Psst!

De Telegraaf krijgt een nieuwe website

Bekijk 'm hier! Misschien later
maandag 17 juli 2017, 15:38

Nederlands-Thais stel vermoord in Amsterdam

Pieter Hoovers en zijn vrouw Tae

UPDATE 20:50 - De twee doden die maandagmiddag zijn gevonden in een woning aan de Amsterdamse Ceintuurbaan zijn de 54-jarige Amsterdammer Pieter Hoovers en zijn Thaise vrouw Tae. De twee zijn onder verdachte omstandigheden gevonden.

Hoovers dreef jarenlang café Hoek van Holland in de Thaise badplaats Pattaya, waar ook John Mieremet en zijn vriend Ferry de Kok in 2005 neerstreken. Het duo was regelmatig gast bij Hoovers, die ook over goede contacten in de Amsterdamse onderwereld beschikte.

Waarom Pieter Hoovers voor een paar maanden in Amsterdam verbleef, is niet duidelijk. In ieder geval heeft hij vorige week een korte vakantie gevierd op Ibiza. Een winkelier, die hem van de foto herkende, baalde er goed van. ,,We rookten af en toe samen een jointje. Hij was een echt relaxte gast. Hij had veel met voetbal. Daar spraken we vooral over.”

Hoovers was bevriend met de eigenaar van het pand op de Ceintuurbaan en verbleef in diens appartement op de tweede verdieping. Diegene heeft net als Hoovers een Thaise vriendin en verblijft voor een paar maanden in het Aziatische land. Hij lijkt niets met de situatie te maken te hebben.

De bewoners op de Ceintuurbaan werden gisterochtend opgeschrikt door een bezorgde oude dame en haar dochter. Zij hadden al een paar dagen niks gehoord van hun zoon en broer. De scooter, waarop zij reden, bleek al een paar dagen onaangeroerd voor de deur te staan.

Een buurvrouw die niet met haar naam in de krant wilde, was er emotioneel onder. ,,Ik vond het zo zielig. Het was echt al een oudere vrouw en ze was in paniek. Haar zoon woonde voor een paar weken op de Ceintuurbaan met zijn vrouw. Er was blijkbaar geen contact met hen te krijgen. De politie heeft de deur voor hen geforceerd.”

Wat zij precies aantroffen laat de politie in het midden. Het technisch onderzoek duurde de hele avond. Meerdere rechercheurs met witte pakken liepen het appartement op de tweede verdieping in en uit. Ook was er een buurtonderzoek. Verder dan ’onder verdachte omstandigheden’ ging de politie niet.

Meer artikelen in Nieuws

Hoogzwangere vriendin houdt Siem de Jong uit selectie
1 uur geleden
Thaise douane onderschept lading hoorns
58 minuten geleden
Drie Nederlandse doden bij Duits ongeluk met spookrijder
5 uur geleden
Automobilist botst tegen boom en overlijdt
17 uur geleden
Vrouw grijpt aanrander keihard in kruis
2 uur geleden
Mick Jagger verschuilt zich achter struiken
2 uur geleden
Weer aardbeving in Mexico
1 uur geleden
Boeing KLM raakt deel van de romp kwijt
3 uur geleden
LIVE EXTRA - FC Utrecht en PSV trappen voetbalmiddag af
2 uur geleden
Gigantische schildpad aangespoeld
59 minuten geleden