Psst!

De Telegraaf krijgt een nieuwe website

Bekijk 'm hier! Misschien later
vrijdag 17 februari 2017, 17:45

Klaas Otto blijft langer vast

De rechtbank in Breda heeft besloten dat voormalig No Surrender-baas Klaas Otto langer vast blijft zitten. Hij is vrijdagochtend gearresteerd omdat hij een verboden ontmoeting heeft gehad met zijn rechterhand, buurman en medeverdachte Janus de V. Zijn advocaat Louis de Leon zei dat vrijdag nadat de rechtbank in Breda had geoordeeld dat Otto terecht was opgepakt en dat hij terug moet naar de gevangenis.

Volgens zijn advocaat heeft Otto toch contact gehad met zijn medeverdachte Janus de V., een ontmoeting die is vastgelegd op beeld. „Strikt genomen zijn de voorwaarden overtreden”, erkende de raadsman. De Leon had wel twijfels over de manier waarop de aanhouding vrijdagochtend vroeg plaatsvond. Otto werd met veel machtsvertoon door een arrestatieteam van zijn bed gelicht op het woonwagenkamp waar hij woont. Getuigen zeggen dat er een pantservoertuig tegen zijn huis is gereden. „Ze hadden ook gewoon aan kunnen bellen”, reageerde de advocaat.

Net vrij

Vanochtend vroeg stormde een arrestatieteam het woonwagenkamp van Bergen op Zoom op en sloeg Otto, die zich niet verzette, in de boeien. Zijn familie toonde zich vanochtend verontwaardigd over de politieactie. Ook zijn rechterhand Janus de V. is aangehouden. Klaas Otto was nog maar enkele dagen op vrije voeten. De zoon van de No Surrender-oprichter is eveneens vandaag opgepakt.

Waslijst verdenkingen

Otto zat vast vanwege een waslijst aan verdenkingen zoals brandstichting, afpersing en witwassen. Tegen de zin van het openbaar ministerie besloot de rechtbank hem vanaf afgelopen maandag toch met een enkelband naar huis te sturen. De politie hield het ex-kopstuk van de beruchte motorclub toch in de gaten en constateerde dat Otto zich niet hield aan de afspraken.

Gerelateerde artikelen

Ook zoon Klaas Otto aangehouden
17 Feb 17

Meer artikelen in Nieuws

Jan Smit: Ik weet wat écht verdriet is
3 uur geleden
 'Wildplassen doet toch een beetje afbreuk aan het vrouw zijn'
2 uur geleden
Linda scheelt 21 jaar met haar man
2 uur geleden
Geef ordehandhaver wapenstok en pepperspray
2 uur geleden
Schuldhulp van verzekeraar
2 uur geleden
Asielzoekerscentra openen deuren voor publiek
4 uur geleden
China stopt export olie naar Noord-Korea
4 uur geleden
Constante verwondering
6 uur geleden
Gewonde bij schietpartij in Rotterdam
1 uur geleden
VIDEO - Auto beukt renner van fiets tijdens WK
2 uur geleden