Psst!

De Telegraaf krijgt een nieuwe website

Bekijk 'm hier! Misschien later
maandag 17 juli 2017, 5:30

Psychologe in gevangenis bijna gewurgd

© Dijkstra

In de gevangenis aan Alphen aan de Rijn blijkt ruim een week geleden een psychologe die er werkt, maar net ontsnapt te zijn aan de dood bij een aanval door een gedetineerde. Die probeerde haar te wurgen. De aanval is typerend voor de grote huidige onrust binnen de gevangenissen.

Dat meldt een bron binnen de Penitentiaire Inrichting Alphen. De aanval wordt bevestigt door een woordvoerder van de Dienst Justitiële Inrichtingen. De gedetineerde had een gesprek met de vrouw en werd al vanwege zijn agressieve achtergrond begeleid door twee extra bewakers. Toch slaagde de man erin om de psychologe aan te vallen. Hij probeerde haar met een stuk glas te snijden en daarna met zijn handen te wurgen. De bewakers wisten te voorkomen dat de vrouw werd gedood.

Geweld tegen personeel van gevangenissen en tbs-klinieken komt steeds vaker voor. Vorig jaar waren er ruim 2000 incidenten, tegen 1600 in 2015. In tbs-instellingen was de stijging nog groter: 133 incidenten vorig jaar tegen 86 in 2015. Dat is bijna 55 procent meer. De Centrale Ondernemingsraad van de Dienst Justitiële Inrichtingen maakt zich ernstig zorgen om het geweld.

Meer artikelen in Nieuws

’Ontvoering fotomodel Chloe (20) is publiciteitsstunt’
3 uur geleden
Discussie over eigen risico moddergevecht
5 uur geleden
Hooggerechtshof stelt zaak inreisverbod uit
4 uur geleden
Centrum pakt terrassen aan
4 uur geleden
Carice van Houten naar Oktoberfest
5 uur geleden
Foei!
6 uur geleden
Camouflage van een luchtkasteel
6 uur geleden
Veelbelovend en boordevol actie
3 uur geleden
Harry en Meghan voor het eerst in openbaar
4 uur geleden
Octopus na ruim 65 jaar weer in Oosterschelde
6 uur geleden