maandag 20 maart 2017, 17:11

Justitie legt werk neer in Suriname

Minister Jennifer van Dijk-Silos van Justitie.. © ANP

Alle officieren van justitie in Suriname hebben maandag besloten om niet langer naar zittingen toe te gaan. Aanleiding hiervoor is een recent besluit om de beveiliging van officieren aanzienlijk af te bouwen.

Er is een bijzondere situatie ontstaan. Alle zittingen zijn door de rechtbank uitgesteld. Er is een conflict ontstaan tussen minister van justitie Jennifer van Dijk-Silos en de procureur-generaal Roy Baidjnath Panday. De laatste, zo zegt hij tegen Star Nieuws, vindt het onbegrijpelijk dat er een ’eenzijdig besluit’ is genomen door de minister over de beveiliging van officieren.

Verklaring officieren

De officieren hebben nu een gemeenschappelijke verklaring afgelegd. „Per heden 20 maart 2017 hebben de officieren van justitie besloten niet aanwezig te zijn ter terechtzitting. De afwezigheid van de zaaksofficier is het gevolg van een gezamenlijk standpunt van de Officieren van Justitie.”

Verder stellen de officieren: „Dit standpunt is gebaseerd op het feit dat er thans een pijnpunt is ontstaan welke maakt dat zij zich ernstig zorgen maken over het al dan niet bestaan van randvoorwaarden die een veilige en verantwoorde beroepsuitoefening garanderen. Hun bezorgdheid is ter bestemder plekke gedeponeerd. Vanwege de gevoeligheid, de magistratelijke functie die zij bekleden en uit egards naar de verantwoordelijken toe, volstaan zij met deze mededeling.”

Meer artikelen in Nieuws

Duitser steekt draak met Arsenal-aansteller
39 minuten geleden
Vriezer op slot na roof dode dieren: ’hoe haal je het in je hoofd?’
1 uur geleden
Trump klaagt over ’oneerlijk’ Saudi-Arabië
1 uur geleden
Keizer denkt niet aan opstappen
2 uur geleden
Veel tips over vermiste Amerikaanse Maggie (16)
2 uur geleden
Verstappen opent snel in Rusland
2 uur geleden
'Facebook erkent overheidsmanipulatie'
1 uur geleden
Koffer vooruit sturen?
2 uur geleden
Teddyberen op patrouille met politie Estland
1 uur geleden
China pronkt met vloot Rusland en VS
2 uur geleden