maandag 24 november 2014, 13:36

Aartsvijanden samen in De Balie

© Dijkstra

Twee aartsvijanden die gebroederlijk een debatavond financieren in De Balie in Amsterdam. Onder de titel ’Zionisme, IS en Hamas, zoek de verschillen’ worden komende maandagavond verbaal de degens gekruist tussen zionisten en Palestijnse activisten.

René van Praag, die met zijn uitgeverij het debat organiseert: „Heel opmerkelijk dat de aan Gretta Duisenberg gelieerde organisatie Palestinian Prisioners Society Netherlands en hun aartsvijand Federatie Nederlandse Zionisten ’gebroederlijk’ samen de avond financieel mogelijk maken. Dialoog is altijd een goeie stap in de richting van vrede.”

Het debatforum zal bestaan uit Tweede Kamerlid Kees van der Staaij (SGP), politiek activist Sonja van den Ende (Palestinian Prisioners Society Netherlands), hoogleraar Matthijs de Blois (internationaal recht, UU), advocaat Bart Nooitgedagt, die onder andere cliënten bijstaat die als orthodoxe moslim in Nederland in de knel raken, arabist/filmmaker Ruben Gischler en zionistisch activist Ron van der Wieken. Als gespreksleider zal optreden uitgever René van Praag.

Voorafgaand aan het debat vertoont de Amsterdamse arabist en documentairemaker Gischler materiaal van zijn film ’Een rest keert weer’ over joden die zich direct na de Tweede Wereldoorlog in Palestina vestigden. Gischler interviewde voor de film twaalf pioniers, die terugkijken naar die periode, zeventig jaar geleden.

Meer artikelen in Nieuws

Toeterende taxi’s raken Barcelonezen in het hart
47 minuten geleden
Intense pijn bij Catalanen
2 uur geleden
Dikke terugkeerfiles Spanje
5 uur geleden
’Het festival duurt zo gewoon wat langer’
2 uur geleden
Turkije laat Duitse schrijver oppakken
1 uur geleden
'Boost voor Excelsior richting Feyenoord'
1 uur geleden
Kruijswijk legt zich neer bij fors tijdverlies in Vuelta
45 minuten geleden
Verwarring over Julian
3 uur geleden
Veel protest tegen nazi-mars in Berlijn
1 uur geleden
LIVE EXTRA - FC Twente aan de bak tegen VVV
3 uur geleden