Psst!

De Telegraaf krijgt een nieuwe website

Bekijk 'm hier! Misschien later
maandag 17 juli 2017, 23:13

Haps en St. Juste zijn binnen bij Feyenoord

Trainer Giovanni van Bronckhorst krijgt Ridgeciano Haps (AZ) en Jerry St. Juste erbij.. © ANP

De handtekeningen zijn nog niet gezet, maar Feyenoord heeft in de afgelopen 24 uur zoveel vaart achter de transfers van Ridgeciano Haps (AZ) en Jerry St. Juste (SC Heerenveen) gezet dat beide spelers dinsdag al in De Kuip arriveren.

AZ ontvangt voor Haps een transfersom van 6 miljoen euro en SC Heerenveen incasseert ruim 4,5 miljoen euro voor St. Juste. Feyenoord gaat die bedragen niet in een keer storten. Beide clubs accepteren dat de transfersom over een langere periode wordt uitgesmeerd.

Wie de eerdere transfer van Sofyan Amrabat (4 miljoen euro van FC Utrecht) bij deze deals optelt, weet dat Feyenoord drie spelers terug heeft voor het bedrag dat alleen de transfer van Terence Kongolo naar AS Monaco (15 miljoen euro) opleverde.

Feyenoord heeft fors in de buidel moeten tasten voor de laatste drie aankopen, maar de club is gedwongen om de selectie tijdig te versterken met het oog op een seizoen waarin een zwaar dubbelprogramma wordt gedraaid. Tussen 12 september en 5 december speelt de kampioen zes duels in de Champions League.

Giovanni van Bronckhorst en de selectie verblijven vanaf morgen in Oostenrijk voor een trainingskamp. Zaterdag komt Feyenoord daar in actie tegen het Duitse SC Freiburg (zevende in de Bundesliga) en dus kan de coach van de Rotterdammers daar de nieuwe aanwinsten al laten wennen en mogelijk presenteren bij de ploeg. Voorwaarde is alleen dat de medische keuring vandaag goed verloopt voor zowel Haps als St. Juste.

Feyenoord heeft met het snelle handelen op de transfermarkt bijna vier weken voor de start van de competitie de selectie grotendeels rond. Alleen aanvallend blijven technisch directeur Martin van Geel en Van Bronckhorst zich oriënteren. Steven Berghuis is prioriteit nummer één en daarnaast kan nog een tweede aanvaller komen.

Meer artikelen in Nieuws

Ben jij allergisch voor sporten?
1 uur geleden
’We konden geen kant op, zaten als ratten in de val’
41 minuten geleden
Vrouwen aangehouden voor mishandeling agent
45 minuten geleden
Schippers: bevriezing eigen risico symboolpolitiek
1 uur geleden
Veel wapentuig gevonden bij controle Enschede
2 uur geleden
Sagan over Tour: 'Als ze mij niet willen, dan niet hè?'
2 uur geleden
Palace-spits: 'De Boer had meer tijd moeten krijgen'
1 uur geleden
Jan Smit: Ik weet wat écht verdriet is
5 uur geleden
 'Wildplassen doet toch een beetje afbreuk aan het vrouw zijn'
4 uur geleden
Linda scheelt 21 jaar met haar man
4 uur geleden