vrijdag 19 mei 2017, 16:42

2,5 miljoen doen mee aan extra trekking

© ANP

Al 2,5 miljoen (oud-)spelers hebben zich aangemeld voor de extra trekking van de Staatsloterij. Dat heeft de Staatsloterij vrijdag gemeld.

Inmiddels hebben 60.000 deelnemers van de claimstichtingen Staatsloterijschadeclaim en Loterijverlies zich aangemeld voor de extra trekking en/of de vergoeding. Verder uitsplitsen is nog niet mogelijk, zegt een woordvoerder van de Staatsloterij. Loterijverlies treedt op namens 140.000 mensen, Staatsloterijschadeclaim voor 6000 mensen.

Wie wil meedoen aan de bijzondere trekking kan zich nog tot en met zaterdag melden. In de prijzenpot zit 13,5 miljoen euro.

Claimclub Loterijverlies BV van Ferdy Roet, niet te verwarren met Stichting Loterijverlies, probeerde de extra trekking onlangs nog tegen te houden. Maar de rechter oordeelde dat Loterijverlies BV niet ontvankelijk is en er daarom geen inhoudelijk oordeel gegeven kan worden.

Roet loopt al jaren te hoop tegen de Staatsloterij. Tot bij de Hoge Raad kreeg hij gelijk voor zijn stelling dat de loterij deelnemers misleidde door winstkansen te overdrijven - de prijzen konden destijds ook vallen op onverkochte loten. Maar de onderhandelingen over compensatie liepen stuk en zelf werd hij uit het bestuur van de door hem opgerichte Stichting Loterijverlies gezet. Roet begon daarop zijn eigen bv.

Gerelateerde artikelen

Gratis trekking Staatsloterij gaat door
11 May 17
Run op gratis goedmaaklot
04 May 17
Staatsloterij overspoeld
11 Apr 17
Staatsloterij geeft gratis loten weg
10 Apr 17
Strijd om macht bij Loterijverlies
24 Mar 17

Meer artikelen in Nieuws

Vakantieleed door helse navigatie
2 uur geleden
Plofkraak Duitsland eindigt in crash Utrecht
1 uur geleden
Grootste loonstijging in zes jaar
1 uur geleden
Helemaal de weg kwijt
3 uur geleden
Stelling: De weg kwijt zonder navigatie
15 uur geleden
Stad steunt zijn burgemeester
3 uur geleden
’Ik ben niet bang’
3 uur geleden
Ruud en Estelle: tot volgend jaar op Ibiza
3 uur geleden
Akelige stilte rondom Joey
3 uur geleden
Froome blij met het 'wielergekke' België
41 minuten geleden