Psst!

De Telegraaf krijgt een nieuwe website

Bekijk 'm hier! Misschien later
vrijdag 19 mei 2017, 14:35

'Zlatan op krukken naar finale met Ajax'

José Mourinho kan woensdag in Stockholm niet beschikken over Zlatan Ibrahimovic, maar de Zweedse aanvaller zal woensdag wel aanwezig zijn bij de Europa League-finale met zijn oude club Ajax. 

De 35-jarige spits, die van 2001 tot en met 2004 in Amsterdam speelde, liep enkele weken geleden een vervelende knieblessure op en miste daardoor het einde van het seizoen. 

"Iedereen is er woensdag bij", aldus Mourinho vrijdag tijdens de mediadag van The Red Devils.  "Een paar spelers zal op krukken afreizen, maar ze zullen er allemaal bij zijn."

Foto: Hollandse Hoogte

Chris Smalling en Marouane Fellaini zijn nog twijfelgevallen voor de finale. "Chris heeft een lichte blessure, maar ik verwacht voor volgende week geen problemen. Marouane is een vraagteken. We wachten nog op de uitslag van een scan. Zijn gevoel is goed, maar laten we het afwachten."

Crystal Palace

Mourinho gaat zondag, wanneer ManUtd in competitieverband aantreedt tegen Crystal Palace, tal van spelers sparen. Logisch, want winst in de Europa League-finale levert een plek in het hoofdtoernooi van de Champions League op. De Portugees zal vooral jeugdspelers opstellen. "Daarnaast laat ik drie of vier eerste elftal-spelers een helft spelen. Op die manier zorg ik voor wat meer ervaring, terwijl ik iedereen toch enigszins rust geeft."

Tegen Crystal Palace krijgen spelers als Joel Pereira, Kieran O'Hara, Scott McTominay en Timothy Fosu-Mensah een kans. Mourinho gaf aan dat Wayne Rooney normaal gesproken niet in actie komt. "Hij heeft doordeweeks tegen Southampton 90 minuten gespeeld.'' Middenvelder Paul Pogba speelt waarschijnlijk wel. Hij miste het duel met Southampton, omdat hij in Frankrijk bij de begrafenis van zijn vader was.

Fosu-Mensah keert enigszins verrassend terug in de selectie. Een schouderblessure leek een vervroegd einde van het seizoen te betekenen voor de Nederlandse verdediger. "Fosu-Mensah speelt zondag en als zijn lichaam goed reageert is hij een nieuwe optie voor de finale.''

Meer artikelen in Nieuws

Sla je financiële slag voor einde van 2017
1 uur geleden
Pestende tienermeiden opgepakt
1 uur geleden
Weer meer verkeersboetes
2 uur geleden
Van der Laan krijgt gouden medaille
1 uur geleden
’Wegpiraat vrijuit door blunder officier’
1 uur geleden
Held (12) redt suïcidale man
2 uur geleden
Zoveel geld heeft Sylvie
1 uur geleden
'Ik versleet heel wat condooms'
1 uur geleden
Vriendin temt Lil’ Kleine
1 uur geleden
Trein veroorzaakt enorme vloedgolf
3 uur geleden