Psst!

De Telegraaf krijgt een nieuwe website

Bekijk 'm hier! Misschien later
vrijdag 19 mei 2017, 15:06

Ziyech zegt 'nee' tegen bondscoach Renard

Hakim Ziyech wil zich alleen focussen op finale.. © ANP Pro Shots

Luttele dagen voor de Europa League-finale tussen Ajax en Manchester United heeft sterspeler Hakim Ziyech een uitnodiging afgeslagen van bondscoach Hervé Renard, die de Ajacied wil selecteren voor de interlandwedstrijden van Marokko tegen Nederland en Kameroen.

Ziyech is er nog altijd trots op om voor Marokko uit te komen, omdat hij al vaak heeft aangegeven dat daar zijn ‘roots’ liggen en omdat daar al zijn familie vandaan komt. Maar de huidige bondscoach heeft hem eerder dit seizoen op beschamende wijze aan de kant gezet en geen enkel contact met hem gezocht. Ziyech werd ondanks sterk spel niet geselecteerd voor de Afrika Cup. Met de andere spelers van Marokko heeft de Fransman wel voortdurend gecommuniceerd.

Foto: Hollandse Hoogte

Renard dacht Ziyech niet meer nodig te hebben, maar ziet dat het hele land druk op hem uitoefent om de spelbepaler van de Europa League-finalist weer op te stellen. Voor alle Marokkanen en de bond – Ziyech werd vorig jaar ook uitgeroepen tot Marokkaans voetballer van het jaar – is de in Nederland opgegroeide aanvaller de meest talentvolle speler in Europa.

Ziyech heeft duidelijk gemaakt dat hij wel degelijk voor zijn land wil uitkomen, maar niet zolang Renard nog aan het roer staat bij de nationale ploeg. De speler zelf wil zich op dit moment niet publiekelijk in de discussie mengen, omdat hij al zijn aandacht wil vestigen op de wedstrijd in Stockholm tegen Manchester United.

De technische leiding van Ajax en de directie zijn op de hoogte gebracht van het standpunt van de speler en respecteren zijn keuze.

Meer artikelen in Nieuws

Sla je financiële slag voor einde van 2017
1 uur geleden
Pestende tienermeiden opgepakt
1 uur geleden
Weer meer verkeersboetes
2 uur geleden
Van der Laan krijgt gouden medaille
1 uur geleden
’Wegpiraat vrijuit door blunder officier’
1 uur geleden
Held (12) redt suïcidale man
2 uur geleden
Zoveel geld heeft Sylvie
1 uur geleden
'Ik versleet heel wat condooms'
1 uur geleden
Vriendin temt Lil’ Kleine
1 uur geleden
Trein veroorzaakt enorme vloedgolf
3 uur geleden