zondag 4 december 2016, 10:36

Zuid-Afrika hangt vuile was buiten

© Twitter Africa Facts Zone

In de straten van Johannesburg hangt dit weekeinde een waslijn van ruim een kilometer lengte waaraan 3600 gebruikte onderbroeken hangen. Dat aantal komt volgens actievoerders overeen met het aantal verkrachtingen dat dagelijks in Zuid-Afrika plaatsvindt.

De golf van seksueel geweld is voor een groepje vrouwelijke slachtoffers aanleiding geweest de vuile Zuid-Afrikaanse was letterlijk buiten te hangen. Volgens de Verenigde Naties vinden in geen enkel land ter wereld zo veel verkrachtingen plaats.

De cijfers van de VN zijn echter een stuk lager. Tegenover de 3600 verkrachtingen die de actievoerders tellen, stelt de VN er 132, per dag. De actievoerders zeggen dat veel vrouwen geen aangifte durven of willen doen. De VN baseert zich juist op die officiële tellingen.

De Verenigde Naties en de actievoerders vinden elkaar echter in het pleidooi aan de Zuid-Afrikaanse overheid meer te doen aan de bestrijding van verkrachting van vrouwen en meisjes.

3,600 pairs of underwear put up in Maboneng by activists, to acknowledge the estimated 3,600 rapes that are said to occur in RSA daily. pic.twitter.com/yeFcx59L6B

— Africa Facts Zone (@AfricaFactsZone) 26 november 2016

Meer artikelen in Nieuws

Verstappen: 'Een B-auto? Dat vind ik nog veel te vroeg'
2 uur geleden
Brand in binnenstad Deventer
4 uur geleden
Schippers probeert partijen te bewegen
1 uur geleden
YOLANTHE opgelucht na verzoening met zus REBECCA
5 uur geleden
Verstappen: 'Je kan nu zo het hek in gelanceerd worden'
3 uur geleden
Rijke misdadigers lachen om ons rechtssysteem
2 uur geleden
Bosz: 'Die clausule heb ik niet bij Ajax'
2 uur geleden
Borgboef vaker zoek
5 uur geleden
Crimineel koopt zich vrij
5 uur geleden
Hoofddoek bij politie van de baan
4 uur geleden