maandag 19 juni 2017, 18:35

Dader Londen is 47-jarige Darren Osborne

© REUTERS

De man die in de nacht van zondag op maandag met een busje inreed op een groep moskeegangers in Londen, is geïdentificeerd. Het gaat om de 47-jarige Darren Osborne uit Cardiff, een getrouwde man die vier kinderen heeft. Dat melden Britse media.

De politie heeft een inval gedaan in een pand in Cardiff, de hoofdstad van Wales. Het is onduidelijk of het gaat om het huis van Osborne. Het door de aanslagpleger gebruikte busje zou eigendom zijn van een verhuurbedrijf in Wales. Het is onduidelijk of het busje is gehuurd of gestolen. De man - die zou zijn geboren in Singapore, groeide op in Nort Somerset, in het zuiden van Engeland.

’Het was een kl**tzak’

Kennissen en buren van Osborne zijn geschokt nu blijkt dat hij degene is die maandag de kranten haalde met zijn terreurdaad. „De politie is hier de hele dag. Het is een enorme schok”, zegt buurvrouw Pauline Tibbs. „Ik heb hem vaak zien lopen, hij zag er normaal uit.” Ook voor een andere buur komt het als een volslagen verrassing. „Hij woont hier al een aantal jaar en was altijd al een enorme kl**tzak, maar zoiets verwacht je niet.”

’Ik ga moslims vermoorden’

Osborne reed in Finsbury Park bewust in op mensen die uit een moskee kwamen. Bij de aanslag raakten zeker tien mensen gewond. Een persoon is overleden, al blijft het onduidelijk of dat het gevolg was van de actie van de aanslagpleger. Volgens ooggetuigen zou Osborne, die na zijn daad is gearresteerd, hebben geroepen: „ Ik ga moslims vermoorden.”

Meer artikelen in Nieuws

Casinobaas uitgeleverd aan Italië
2 uur geleden
Man (27) pleegde bij bso ontucht met twee meisjes
5 uur geleden
’Ontuchtpleger Partou had VOG’
2 uur geleden
Resten Natalee Holloway mogelijk gevonden
7 uur geleden
’Broodje poep’ op strand Barcelona
3 uur geleden
Arbeidsongeluk bij voetbalclub eist leven
2 uur geleden
Nieuwe JSF-order voor Nederland
7 uur geleden
Hans van der Togt geholpen na terugval
1 uur geleden
Volkslied
8 uur geleden
Mancini zoekt naar excuses na nederlaag in Utrecht
5 uur geleden