Psst!

De Telegraaf krijgt een nieuwe website

Bekijk 'm hier! Misschien later
maandag 17 juli 2017, 10:06

3 Jaar na MH17: 'Tamara was mijn beste vriendin'

© Eigen beeld

Het is vandaag drie jaar geleden dat vlucht MH17 werd neergeschoten boven Oekraïne. Sigrid Huisman blikt nogmaals terug op die gitzwarte dag waarbij haar beste vriendin Tamara Ernst om het leven kwam. "De vader van Tamara betrekt mij overal bij. Daar ben ik hem enorm dankbaar voor."

Drie jaar na de dood van Tamara is het gemis bij Sigrid nog altijd enorm. "Tamara was mijn beste vriendin. Ik deed alles met haar. We deelden lief en leed. Was het niet in real life dan wel via Skype. Het was iemand bij wie ik altijd mijn hart kon luchten. Dat ik nu niets meer met haar kan delen, haar nooit meer om advies kan vragen, geen gezellig gesprek meer kan voeren, blijft nog steeds heel moeilijk. Dat mis ik zó."

PLEKJE GEVEN

De dag waarop Sigrid haar beste vriendin verloor blijft voor haar dan ook een hele moeilijke. "Als de zeventiende dichterbij komt merk ik dat ik heel onrustig word. Dan slaap ik slecht, zie ik alle beelden van de ramp weer voorbij komen en komt het verdriet om Tamara weer naar boven. Natuurlijk is dat moeilijk, maar het is ook goed. Het is nodig om een stap verder te komen. Om haar verlies - op den duur - een plekje te kunnen geven."

Het hele verhaal lees je nu op VROUW.nl: 'Ze is er misschien niet meer, maar ze hoort er nog steeds bij. Ik vier haar verjaardag, op mijn verjaardag steek ik een kaarsje voor haar aan en soms voel ik ook haar aanwezigheid.'

Meer artikelen in Nieuws

’Ontvoering fotomodel Chloe (20) is publiciteitsstunt’
3 uur geleden
Discussie over eigen risico moddergevecht
5 uur geleden
Hooggerechtshof stelt zaak inreisverbod uit
4 uur geleden
Centrum pakt terrassen aan
4 uur geleden
Carice van Houten naar Oktoberfest
4 uur geleden
Foei!
6 uur geleden
Camouflage van een luchtkasteel
6 uur geleden
Veelbelovend en boordevol actie
3 uur geleden
Harry en Meghan voor het eerst in openbaar
4 uur geleden
Octopus na ruim 65 jaar weer in Oosterschelde
6 uur geleden