Psst!

De Telegraaf krijgt een nieuwe website

Bekijk 'm hier! Misschien later
maandag 17 juli 2017, 7:07

Ajax-trainer Keizer: ’Hier is geen draaiboek voor’

Marcel Keizer staat voor de bijna onmogelijke opgave om het om Abdelhak Nouri rouwende Ajax klaar te stomen voor de Champions Leaguevoorronde tegen OGC Nice, op 26 juli. "Er is geen draaiboek voor, kan ik je vertellen”, zegt de nieuwe trainer, die zich een andere start had voorgesteld.

"Er zijn voor de club belangrijke wedstrijden op komst, maar je kunt spelers niet zomaar even opwinden en zeggen: nu moet het. Ik probeer links en rechts wat informatie in te winnen hoe je in deze omstandigheden moet handelen. Veel doe ik op gevoel en heel veel in overleg met de mensen om me heen”, aldus Keizer, die redelijk tevreden terugkijkt op de oefenduels van de basis met Racing Genk (3-3) en de reserves tegen PAOK (4-2).

 

"We hebben veel met elkaar gesproken, gehuild, misschien ook weleens gelachen. Iedereen kwam aangeslagen uit dat lange groepsgesprek. Dan ga je even trainen om de zinnen te verzetten. En tijdens de wedstrijd zie je toch wel dingen, waarmee we verder kunnen”, doelt hij onder meer op het sterke middenveld met Lasse Schöne en het deze week hevig geëmotioneerde tweetal Donny van de Beek en Hakim Ziyech.

Lees ook op telesport.nl:

- Koninklijk paar klapt voor Nouri

"Ik heb tegen Racing Genk een team gezien dat af en toe leuk voetbal speelde en ook mindere momenten had. Ik hoop dat ze 75 minuten hun zinnen hebben kunnen verzetten (de beoogde basis werd een kwartier voor tijd gewisseld, red.). En dat hun gedachten zo weer bij Appie zijn, is logisch”, aldus de coach van Ajax.

Meer artikelen in Nieuws

’Ontvoering fotomodel Chloe (20) is publiciteitsstunt’
3 uur geleden
Discussie over eigen risico moddergevecht
5 uur geleden
Hooggerechtshof stelt zaak inreisverbod uit
4 uur geleden
Centrum pakt terrassen aan
4 uur geleden
Carice van Houten naar Oktoberfest
4 uur geleden
Foei!
6 uur geleden
Camouflage van een luchtkasteel
6 uur geleden
Veelbelovend en boordevol actie
3 uur geleden
Harry en Meghan voor het eerst in openbaar
4 uur geleden
Octopus na ruim 65 jaar weer in Oosterschelde
6 uur geleden