Psst!

De Telegraaf krijgt een nieuwe website

Bekijk 'm hier! Misschien later
maandag 17 juli 2017, 14:50

Tropische vlinders ontsnapt uit dierentuin

© Burgers Zoo

Meerdere tropische vlinders zijn ontsnapt uit de splinternieuwe mangrovehal van de Arnhemse dierentuin Burgers Zoo. Het gaat vermoedelijk om tien tot twintig diertjes, bevestigde parkmanager Wineke Schoo.

Nietsvermoedende bezoekers van de dierentuin hebben de exotische gevleugelde insecten vermoedelijk een handje geholpen bij hun ontsnapping. ,,Er lift weleens een vlinder mee op de rug van een bezoeker'', zei Schoo maandag. De dierentuin komt met maatregelen om die ontsnappingsroute te sluiten. Er worden op korte termijn bijvoorbeeld flappen of gordijnen opgehangen waar mensen doorheen moeten lopen.

Schoo vermoedt dat ook tropische vlinders zijn ontkomen toen grote machines de mangrovehal binnenreden voor werkzaamheden. Omwonenden maakten volgens lokale media later melding van exotische vlinders die in het wild rondfladderden. Het gaat volgens haar onder meer om zogenoemde blauwe morpho's, die opvallen door hun kleur en omvang.

Volgens de parkmanager hoeft niet gevreesd te worden dat het nageslacht van ontsnapte vlinders straks massaal door de stad vliegt. ,,Het zijn tropische vlinders, die gaan hier geen populatie starten'', stelt ze.

Meer artikelen in Nieuws

’Ontvoering fotomodel Chloe (20) is publiciteitsstunt’
3 uur geleden
Discussie over eigen risico moddergevecht
5 uur geleden
Hooggerechtshof stelt zaak inreisverbod uit
4 uur geleden
Centrum pakt terrassen aan
4 uur geleden
Carice van Houten naar Oktoberfest
5 uur geleden
Foei!
6 uur geleden
Camouflage van een luchtkasteel
6 uur geleden
Veelbelovend en boordevol actie
3 uur geleden
Harry en Meghan voor het eerst in openbaar
4 uur geleden
Octopus na ruim 65 jaar weer in Oosterschelde
6 uur geleden