vrijdag 19 mei 2017, 16:00

Doodrijder Times Square eerder al veroordeeld

De autobestuurder die donderdag op Times Square in New York dood en verderf zaaide, is in zijn tijd bij de Amerikaanse marine door een militaire rechtbank al eens veroordeeld voor rijden onder invloed en wanordelijk gedrag.

Na bijna drie jaar bij de marine is hij ,,onder niet eervolle omstandigheden ontslagen'' uit de militaire dienst, zei een hoge officier vrijdag. De 26-jarige man uit de Bronx was donderdag met zijn auto met hoge snelheid de stoep opgereden en heeft daarbij een vrouw gedood en 22 anderen verwond. Hij wordt beschuldigd van moord, poging tot moord en doodslag. De man is door de politie in bewaring gesteld. Volgens CNN zijn in het bloed van de man sporen van de drug PCP, ook bekend als Angel Dust, aangetroffen.

De militaire rechtbank in Jacksonville, de stad waar hij gestationeerd was, veroordeelde de toenmalige militair tot een boete van omgerekend 3000 euro en legde hem een avondklok voor drie maanden op. Daarnaast werd hij gedegradeerd tot een lagere rang. Hij was tijdelijk gestationeerd op het oorlogsschip USS Carney en op bases in Illinois en South-Carolina.

Gerelateerde artikelen

Drama op Times Square
18 May 17

Meer artikelen in Nieuws

Twee droomreizen, ruw verstoord
47 minuten geleden
Moeder: zoon, geef je over
2 uur geleden
HSV geschokt: juichende speler scheurt kruisband
43 minuten geleden
IJzersterke Kelderman: 'Dit hadden we niet direct verwacht'
5 uur geleden
Maatregelen Australi√ę tegen voertuigaanslagen
4 uur geleden
Huis brandt uit en persoon overlijdt in Doetinchem
4 uur geleden
Op en af op tweede dag Lowlands
13 uur geleden
'Op vakantie. Wat is dat?'
4 uur geleden
Kijker in de tijdmachine
4 uur geleden
Meteen kermis in Vuelta
4 uur geleden