maandag 17 juli 2017, 14:35

Dode bij schietpartij bij hotel Van der Valk

UPDATE 17:17 - Bij een schietpartij op het parkeerterrein van het Van der Valkhotel aan de Geesterwef in Akersloot is maandagmiddag een man om het leven gekomen. Volgens een getuige ter plaatse ligt er een doodgeschoten man in een zwart bestelbusje. Het slachtoffer is in zijn borst geraakt.

Vanaf de straat is te zien hoe er twee voeten uit het busje steken. Aan de zijkant van de bus zijn enkele deukjes te zien die vermoedelijk afkomstig zijn van kogels.

Na de schietpartij heeft een 49-jarige verdachte zich gemeld op het politiebureau in Zaandijk. De man zit vast. Wat er aan de schietpartij vooraf ging, is niet duidelijk. Ook nadere informatie over slachtoffer en dader ontbreekt.

Volgens getuigen is er verschillende keren geschoten. Twee mensen zagen vanaf hun balkon hoe de man werd geraakt. In het hotel zelf klonk het ’alsof er iets omviel.’

Er is veel politie ter plaatse. Ook vliegt er een helikopter boven het hotel. Een opgeroepen traumahelikopter is weer teruggevlogen. Er is geen paniek bij hotelgasten. Wel moeten mensen na het uitchecken hun gegevens achterlaten.

Onze verslaggever Koen Nederhof is ter plaatse.

Tweets by MrNedjerov

Mogelijk schietincident #Geesterweg #Akersloot. Politie doet onderzoek. Later meer informatie.— POL_KENland (@POL_KENland) July 17, 2017

Meer artikelen in Nieuws

President Polen blokkeert hervorming justitie
1 uur geleden
Drone redt reekalfjes van maaimessen
23 minuten geleden
Twee doden in woning Weert
1 uur geleden
Twentse Joey (21) al twee weken vermist in Turkije
2 uur geleden
Olifanten gered uit zee
1 uur geleden
Natte start van de week
44 minuten geleden
William en Harry delen nog meer privéfoto's
2 uur geleden
Michael Phelps zwemt tegen witte haai
3 uur geleden
Politie schiet messentrekker neer
5 uur geleden
VIDEO - Froome helpt fan met aanzoek
3 uur geleden