dinsdag 28 maart 2017, 16:46

Man gearresteerd bij Witte Huis

© ANP

UPDATE 18.30 - Het Witte Huis is dinsdag even afgesloten geweest nadat een man dreigde dat hij een bom bij zich had. Volgens een woordvoerder van de Secret Service maakte de man ’verdachte opmerkingen’ en had hij een pakket in zijn handen. Bom-experts hebben een onderzoek ingesteld.

De North Lawn, de voortuin van de Amerikaanse president, was afgesloten. Alle bezoekers en media werden weggestuurd. Ook de wegen om het Witte Huis heen zijn inmiddels weer open.

Nadat het Witte Huis tijdelijk hermetisch werd afgesloten, konden alle normale activiteiten in en rondom het presidentiële gebouw na een uur weer worden hervat.

De Amerikaanse president Donald Trump was geen moment in gevaar. Hij had om 11.00 uur een meeting met het hoofd van de politievakbond in Chicago. Deze kon onverstoord doorgaan, meldden Amerikaanse media.

Update: Suspect taken into custody without incident after approaching officers with suspicious package, Secret Service says. - ABC— News This Second (@NewsThisSecond) March 28, 2017
DEVELOPING: U.S. Secret Service investigating suspicious package near White House grounds. https://t.co/PzgOavyldi pic.twitter.com/M34sVKOGhI— Narrendra Malhotra (@NarrendraM) March 28, 2017

Meer artikelen in Nieuws

Dode door autobotsing Berkhout
6 uur geleden
Ontvoerd Spoorloos-duo toch niet vrijgelaten
2 uur geleden
Estavana Polman bevallen van dochtertje
8 uur geleden
Man belt niet-handsfree en is 45.000 euro kwijt
6 uur geleden
The Fire wint Holland’s Got Talent
6 uur geleden
De Gaulle
11 uur geleden
God
11 uur geleden
Aanval op Grote Moskee in Mekka verijdeld
7 uur geleden
Londen laat brandgevaarlijke flats ontruimen
7 uur geleden
Veenbrand Peel kan weken duren
7 uur geleden