maandag 17 juli 2017, 9:18

Familie dood na vloedgolf canyon

De negen mensen die zondag om het leven kwamen bij een plotselinge vloedgolf in een Amerikaanse canyon, behoren tot één familie uit de stad Phoenix. Dat melden Amerikaanse media. Eén persoon wordt nog vermist.

De familie vierde een verjaardag op de oevers en in het water van de East Verder River in Arizona toen het noodlot toesloeg. Een muur van water, het gevolg van een wolkbreuk enkele kilometers verderop, sleurde de familieleden mee.

Volgens nabestaanden waren er op het moment van de vloedgolf veertien familieleden bijeen voor het feest. De slachtoffers zijn tussen de 2 en 60 jaar oud. Onder de doden zijn vijf kinderen. Volgens een nabestaande werd één van de omgekomen kinderen in de nacht gevonden door zoekende nabestaanden. De hulpverleners hadden toen de zoekactie gestaakt.

Een hulpverlener zegt in de Arizona Republic dat de vloedgolf zo’n twee meter hoog en 12 meter breed was. Het watergeweld sleurde als mee op z’n weg door de smalle kloof.

De sheriff van Gila County kreeg zaterdagmiddag een noodoproep en organiseerde een reddingsoperatie. Vier lichamen konden nog dezelfde avond worden geborgen. Zondagmiddag vonden de hulpverleners nog drie omgekomen slachtoffers. Vier kampeerders werden levend aangetroffen in de buurt van de rampplek.

Het nationale weerinstituut heeft een overstromingsalarm afgekondigd tot maandagavond voor bijna heel Arizona.

Meer artikelen in Nieuws

President Polen blokkeert hervorming justitie
1 uur geleden
Drone redt reekalfjes van maaimessen
25 minuten geleden
Twee doden in woning Weert
1 uur geleden
Twentse Joey (21) al twee weken vermist in Turkije
2 uur geleden
Olifanten gered uit zee
1 uur geleden
Natte start van de week
46 minuten geleden
William en Harry delen nog meer privéfoto's
2 uur geleden
Michael Phelps zwemt tegen witte haai
3 uur geleden
Politie schiet messentrekker neer
5 uur geleden
VIDEO - Froome helpt fan met aanzoek
3 uur geleden