dinsdag 4 april 2017, 11:04

Stalker valt ex-vrouw aan met bijtende stof

© Peter Schoonen

De politie heeft dinsdag een 47-jarige man uit het Brabantse Oisterwijk aangehouden die ervan wordt verdacht dat hij zijn ex-vrouw heeft verwond met een bijtende vloeistof. Agenten zagen zijn auto staan in Breda en wachtten hem op, vertelde een woordvoerder.

Volgens de politie stalkt de man zijn ex-vrouw al geruime tijd. Hij was om die reden ook al eerder met de politie in aanraking gekomen. De aanval met de bijtende stof pleegde hij terwijl zijn ex-vrouw maandagmiddag in de auto voor een school in Oisterwijk op haar kind stond te wachten.

Haar vroegere partner probeerde het portier te openen. Dat lukte niet, maar toen de vrouw het raam opendraaide om duidelijk te maken dat hij haar met rust moest laten, sloeg hij toe.

,,In eerste instantie begreep het slachtoffer niet wat er gebeurde, maar toen de vloeistof door haar kleren heen drong voelde ze een brandende pijn'', beschreef de politie de situatie. Het slachtoffer liep brandwonden op, vooral aan haar benen en in lichtere mate in haar gezicht, vertelt een woordvoerder. Haar kind was geen getuige van het geweld. Anderen hebben het wel zien gebeuren. De vrouw is zelf voor behandeling naar een huisarts gegaan.

Meer artikelen in Nieuws

Vlucht wordt autodief fataal
41 minuten geleden
OM: vader Natalee Holloway strafbaar
41 minuten geleden
Uitzending programma Tim Hofman mag doorgaan
1 uur geleden
Bolt snoert critici de mond
21 minuten geleden
Barcelona bevecht Airbnb om illegale verhuur
23 minuten geleden
Maatregelen tegen antifa in Amsterdam
57 minuten geleden
Files op A58 door arrestaties inbrekers
1 uur geleden
Rectificatie Nejmi S.
1 uur geleden
Peter R. de Vries: vader Natalee Holloway maakt grote fout
3 uur geleden
Vechtpartij in casino met gewapende overvaller
1 uur geleden