Voorpagina Nieuws Privé Sport DFT Meer…
maandag 8 juli 2013, 21:03

Frankrijk verleent Oekraïense activiste asiel

Femen. © AFP
De Oekraïense activiste Inna Sjevtsjenko, een van de leiders van de vrouwengroep Femen, die internationaal vaak topless protesteert, heeft asiel gekregen in Frankrijk. Dat heeft de activistengroep maandag bekendgemaakt op haar site.

Sjevtsjenko (23) dreigde in haar eigen land te worden vervolgd wegens een protestactie in augustus vorig jaar. Ze haalde toen met een motorzaag een houten kruis ter nagedachtenis aan de slachtoffers van het stalinistische regime neer. Hiermee protesteerde ze tegen de Russisch-Orthodoxe kerk en de veroordeling van drie leden van de Russische vrouwenband Pussy Riot in Moskou.

De Oekraïense president Viktor Janoekovitsj had een zware straf geëist tegen Sjevtsjenko, die vervolgens op een toeristenvisum naar Frankrijk trok.

Deel dit artikel via:

Facebook Twitter Email
Meer artikelen in Nieuws
› Model: Zayn Malik ging vreemd met mij › Daan Schuurmans zet huis te koop › ABN-top ziet af van loonsverhoging › Er zijn 78 DNA-profielen gevonden op rampplek › 'Tieners onthoofden sjiieten' › Zwangerschap Yolanthe groot nieuws in Turkije › Tweede plaats voor Valverde na hattrick › Renner te water in wielerklassieker › Vierjarige sluipt huis uit op zoek naar Slushie › Monstergolven teisteren Ocean Race