vrijdag 19 mei 2017, 16:00

Doodrijder Times Square eerder al veroordeeld

De autobestuurder die donderdag op Times Square in New York dood en verderf zaaide, is in zijn tijd bij de Amerikaanse marine door een militaire rechtbank al eens veroordeeld voor rijden onder invloed en wanordelijk gedrag.

Na bijna drie jaar bij de marine is hij ,,onder niet eervolle omstandigheden ontslagen'' uit de militaire dienst, zei een hoge officier vrijdag. De 26-jarige man uit de Bronx was donderdag met zijn auto met hoge snelheid de stoep opgereden en heeft daarbij een vrouw gedood en 22 anderen verwond. Hij wordt beschuldigd van moord, poging tot moord en doodslag. De man is door de politie in bewaring gesteld. Volgens CNN zijn in het bloed van de man sporen van de drug PCP, ook bekend als Angel Dust, aangetroffen.

De militaire rechtbank in Jacksonville, de stad waar hij gestationeerd was, veroordeelde de toenmalige militair tot een boete van omgerekend 3000 euro en legde hem een avondklok voor drie maanden op. Daarnaast werd hij gedegradeerd tot een lagere rang. Hij was tijdelijk gestationeerd op het oorlogsschip USS Carney en op bases in Illinois en South-Carolina.

Gerelateerde artikelen

Drama op Times Square
6 dagen geleden

Meer artikelen in Nieuws

'Explosieven gevonden voor nieuwe aanslagen’
1 uur geleden
’Broer Abedi wist van aanslag’
1 uur geleden
Deceptie voor Ajax in finale
2 uur geleden
Balende Bosz: 'Met kop omhoog medaille ophalen'
1 uur geleden
’Emotionele avond en Ajax dat trouw is aan tradities’
1 uur geleden
Amsterdam loopt langzaam leeg
2 uur geleden
Klaassen baalt van 'mazzeltjes'
2 uur geleden
REACTIES - Sprookje Ajax ten einde
1 uur geleden
DOSSIER Ajax - Manchester United
2 uur geleden
Column Valentijn Driessen: 'Zo hard is topvoetbal'
2 uur geleden