Psst!

De Telegraaf krijgt een nieuwe website

Bekijk 'm hier! Misschien later
vrijdag 19 mei 2017, 23:14

Ski-uitje ROC Twente gestaakt na ruzie

© ONBEKEND

Zo’n 50 studenten van het ROC van Twente kwamen vrijdagmiddag van een koude kermis thuis, toen hun ski-uitje vroegtijdig werd gestaakt omdat twee leerlingen het aan de stok kregen met medewerkers van de skihal in het Duitse Bottrop.

Nadat een van de studenten zich in een gang ophield waar hij niet mocht komen, werd hij daarop aangesproken door een medewerker. Samen met een medescholier kreeg hij het vervolgens aan de stok met een ander personeelslid, waarop de woordenwisseling escaleerde.

Klap

Volgens een van de Nederlandse aanwezigen, die eveneens aan het skiën was, zou er ook een klap zijn uitgedeeld, maar volgens ROC-woordvoerster Els van Riel is het zover uiteindelijk niet gekomen. „Er was eerder sprake van asociaal gedrag.”

De studenten werd daarop te verstaan gegeven dat ze hun biezen konden pakken. „We hebben onze excuses aangeboden en daar vervolgens gehoor aan gegeven. Omdat we in de toekomst hier ook nog graag weer willen kunnen skiën”, aldus de zegsvrouw.

Dat de twee baldadige studenten het hebben verknald voor hun studiegenoten van Detailhandel, blijft volgens de woordvoerster niet onbesproken. „Het is onacceptabel wat er is gebeurd. Maandag zal de schooldirectie met ze in gesprek gaan. Bekeken wordt dan of ze eventueel zullen worden geschorst.”

Meer artikelen in Nieuws

Neergeschoten man Spijkenisse overleden
1 uur geleden
Bedrijven betrokken bij fraude door ambtenaar Helmond
2 uur geleden
Bertie en JayJay kamperen voor de hoofdprijs
47 minuten geleden
Bedrijven bang voor plannen kilometerheffing vrachtwagens
3 uur geleden
Rijkste vrouw ter wereld overleden
4 uur geleden
Carice en Guy Pearce weer samen in film
4 uur geleden
Maher helpt PSV ronde verder
54 minuten geleden
Lukaku: 'Fans bedoelen penis-lied goed'
1 uur geleden
Hond met stenen verzwaard en in water gegooid
4 uur geleden
’Asielzoeker’ Azimi showt Rolls Royce
4 uur geleden