vrijdag 17 februari 2017, 13:50

Jagger wil memoires nooit uitbrengen

© Hollandse Hoogte

Mick Jagger, al ruim 50 jaar de frontman van The Rolling Stones, heeft naar verluidt zijn memoires geschreven, die uit zo'n 75.000 woorden bestaat. De Britse zanger zou het echter nooit willen uitbrengen.

Schrijver en uitgever John Blake zegt dit in een artikel in The Spectator. Hij claimt het manuscript in bezit te hebben, maar dit op een 'hele geheime plaats' verborgen te houden. Volgens Blake schreef Mick deze memoires eind jaren 70, waar hij - als voorschot - 1 miljoen dollar voor kreeg. Dit geld gaf hij later echter weer terug.

Het boek zou 'een buitengewoon inzicht' geven in het leven van de zanger en een 'stillere, meer bedachtzame Mick laten zien in plaats van de snel-levende karikatuur die Mick was'. Volgens de uitgever zou Jagger het moeilijk hebben gevonden om dit allemaal op te pennen, omdat 'na al die jaren van drugs en losbandigheid zijn hersenen zó ernstig zijn aangetast, dat hij niet alles meer heeft onthouden'. Begin jaren 80 was het boek af, maar uitgevers weigerden het 'vanwege de vele seks- en drugspassages'.

Meesterwerk

Volgens Blake is het 'een klein meesterwerk'. "Het zet perfect de tijdgeest neer van toen de Stones hun grootste muziek hadden geproduceerd en nog steeds vol met passie, vuur, jeugd en idealisme zaten." Daarom vond hij ook dat het boek gepubliceerd móest worden. Blake benaderde het management van de Stones, maar Jagger kon niet meer herinneren dat hij het geschreven had, zélfs niet toen hij het las. "Ik wil het nooit gepubliceerd zien", was zijn respons op het verzoek van Blake.

In het artikel in The Spectator excuseert hij zich aan 'de 10 miljoen mensen wereldwijd die het geweldig zouden vinden om dit verhaal te lezen'. Joyce Smith, manager van The Rolling Stones, heeft in een statement gereageerd. "John Blake schrijft me zo nu en dan om te vragen of hij toestemming krijgt om het manuscript te publiceren. Het antwoord blijft hetzelfde: hij mag dat niet, want het is niet van hem en dat moet hij accepteren."

Meer artikelen in Nieuws

Topgangster uit Schiedam gepakt in Dubai
4 uur geleden
Haaksbergen boos op stelletje
4 uur geleden
Gijzelnemer aangehouden
28 minuten geleden
Matthijs van Nieuwkerk en DWDD doen stapje terug
1 uur geleden
Weer serie autobranden in Culemborg
3 uur geleden
Casinobaas uitgeleverd aan Italië
10 uur geleden
’Ontuchtpleger Partou had VOG’
10 uur geleden
Gijzeling in radiostudio's 3FM klaar, politie houdt man aan
1 uur geleden
Ouders geschokt na ontucht meisjes, 3FM-gebouw afgesloten
57 minuten geleden
Ouders geschokt over ontucht bso
4 uur geleden