zaterdag 12 augustus 2017, 11:02

AJAX VECHT TEGEN SPURS

Het spel is op de wagen. Tottenham Hotspur maakt serieus werk van Davinson Sanchez (21), heeft zich officieel bij Ajax gemeld en is bereid 40 miljoen euro te betalen. Maar dat bod wordt door de Amsterdammers weggewuifd.

"Ajax heeft Davinson een topaanbieding gedaan voor een nieuw contract”, aldus directeur spelerszaken Marc Overmars, die het elftal van de Europa Leaguefinale zo veel mogelijk in tact wil houden.

Door plafond

Hoewel Ajax nu al acht(!) keer de transfersom die vorig jaar aan het Colombiaanse Nacional werd betaald (5 miljoen euro) kan incasseren, is de club er alles aan gelegen de rots in de branding nog minimaal één jaar in het rood-wit te laten spelen. Daarvoor is Ajax ook bereid ver te gaan. Sanchez staat nu nog tot de zomer van 2021 onder contract en kan door het salarisplafond schieten als hij zijn handtekening onder een verbintenis tot de zomer van 2022 zet.

Met de nieuwe topaanbieding voor de Colombiaanse international geeft Ajax een duidelijk signaal af. Dat geld door de goede financiële positie van de Amsterdammers geen enkele rol speelt, maar dat het sportieve aspect voorop staat. Overmars komt ook terug op zijn eerdere uitspraak – gedaan in de voorbereiding – dat Sanchez ongeveer 40 miljoen zou moeten kosten, dat bedrag is nu dus hoger. Hem nu aan zijn contract houden, lijkt pokeren. Maar dan wel met vier azen in handen. Ook FC Barcelona en Real Madrid zijn bovengemiddeld geïnteresseerd in de verdediger, die hoog op de scoutingslijst van elke topclub in Europa staat.

Ongekend

Waar Ajax vurig hoopt op een langer verblijf van de ijzersterke centrale verdediger, beseft men ook dat een vertrek niet helemaal uit valt te sluiten. Als er door tegen elkaar opbiedende clubs nóg hogere bedragen worden geboden, kan een halsstarrig ’nee’ een onaanvaardbaar bedrijfsrisico vormen. En wat als Sanchez zijn zinnen op Spurs zet en zich net zo opstelt als werkweigeraar Virgil van Dijk bij Southampton?

’Not for sale’, valt in de ArenA – zoals eerder bij André Onana, Matthijs de Ligt, Hakim Ziyech en Kasper Dolberg wél – dan ook niet te horen. Maar met de voor Nederlandse begrippen ongekende aanbieding voor Sanchez probeert Ajax zich in elk geval maximaal te wapenen tegen het transfergeweld uit (met name) Engeland.

 

Gerelateerde artikelen

Feyenoord-spits: 'Ik heb Dolberg hoog zitten'
4 dagen geleden
'Oranje is ge-wel-dig!'
4 dagen geleden
Ajax wil De Ligt langer binden
4 dagen geleden
Johnsen naar Ajax; Friezen bedroefd
4 dagen geleden
Ajax-beul Nice verliest ook tweede competitieduel
5 dagen geleden
Orejuela doorstaat medische keuring
5 dagen geleden
Heracles wil zich niet helemaal aanpassen aan Ajax
5 dagen geleden
Ajax koopt Dennis Johnsen van Heerenveen
5 dagen geleden
Keizer: 'Voorlopig zijn we oké'
5 dagen geleden
Ajax zet deur op kier voor Barac
6 dagen geleden

Meer artikelen in Nieuws

Casinobaas uitgeleverd aan Italië
2 uur geleden
Man (27) pleegde bij bso ontucht met twee meisjes
5 uur geleden
’Ontuchtpleger Partou had VOG’
2 uur geleden
Resten Natalee Holloway mogelijk gevonden
7 uur geleden
’Broodje poep’ op strand Barcelona
3 uur geleden
Arbeidsongeluk bij voetbalclub eist leven
2 uur geleden
Nieuwe JSF-order voor Nederland
7 uur geleden
Hans van der Togt geholpen na terugval
1 uur geleden
Volkslied
8 uur geleden
Mancini zoekt naar excuses na nederlaag in Utrecht
5 uur geleden