maandag 17 juli 2017, 10:06

3 Jaar na MH17: 'Tamara was mijn beste vriendin'

© Eigen beeld

Het is vandaag drie jaar geleden dat vlucht MH17 werd neergeschoten boven Oekraïne. Sigrid Huisman blikt nogmaals terug op die gitzwarte dag waarbij haar beste vriendin Tamara Ernst om het leven kwam. "De vader van Tamara betrekt mij overal bij. Daar ben ik hem enorm dankbaar voor."

Drie jaar na de dood van Tamara is het gemis bij Sigrid nog altijd enorm. "Tamara was mijn beste vriendin. Ik deed alles met haar. We deelden lief en leed. Was het niet in real life dan wel via Skype. Het was iemand bij wie ik altijd mijn hart kon luchten. Dat ik nu niets meer met haar kan delen, haar nooit meer om advies kan vragen, geen gezellig gesprek meer kan voeren, blijft nog steeds heel moeilijk. Dat mis ik zó."

PLEKJE GEVEN

De dag waarop Sigrid haar beste vriendin verloor blijft voor haar dan ook een hele moeilijke. "Als de zeventiende dichterbij komt merk ik dat ik heel onrustig word. Dan slaap ik slecht, zie ik alle beelden van de ramp weer voorbij komen en komt het verdriet om Tamara weer naar boven. Natuurlijk is dat moeilijk, maar het is ook goed. Het is nodig om een stap verder te komen. Om haar verlies - op den duur - een plekje te kunnen geven."

Het hele verhaal lees je nu op VROUW.nl: 'Ze is er misschien niet meer, maar ze hoort er nog steeds bij. Ik vier haar verjaardag, op mijn verjaardag steek ik een kaarsje voor haar aan en soms voel ik ook haar aanwezigheid.'

Meer artikelen in Nieuws

President Polen blokkeert hervorming justitie
1 uur geleden
Drone redt reekalfjes van maaimessen
27 minuten geleden
Twee doden in woning Weert
1 uur geleden
Twentse Joey (21) al twee weken vermist in Turkije
2 uur geleden
Olifanten gered uit zee
1 uur geleden
Natte start van de week
48 minuten geleden
William en Harry delen nog meer privéfoto's
2 uur geleden
Michael Phelps zwemt tegen witte haai
3 uur geleden
Politie schiet messentrekker neer
5 uur geleden
VIDEO - Froome helpt fan met aanzoek
3 uur geleden