Psst!

De Telegraaf krijgt een nieuwe website

Bekijk 'm hier! Misschien later
dinsdag 19 november 2013, 22:41

Deelnemer eist miljoenen van RTL-programma

Na de opname van 16 oktober 2013 zijn de spelregels veranderd, schrijft <a href="http://www.rechtopmiljoenen.com/" target="_blank">Rechtopmiljoenen.com</a>. 'De “oude” spelregels en de “nieuwe” spelregels zijn identiek, op één verschil na. Er is een cruciale zin toegevoegd, namelijk de zin die gaat over de rode knop. In de “oude” spelregels komt de rode knop nergens voor.'
Advocaat Peter Plasman

De man die in het tv-programma Miljoenenjacht per vergissing op de rode knop drukte en 'slechts' 125.000 euro won, stelt het programma, producent Endemol en de notaris die in het programma zit aansprakelijk. Dat zei zijn advocaat Peter Plasman dinsdag in het tv-programma Nieuwsuur. Als Miljoenenjacht, Endemol en de notaris niet over de brug komen, stapt Plasman naar de rechter. Hij eist „5 miljoen min 125.000 euro”.

De man deed enkele weken geleden mee aan het programma. In zijn eigen koffer zat de hoofdprijs: 5 miljoen euro. Na het aanbod van 125.000 euro wilde hij verder spelen, maar drukte hij per vergissing op de knop. Presentatrice Linda de Mol overlegde daarop met de notaris, maar die bepaalde dat de 'deal' was gemaakt en dat de deelnemer niet verder mocht spelen.

Rode knop

Volgens de advocaat is het er niet eerlijk aan toe gegaan. Volgens hem stond nergens in het reglement dat de rode knop bepalend is. „Reglementen zijn reglementen, die heeft mijn cliënt op voorhand toegestuurd gekregen en die heeft hij moeten tekenen.” Plasman stelt dat er geen sprake was van „wilsovereenstemming”. Bovendien is er volgens hem op de website van het programma na de bewuste opname een zin toegevoegd over de rode knop en dat die een eind aan het spel maakt.

De notaris maakte wat Plasman betreft een „heel grote fout”. Die wist wat er in de koffer van de deelnemer zat en hij zit daar in opdracht van Endemol, redeneerde de advocaat onder meer. „Voor een onafhankelijk notaris is dat net te veel van het goede.”

„De spelregels die bestaan zijn in het spel correct toegepast”, zei een woordvoerder van Endemol. „Daarmee is wat ons betreft de zaak afgedaan. We wachten het af.” Het kwam volgens hem nog niet eerder voor dat een deelnemer Endemol om deze reden aansprakelijk stelt.

Gerelateerde artikelen

Deelnemer eist miljoenen van RTL-programma
20 Nov 13
Grote blunder in Miljoenenjacht
20 Nov 13
Miljoenenjacht-drama: Linda de Mol in de bres voor Arrold
04 Nov 13
Kandidaat Miljoenenjacht ligt wakker van 'foutje'
04 Nov 13
Grote blunder in Miljoenenjacht
03 Nov 13

Meer artikelen in Nieuws

’Ontvoering fotomodel Chloe (20) is publiciteitsstunt’
3 uur geleden
Discussie over eigen risico moddergevecht
5 uur geleden
Hooggerechtshof stelt zaak inreisverbod uit
4 uur geleden
Centrum pakt terrassen aan
4 uur geleden
Carice van Houten naar Oktoberfest
5 uur geleden
Foei!
6 uur geleden
Camouflage van een luchtkasteel
6 uur geleden
Veelbelovend en boordevol actie
3 uur geleden
Harry en Meghan voor het eerst in openbaar
4 uur geleden
Octopus na ruim 65 jaar weer in Oosterschelde
6 uur geleden