vrijdag 19 mei 2017, 23:14

Ski-uitje ROC Twente gestaakt na ruzie

© ONBEKEND

Zo’n 50 studenten van het ROC van Twente kwamen vrijdagmiddag van een koude kermis thuis, toen hun ski-uitje vroegtijdig werd gestaakt omdat twee leerlingen het aan de stok kregen met medewerkers van de skihal in het Duitse Bottrop.

Nadat een van de studenten zich in een gang ophield waar hij niet mocht komen, werd hij daarop aangesproken door een medewerker. Samen met een medescholier kreeg hij het vervolgens aan de stok met een ander personeelslid, waarop de woordenwisseling escaleerde.

Klap

Volgens een van de Nederlandse aanwezigen, die eveneens aan het skiën was, zou er ook een klap zijn uitgedeeld, maar volgens ROC-woordvoerster Els van Riel is het zover uiteindelijk niet gekomen. „Er was eerder sprake van asociaal gedrag.”

De studenten werd daarop te verstaan gegeven dat ze hun biezen konden pakken. „We hebben onze excuses aangeboden en daar vervolgens gehoor aan gegeven. Omdat we in de toekomst hier ook nog graag weer willen kunnen skiën”, aldus de zegsvrouw.

Dat de twee baldadige studenten het hebben verknald voor hun studiegenoten van Detailhandel, blijft volgens de woordvoerster niet onbesproken. „Het is onacceptabel wat er is gebeurd. Maandag zal de schooldirectie met ze in gesprek gaan. Bekeken wordt dan of ze eventueel zullen worden geschorst.”

Meer artikelen in Nieuws

Verstappen: 'Een B-auto? Dat vind ik nog veel te vroeg'
2 uur geleden
Brand in binnenstad Deventer
4 uur geleden
Schippers probeert partijen te bewegen
1 uur geleden
YOLANTHE opgelucht na verzoening met zus REBECCA
5 uur geleden
Verstappen: 'Je kan nu zo het hek in gelanceerd worden'
3 uur geleden
Rijke misdadigers lachen om ons rechtssysteem
2 uur geleden
Bosz: 'Die clausule heb ik niet bij Ajax'
2 uur geleden
Borgboef vaker zoek
5 uur geleden
Crimineel koopt zich vrij
5 uur geleden
Hoofddoek bij politie van de baan
4 uur geleden