zondag 16 april 2017, 18:19

Britse krant: Trump wil per se in koets

Het voorgenomen staatsbezoek van de Amerikaanse president Donald Trump later dit jaar stelt de veiligheidsdiensten voor een nieuwe uitdaging, bericht The Times. Volgens de Britse krant wil de president namelijk per se met koningin Elizabeth een rit maken in een koets, over de Mall naar Buckingham Palace.

Dit in tegenstelling tot zijn voorganger Barack Obama die de voorkeur gaf aan zijn eigen limousine, om het de beveiligers niet extra moeilijk te maken. De limousine, bijgenaamd 'The Beast', is van zichzelf al goed beschermd en kan als het moet met hoge snelheid wegrijden.

Een koninklijk rijtuig kan wellicht van kogelvrij glas worden voorzien - als de koets dat al niet heeft - maar de omstreden president vormt daarin toch een makkelijk doel en kan niet snel worden weggevoerd als dat door omstandigheden nodig zou zijn. 'Een nachtmerrie voor de veiligheidsdiensten en de Londense politie', aldus The Times.

Het Witte Huis ontkende het bericht van de krant. Over een rijtoer van Trump in Londen is volgens een woordvoerder nog niet gesproken. Data voor het bezoek zijn ook nog niet vastgesteld.

Meer artikelen in Nieuws

Vakantieleed door helse navigatie
2 uur geleden
Plofkraak Duitsland eindigt in crash Utrecht
1 uur geleden
Grootste loonstijging in zes jaar
1 uur geleden
Helemaal de weg kwijt
3 uur geleden
Stelling: De weg kwijt zonder navigatie
15 uur geleden
Stad steunt zijn burgemeester
3 uur geleden
’Ik ben niet bang’
3 uur geleden
Ruud en Estelle: tot volgend jaar op Ibiza
3 uur geleden
Akelige stilte rondom Joey
3 uur geleden
Froome blij met het 'wielergekke' België
43 minuten geleden