vrijdag 19 mei 2017, 23:14

Ski-uitje ROC Twente gestaakt na ruzie

© ONBEKEND

Zo’n 50 studenten van het ROC van Twente kwamen vrijdagmiddag van een koude kermis thuis, toen hun ski-uitje vroegtijdig werd gestaakt omdat twee leerlingen het aan de stok kregen met medewerkers van de skihal in het Duitse Bottrop.

Nadat een van de studenten zich in een gang ophield waar hij niet mocht komen, werd hij daarop aangesproken door een medewerker. Samen met een medescholier kreeg hij het vervolgens aan de stok met een ander personeelslid, waarop de woordenwisseling escaleerde.

Klap

Volgens een van de Nederlandse aanwezigen, die eveneens aan het skiën was, zou er ook een klap zijn uitgedeeld, maar volgens ROC-woordvoerster Els van Riel is het zover uiteindelijk niet gekomen. „Er was eerder sprake van asociaal gedrag.”

De studenten werd daarop te verstaan gegeven dat ze hun biezen konden pakken. „We hebben onze excuses aangeboden en daar vervolgens gehoor aan gegeven. Omdat we in de toekomst hier ook nog graag weer willen kunnen skiën”, aldus de zegsvrouw.

Dat de twee baldadige studenten het hebben verknald voor hun studiegenoten van Detailhandel, blijft volgens de woordvoerster niet onbesproken. „Het is onacceptabel wat er is gebeurd. Maandag zal de schooldirectie met ze in gesprek gaan. Bekeken wordt dan of ze eventueel zullen worden geschorst.”

Meer artikelen in Nieuws

Vakantieleed door helse navigatie
2 uur geleden
Plofkraak Duitsland eindigt in crash Utrecht
1 uur geleden
Grootste loonstijging in zes jaar
1 uur geleden
Helemaal de weg kwijt
3 uur geleden
Stelling: De weg kwijt zonder navigatie
15 uur geleden
Stad steunt zijn burgemeester
3 uur geleden
’Ik ben niet bang’
3 uur geleden
Ruud en Estelle: tot volgend jaar op Ibiza
3 uur geleden
Akelige stilte rondom Joey
3 uur geleden
Froome blij met het 'wielergekke' België
42 minuten geleden