Voorpagina Nieuws Privé Sport DFT Meer…
maandag 8 juli 2013, 21:03

Frankrijk verleent Oekraïense activiste asiel

Femen. © AFP
De Oekraïense activiste Inna Sjevtsjenko, een van de leiders van de vrouwengroep Femen, die internationaal vaak topless protesteert, heeft asiel gekregen in Frankrijk. Dat heeft de activistengroep maandag bekendgemaakt op haar site.

Sjevtsjenko (23) dreigde in haar eigen land te worden vervolgd wegens een protestactie in augustus vorig jaar. Ze haalde toen met een motorzaag een houten kruis ter nagedachtenis aan de slachtoffers van het stalinistische regime neer. Hiermee protesteerde ze tegen de Russisch-Orthodoxe kerk en de veroordeling van drie leden van de Russische vrouwenband Pussy Riot in Moskou.

De Oekraïense president Viktor Janoekovitsj had een zware straf geëist tegen Sjevtsjenko, die vervolgens op een toeristenvisum naar Frankrijk trok.

Deel dit artikel via:

Facebook Twitter Email
Meer artikelen in Nieuws
› Debat over stuklopen zorgwet › Buma staat niet te juichen als kabinet valt › Akkoord VVD-PvdA over zorgwet in zicht › Fors meer vuurwerk ingenomen › Belangrijke IS-leiders dood › Muzikale Robert ten Brink verrast reizigers › Laatste maaltijd dj's Glazen Huis › Balotelli krijgt €30.000 boete › Kapitale fout arbiter bij NAC › VAR-verklaring voor zzp'er blijft bestaan