maandag 17 juli 2017, 13:47

Froome vreest vooral Uran

Chris Froome heeft er bij het ingaan van de laatste week van de Tour de France wel eens beter voorgestaan. Drie van zijn concurrenten bevinden zich na vijftien etappes nog binnen een minuut. Op de tweede de rustdag bekende de kopman van Sky dat hij vooral nummer vier Rigoberto Uran van Cannondale-Drapac vreest.

"Fabio Aru heeft de eerste aankomst bergop in deze Tour gewonnen. Misschien had hij in Rodez niet zijn beste dag, maar hij is al sterk geweest in de derde week van een grote ronde", begon Froome de analyse van zijn rivaal bij nummer twee Aru. 

"Romain Bardet is altijd sterk in de slotweek en heeft een team dat hem steunt. Hij zette me gisteren al onder druk en heeft een ploeg die kan controleren. Uran is dan weer de outsider die onder de radar blijft. Hij is wellicht de beste tijdrijder van dit groepje. Met die chrono in Marseille in het achterhoofd, is dat toch een bedreiging."

Persoonlijk voelt Froome, die in Frankrijk niet bepaald geliefd is, zich prima. "Ik heb een slechte dag in de Pyreneeën gehad en dat kan ook in de Alpen gebeuren. Maar ik voel me steeds beter worden. Hopelijk is mijn timing goed: fris aan de Tour beginnen en op mijn best zijn in de derde week."

Bekijk hier de uitslag van de etappe zondag en de diverse klassementen.

Meer artikelen in Nieuws

Lowlands-zwendelaars vast dankzij gedupeerden
7 uur geleden
Limburgse studente (20) vermist in Frankrijk
7 uur geleden
Sittard in greep dealers
1 uur geleden
Groenewegen koning van Champs-Élysées
11 uur geleden
VIDEO - Geweldige krachtsexplosie Groenewegen
9 uur geleden
Groenewegen: 'Iedereen de mond gesnoerd'
11 uur geleden
Kind (8) belt 112 en scheldt centralist de huid vol
12 uur geleden
230 bekeuringen in 3 kwartier vanwege ’negeren rood kruis’
10 uur geleden
Direct uitkering voor echt zieke 60-plusser
8 uur geleden
Kamperen
8 uur geleden