maandag 17 juli 2017, 14:50

Tropische vlinders ontsnapt uit dierentuin

© Burgers Zoo

 Meerdere tropische vlinders zijn ontsnapt uit de splinternieuwe mangrovehal van de Arnhemse dierentuin Burgers Zoo. Het gaat vermoedelijk om tien tot twintig diertjes, bevestigde parkmanager Wineke Schoo.

Nietsvermoedende bezoekers van de dierentuin hebben de exotische gevleugelde insecten vermoedelijk een handje geholpen bij hun ontsnapping. ,,Er lift weleens een vlinder mee op de rug van een bezoeker'', zei Schoo maandag. De dierentuin komt met maatregelen om die ontsnappingsroute te sluiten. Er worden op korte termijn bijvoorbeeld flappen of gordijnen opgehangen waar mensen doorheen moeten lopen.

Schoo vermoedt dat ook tropische vlinders zijn ontkomen toen grote machines de mangrovehal binnenreden voor werkzaamheden. Omwonenden maakten volgens lokale media later melding van exotische vlinders die in het wild rondfladderden. Het gaat volgens haar onder meer om zogenoemde blauwe morpho's, die opvallen door hun kleur en omvang.

Volgens de parkmanager hoeft niet gevreesd te worden dat het nageslacht van ontsnapte vlinders straks massaal door de stad vliegt. ,,Het zijn tropische vlinders, die gaan hier geen populatie starten'', stelt ze.

Meer artikelen in Nieuws

President Polen blokkeert hervorming justitie
1 uur geleden
Drone redt reekalfjes van maaimessen
24 minuten geleden
Twee doden in woning Weert
1 uur geleden
Twentse Joey (21) al twee weken vermist in Turkije
2 uur geleden
Olifanten gered uit zee
1 uur geleden
Natte start van de week
45 minuten geleden
William en Harry delen nog meer privéfoto's
2 uur geleden
Michael Phelps zwemt tegen witte haai
3 uur geleden
Politie schiet messentrekker neer
5 uur geleden
VIDEO - Froome helpt fan met aanzoek
3 uur geleden