Psst!

De Telegraaf krijgt een nieuwe website

Bekijk 'm hier! Misschien later
maandag 17 juli 2017, 13:29

Bardet leest Franse fans de les

Geletruidrager Chris Froome werd zondag tijdens de vijftiende - door Bauke Mollema gewonnen - etappe richting Le Puy-en-Velay herhaaldelijk met boegeroep overladen. Romain Bardet, de nummer drie van het algemeen klassement van de Tour de France, vindt dat de Franse fans langs de wegen zich beter moeten gedragen. 

"Ik heb gehoord dat Froome gisteren behoorlijk is lastiggevallen. Dat vind ik vervelend", aldus de kopman van AG2R La Mondiale maandag tijdens de tweede rustdag in gesprek met de Franse krant L'Equipe. "Froome is een kampioen en verdient respect. Ik respecteer hem als rivaal en hij verdient dit niet." 

De drievoudig winnaar van de Tour de France kende zondag een lastige dag in het Centraal Massief. Na materiaalpech op een moment dat AG2R volle bak op kop van het peloton reed, kon hij nog maar nét aansluiten.

"Als ik op de top niet terug zou zijn bij de favorietengroep, zou ik in grote problemen zijn geweest. Dan denk ik niet dat ik nu nog het geel zou hebben gehad”, doelde de drievoudig Tour-winnaar op de dertig kilometer aan slingerwegen, die daarna nog volgden naar de streep in Le Puy-en-Velay. De kopman van Sky moest in het vervolg van de klim een gat van bijna 50 seconden dichtrijden. "Maar het was bijna game over, ik moest heel diep gaan.”

Uiteindelijk finishte Froome netjes in de groep der favorieten en behield hij zijn voorsprong van achttien seconden op nummer twee Fabio Aru (Astana). Bardet staat derde op 25 tellen. 

Bekijk hier de uitslag van de etappe en de diverse klassementen.

Meer artikelen in Nieuws

Hoogzwangere vriendin houdt Siem de Jong uit selectie
1 uur geleden
Thaise douane onderschept lading hoorns
58 minuten geleden
Drie Nederlandse doden bij Duits ongeluk met spookrijder
5 uur geleden
Automobilist botst tegen boom en overlijdt
17 uur geleden
Vrouw grijpt aanrander keihard in kruis
2 uur geleden
Mick Jagger verschuilt zich achter struiken
2 uur geleden
Weer aardbeving in Mexico
1 uur geleden
Boeing KLM raakt deel van de romp kwijt
3 uur geleden
LIVE EXTRA - FC Utrecht en PSV trappen voetbalmiddag af
2 uur geleden
Gigantische schildpad aangespoeld
58 minuten geleden