoe gemeen van deze graairegering! Ga a.u.b. het werken eens goed belonen i.p.v. alleen maar verder af te nemen van deze groep werkenden!

zonnebloem2001 op 30-6, 13:09

Je kan in dit land dus maar beter een uitkering hebben of in de bijstand zitten. Als je het minimum loon verdient en dus geen recht hebt op toeslagen, ben je echt slechter af dan iemand die thuis zit. Sneu en hard voor al die mensen die keihard werken voor het minimum.

be op 30-6, 13:08

gooi die belachelijk hoge maandelijkse kosten naar beneden, dan hoeft ook niemand er iets bij te hebben. nogal logisch dat we ons uit de markt prijzen. nog meer werkelozen erbij. en reken maar dat in opdracht en met behulp van subsidie nog meer arbeidsplaatsen de grens overgaan om het levensstandaard in Krotie en Letland wat omhoog te krikken en het gajes komt hier wel heen voor hun inkomsten.

Henricus op 30-6, 13:08

Voor alle duidelijkheid: Het gaat hier niet om hoge bedragen die erbij gaan komen! Wij zijn gehuwd, mijn vrouw is met pensioen, ze heeft in Juni een uitkering voor gehuwden aow ontvangen netto 707,96 in July is dat bedrag 708,51 hier praat je dus over een netto verhoging van maar 'liefst' 0,56 eurocent....Ja, noem dat maar een forse verhoging...Je kunt er nog niet eens een half brood voor kopen...Als je het niet geloven wil, kijk even op de site van SVB, en vergelijk daar de bedragen, ze staan er allemaal vermeld...

c.rottiné op 30-6, 13:07

Die extra *verhogingen* zoals ze dat noemen dat kan je wel minder huurtoeslag,zorgtoeslag etc kosten want ja je verdient dan ineens weer net iets teveel ,dus die paar euro extra gaan de mensen veel euros extra per maand kosten ,het is alsof ze je een cadeau geven maar dan zonder inhoud , dus de enige die er betr van wordt is de regering zelf , jammer ze maken mensen blij met een dode mus ...

John van Helden op 30-6, 13:05

Als ondernemer werk ik 60 tot 70 uur per week. Zo'n 50 uur met het handje, de overige uren aan administratie, bestellingen etc. Daarmee verdien ik ongeveer € 1800 netto per maand en ben ik blij als ik per jaar twee weekjes vrij kan nemen. Vakantiegeld heb ik niet, toeslagen krijg ik niet, als ik ziek ben verdien ik geen dubbeltje en als mijn bedrijf het niet meer redt mag ik het zelf uitzoeken. Ben ik zielig? Nee integendeel, ik probeer voor mezelf te zorgen omdat ik vind dat dat zo hoort. Zouden meer mensen moeten doen.

h vd borgh op 30-6, 13:04

1 euro er bij AOW,en de huur en tv duurder dus minder in te komen,ga zo maar door regering.

M.Hokke op 30-6, 13:04

De huren gaan omhoog dus per saldo hou je alweer minder over per maand. Het wordt nu eens tijd dat dit kabinet zijn biezen pakt! Maar zolang Pechtold dit kabinet steunt komen er geen nieuwe verkiezingen. D66 is net zo goed schuldig aan dit hele afbraak beleid.

mart2012 op 30-6, 13:03

Oh,ik snap het al..!Het is bijna prinsjesdag met nieuwe bezuinigingen dus gaan ze ons eerst lekker maken met sigaar uit eigen doos want we krijgen nu b.v. 40 euro erbij en na bezuinigingspakket leveren we dat weer in maar dan komt er nog paar tientjes extra erbij die we ook moeten inleveren. En ze verzinnen wel weer een naam voor die inning! Totdat we het straks ECHT zat zijn en dan is het te laat!En Kroatie heeft nu veel geld nodig uit onze pot om al die kapotgeschoten gebouwen weer op te bouwen.Miljarden die wij moeten gaan betalen.!!

R. Krapels op 30-6, 13:03

Ik piep niet ,maar zie dat werkende jongeren net zoveel bijna krijgen als iemand in de steun ,vertel mij dan eens waar de stimulans is voor deze jongeren om nog te gaan werken. een bouwvakker krijgt aan minimum net zoveel als iemand met een uitkering ,conclusie de bouwvakker zijn lichaam sterft langzaam af de uitkerings zitter heeft last van zijn kont. als zzp,r ben je ook al zwaar de lul als je in de bouw werkt je bent hoger inkomen en midden inkomen ,je wordt aan 5 kanten geplukt,conclusie we zijn de nieuwe lagere inkomen

maudje op 30-6, 13:01

Hoezo vakantiegeld met een uitkering?????? Zeker ook pensioengeld als je nog nooit gewerkt hebt. ja zal me niks meer verbazen. Al met al er klopt niks van .

blauwbetaler op 30-6, 13:00

Wouw, bijstand naar 661,77 een een te betalen huur van meer dan 550 euro. Zo kun je het er nu eens goed van nemen! NOT!

een hollander op 30-6, 12:57

dit is dus tering naar de neering zetten eerst gingen we aow invoeren en de mensen die werkte moesten dit opbrengen voor de mensen die met pensioen gingen en deze mensen hadden nog niets gespaard,daarna by den uyl ging het goed fout en daar krijgen wij de rekening van gepresenteerd later doet kok het nog eens dunnetjes over de banken hadden we ook voor minder moeten overnemen wouter dus waar is het fout gegaan???? pvda Partij Voor De Armen al hadden ze daar nou meer nagedacht over hoe we alles moeten gaan financieren....

frans42 op 30-6, 12:57

Ik begin nu te begrijpen waarom Meneer Wilders de stekker eruit getrokken heeft. Onze lachebekkies hebben Nederland daar gebracht waar we ooit geweest zijn, aan de rand van de armoede, en voor velen blijft het balanceren, de rest heeft te weinig om te leven en te veel om dood te gaan. Regering BEDANKT.

ps op 30-6, 12:57

Dit soort berichten interesseert me pas als de uitkering verdubbeld.

jan met pet op 30-6, 12:56

Het minimumloon voor een werkende ouder is dus minder dan een bijstands uitkering incl alle extras.

Jan-hein op 30-6, 12:55

Tuurlijk; de economie in de slop: uitkeringen omhoog! Stimuleer werken; de uitkeringen moeten omlaag!!

pg op 30-6, 12:54

mensen laat je geen zand in de ogen strooien ze doen net of je meer krijg maar je krijgt juist minder geen zorg toeslag meer omdat je meer geld krijgt en geen huurtoeslag meer en al die andere subsidies of belasting meevaller vervallen

marco amersfoort op 30-6, 12:53

En over de harde werker horen we weer niets. Die pakken ze altijd. Maar ook dat went. Zolang we allemaal nog gewoon te eten hebben mogen we eigenlijk niet klagen.

hermannus op 30-6, 12:50

Nou, ik sta al vier jaar op de nullijn, denk Den Haag misschien dat ik als werkende van de wind kan leven? Netto heb ik al ruim 65,-- ingeleverd per maand. Waarom de werkenden niet belonen? En eeehhh, ik heb echt geen topsalaris, minder dan J.Modaal. Met toeslagen heeft de groep die nu een verhoging krijgt, netto meer dan mij! Weer een schande van dir kabinet!

j.veerman op 30-6, 12:50

Klopt dat AOW bedrag voor gehuwden van 725,77 wel.? Dat is volgens mij 750,93! Groet, J.Veerman

Oma Beppie op 30-6, 12:50

Als je bijstand heeft Dan lach je de aow,ers uit Wat geld betreft Zij krijgen overal ontheffing van Van waterschap belasting van reinigingsheffing Een keer per jaar 600 euro voor een wasmachien Brillen enz

JdGsr op 30-6, 12:45

Ik heb al eerder vastgesteld dat positief nieuws veel mensen die hier reageren niet goed uitkomt. De hebben nu eenmaal het vaste voornemen om bij elke gelegenheid tegen dit kabinet te reageren. Jammer dat men niet de objectiviteit kan opbrengen om de vele goed dingen die dit kabinet doet onder de aandacht te brengen.

gg op 30-6, 12:45

je uitkering wao gaat omhoog en de huur ook dus wat schiet het op alleen dat je er netto op achteruit gaat en al je toeslagen vervallen en de armoe stijgt en ze begrijpen niet hoe dat komt 20 euro bruto meer komt op jaren ellende te staan

A. op 30-6, 12:44

En o.a. IK moet me kapot werken om al die uitkeringstrekkers hier én de rest van de wereld te financiëren. En omdat IK werk krijg ik steeds minder en minder. Mijn 'opgelegde' solidariteit is OP!!!

M, Almere op 30-6, 12:43

Mijn man en ik werken 40+ uur per week. We zijn allebei meerdere jaren 20 uur per week gaan studeren na onze 40ste om onze kansen op de arbeidsmarkt te verbeteren. Maandelijks leveren we ongeveer de helft van ons geld in. En we komen niet in aanmerking voor huurtoeslag, zorgtoeslag en allerlei kortingen en kwijtscheldingen. Oze kinderen krijgen minimale studiefinanciering. En ja we hebben het beter dan mensen met een minimum inkomen. Daar werken we heel hard voor! Maar leveren we ook steeds meer voor in. Wat zijn onze rechten als werkenden?

Floor, op 30-6, 12:42

Wauw,kan niet op!Komen er verkiezingingen aan???Haha,eerst 76,00 Euro afpakken per maand van 400,00 Euro pensioen en er dan twee van teruggeven,wat een vernedering!!Rutte,ga morgen gelijk shoppen om ons uit de Economische crisis te halen!Kan er weer in een deur van intrappen,thanxs!Bye!

Cornelus op 30-6, 12:41

Van zulke uitspraken word ik nu verdrietig. Ik zou zeggen krijg ook reuma en kijk dan nog eens hoe leuk een uitkering is.

Piotre op 30-6, 12:37

Ik lees hier toch vaak de zielige verhaaltjes van mensen die rond moeten komen van een minimum inkomen. Ik vraag me af hoe iemand schuld kan hebben aan andermans misere. Als je zegt dat je er niet voor je plezier in zit kan ik dat geloven maar doe er dan iets aan en ga niet zitten hopen op dat lot uit de loterij, denk niet dat alles vanzelf wel weer goed komt. Als iemand zonder benen harder kan lopen dan de gemiddelde inwoner van dit land met benen dan is er geen enkel excuus om werkeloos te gaan grienen.

Zeeuwse op 30-6, 12:37

Als hardwerkende NL-er moet je inleveren en in de bijstand krijg je er zelfs geld bij......Vreemd land NL. Thuiszitten wordt beloont. En je krijg nog vakantiegeld op de koop toe. Volgens mij is deze situatie erg krom. Soms kan je beter in de bijstand zitten dan werken (ivm toeslagen ect). Ik ken mensen die minder verdienen door te werken dan wanneer ze in de bijstand zouden zitten, hoe is dit mogelijk ??

smithy op 30-6, 12:36

hoeraaaaaaaa. de mensen met een uitkering worden weer blij gemaakt met een dooie mus door den haag. en hoezo het word minder aantrekkelijk gemaakt om te werken? welk werk? is dat er dan?

mulke op 30-6, 12:36

helaas niet heb wel een verhoging gehad,maar hou minder over moet er meer belasting over betalen.

RBV op 30-6, 12:35

Ik denk dat ik stop met werken. Dan kan ik tenminste ook mijn hand ophouden.

Gelijkemonnikkengelijkekappen op 30-6, 12:35

Verhoging stelt niets voor,ok .Belangrijk, Eten en drinken = R wel. Ramp zonder Flat screen/auto enz te moeten leven ? HOGE INKOMENS moeten drastisch omlaag!

bouwvakker op 30-6, 12:34

marco ik heb meer dan 35 jaar gewerkt, bijna nooit ziek, altijd overal premies voorbetaald en nooit mijn hand op hoeven te houden. vorig jaar door blunders in het managment bij ons bouwbedrijf op straat komen te staan, niemand die mij (52 jaar) gebruiken wil. Nu is het mijn beurt om mijn hand op te houden.

Xander op 30-6, 12:32

Dit is een warmhoudertje van onze geweldige regering maar in feite was dit al gewoon ONS geld. Deze coalitie steelt en nu moeten we ze nog n bedankje geven ook voor die paar rotcenten.

Werkende arme op 30-6, 12:32

In feite gaan we er helemaal niet op vooruit. Ik ben een zogenaamde werkende arme. Ik werk voor 925 netto, maar krijg geen aanvullingen van de Gemeente omdat ik een huisje heb (koop). 4 maanden eerder verdiende ik nog 935 netto, maar omdat er meer loonheffing werd afgetrokken zijn wij met zijn allen 10 euro netto op achteruitgegaan . Wij werden toen gecompenseerd met 10 euro netto ZORGTOESLAG. Weer een koekje van Eigen deeg. Let maar op. Volgend jaar Mogen wij deels de zorgtoeslag terug betalen .

Ahmet op 30-6, 12:32

werken loont niet, ik werk al 5 jaar via uitzendbureau en ik ben nu ziek. ik krijg zw uitkering van 800 per maand. bedrijven met 0900 nummers zijn gewoon blud zuigers.

Irma op 30-6, 12:31

Hahaha, daar hebben jullie toch zelf voor gestemd. Dit krijg je als je VVD, CDA, PvdA of PVV stemt.....

Piotre op 30-6, 12:29

Geweldig dat alleen de beloning voor inactiviteit wordt verhoogd. Tegenover hogere uitkeringen staan hogere belastingen en huren voor jan modaal. Ik ben zo blij dat ik WEER mag opdraaien voor de laagstgeschoolden die geen zin hebben in een opleiding zodat ze hun kinderen een betere toekomst kunnen geven. Ik voel me vereerd dat ik de lamballen mag sponsorren in hun nietsnuttigheid. Dank U Samsom en Rutte BV

dobrodosli op 30-6, 12:28

Als elke minister en bijbehorende dure ambtenaren 10 % van zijn/haar salaris inleveren dat scheelt ongeveer 5 miljoen.snoepreisje afschaffen besparing 1 miljoen aantal dienstauto`s halveren rij samen kostenbesparing 2 miljoen en zo zijn er legio besparingen op te noemen. En niet bij de arbeider pikken

Niet Zeuren op 30-6, 12:25

In Nederland ga je niet dood van de honger, dus niet zo zeuren. Je krijgt zelfs geld als je WEIGERT om te werken.

cv op 30-6, 12:23

Je moet toch iets doen om je achterban te vrede te stellen voor de volgende verkiezingen,maar mensen die zijn eigen kapot hebben gewerkt en in de wao zitten daar hoor je het kabinet niet over eerst 10 jaar niets erbij en nu weer niet nog even en we krijgen een uitkering onder de minima dat noem ik eens nivileren PVDA.Want wij hebben geen kosten die jullie en de rest van die zakkenvullers hebben gecreeerd. Ga wel in de drugs handel daar is nog iets te verdienen heeft achmed gezegd.

Hilde op 30-6, 12:23

Wat worden we er toch beter van, dit linkse gedachtegoed. Gebukt onder het EUSSR juk, financieel wordt de crisis alleen maar erger, en dan nu deze asociale maatregelen. Dus omdat ik meer verdien (opleiding gedaan, altijd netjes hard gewerkt) moet ik 6,5% meer betalen voor dezelfde woning als de buurman. Het zelfde woonoppervlak, dezelfde voorzieningen, evenveel kamers. Totaal belachelijk. De term scheefhuren maakt werkende mensen tot criminelen. Van de PvdArmoede is dit te verwachten (nivelleren) maar de VVD is gewoon net zo erg. Weg ermee!

arbeider op 30-6, 12:23

ik heb nog nooit van mijn leven een huurtoeslag gehad. een huurtoeslag krijg je pas als minder verdient dan ongeveer 21000 euro per jaar. veel huiskopers daarentegen elk jaar belastingvoordeel naargelang je hypotheek ongeacht je inkomen

Melkkoeien op 30-6, 12:22

De Wao uitkering en de Wajong uitkering moet afgeschaft worden. Wanneer ze moeten werken refereren ze naar hun handicap, die ze niet eens hebben en in het dagelijkse leven genieten ze intens van het leven, waarbij hun zg. handicap absoluut geen rol speelt. Er zijn ook een groep mensen in deze categorie, die blijven geloven, dat ze een handicap hebben. Als je 100x tegen iemand zegt, dat je een handicap hebt geloof je erin. Er is genoeg werk. Ze willen niet werken. Wel genieten van het belastinggeld van werkenden, maar zelf geen aandeel leveren.

Petert op 30-6, 12:21

Leuk allemaal. En wat schiet ik ermee op als alleenstaande met een full-time baan? Helemaal niets dus!! Ik mag blijven werken om deze kadootjes te kunnen betalen.

H bouwhuysen op 30-6, 12:21

iedereen krijgt er wat bij een gezin heeft dan 1257 per maand ik krijg als ik werk een 1400 per maand voor mij is de prikkel weg om te werken en dan moet je dus voor 2oo per maand elke dag vroeg je bed uit het verschil is te klein gworden voor de als je nu werkt of niet di 1200 heb je al in je zak voor niks doen en als je langer dan 5 jr bij de bijstand looopt krijg je veel kwijtschelding tel dat bij die uitkering zit je even hoog als je werk jullie kunnen wel zeggen van ja hallo maar dit klopt wel nu er wat bij volgend jr dik betalen

hsv op 30-6, 12:21

Heel mooi toch. Maar er staat niets over een Wia uitkering. Wordt die niet verhoogd. Of vallen die mensen de boot. Uhm

arbeider op 30-6, 12:19

natuurlijk mag er niemand dood gaan, jawad. het geld moet natuurlijk nog steeds bij de burgers wegkomen. als die allemaal dood gaan, moeten ze dat geld allemaal zelf op gaan hoestenen dat is nou net niet de bedoeling.

Maurice Neele op 30-6, 12:15

Werken loont dus nog minder......al jaren niks erbij gekregen

Heersbeesje op 30-6, 12:14

Is eerder de vraag bij wie het weer weggehaald wordt want daar lees je weer niets over. Dacht dat je als werkende door de VVD beloont zou gaan worden maar je kunt maar beter niets doen.

Ben het Zat op 30-6, 12:11

Heb net mijn uitkerings brief er bij gehaald en oh.oh.oh. wat een feest,ga van de 866,12 naar de 868,13.Huur gaat 15,00 omhoog,gas en licht 12.00 meer betalen, huursups.gaat niet mee omhoog.Ben 64jaar Ga meteen op vakantie.NOU RUTTE BEDANKT!!!!!!!!!!

A.M op 30-6, 12:11

dit kabinet is zelf door het volk gekozen gaan eindelijk de ogen open het is allemaal 1 pot nat!

Arnoud Fioole op 30-6, 12:11

Een beetje aan de knoppen draaien maar netto resultaat blijft hetzelfde?

-Mike op 30-6, 12:09

Tegenwoordig is werk ook niet alles, werkeloos zijn ook niet want alle kosten lopen door. Geen werk, geen bijstand is natuurlijk ook van de gekke maar de re(weer)gering zou misschien iets kunnen doen om het de werkgevers en de werknemers aantrekkelijker te maken om te kunnen werken. Helaas is de BV Nederland te gefocust op het binnenhalen van bealstingen en die er tegelijkertijd weer met bakken weg te gooien aan alles waar de inwoners van Nederland niets of zeer weinig aan hebben. Voorbeelden te veel om op te noemen. Succes met werk vinden.

mazzel pik op 30-6, 12:09

Ik heb mij er altijd al over verbaasd dat iemand met een uitkering vakantie geld opbouwd,maar schijnbaar zullen ze er wel recht op hebben.

Zapperloot. op 30-6, 12:05

Wel verhogingen(min.loon & uitkering) zonder enige voorwaarde waaraan voldaan moet worden als tegen prestatie. Het OOK op 2-benen lopen is voldoende. Belasting betaler betaald!. Het voormalige Oost-europa en de USSR hadden nooit durven dromen dat hun FAILLIETE systeem van misleide staats-economie navolging zou vinden in NL.

jill.23 op 30-6, 12:05

Stijgt harder dan mijn salaris.... al voor het 5e jaar op de nullijn....

f.van.hijum op 30-6, 12:05

lekker niet werken verdient het meest

chronisch zieke burger op 30-6, 12:05

In januari ging mijn WIA bruto wat omhoog, maar netto leverde ik in. En dat brutobedrag wordt wel gebruikt voor het bepalen van zorgtoeslag en CAK-bijdrage... Terwijl je netto minder te besteden hebt. Zo word je gepakt door dit kabinet. Maar ik lees hier niks over de WIA uitkering.

jeepee-be op 30-6, 12:04

Minimum 1477,80 euro bruto per maand, die Polen en Roemenen hebben het hier nog zo slecht niet. Of klopt er iets niet helemaal? Houdt er iemand zich niet helemaal aan de regels?

-Mike op 30-6, 12:04

Ze kunnen beter iets aan de verplichte ziektekostenverzekeringen, het eigen risico en de hoge medicijnenkosten doen dan zogenaamd sinterklaas te gaan spelen met een ander zijn geld. De prioriteiten liggen daar waar zelfs diegene die er "voordeel" van hebben benadeeldt worden. De werkende mens spaart op zaken die zijn/ haar gezondheid zodanig beinvloeden dat hij/zij niet meer werken kan en langdurig werkeloos wordt. Wanneer worden ze eindelijk een keer wakker in Den Haag. Geen mooie woorden maar daden zou mooi zijn voor de verandering.

v Gortel op 30-6, 12:03

Over de WAO wordt niets gemeld omdat iedereen weet dat van de 600.000 WAO-ers meer dan de helft niets mankeert. Dat zwijgt men (de politiek, werkgevers en vakbonden) liever dood.

batavia41 op 30-6, 12:03

door de uitkeringen te verhogen blijkt rutte de meest linkse premier van nederland te zijn

john... op 30-6, 12:02

dat is toch de reden om op het internet ff iemand kapot te maken ?? De reden dat het anoniem kan, ik durf er wel 1000 euro op te wedden dat 30% zelf ook werkloos is, die iemand anders een uitvreter noemt.

Lies op 30-6, 12:02

En voor de hardwerkende single veranderd dus weer geen hol, ja huursverhoging, nee die hadden we nog niet gehad nee. Bedankt Rutte....

zomg op 30-6, 12:01

Tsjonge jonge de uitkeringstrekkers gaan eens klagen dat ze maar 5 centen meer krijgen, ga eens werken.

john... op 30-6, 12:00

Daarom gaan de huren omhoog, om de koopmarkt te "stimuleren" met andere woorden, maak huren zo durr dat kopen meer nut lijkt te hebben.

Aboriginal op 30-6, 11:58

De uitkeringen zijn al zo hoog! Dan krijg je niemand meer aan het werk.

Emmy op 30-6, 11:58

Maar wel blijven mopperen en klagen, hoor mensen. Daar wordt je vrolijk van! En het is zó constructief!

hansepansekevertje op 30-6, 11:57

Wauw!!!! wat een bedragen zeg, wat een weelde, hoe krijg ik het op?? Een knaak erbij maar wel 21,- huurverhoging. Staan we niet meer de 22e van de maand in het rood, maar de 23e. Dank u wel, mijnheer Rutte. Van het beste kabinet van na WO2. Woehahahahahaaaa.

Henricus op 30-6, 11:55

Wij zijn gehuwd,mijn vrouw heeft aow, ik nog niet, het bedrag dat netto erbij komt is precies 56 eurocenten (netto) dus waar praten we hier nu nog over....Tsjonge zeg!!

Dreetje43 op 30-6, 11:55

Ja eerst mensen lekker zitten maken met loonsverhogingen, en daarna een waslijst met allemaal dingen die verhoogt worden, nou laat mij maar gewoon lekker in dat lage loon schaal zitten!! hoeven ze ook niet zoveel weer teplukken van je en ik ben al een kale kip!

jlion op 30-6, 11:53

ja de aow uitkering gaat per 1julie omhoog, voor gehuuwden alle 2 65 per mnd €0.55 cent daar krijg nog geen 3 sigaretten voor. de regering is erg gul in het uitgeven voor hun eigen zakken.

Senior1 op 30-6, 11:52

Ik ben wel eens vaker in mijn leven voor de gek gehouden, maar dit slaat werkelijk alles.

monty op 30-6, 11:52

Alsof ze hier zelf om gevraagd hebben. Niet dus. Laat de graaiers maar een paar maanden rondkomen van dit bedrag. Zakt ze in elk geval de broek vanaf en dat al na 2 dagen, want die denken dat het alleen voor eten is.

kitten op 30-6, 11:52

worden weer blij gemaakt met dooie mus

Ger op 30-6, 11:52

Jippie, ik krijg er 1,57 netto bij. Gelukkig toch; precies goed voor een goedkoop brood.

attilla op 30-6, 11:51

Ik wil deze verhoging gaan beleggen en heb al div contacten gelegd met beleggings adviseurs.

D L op 30-6, 11:51

1. Wat een geklaag allemaal....werk gewoon voor je geld dan heb je helemaal geen toeslagen nodig! 2. Dat de kosten stijgen eens.. misschien moet je overheid daar eens naar kijken. 3.De mensen in de 'gouden kooi' constructie: Wiens fout is het dat je na 20 jaar werken jezelf niet 'marktconform' kan wegzetten, misschien had je eerder moeten nadenken voor cursussen volgen of herscholing? logisch dat als je nu ontslagen wordt je minder verdiend...

jeepee-be op 30-6, 11:50

Met veel geluk er 5 euro bij voor de minimumlonen. De berichten gisteren over een minister die een "toevalstreffertje" had van 3.000.000 euro zullen we maar als een 30-juni-mopje klasseren zeker?

jonnie82 op 30-6, 11:50

Ik WERK in het onderwijs, wanneer gaat mijn salaris eens omhoog na jaren geen enkele verhoging gehad te hebben, maar wel steeds meer werkdruk??? Leuk open grenzen in Europa, maar ik moet 20 talen spreken: pools, bulgaars, duits, engels weet ik het wat. Oh ja en dan natuurlijk nog Turks en Marokkaans...

hhrrmm op 30-6, 11:49

Uitkeringen omhoog?. Wie zal dat betalen, de werkenden natuurlijk, die kunnen wel weer inleveren. Zolang de PvdA in de regering zit, zal deze verwennerij wel doorgaan.

Ciska op 30-6, 11:49

Onzinnig! Hoger minimumloon betekent nog meer lastenverzwaring voor het bedrijfsleven. Dus extra werklozen! En hogere uitkeringen betekent extra uitgaven die het overheidstekort nog verder opvoeren. Wanneer komen er maatregelen die de overheidsuitgaven drastisch terugschroeven EN die voor lastenverlichting zorgen?

Nawor op 30-6, 11:48

Veel te veel! Wat een bedragen, daar werken ze in de rest van de wereld 4-10 maanden voor. Minimumloon naar 800 euro en bijstand naar 250 euro. Binnen de kortste keren werkt iedereen en hebben we hier weer banen omdat we net zo goedkoop zijn als Chinezen of Oost Europeanen. Of we blijven gewoon doorzeuren vanuit onze sociale peperdure hangmat, en we zadelen onze jeugd op met een torenhoge staatsschuld en niet te betalen zorg en sociale voorzieningen, dat is pas sociaal!

Jeroen op 30-6, 11:48

Bellen naar 0800 kan niet goedkoper: 0800 is al gratis. Even aanpassen Telegraaf.

Angelique1 op 30-6, 11:48

Links geven ze een 1 euro en rechts roven ze er 10 uit je zak . Wat een misleiding.

Karin op 30-6, 11:47

Ik hoop niet dat er nu toch nog mensen zijn die niet werken klagen. Er is zat werk in Nederland maar de regering verwend mensen die de hele dag op hun luie reet zitten! Degene die werken moeten voor jullie betalen. En vakantiegeld als je werkeloos bent??? Hoezo je hebt alleen maar vakantie! Hou toch alsjeblieft op zeg!!

aida op 30-6, 11:47

Mensen dat is nog niet alles want ze geven nu een verhoging maar denk goed na want die verhoging kan je das omdoen als men kwijtschelding ergens om vraagt dat dit net door die verhoging van je bijstand er naast zit,het grabbelnet is niet dom ze pakken je heus wel alleen omzeilen ze dit met een verhoging van je bijstand dieven zijn het van onze portemonnees,voor wat hoort wat denken ze ,waarom altijd de gewone mens waarom word er nooit gekort op het kabinet zelf dit hoor je nevver nooit de burger is en blijfd de klos onbegrijpelijk blijfd dit.

RL op 30-6, 11:46

Uitkering met 2 hele eurootjes omhoog? Knap hoor, laat nu de rijkdom maar komen, wat een vertoning zeg. Ik zou bijna zeggen beschamend.

Serge op 30-6, 11:46

Minimum loon omhoog, prima. Uitkering omhoog, ook prima. MAAR laat in godsnaam mensen met een uitkering werken voor hun gratis geld. Laat hun maatschappelijke dingen doen. Koffie serveren in verzorgingstehuizen, schoffelen in openbare plantsoenen, toezichthouder tijdens evenementen, etc. Laat ze werken voor het gratis geld.

Bartsway op 30-6, 11:46

Raar dat mensen die niets doen (iets) meer krijgen en diegene die dit moeten betalen minder. Militairen worden op de nul gezet en alle secundaire arbeidsvoorwaarden sterk versoberd. Maw hand ophouden loont

martinus op 30-6, 11:46

we krijgen er iets bij hiep hiep hoera is dat in de hoop dat ze weer wat kunnen terugwinnen want ze zien dat iedereen het met deze regering heeft gehad terwijl de huren dik omhoog gaan ziekenfonds voor veel niet meer te betalen is gewoon schandalig hoe eigen volk kaalgeplukt word stop met uitkeringen aan allochtonen en die zogenaamde kinderen die ze in marokko hebben dan kunnen we hier onze eigen mensen beter mee voorzien

Beemer op 30-6, 11:44

Wat een gemopper lees ik hier toch. Oke ik heb gelukkig wel een baan, mag ook elke week 40 uur werken. Ik krijg er echter al tijdenlang niks bij,dus laat die mensen met een uitkering, hoe triest het in veel gevallen ook is, zich dat ook eens realiseren. En nee ik ben het ook niet eens met het zittende kabinet laat dat helder zijn.

Ali op 30-6, 11:42

hahahaha laat me niet lachen ze geven wat en ze pakken het terug

herman puub op 30-6, 11:41

pakt men ook eens de mensen aan die niet willen werken en helemaal niets mankeren- politieagent in s-heerenberg- don rua laan-loopt al jaren thuis mankeerts NIETS-en zo lopen er nog duizenden rond die niets mankeren en smorgen de duer uitgaan om te beunen-totaal geen controle op!!!!!!!!!!!!!!!!!

klara op 30-6, 11:40

Tuurlijk gooi alles maar omhoog, dan zullen er weer vele gelukzoekers volgen!

loesepoes op 30-6, 11:39

Ik hoor al 30 jaar dat wij solidair moeten zijn met de minder bedeelde in |NL , maar dat is voor de werkende ook niet meer vol te houden. Ouderen en invaliden wil ik altijd ondersteunen zolang ik dat kan, maar mensen met ww en bijstandsuitkeringen moeten gewoon aan het werk.Wat voor werk het ook is.

Oudere op 30-6, 11:38

We worden weer blij gemaakt met een dode mus.

-hanny op 30-6, 11:37

En de werkende man? Mijn man werkt al 10 jaar bij een bedrijf voor 1800 euro per maand bruto en krijgt er in die 10 jaar nooit zelfs maar 1% bij. Dus wij gaan al 10 jaar achteruit. Gaan ze hier ook nog eens iets aan doen. Soms denk ik dat je beter van de sociale dienst kunt leven, want uiteindelijk krijgen ze straks net zo veel als mijn man.

SP op 30-6, 11:36

En ondertussen plannen om de belasting van 21 procent naar 23 procent te verhogen. Voor wie zou dat het ergste zijn als zijn eerste levensbehoefte als eten onbetaalbaar wordt. Ook maar weer de sociale huur verhogen. In Belgie is de huur voor sociale huurwoning niet 4 procent duurder per jaar. Sterker, de totale huur zelfs 4 keer minder. Maar ja, voor de elite kunnen nu weer naar Kroatie en met leuro's betalen en goedkoop bellen. Dat is lekker belangrijk, pff.

Nicole op 30-6, 11:36

ik ga bijna 20 euro per maand meer betalen door de huur verhoging, maar krijg er wel 50 cent per maand bij door de loonsverhoging !! wat een geweldig kabinet hebben wij toch !!! en maar lachen doen ze he? walgelijk !!

andro pvv op 30-6, 11:34

Ach mensen niet te somber ,ze hebben net kroatie erbij gehaald met megawerkeloosheid en ditto schulden , dus volgend jaar gaat het met de uitkeringen/AOW weer helemaal goed komen met/ via de EU

Pvd op 30-6, 11:33

Als je echt wil werken valt er overal wel een baantje te vinden, maar de kans is groot dat je minder gaat verdienen dan met een uitkering dus dat betekend lekker blijven liggen en handje ophouden.

CvD op 30-6, 11:33

Even rekenen, ik werk parttime, dus dat wordt 3,06 netto erbij, de huur is verhoogt met 20,00. tel uit je winst. Men gaat altijd uit van het minimumloon voor 40 uur. De verhoudingen met parttimers gaan zo scheef lopen. 2 jaar geleden verdiende ik nog meer als een alleenstaande in de bijstand, nu heb ik 901 netto incl vakantiegeld. Dus minder. Als mijn zoon de deur uit gaat hebben we beide recht op huurtoeslag maar zal door mijn bruto inkomen geen recht hebben op aanvulling tot bijstandsnivo. Dus, dan maar stoppen met werken?

Madpo op 30-6, 11:33

Men vraagd zich af waarom het in Nederland slechter gaat dan b.v. In Duitsland,nu een voorbeeld is (en dat weet ik zeker)dat bij het uitbreken van de crisis heeft iedere Duitser 200 euro gekregen van de overheid om te besteden.Als Rutte dus met die beloofde 1000 euro over de brug komt ,hebben wij ook iets om te laten rollen.

Michel op 30-6, 11:32

Dat we dit beleid nog pikken, het wordt eens tijd om met 200.000 man op de Dam te gaan staan.

willem leurink op 30-6, 11:32

Alsof doe twee miljoen mensen niet willen werken. Ik hoop voor jou dat jouw baantje door een pool wordt overgenomen. Bevriezen van uitkeringen om mensen te motiveren om te werken niet te geloven. Wordt daardoor de koopkracht van de werkende man verhoogd? Je had beter moeten opletten op de VMBO

Leender op 30-6, 11:31

Ieder volk krijgt de regering wat het verdient. Niet zeuren mensen we hebben hier zelf massaal op gestemd! Ik kan niet wachten op de gladde voorgekookte verkooppraatjes waar mensen massaal instinken. Wij hebben hier helaas geen Tahrirplein in Nederland, anders was ik daar graag heen gelopen.

Monique op 30-6, 11:30

Tsja de uitkeringen gaan omhoog, mensen die werken staan op de 0 lijn.. En moeten nog meer inleveren.. Wees blij dat er uitkeringen zijn, wat reageren mensen raar die uitkering hebben.. Je hebt netto inkomen zonder daar wat voor te doen.. En natuurlijk zijn er veel mensen die gedwongen thuis zitten en liever baan hadden, in dit land krijg je tenminste nog geld..

pottie op 30-6, 11:29

Leuk hoor dat de onderkant van de samenleving er maandelijks bijna 1% erbij krijgen ,maar deze mensen zitten dus in een huurhuis en krijgen 4% verhoging. deze krant heeft wel vaker van die misleidende titels op artikels.De roverheid zal hiermee doorgaan tot je een hongerdood sterft.

housekeeper op 30-6, 11:27

Joepie krijg er iets bij hou vanmiddag de hele kroeg vrij,geld moet rollen zegt Rutte.Laat me niet lachen.

martje op 30-6, 11:27

ik stem dus nooit van mn leven meer op de partijen die instemden met de huursverhoging!huizenprijzen gaan omlaag en de huur omhoog! die 30 euro zal ik dus ergens anders op moeten bezuinigen. en maar roepen dat je moet kopen, ik dacht het niet!!

Mar64 op 30-6, 11:26

Als de verhogingen op de uitkeringen nu eens bij het minimumloon worden gedaan, is het misschien voor de uitkeringstrekkers een stimulans om ook eens een baan te gaan zoeken!!!!

willem leurink op 30-6, 11:26

Wat een kansloze opmerking eenieder zou moeten weten dat bijstandtrekkers met het vakantiegeld misschien met een beetje geluk een keer niet negatief staan. Als ik zie wat men bijstand durft te noemen daar kun je niet menswaardig van leven Maar als jij het zo slecht hebt waarom ga je zelf niet in de bijstand?

R vd Meer op 30-6, 11:25

Diegene die zo zitten te piepen over dat hun loon op de nullijn blijft,ik heb hetzelfde meegemaakt. Maar wat blijkt, het zijn niet de uitkeringsgerechtigde die dit veroorzaken maar de baas zelf die graag een extra huis en auto wil en daardoor geen geld meer overheeft voor zijn personeel. Dus als je vind dat je te weinig krijgt wees een vent/vrouw en vraag om een loonsverhoging. Afgeven op de zwakkeren in deze maatschappij is heel makkelijk.

Tom de Boer op 30-6, 11:24

Mooi dat de armste mensen met de zwakste schouders er toch nog wat bijkrijgen in deze crisistijd. Ik ben iemand met de sterkste schouders want ik heb steeds gewerkt voor mijn inkomen. Nu ben ik met pre-pensioen en heb alleen dit jaar al € 340,- p/m ingeleverd door pensioenkorting en extra WUL belasting. Maar ik mag niet klagen want ik heb nog steeds meer dan een bijstandsontvanger of iemand uit afrika of als mijn grootvader tijdens de crisis in 1930.

Peroni op 30-6, 11:24

Laat ze eerst eens de misbruik van de bijstand aanpakken en die mensen aan het werk jagen en daarna de bijstand verhogen. Er wordt veels te veel misbruik van gemaakt. Je kan beter 300.000 NL-ers aan t werk schoppen dan gebruik maken van Polen, weet je in ieder geval dat al het geld in NL blijft.

Marco21 op 30-6, 11:23

Kijk aan stop ook maar met werken. €1323 per maand max aan zorgtoeslag max aan huurtoeslag gratis op sport,geen reiskosten naar het werk minder slijtage aan kleding.vrijstelling van gemeente belasting en zo kunnen we nog wel even doorgaan.als ik werk voor 1500 euro netto moet ik alles wel betalen en ben ook nog 75 euro aan reiskosten per maand daarvan kwijt dus kan ook beter gaanthuis zitten denk ik.

Oma Bets op 30-6, 11:22

Na een werkzaam leven van ruim 44 jaar is mijn man op z'n 58e jaar werkeloos geworden en komen wij nu per augustus ongewild in de bijstand terecht!!,...en geloof mij ,..daar zijn wij echt niet trots op!!.

Brom op 30-6, 11:21

Het feit dat je dit als politiek durft te melden is al heel triest!

fritzie op 30-6, 11:20

Hoe lang kun je ongestraft een heel volk blijven beledigen. Spiegeltjes en kralen. SCHANDE.

ThomasDB op 30-6, 11:20

En dan zijn er nog mensen die denken dat een bijstandsuitkering een pretje is. Totaal geen kennis van zaken.

Jacobs op 30-6, 11:20

Bedankt bedankt regering, Ben er als gepensioneerde €0,55 eurocent op vooruitgegaan, maar in heel 2013 € 165 per maand op achteruit. (Belasting, ziektekosten, huurverhoging, 7,6% pensioen korting enz). Nogmaals bedankt ga zo door.

Een bezorgde ouder op 30-6, 11:19

Ik geloof dat een werkende toch iets verkeerds doet! Onze zoon rijd iedere dag 400 kilometer voor zijn werk, zit met een huis , dat maar niet verkocht kan worden. Kan nergens iets claimen, moet met zijn gezin van drie kinderen steeds meer inleveren. Deze verhoudingen zijn toch niet te geloven. Je kunt beter de uitkering induiken in plaat van alles doen om een baan te vinden.

rdd op 30-6, 11:19

Weet je wie die bijstandsuitkeringen ontvangen......

Peter L in Leiden op 30-6, 11:18

Minimumloon omhoog? Slecht voor onze economie. Dat betekent dat werkers nog minder competitief in prijs worden vergeleken met bijvoorbeeld, Duitsland gene minimumloon bestaat. Alles wordt hier dan duurder en een nog grotere aansporing om in het buitenland te kopen, of er zelfs naartoe te verhuizen.

Ellen op 30-6, 11:17

Fijn, zie net dat ik (alleenstaande ouder, druk doende met werken en leren) minder verdien dan iemand in de bijstand :-(

Freek op 30-6, 11:16

Als we nu gewoon instellen dat je voor elk gewerkt jaar een maand uitkering krijgt en als je nooit gewerkt hebt krijg je niets, terug naar waar je vandaan komt. Problemen opgelost.

Kale op 30-6, 11:16

5euro extra en de vastelasten 30euro duureer maken ja weer mensenbblij maken met een harstikke dood vogeltje.....

aXs op 30-6, 11:15

Je gaat er bijna van uit je dak, mensen. Wat een weelde met al die giga kosten waar mensen mee opgezadeld worden. Ze krijgen er ook iets bij..... Wat een genante vertoning! En netto houdt men ook nog eens minder over.... Wat zijn ze goed bezig. De tranen springen in je ogen.

P.J. Heeres op 30-6, 11:15

Het minimum loon stijgt, de bijstand stijgt evenals de a.o.w. Maar stijgt de w.a.o ook? Mensen die keihard gewerkt hebben en door een slijtage slag voor 100% zijn afgekeurd, wat gebeurt daar mee? Er zijn genoeg mensen, die onder deze regeling vallen. Maar daar wordt dus niets over vermeld.

Dommerdandom op 30-6, 11:14

Zielig, bekrompen en vooral onwetend. € 1600 netto na toeslagen. Was het maar waar. Starter, graag eerst inlezen, en vooral inleven in de situatie en dan wijs reageren. Niet dom blaten want ik met mijn hoge(re) inkomen ben zo zielig. Dan ben je namelijk niet.

Pimmetje op 30-6, 11:14

Het minimumloon gaat dus € 8.20 bruto per maand omhoog. dat is 5 Euro netto. Daar kun je precies 2 doosjes aardbeien voor kopen ! En dat met alle verhogingen die we al gehad hebben en nog krijgen. Nu zullen Rutte en Samsom wel weer vragen of we er huizen, auto's en bankstellen voor gaan kopen ! Wat een sullen in Den Haag zeg, zal bij zijn als ze ophoepelen daar !

The Joker op 30-6, 11:13

Lekker hoor, een tientje geven en vijftig afpakken. Mark Rutte en zijn 40 rovers denken zeker dat ik gek ben. Ik lees hier dat mensen de PVV aanprijzen en dat snap ik niet want door Wilders kregen we nieuwe verkiezingen en kijk eens wat dat op heeft geleverd.

Patric op 30-6, 11:13

In de bijstand zitten en vakantiegeld krijgen, dat doet mijn wenkbrauwen fronsen. Volgens mij bouw ik vakantiegeld op door te werken, kan dit nu ook door niet te werken ? Wat een vreemd land is dit toch ...

maidaower op 30-6, 11:12

vreemd ben er eerst 156 euro op achteruit gegaan en krijg er nu netto 14 euro bij sigaar uit eigen doos dus.

Simon Schuldenvrij op 30-6, 11:10

Hoe fijn, mijn minimale uitkering gaat omhoog van € 880,10 p/m (wat het nu is) naar € 880,15 per maand. Een exorbitante stijging van maar liefst vijf hele centen. Wat ben ik blij dat het geen zes centen zijn, dan stond ik morgen als graaier in de krant. Nu kan ik makkelijk de huurverhoging (19,38) en de extra belastingen betalen. En dan lees ik hieronder dat sommigen aangeven dat de PvdA zo de VVD de les heeft gelezen. Hahaha, laat me niet lachen. Wat zal ik eens kopen, want die stuiver moet rollen (toch Diederik), een auto (toch Mark). Pffff.

S.Nurker op 30-6, 11:10

Sinterklaas is in Nederland aangekomen een zoethoudertje voor al die bestolenen .

jawad op 30-6, 11:09

Niemand zal doodgaan van de honger.

nina op 30-6, 11:08

kan ik eindelijk die flatscreen kopen==50cent extra pw,hoe krijg ik dat allemaal op,wwhhhaaaa

Chrissy op 30-6, 11:07

Het geld dat je erbij krijgt, gaat er weer af, aan de huurverhoging. Het word je dus ook weer ontnomen.

Gavur op 30-6, 11:07

Ga maar de Miljarden bij Ontwikkelings Samenwerking halen .Al die Lui die zogenaamd hulp nodig hadden hebben ze hier al met Honderdduizenden binnen gehaald .Het is weer dubbelop bij die Haagse Meuk !

ysbrand op 30-6, 11:06

Reken jezelf maar niet rijk, alles is brutto dus er gaat gewoon 60 % terug de schatkist in. Netto houd je er niets aan over

patriek op 30-6, 11:05

Als de waarde van onroerend goed daalt, waarom gaan huren dan wél omhoog?

weetje op 30-6, 11:03

ik snap 1 ding niet waarom lees je nooit iets van de wao. voor ons word toch ook alles duurder? of zie ik dit verkeerd.

zeer nuchter op 30-6, 11:03

Bij dit kabinet gaat iemand er 1 stapje er op voor uit om vervolgens drie stappen er op achter uit te gaan. Morgen staan de uitkeringsgerechtigden in rijen voor de auto dealer om een auto te, bekijken..Kopen zal niet lukken! Trouwens, waar blijft de kreet van de VVD, WERKEN wordt beloond?? Werkende krijgen er 1000 euro bij?? Rutte je valt lelijk door de mand met je poehaa voor de verkiezingen. Waar blijft een PVDA je weet wel de ploeg met de A van Arbeid!! Ze kunnen beter er een P bij zetten. De P van, PLUKKEN.VVDP en PVDAP. arbeidersplukken

mens op 30-6, 11:00

wat een afgunst lees ik hier. wat een haat naar andere omdat ze iets wel of niet hebben, verdeel en heers de politiek begint gelijk te krijgen

Hagenees op 30-6, 11:00

@Eco Noom: 1. Salarissen worden NIET geïndexeerd 2. De huurverhoging voor de groepen waar het hier om gaat wordt VOLLEDIG gecompenseerd door de huurtoeslag! @starter: Inderdaad, Jan met de pet kan net zo goed stoppen met werken, levert met alle toeslagen en kwijtscheldingen niks meer op dan de bijstand!

CorneliaA op 30-6, 10:59

Ze hadden de uitkeringen beter kunnen bevriezen, want werken moet lonen. Het is een schade dat er bijna 2 miljoen mensen een uitkering hebben, terwijl er meer dan 300.000 Polen werk doen wat iedereen kan.

jan visser op 30-6, 10:59

We lopen binnen pensioen -6.7% huurverhoging Euro +40 en de A.O.W. maar liefst met 2 euro let wel per persoon dus met z,n tweeen 4 euro bruto omhoog.Echt briljant nieuws en met veel dank aan deze overheid de beste van na de tweede wereldoorlog.

vld op 30-6, 10:58

jullie kunnen allemaal gaan lopen piepen om een alleen staande ouder uitkering en de uitkeringen maar die mensen zitte. er niet voor de lol mee! echt denk eens na voor je wat zegt!!!

dencar op 30-6, 10:57

Lekker, overal zie je getalletjes omhoog schieten, bij oa uitkeringen en producten en benzine en ga zo maar door,behalve de salarissen. Deze blijven goed door de overheid op de nullijn. Met andere woorden kan je beter je baan kwijt raken en teren op de centen van de hardwerkende man dan salaris krijgen. Toppie, Den Haag!

mr.koelen op 30-6, 10:57

en weg is de prikkel om te gaan werken

JJW op 30-6, 10:57

Geen verhoging die aanleiding is voor een feetje, maar toch nog altijd beter dan veel pensioenen die al jaren niet meer de index volgen en nu nog verlaagd zijn ook.

EllenLaterveer op 30-6, 10:56

Nou Mark Rutte,ik ga vandaag nog naar de woonboulevard en langs makelaars waar de te koop aangeboden huizen hangen,ik ga mijn slag slaan.Wie weet nog langs een auto dealer,want wat worden wij ineens rijk,nu kunnen wij het geld laten rollen.Jammer,dar Mark Rutte nog steeds niet doorheeft,dat hij niet voor de klas onnozele kinderen staat,die er misschien in zullen stinken,maar Mark je hebt het tegen mensen die al een heel leven achter zich hebben en geen kleuterkonijn zijn,die net komen kijken,zoals jij.Geen levenservaring,inleven in mensen,0,0.

Stephen op 30-6, 10:54

Politici zijn net als multinationals legale schurken. Het zijn de enige schurken die geld uit een ander zijn/haar portemonnee mogen pikken zonder daarvoor gestraft te worden, integendeel... ze worden er juist voor beloond!

Geen werk geen Bijstand op 30-6, 10:53

starter (gast) 30-06-2013-10:05@ Je kan wel klagen met mensen die in de bijstand zitten !! draai eens de rollen om ik hoop voor jou dat je nooit in de bijstand komt wees blij dat je nog een baan heb !! maar het is niet hand op houden en niks doen hoor !! het is elke maand overleven !! en ja er zijn mensen die er misbruik van maken (die moeten ook aangepakt worden)ik hoop voor je dat jij je baan behoudt anders piep je wel anders !! Dus mensen die roepen dat het wel lekker is in de bijstand (zijn niet van deze wereld die zijn nog gekker dan gek)

norbi op 30-6, 10:51

Dat beetje wat er bij komt dekt niet de huur verhoging af en de btw verhoging de lasten verzwaringen. Gewoon een zoet houdertje van het kabinet die zelf de zakken verder afvult over onze rugge met de meest idioote uitgave en weg geverij.

Adrianus 29 op 30-6, 10:51

Is dat even boffen want de netto AOW voor gehuwden gaat per maand met euro 0,55 omhoog. Dit is toch niet voldoende om daarvan de hogere huur te betalen?

uhmm op 30-6, 10:50

Aan de ene kant geven en aan de andere kant dubbel halen...laat me niet lachen rutte!!! mensen voor de gek houden!!

Sirius op 30-6, 10:50

Ja, de heren Rutte en Samson, die zelf gebakken zitten en met hun salaris en een (ww uitkering) van 10 jaar, kunnen het weer mooi brengen. We gaan er zogenaamd wat op vooruit maar houden WEER minder geld in onze netto portemonnee over. Maar natuurlijk moeten we ook nu Kroatië gaan steunen met onze belastingcenten. Zelf ook nog even vermelden dat we nu ook naar Kroatië op vakantie kunnen. Nou, liever niet, ze krijgen ons geld toch wel, hoeven we niet te gaan brengen...

Edwin N. op 30-6, 10:49

Tuurlijk, met 925 euro kun je een hypotheek krijgen. Droom lekker verder.

Deek op 30-6, 10:49

Bij mij naast woont ook zon profiteur alleenstaand ouder vrouwtje, nu weer zwanger, en nooit gezien dat ze werkt. Alleen maar uitkering trekken, en lekker vangen. Die heeft met allerlei subsidies en kwijs scheldingen net zoveel als iemand die 160 uur werkt. Belachelijk!! En het dan raar vinden dat we in een crisis zitten, werken wordt veel te zwaar belast!

werkende burger op 30-6, 10:49

Het lijkt wel zo'n goedkope reclamefolder. Als je alles bij elkaar optelt gaan we er gewoon weer op achteruit. Volgend jaar gaat het over de hele lijn ( lees economie) gewoon weer knalhard achteruit. Een schrale troost: de vijver waaruit de graaiers en snaaiers kunnen stelen wordt steeds leger.

Bartje56 op 30-6, 10:49

Mensen niet te somber:dit noemt men toch samen eerlijk de crisis door?.

maravillosa op 30-6, 10:49

Ik weet niet onder welke steen sommige mensen leven hier, de mensen die hier beginnen over bijstandsgerechtigden en geen opleiding? Heel veel mensen zitten tegen wil en dank in de bijstand, omdat het hier zo goed gaat in Nederland, omdat Rutte II het beste kabinet is van na de tweede wereldoorlog. Schande dat mensen met oogkleppen op hun mening durven geven.

Emmeline op 30-6, 10:49

Natuurlijk is het leuk dat de uitkeringen om hoog gaan. Ik ontvang netto straks 10 euro meer. In de tussentijd gaat mijn huur 20 euro omhoog en moet ik 350 i.p.v. 220 aan noodzakelijke medicijnen betalen. BTW op van alles is ook omhoog. Doe maar 50 euro erbij, en zou het bedrag enigszins de lastenverzwaring van dit jaar dekken.

Riek op 30-6, 10:48

Hebben jullie het nieuwe voorgestelde belasting systeem al bestudeerd? inclusief het verhoogde BTW percentage. Dan kom je tot de conclusie dat mensen die inkomstenbelasting plichtig zijn er op vooruit gaan terwijl alle mensen met pensioen, bijstandsuitkering en overige uitkeringen die dus al niet onder IB vallen alleen maar weer exta wrden belast en uitgekleed door die 2% extra BTW bij alles wat ze kopen om in hun levensonderhoud te kunnen voorzien. Goed van onze moederspappot Premier (met .n hoofdletter) Hoe lang blijven arm nog uitkleden?

frisol op 30-6, 10:47

Hey, weer iets positiefs. Reacties zijn typisch Nederlands: negatief/altijd zeiken. En als er iemand een positief /rationeel commentaar geeft, zie ik alleen maar dislikes.....Heel apart.

despari op 30-6, 10:47

En aan de kleine zelfstandigen wordt in deze voorbij gegaan. welke moeite hebben om het hoofd boven water te houden. Ook niet te vergeten de werkende mens is wederom de dupe.

MarcoK op 30-6, 10:46

Hou nou toch eens op met meer geld weg te geven. Wij werken ervoor en ik zie geen enkele, maar dan ook geen enkele aanleiding dat mensen die hun handje ophouden ineens nóg meer (van mijn geld) zouden moeten krijgen!

Zomer op 30-6, 10:46

Per 1-1-2013 haalt Rutte €76,P/M je netto! af met heffingen. En nu krijg je iets?

malle pietje op 30-6, 10:46

U weet totaal niet waar u het over heeft...1600 per maand aan uitkering en toeslagen? Welk sprookjesboek heeft u gelezen? Als u een half jaar van een bijstandsuitkering zou moeten leven, piept u wel anders!

petere op 30-6, 10:46

Nou nou daar gaat de schatkist van leeg raken, per saldo gaan al deze mensen er op achter uit. Het lijkt zo mooi en schappelijk en opkomen voor de arme bevolkingsgroepen, maar uiteindelijk blijft er netto maandelijks minder te spenderen.

Allard Alert. op 30-6, 10:45

Geld is de olie voor de maatschappij! Schijnbaar wil men de motor vast laten lopen! Men snapt er helemaal niks van in dat den haag. Jammer, een gemiste kans! (voor de zoveelste keer)! Wil je de crisis bedwingen kan je dat maar op één manier doen en dat is, geef de mensen meer geld!!!!!! Dat helpt!!!!!!

Christel op 30-6, 10:45

Wie wil er zo langzamerhand nou geen uitkering? Thuis zitten wordt beloond.

HansRot op 30-6, 10:44

Als mensen in de bijstand 1200 Euro krijgen voor niets doen kan ik mij goed voorstellen dat ze niet willen werken in de kassen van het Westland.

don quijote op 30-6, 10:44

Netto resultaat minus 12% op jaarbasis.

c.brek op 30-6, 10:44

Wat een kennis van zaken!!! De AOW gaat 0,58 eurocent per maand omhoog ofwel voor de 2e helft van 2013 euro 3,30. Daarbijzit inbegrepen de verlaging van de koopkrachttegemoetkoming ouderen belastingplichtigen van euro 3,00. Dat tegenover de eigen bijdrage verhoging voor de zorg van Euro 130,00 per jaar.

ons mam op 30-6, 10:44

Hoera, we krijgen 2 euro meer AOW! Hebben nog minder dan het minimumloon! De huur al 702 euro pm. Tel uit je winst! Nee regering, hier komen jullie niet mee weg! Ik ben nog steeds van mening dat de Regering voor mijn part kan vallen!

Ronald op 30-6, 10:44

Vraag me af waarvoor je als niet werkende vakantiegeld nodig hebt ?

Lelo op 30-6, 10:43

Dit is een halve sigaar uit eigen doos, De verhoging eerste schijf zeker al weer vergeten. Alle uitkeringen incl. WAO hebben toen ongeveer 10 euro per maand ingeleverd.

phillipe op 30-6, 10:43

laten we ons weer in de maling nemen rutte ik denk dat de meeste mensen die flauwekul van jou zat zijn

TanjaBak op 30-6, 10:43

Meer dan 1200 Euro in de maand en huursubsidie en kwijtschelding waterschapslasten en gemeentelijke heffingen en 52 weken vakantie per jaar. Ik kan mij goed voorstellen dat mensen dan niet bereid zijn om te werken.

Pizzaman op 30-6, 10:43

Weer zo'n steek onder water geven, kortom iemand blij maken met een doodde mus. 10 euro meer krijgen en 25 euro inleveren. Leugens en bedrogen van begin periode kabinet tot einde. Kortom nieuwe verkiezingen en wel zo snel mogelijk.

eline op 30-6, 10:42

En de uitkering van Melanie Schultz????? gaat die ook omhoog???

Joekel op 30-6, 10:42

Het is een schijntje wat er van je gestolen is, effe wachten op de derde dinsdag van september dan komt de Haagse roversbende weer langs.

AOW,er zonder pensioen op 30-6, 10:41

Hoera Ik krijg 55 cent erbij.

KobusG op 30-6, 10:40

Doordat de bijstandsuitkering nog meer omhoog gaat, zullen veel mensen nog minder moeite doen om een baar te vinden.

Peterke op 30-6, 10:40

Maar van een correctie van de grote pensioenroof door middel van de WUL is niets te zien.

M, Rdam op 30-6, 10:39

Aan deze absurd hoge bijstand kun je precies zien dat werken niet meer loont. Er zijn in NL gezinnen waar, zowel pa als ma nog nooit gewerkt hebben en die zo bekend zijn in het subside en toeslagenlandschap (tijd over natuurlijk) dat ze per saldo meer over houden dan een agent of verpleegster met full time job. En dat notabene zonder zwart-werken, want dat is extra. Persoonlijk financier ik ook 3 van die beroeps-kanslozen per maand, maar mijn gevoel van solidariteit en rechtvaardigheid is werkelijk nul-komma-nul.

van der Meij op 30-6, 10:39

Doen ze alleen maar om zelf ook verhogimg te kunnen nemen over een tijdje !!!!!!!!!!!!!!!!

Klaas jan op 30-6, 10:39

Mensen worden al 10 jaar niet meer gecompenseerd voor de inflatie. Allemaal landelijke en gemeentelijke belastingen die de afgelopen tijd zijn ingevoerd maken het onmogelijk te leven. OZB, een netto maandinkomen weg. Invoering euro, halvering inkomsten en verdubbeling levensonderhoud. Wegenbelasting en bijdrage auto, twee netto maandinkomes weg. Aftrek hypotheek weg, nog twee netto maandinkomens weg. Premie ziektekosten en eigen bijdrage, nog een netto maandinkomen weg. Werken wordt bestraft in Nederland! Weg met de socialisten.

Everdine op 30-6, 10:39

Tellen alleenstaande AOW'ers niet meer mee? Waarom krijgt deze groep niet meer?

Teunia op 30-6, 10:39

Ze,,geven´´je een paar Euro en aan de andere kant stelen ze tientallen Euro´s.Was Wilders er maar,dan was het andersom geweest,want van ontwikkelingsgeld en onnodige linkse subsidies kan je heel wat uitkeringen echt verhogen en nog veel meer andere dingen doen die de economie weer beter maken.

J. Realist op 30-6, 10:38

Ze zijn bang voor de PVV, maar van 10 euro kun je geen fatsoenlijke auto kopen!!!!!! Trouwens, de huishoudkosten (huur, gas-water-licht etc. zijn ook gestegen! Stem op de PVV voor een beter beleid!!!! Pak ze PVV!!!!

Remmye op 30-6, 10:38

Zijn ze daar nou maanden mee bezig wat een slapjanussen laat ze om te beginnen die lonen van die ministers halveren en ontwikkelings hulp stopzetten en elke burger 5000 euro geven dan kunnen de mensen weer wat uitgeven

ikwel op 30-6, 10:38

En dat is 1.50 euro netto per maand, daar kan men nog niet eens van parkeren. Wat een lachertje en wat dat vacantiegeld betreft, de alleenstaanden mogen daar meer belasting over betalen dus krijgen ook veel minder. BEDANKT REGERING!!! Wat is het exuus?

Kok J op 30-6, 10:37

Moeten we nu juichen , blij en tevreden zijn ? Ik had liever geen lasten verhoging ! Wie geeft met rechts en links weer terughaalt , maakt niemand blij . Nog steeds investeerd de Overheid niet in vernieuwing , en zullen de inkomsten krimpen , het buitenland , vaart er wel bij . Van Kortzichtigheid , heeft dit kabinet enorm veel kaas gegeten !!

55plussertje op 30-6, 10:37

Ik lees nog nergens dat het ziekenfonds terug komt, en de boete op ziek zijn afgeschaft wordt.

p.jansen op 30-6, 10:36

Mij is geleerd wie zaait zal oogsten.Nu word er in Den Haag minimaal gezaaid maar meer geoogst dan op het land staat.Nu zaai ik een hoop,2 verdienners maar mijn oosgst is minimaal.Na de verkiezingen (ik pvver)dacht dit gaat groeien want had immers goed bemest en water gegeven.Maar ik denk dat er een paar dieven rond lopen die mijn tuin kaal vreten.En het spoor leid naar Den Haag !!!!Wie geeft mij de gouden tip?

Werkloze bijstandstrekker op 30-6, 10:36

Ik heb als kerstbonus in 2012 mijn ontslag gekregen. Sindsdien zit ik in de bijstand omdat ik geen passend werk kan vinden opleiding wil ik doen maar moet ik zelf betalen,maar kan ik ook niet met mijn bijstandsuitkering. Een lening van de gemeente zou uitkomst bieden maar word niet gedaan kortom zo blijf je in de uitkering

Abigail Kootstra op 30-6, 10:36

Zal ik mijn nieuwe huis eerst kopen of eerst mijn nieuwe auto bestellen. Dat kan er nu makkelijk van af.

Margarita op 30-6, 10:36

Waar hebben we het over mbt e AOW. Het gaat om 1 euro netto. Nou, daar kan door de "oudjes" een feestje van worden gebouwd.

-Paul op 30-6, 10:36

Deze verhogingen van uitkeringen en minimumloon zijn natuurlijk een lachertje en een zoethouder. De mensen die echt recht hebben op een uitkering en niet vals spelen worden hier niet vrolijk van. Voor velen zal de huurverhoging en duurder levensonderhoud de "winst" teniet doen. De misbruikers daarentegen lachen zich kapot.

mulder op 30-6, 10:35

De politiek maakt alles kapot in nederland. Snel naar t buitenland verhuizen

Hvanemden op 30-6, 10:35

Iemand wel eens stilgestaan met hoeveel procent de post in kosten stijgt?

Bep Jansen op 30-6, 10:35

Wow, 8,40 bruto meer p.maand! Kan ik ook eens na lange tijd weer op vakantie!

john post op 30-6, 10:34

Een alleenstaande in de bijstand gaat er netto 79 eurocenten op voor uit per maand , is dat niet erg veel ?

AOWer op 30-6, 10:33

Beter????? Marjoke even bij de tijd blijven

minima op 30-6, 10:32

hier schieten mensen niet mee op ,dit is inderdaat een sigaar uit eigen doos overheid overheid waar zijn jullie en godsnaam mee bezig als je de minima wilt helpen doe het dan ook goed en niet dit slaat nergers om .

BeerBoeloe op 30-6, 10:32

De meeste van wat u bijstandtrekkers noemt moeten werken, vaak beide met behoud van 1 en de zelfde uitkering in een sociale werkvoorziening aan het werk. Twee werknemers voor 1255,00 euro in de maand. Het minimumloon bestaat dadelijk niet meer want dan is iedereen met behoud van uitkering aan het werk, ook u!.

Leender op 30-6, 10:31

Dit wordt allemaal uitgedacht door mensen die zelf tonnen verdienen en/of miljonair zijn. Die daarnaast ook nog partners hebben die aandeelhouder van bedrijven zijn, miljoenen verdienen aan winsten op aandelen! WORDT WAKKER NEDERLAND!

Bolletje op 30-6, 10:31

@Marjoke U schrijft dat niet alleen de uitkeringen omhoog gaan, maar ook de AOW. En de ouderen zijn zeer blij met die 55 eurocent netto verhoging per maand. Nu kan ik zeker volgens Rutte die nieuwe auto kopen.

zomer zon zegen op 30-6, 10:30

Wat de linker hand je geeft wordt door de rechter hand terug uit gegeven. Wat heb ik aan die verhoging, als alles veel duurder geworden is. Nou Rutte, gisteren zag je ook niet zo toppie uit. Zorg goed voor je gezondheid, is het belangrijkste in het leven. Sterkte aan ons allemaal in deze moeilijk tijden waar ze ons voor de gek houden en wij accepteer alles zonder een hik...

Lee Busio op 30-6, 10:29

Haha wat een feest wat een feest 9,40 euro erbij 6.5 huur verhoging,hoe krijgen ze het verzonnen? Wat zijn we toch goed af met deze regering drie hoeraatjes voor Rutte en Samsom want dit kan echt niet meer kapot

ps op 30-6, 10:28

Talloze methoden om in NL zwart bij te snaaien. Schijt aan de overheid.

J de Wit op 30-6, 10:28

En ik als werkende krijg er weer niets bij voor he 7e jaar, mag wel weer meer afdragen. Word tijd dat ik ook maar eens uit de grote staatsruif ga eten

Cheffie op 30-6, 10:27

Er moet iets anders boven dit artikel staan, de belasting ontvangt meer per 1juli. Er wordt nu nog meer loonheffigen afgedragen. Dit lijkt wel een sigaar uit eigen doos, onder het mom van we zullen het gepeupel even zoet houden. Bah.

Verbaasd op 30-6, 10:27

De postzegel WEER duurder?! En de helft van de post komt niet of veel te laat aan! Waarom betalen we überhaupt nog portokosten!!

Beter1 op 30-6, 10:27

Binnenkort na 40 jaar werken, werkloos, uitkering op niveau bestaansminium € 801,00 per maand daar kan ik wel een feest mee bouwen

cHs op 30-6, 10:27

' t is gewoon indexering, maar oké, je moet wel naar lucht happening te kunnen blijven ademen. Dat gebeurt nu eenmaal als Rutte 'extra zuurstof' nodig heeft voor zijn speeltje 'Europa'. Het is niet niks als je er zomaar ruim 8 euro BRUTO bij krijgt als AOW"er. Even lucht happen, zo, en dan lees ik verder dat de huur 4% stijgt, dus naast alle voorgaande belastingverhogingen en kortingen en het vooruitzicht nog maar eens 4 miljard te bezuinigen ben ik er de afgelopen twee jaar ruim 20% op achteruitgegaan. Ja ja joh, top regering Rutte en Samson....en schaduw adjudant Pechtold. Sorry , ik vergeet dank u wel te zeggen....

pino11 op 30-6, 10:27

ga daar maar van sparen, net zo lang tot je 20% van de huiswaarde zelf kunt betalen.. hoef je voor een huis van 200.000 euro maar 476 jaar te sparen en dan kun je een hypotheek krijgen...

piet krediet op 30-6, 10:26

En ik moet van mijn baas geld inleveren??? En de niks doenders luie donders krijgen er geld bij?? Ik heb ook kinderen. Dit land gaat nergens over. De werkende worden gestraft de thuis zitters beloond?! Dat is toch een verkeerd beleid.

Gijzzz op 30-6, 10:26

Leuk verhaal maar weer onvolledig. Graag ook hierbij vermelden dat mensen in de bijstand in aanmerking komen voor huurtoeslag, zorg toeslag en allerlei kortingen en kwijtscheldingen waardoor ze vaak hoger uitkomen dan iemand die werkt. En daarom beter niet kunnen gaan werken.

Joost67554 op 30-6, 10:25

"minimum loon stijgt". Hoe dom kun je zijn? kijk naar Duitsland: geen minimum loon en het rijk vult aan. Dus ondernemers kunnen goedkoop produceren en maken de economie sterker.

Werkenloont??? op 30-6, 10:25

Tel daarbij op alle toeslagen en bijkomende voordelen en je zit zo slecht nog niet. Nivelleren is een feestje. Invloed van de PvdA is wel erg groot. Wel graag de fraudegevallen zeer spoedig opsporen anders kunnen we wel blijven bezuinigen. Toch benieuwd waarom Samson geen plaats heeft genomen in de regering.

Dada op 30-6, 10:24

waauw wat een rijkdom, ga gelijk een wereldreis boeken

Patricia op 30-6, 10:24

@starter Ik zit in de bijstand, maar niet voor de lol. Als ik die 100 euro in de maand extra zou kunnen krijgen heel graag. Solliciteer me suf naar een baantje. En deze besparingen? Wegen niet op tegen de kosten die extra komen van de zorg.

Echt Onzin op 30-6, 10:24

Hou toch op A.U.B ,deze mensen zijn in vorige kabinet Rutte-gesteund door WILDERS 17 euro P.m afgepakt, nu krijgen ze 3 euro terug, terwijl voor de meeste minima de huur ook nog eens 40 euro pm duurder wordt , totaal zijn ze bijna voor 100 euro pm geknipt, De meeste hebben na lasten amper 200 euro om de maand van rond te komen ( Noodzakelijk eten .drinken). En let wel niet iedereen met een uitkering pleegt fraude of is een klaploper. Het wordt tijd dat de echte zakkenvullers egoïsten wat gekort worden juist ja, de VVD Club. Schaam U !.

Steef op 30-6, 10:23

Voor mijn gevoelt toont dit alleen maar aan, dat het voordeliger is om in de bijstand te zitten dan om te gaan werken. Geweldig!

Marg00tje op 30-6, 10:23

Wat een gezeur hier allemaal weer. De minmumloner krijgt er 8,40 bruto per maand bij. De mensen in de bijstand en AOW ongeveer 2 euro.....

M.N. op 30-6, 10:23

Eerst de kosten omhoog en de BTW 2 % extra, en dan 7 euro bruto meer loon. Denk Rutte en Samson nu echt dat het volk dom is? Dat ze niet zien dat ons gestolen geld naar Brussel gaat.

birdy op 30-6, 10:23

Helemaal eens met iedereen die vindt dat de uitkeringen eens onder de loep genomen moeten worden met al die riante toeslagen' ik krijg al vijf jaar er geen cent bij en moet er steeds meer voor doen iedereen er voor laten werken die dat kan

jan kris op 30-6, 10:21

Zeer recentelijk zijn de uitkeringen met zo'n tien € netto per maand verlaagd, een half jaar later krijgt men te vernemen een paar € bij te krijgen! Begrijpelijk dat politici en ambtenaren voor dit soort van beleid zichzelf rijkelijk weten te belonen.

Peter uit Delft op 30-6, 10:20

Lonen zijn al een tijd bevroren, zelfs inflatiecorrectie wordt niet meer toegepast. Het verschil tussen werken en niet werken wordt steeds kleiner.

Eddy T op 30-6, 10:18

wat een gezeik hier. Ze krijgen er tenminste wat bij. Ik ben zelf een hardwerkende rijksambtenaar. Sta al bijna 5 jaar op de nullijn. Maar ook mijn kosten gaan omhoog. Dus niet doen alsof de ambtenaren gouden bergen hebben. Veel bezuinigingen, extra werk, veel (te) hoge werkdruk (jaja echt waar). Dus de overheid snijd wel degelijk al jaren behoorlijk hard in het eigen vlees. Als het slecht gaat zijn de ambtenaren der eerste die op de nullijn gezet worden. Als het beter gaat zijn ze ook het laatst aan de beurt om er weer vanaf te komen.

-peeters op 30-6, 10:18

wat te denken van degene met koophuis die maandelijks zo,n 900 terug krijgen van de belasting ,hoezo dubbeltje op de eerste rang!!!

Henk op 30-6, 10:17

Ik kan beter een uitkering aanvragen dan als ZZP-er te werken. Niet normaal dat iemand die niets uitvoert zoveel krijgt met toeslagen erbij. Ik krijg geen toeslagen voor m'n hypotheek etc. Ga gewoon werken voor je geld, en zeg nou niet dat iemand niet kan werken. Zelf zit ik in een rolstoel en heb me gewoon laten goedkeuren.

Arnhem op 30-6, 10:17

Wij werkende moeten blij zijn met deze ontwikkeling. De kans dat je namelijk werkeloos wordt is heel groot. Rutte II maakt heel veel slachtoffers onder de werkende bevolking. Baan kwijt, huis gedwongen in de verkoop, korte ww dus kans dat je in de bijstand komt is groter dan ooit.

-peeters op 30-6, 10:17

wat dact je van degene die hupotheek en kinder opvang enz terug krijgen maandelijks plus/min 900, hoezo uitkering dubbeltje op de eerste rang !!!

H.K op 30-6, 10:17

AOW verhoging?Netto krijg je minder als voor deze verhoging door de verlaging van de KOB en wanneer worden wij ouderen eindelijk eens als volwassen personen gezien en niet als senile die zelf hun vakantiegeld niet kunnen indelen,2 procent per maand worden ingehouden en dan nog eens extra belast in mei.Neen de regering heeft zo een jaar lang extra geld wat zij kunnen gebruiken en ons wegnemen,in dit artikel wordt het vakantiegeld aangegeven of dit extra is.Wij worden uitgeknepen als een citroen .

Patddm op 30-6, 10:17

Moeten de mensen hier nou blij van worden?? Rot toch gauw op!! Die kleine grijpstuiver extra ben je alweer direct aan het inleveren om die BELACHELIJKE 4% huurverhoging op te moeten hoesten. Zo houdt natuurlijk niemand ooit enige reserves over. Zoethoudertjes, lokkertjes, zieltjes winnen, daar wordt echt nog aandacht aan besteed door onze (R)overheid. Maar de juiste zaken weten zij maar niet te raken, zoals BTW verlaging, zorgkosten omlaag, WW aanpakken, graaien en frauderen tegengaan en nog 100-en van dit soort zaken verbeteren. Wat een land!

visserman op 30-6, 10:16

de huurverhoging van ons is 17 euro de verhoging aow 1euro en twintig cent

Werkvolk op 30-6, 10:16

Het minimumloon stijgt per 1 juli van 1469,40 naar 1477,80 euro BRUTO per maand. (= 1242eu NETTO) De NETTO bijstandsuitkering voor een echtpaar gaat naar 1257,35 euro per maand. Inclusief vakantie-uitkering gaat het om 1323,53 euro per maand. --- Waarom zou ik dan nog 40u/week krom gaan liggen..! Dit moedigt echt veel mensen aan om werk te gaan zoeken... Ga zo door... Kabinet van List en Bedrog

nooit ontevreden(helpt niet! op 30-6, 10:15

nou dat stimuleert niet om te gaan werken!!!ik heb ja 42 jaar gewerkt en pensioen is bruto 847 euro ,krijg nu wel AOW, maar dat had voor mij ook niet omhoog hoeven te gaan,want via een truc haalt Rutte of de belasting het weer weg!!! Ik klaag niet hoor ,want heb geleerd om zelf op te letten om rond te komen. maar wat ik lees van de uitkeringen en verhogingen snap ik even niet meer,ze hadden het over bezuinigen,toch!!!!

tamara op 30-6, 10:15

starter@ ik weet niet in waar je hebt gehoord dat lage inkomens en mensen die in de bijstand zitten voor een bijna niks een huis je kunnen huren, maar ook wij betalen de volle pond ook al krijg je huurtoeslag, Eneco houdt geen rekening met je inkomen en dan komen de ziektekosten eigenbijdragen en verzekeringen er ook nog bij kijken zodat je maar net 50 euro over houdt om te reizen en te eten, dus niks van de luxe wat jij omschrijft. En wel makkelijk dat praten voor een ander en er vanuit gaan dat men niet wil werken etc. cliché gezeik!

Cynthia op 30-6, 10:15

Als al die mensen die nu roepen "ik ga de bijstand in, dan KRIJG ik lekker m'n geld!!" dat nou ook eens gaan doen. Komen er banen vrij voor de mensen die nu in de bijstand zitten en die dolgraag willen werken!! En mag jij in de bijstand lekker elke maand je financiën verantwoorden, elke keer je hele hebben en houwen, elke bankafschrift en elke sollicitatie en vrije minuut verantwoorden tegenover de sociale dienst. Leuk joh!!

sjoerd mol op 30-6, 10:14

Ik heb een gezin en ik ben de enige de geld in het laatje brengt mijn netto loon is 1130 euro per maand. Dus!!!!! Ik moet blij zijn als ze mij ontslaan en in de bijstand komt dan ga ik er meer dan 100 euro per maand op vooruit. A.U.B. baas van mij gooi mij eruit

EdK op 30-6, 10:14

Krijg er als AOW'er € 0,55 netto per maand bij!! U zult begrijpen dat ik helemaal uit mijn dak ben gegaan en nu echt een wezenlijke bijdrage kan leveren aan de Nederlandse economie. Ik zal maar niet zeggen wat ik er van denk.

~2683680~ op 30-6, 10:13

mmm het minimumloon stijgt 0,0525 per uur daar zal je zeker beter van worden

Hansworst op 30-6, 10:13

Oef , fantastisch, AOW netto vijfenvijftig Euro.. centen!!!!!

Brief op 30-6, 10:13

Jeetje, de postzegel al weer 6 cent omhoog. Waarom? TNT bezorging word steeds slechter en daarbij gaat men brievenbussen verwijderen en gaan er ontslagen vallen. Met die verhoging gaat iedereen nog minder sturen. TNT maar beter gelijk opheffen.

G.verhagen-Rutten op 30-6, 10:12

Hiermee wordt het nog minder aantrekkelijk om te solliciteren. Ik zeg er wel meteen bij dat er momenteel mensen zijn die buiten hun schuld werkeloos zijn geworden maar er is al sinds jaren een groep die het wel goed vindt in de uitkering zitten. Hebben ze tijd voor andere dingen.

R.T. op 30-6, 10:12

Mijn huur gaat meer omhoog dan het minimumloon. Dank je wel Diederikje Samson voor jullie PVDA of(lees) PVVD Koers. Succes met het weer meer weggeven aan Brussel en laat je eigen arbeiders maar barsten.

Peter Veldhoven op 30-6, 10:10

Alweer een waardeloos gedoe, heb er geen woorden voor en sta perplex over het gebrek aan visie in Den Haag. De werkende krijgt niets!

Siem Schollekop op 30-6, 10:09

Vreemde bedoening. AOW omhoog na eerst mij en mijn vrouw door diverse verhogingen; ruim 230 euro per MAAND afhandig te maken. Kan misschien iets opbrengen bij PvdA SP en GL achterban met alleen AOW. Maar mensen die voorzieningen getroffen hebben voor oude dag en onvoorziene uitgaven, zijn en blijven de klos. Het is nog steeds de V voor links. Want die winnen nog steeds op alle uitkerings fronten

Noor op 30-6, 10:09

Nou dan kunnen wij weer en deur intrappen.Dat ze dit nog bekend durven maken.

d uit emmen op 30-6, 10:08

en alles komt weer over de rug van de hard werkende arbeider. Ik kan ook net zo goed bij huis blijven.

menke op 30-6, 10:08

en voor de mensen die werken, geen salaris verhoging dat kan niet want die moeten de bijstand pot vullen en zorgen de uitgave pot blijft draaien. misschien door verhoging uitkering valt er een hoop tegemoetkoming en subsidie weg, een klein lichtpuntje. je denkt toch niet dat het kabinet geld voor niets erbij doet,

Beatrice op 30-6, 10:08

Wat een verhoging! Staat totaal niet in verhouding met de verhogingen van de vaste lasten. Ook voedsel(gezond), is onbetaalbaar geworden!. Dit is gewoon een zoethoudertje.

Rami op 30-6, 10:07

Wtf...! Weer de mensen die uitkering hebben het weer goed...! Er wordt voor zoveelste keer mensen die keihard werken voor die rot euros die worden gestraft waar gaat dit eigenlijk heen

-Hendrik op 30-6, 10:07

De bekende 1 stap vooruit, 2 stappen achteruit en daar mee scoren.Mensen met een uitkering of het minimumloon kunnen de economie helaas niet liften.

Mr T op 30-6, 10:05

Nou, van die paar "bruto" euro`s kunnen we mooi een nieuwe auto of een huis kopen hè RUTTE? hahaha wat een sukkels terwijl ze de de huishuur lekker met "netto" euro`s omhoog gooien, met de linker hand "bruto" geven en met twee rechter KLAUWEN "netto" binnen halen.

starter op 30-6, 10:05

en dan niet te vergeten alle toeslagen (huur zorg toeslag etc) er nog boven op komt dat gewoon uit op netto 1600 per maand. Hier moet ik 40 uur voor werken en betaal ik ook nog eens particuliere sector huur! Want met de bijstand zit je voor een dubbeltje op de eerste rang. GOedkoop wonen gratis geld en werken stimuleert niet, dit zijn namelijk vaak mensen zonder opleiding en de baan die ze vinden levert wellicht netto 100 meer op in de maand, daarvoor zou ik ook thuis blijven.

Wolfman op 30-6, 10:04

Wat de roverheid bij het een verhoogd wordt bij het ander weer terug gehaald.Schieten we daar iets mee op?Dacht het niet.De roverheid zorgt er wel voor dat ze zelf stevig in het zadel zitten en ons opschepen met 'n dooie mus.

Bassie de Clown op 30-6, 10:04

Sigaar uit eigen doos. Tien euro meer inkomen en 25 euro meer kwijt aan huur. Mooier kunnen we het niet maken, wel asocialer. En lachen die Rutte en Samson.

- Astrid R op 30-6, 10:04

Kosten delen met anderen als je een uitkering hebt? Dan wordt je meteen het etiket 'samenwonen' opgeplakt, ook als dat niet zo is. Of geldt dat alleen voor AOW'ers die af en toe samen eten?

Kim op 30-6, 10:04

Dus een alleenstaande ouder krijgt 1190 euro zonder er maar iets voor te doen??? Tsja wie gaat er dan parttime werken, dan verdien je de helft!!! Alle andere toeslagen nog niet eens meegerekend!! Gaat toch nergens meer over!

Eco Noom op 30-6, 10:02

Deze ophoging van 0,5% heet gewoon "indexering". En het geldt voor alle uitkeringen en minimumlonen. Dat gebeurt echt al jaren. Dus dat is niks nieuws en niks bijzonders. Heeft te maken met de inflatie. Je krijgt dus 0,5% meer inkomen maar je huur gaat al met 4% omhoog, je gaat er dus 3,5% op achteruit.

zoekstra op 30-6, 10:01

Wat ze je aan de voordeur beloven halen ze aan de achterdeur weer dubbel weg. Die paar euro wat je er bij krijg is slechts een druppel op de welbekende gloeiende plaat en staat niet in verhouding met de aangekondigde verhogingen. Het enige wat ik hieruit kan concluderen is achteruitgang op inkomen.

joop van zwieten op 30-6, 9:58

pfff, het minimum gaat omhoog, klinkt geweldig 8 euro bruto, flop kabinet. Misschien kan de man van melanie schultz bijlappen na z'n smerig uitgevoerde aandelen transactie! Hoe breder de geest hoe groter het beest

Marjoke op 30-6, 9:58

Wat een domme opmerking. Dit is een besluit van het gehele kabinet, niet 'van de PvdA'. En niet alleen de uitkeringen gaan omhoog, ook de AOW. U zou blij moeten zijn dat ouderen het iets beter krijgen.

spuit op 30-6, 9:55

Wat een vooruitgang. Minimumloon gaat 0,57% omhoog en de huren 4%. Dan valt het rijken worden niet meer tegen te gaan natuurlijk. € 8,40 bruto erbij aan inkomen wordt € 5,04 netto en bij een huur van € 800 kost het € 32 euro meer. Achteruitgang is € 26,96. Dank u wel meneer Samson. Dit zal u wel heel veel stemmen opleveren.

Lady D'Artagnan op 30-6, 9:54

Elk jaar wijzigt het minimumloon een klein beetje: we hebben nu het over 8 euro bruto per maand! Dat is om de minimumlonen en uitkeringen een beetje de inflatie te laten bijhouden - die overigens hoger is dan de 'stijging' van de laagste uitkeringen en lonen van het land - dus waar hebben we het over? En dat heeft niets met de PvdA of zelfs maar met de VVD te maken, hoewel die laatste partij het liefst de mensen met de laagste inkomens ook nog verder wil uitkleden!

Jan08 op 30-6, 9:54

Het is duidelijk dat de PVDA de lakens uitdeelt. VVD zijn een stel slappelingen die dit allemaal maar toelaten omdat ze anders kansloos zijn als nu de regering valt. Minimumloon omhoog betekent dat het voor kleine ondernemers steeds moeilijker en te duur wordt om laag opgeleid personeel aan te nemen. Ook voor betreffende werknemers wordt het daardoor steeds moeilijker om aan het werk te kunnen, ervaring op te doen en door te groeien naar een betere functie met meer salaris. Maar dat snappen de meeste PVDA stemmers blijkbaar niet.

JayJay op 30-6, 9:54

Wanneer durft iemand in Den Haag nu eens eerlijk te zeggen dat het op is en we voorlopig uitkeringen moeten bevriezen? Dit moet ook weer worden betaald, nog hogere belastingen? Hogere BTW? De negatieve spiraal wordt steeds negatiever zonder dat er een visie is hoe de Hollandse taart weer groter kan worden en niet steeds meer opsnijden in kleine stukjes. Leiderschap in tijden van oorlog vereist mannen en vrouwen met lef, geen ex HR managers zonder eigen mening, zoals meneer Rutte.....

gekke henkie op 30-6, 9:54

En van deze verhogingen kunnen we grote aankopen doen, zoals een auto. Deze mensen hebben zijn nog steeds de BTW verhoging niet te boven. En hiermee wil de PVDA zieltjes winnen? Uit de Euro/EU stappen dat brengt de kiezers in vervoering. Hou eens een bindend referendem.

PierreO op 30-6, 9:53

Prima idee om minima te verhogen, het geld wat er bij het minimum bijkomt verdwijnt niet naar spaarrekeningen, nee dat wordt linea-recta weer de economie ingepompt. En van de hogere inkomens kun je gewoon iets afhalen dan zetten ze maar iets minder op hun spaarrekening. (ik werk en behoor niet tot de minima). PS minima, die paar euro extra niet gelijk uitgeven want die moet je gebruiken om de laatste week van de maand door te komen.

H. Uur op 30-6, 9:51

Ja, de huur! Allemaal omhoog en waarom? Die VVD minister woont niet in een huurwoning en krijgt w.s. hypotheekrenteaftrek. Er is geen huurrenteaftrek van belastinggeld. De PvdA staat erbij en kijkt er naar.... Over enkele jaren is huur honderden euro's hoger en gaat NOOIT meer naar beneden! Waarom geen collectief protest hiertegen?

Kamphuis op 30-6, 9:49

Zal tijd worden dat minimumlonen en uitkeringen omhoog gaan, want die staan al jaren stil en men weet niet meer hoe men rond moet komen.

Elly van Dijk op 30-6, 9:49

Met die huurverhoging blijft het je toch geld kosten hoe dan ook.Het is gewoon een druppeltje op de gloeiende plaat voor wat er nog komt in augustus.

jasper1606 op 30-6, 9:47

'En het wordt goedkoper om naar 0800- en 0900-nummers te bellen'. Volgens mij is 0800 altijd al gratis geweest. 088 daarentegen dan weer niet. Wordt die bedoeld?

René Koster op 30-6, 9:47

Dat is pas goed geregeld. Uitkeringen omhoog.? En de werkende blijven op de nullijn staan.!!!

bachanaal op 30-6, 9:47

De AOW zijn bruto bedragen.Doordat de AOW in het hoogste belastingtarief zit kan het netto fors tegenvallen!Het laatste ontvangen vakantiegeld was al netto €200 minder.

jimmy op 30-6, 9:47

Nog minder reden om aan het werk te gaan. En nog minder motivatie voor werkende. Super maatregel !!! Volgens mij kan een kleuter het nog beter als ons prutskabinet !!!!!

ex werkzoekende op 30-6, 9:47

Dit bedoel ik nu te zeggen werken loont niet, bijstand wel. Voorbeeld 661.77 bijstand voor een alleenstaande. Je krijgt dan 264.48 alleenstaande toeslag, daar bovenop heb je recht op zorg/huur/kindertoeslagen plus vrijstellingen van de Gemeente/containergeld en ontheffingen waterschap. Je kunt dan ook nog in aanmerking komen voor meedoenbeleid van de gemeente en 1 x in de zoveel jaar mag je ook nog eens een wasmachine uitzoeken. Hoezo werken loont. Ik verdien ook 925 netto, maar ik kom nergens voor in aanmerking omdat ik een koopwoning heb.

Marelyne op 30-6, 9:46

Ja ja hoeveel procent is dat!!! En de overheid 6 procent ??????belachelijk zeg.

erik van velzen op 30-6, 9:46

Het bruto minimumloon stijgt met 8 euro per maand, de huur met 4% en dus gaat iedereen er gewoon op achteruit.

theas op 30-6, 9:45

inderdaad de anw stijgt licht 0.63 per maand meer

Jan Wilem1 op 30-6, 9:44

Maar als je ziet wat er allemaal duurder wordt, houden ze er NIETS aan over. Sterker nog, ze komen er wederom dik aan te kort. Dat is die over bekende worst die ons voor gehouden wordt.

Sienie op 30-6, 9:44

Geweldig wat ze met de ene hand geven pakken ze dubbel met de andere terug

Iden op 30-6, 9:43

Zo, een alleenstaande bijstand ouder KRIJGT meer geld dan dat mijn salaris is. Ik denk dat ik ook maar de bijstand ik ga. Werkelijk te BELACHELIJK

-Paul op 30-6, 9:43

Als ik economisch "vluchteling" zou zijn, zou ik ook kiezen voor Nederland. En dan stuur ik wel een briefje minder naar mijn thuisland.

Kees Keynes en de Koters op 30-6, 9:42

Zo zo, maar liefst een bruto stijging van € 8,40 per maand. Daarvan kan de inflatiecorrectie ruimschoots van worden gecompenseerd (maar niet heus!) Da's iets minder genereus ook van Rutte ( € 1.000,-) als beloofd tijdens zijn verkiezingscampange. Keep on smiling gladkin! Wij hebben de champagne alvast in de koeling gedaan (heerlijk toch, dromen?). Het gaat weer helemaal goed komen met de economie!

Het einde van de Wereld op 30-6, 9:42

Het verschil met een bijstandsuitkering in Nederland met Roemenië en Hongarije is nu ongeveer 700 Euro netto. Een blind paard kan raden wat er gaat gebeuren en wat er al aan de gang is in europa.

Taner op 30-6, 9:41

Nou we krijgen eindelijk iets goed te horen, maar dan zal de voedsel wel weer iets duurder worden. :)

katie op 30-6, 9:41

Nou de mensen met een uitkering worden hier rijk van. Het hogere netto bedrag is een een schijntje. Dat men de btw maar omlaag gooit en het food want de prijzen rijzen de pan uit!! Als men aan de huren komt dan ook de hypotheek aanpakken en wel zo snel mogelijk wat zijn zij meer dan de huurders!!!

Den Heijer op 30-6, 9:39

Nog niet hoog genoeg voor normaal leven! Ik heb dor een hele afschuwelijke ziekte jaren lang niet kennen werken. Mijn vader had me vergiftigd door veel en zeer zwaar te roken hé. Ook die schat zat in de steun toen al! Door die afschuwelijke klaplong die ik van hem heb gehad zat ik vast. De consulente op het UWV kent ons en keer op keer als we er komen staat ze vriendelijk klaar want ze moet niet weer beginnen hé! Nee ze kent ons. Maar Rutte heb op Scheveningen gezegd dat de bijstand op minimum loon moet komen! Dus Mark bedankt voor je woord!

Iemand met minima op 30-6, 9:34

Ik ga dus iedere maand 18 euro achteruit vanaf juli door 4% huurverhoging. Waar blijven die banen?

kk.j op 30-6, 9:34

Gaat het hier om brutto of netto. Als het netto is dan kan ik beter in de bijstand.

jeepee-be op 30-6, 9:34

Het minimumloon stijgt met 0,005 %. Wellicht komt dit overeen met hetgeen de politiek voor zichzelf voorzien heeft?

andro pvv op 30-6, 9:30

Tsja de pvda denkt : als we de uitkeringen omhoog gooien incl het minimum loon houden we in ieder geval nog wat stemmen over . Ze moeten het immers hebben vd hoog opgeleide stemmers zeg maar