dinsdag 28 maart 2017, 16:46

Man gearresteerd bij Witte Huis

© ANP

UPDATE 18.30 - Het Witte Huis is dinsdag even afgesloten geweest nadat een man dreigde dat hij een bom bij zich had. Volgens een woordvoerder van de Secret Service maakte de man ’verdachte opmerkingen’ en had hij een pakket in zijn handen. Bom-experts hebben een onderzoek ingesteld.

De North Lawn, de voortuin van de Amerikaanse president, was afgesloten. Alle bezoekers en media werden weggestuurd. Ook de wegen om het Witte Huis heen zijn inmiddels weer open.

Nadat het Witte Huis tijdelijk hermetisch werd afgesloten, konden alle normale activiteiten in en rondom het presidentiële gebouw na een uur weer worden hervat.

De Amerikaanse president Donald Trump was geen moment in gevaar. Hij had om 11.00 uur een meeting met het hoofd van de politievakbond in Chicago. Deze kon onverstoord doorgaan, meldden Amerikaanse media.

Update: Suspect taken into custody without incident after approaching officers with suspicious package, Secret Service says. - ABC— News This Second (@NewsThisSecond) March 28, 2017
DEVELOPING: U.S. Secret Service investigating suspicious package near White House grounds. https://t.co/PzgOavyldi pic.twitter.com/M34sVKOGhI— Narrendra Malhotra (@NarrendraM) March 28, 2017

Meer artikelen in Nieuws

’Resten Natalee Holloway gevonden op Aruba’
49 minuten geleden
Nieuwe JSF-order voor Nederland
1 uur geleden
Sfeer in formatie verslechterd
1 uur geleden
Van Persie terug bij Oranje
2 uur geleden
Hicks interim-hoofd communicatie van Trump
2 uur geleden
'Mooie CPB-cijfers, maar pas op!'
2 uur geleden
Schimmenspel rond Ajacied Sanchez blijft
1 uur geleden
'Ajax verwacht veel van me'
3 uur geleden
Roda kraakt KNVB: 'Volledig recht op plek in categorie 2'
35 minuten geleden
Babydolfijn overlijdt door selfies badgasten
3 uur geleden