vrijdag 19 mei 2017, 15:06

Ziyech zegt 'nee' tegen bondscoach Renard

Hakim Ziyech wil zich alleen focussen op finale.. © ANP Pro Shots

Luttele dagen voor de Europa League-finale tussen Ajax en Manchester United heeft sterspeler Hakim Ziyech een uitnodiging afgeslagen van bondscoach Hervé Renard, die de Ajacied wil selecteren voor de interlandwedstrijden van Marokko tegen Nederland en Kameroen.

Ziyech is er nog altijd trots op om voor Marokko uit te komen, omdat hij al vaak heeft aangegeven dat daar zijn ‘roots’ liggen en omdat daar al zijn familie vandaan komt. Maar de huidige bondscoach heeft hem eerder dit seizoen op beschamende wijze aan de kant gezet en geen enkel contact met hem gezocht. Ziyech werd ondanks sterk spel niet geselecteerd voor de Afrika Cup. Met de andere spelers van Marokko heeft de Fransman wel voortdurend gecommuniceerd.

Foto: Hollandse Hoogte

Renard dacht Ziyech niet meer nodig te hebben, maar ziet dat het hele land druk op hem uitoefent om de spelbepaler van de Europa League-finalist weer op te stellen. Voor alle Marokkanen en de bond – Ziyech werd vorig jaar ook uitgeroepen tot Marokkaans voetballer van het jaar – is de in Nederland opgegroeide aanvaller de meest talentvolle speler in Europa.

Ziyech heeft duidelijk gemaakt dat hij wel degelijk voor zijn land wil uitkomen, maar niet zolang Renard nog aan het roer staat bij de nationale ploeg. De speler zelf wil zich op dit moment niet publiekelijk in de discussie mengen, omdat hij al zijn aandacht wil vestigen op de wedstrijd in Stockholm tegen Manchester United.

De technische leiding van Ajax en de directie zijn op de hoogte gebracht van het standpunt van de speler en respecteren zijn keuze.

Meer artikelen in Nieuws

Cameraploeg RTV Utrecht aangevallen door supporter FC Utrecht
29 minuten geleden
’Apple stopt verkoop iPod Nano en Shuffle’
1 uur geleden
Dode bij steekpartij in metro Amsterdam
2 uur geleden
‘Iedereen raakte in paniek’
39 minuten geleden
20.000 varkens komen om bij stalbrand Erichem
2 uur geleden
Dashcam filmt horrorcrash
3 uur geleden
Mallorca is van ons!
1 uur geleden
LIVE EXTRA - Volg PSV en FC Utrecht op de voet
2 uur geleden
Belang Delta en China Eastern in Air France-KLM
2 uur geleden
Alkmaarse pedo gepakt voor kinderporno
4 uur geleden