vrijdag 19 mei 2017, 14:06

Ophef in Milaan om steekpartij

Migranten die de Libië-route nemen, komen meestal aan in Italië.. © Kevin McElvaney

Er wordt in Italië flink gedebatteerd over een pro-immigrantendemonstratie die morgen in Milaan wordt gehouden. Het toeval wil namelijk dat de 20-jarige Ismail Tommaso Ben Youssef Hosni net gisteravond tijdens een controle op het centraal station van Milaan, waar Hosni regelmatig rondhangt, een militair en een agent met twee messen heeft verwond.

De slachtoffers moesten in het ziekenhuis worden opgenomen. De één had een wond aan zijn nek, de ander was aan zijn arm gewond geraakt. Hosni is opgepakt. Hij was in december al eens gearresteerd door de politie wegens drugshandel. Bovendien had hij op zijn Facebookpagina een video geplaatst waarin de islamitische terreurorganisatie IS wordt verheerlijkt.

Veiligheid

De burgemeester van Milaan Giuseppe Sala heeft de gewonde agent en militair in het ziekenhuis opgezocht, maar wil morgen toch gewoon meedoen aan de pro-immigratie demonstratie. „Laten we helder bekijken wat er gisteravond is gebeurd. De crimineel die de agent en militair heeft verwond, heeft een Italiaanse moeder en een Noord-Afrikaanse vader en is in alle opzichten Italiaan. Al wil iemand graag zijn criminele daad op de immigranten afschuiven”, aldus burgemeester Sala.

Sala vervolgde: „Ik ben me er van bewust dat veiligheid van fundamenteel belang is in ons leven en in een metropool als de onze. Maar ik blijf ook overtuigd dat het de plicht van onze stad is om immigranten op te nemen. Daarom leid ik morgen de mars ’Samen zonder muren’, voor een veilig en gastvrij Milaan.”

Politici van de rechtse partijen Lega Nord en Forza Italia hebben aangegeven dat ze niet zullen meedoen aan de mars.

Meer artikelen in Nieuws

Pinot: 'Dumoulin erg sterk, ik ga voor het podium'
39 minuten geleden
'Pact Dumoulin met Mollema en Kruijswijk'
19 minuten geleden
Dumoulin: 'Quintana en Nibali zagen er uitgeput uit'
1 uur geleden
Schippers probeert partijen te bewegen
1 uur geleden
YOLANTHE opgelucht na verzoening met zus REBECCA
5 uur geleden
Verstappen: 'Je kan nu zo het hek in gelanceerd worden'
3 uur geleden
Rijke misdadigers lachen om ons rechtssysteem
2 uur geleden
Verstappen: 'Een B-auto? Dat vind ik nog veel te vroeg'
2 uur geleden
Brand in binnenstad Deventer
4 uur geleden
Bosz: 'Die clausule heb ik niet bij Ajax'
2 uur geleden