zaterdag 12 augustus 2017, 22:35

Vitesse al na half uur klaar met NAC Breda

Bryan Linssen tekent voor de 2-0 tegen NAC. © ANP Pro Shots

Vitesse heeft zaterdagavond slechts een half uur nodig gehad om NAC Breda over de knie te leggen. De Arnhemmers waren een maatje te groot voor de Brabantse promovendus: 4-1.

Vitesse maakte vorige week al een goede indruk in het na strafschoppen verloren Johan Cruijff Schaal-duel met Feyenoord en ging ook nu goed van start. Het waren de nieuwelingen die de ploeg van trainer Henk Fraser op sleeptouw namen. Al na drie minuten tikte Thomas Bruns van dichtbij de 1-0 binnen, waarna het na twintig minuten de beurt was aan Bryan Linssen. NAC kreeg de bal niet weg, waarna Linssen van dichtbij hard binnen schoot. 

Na een half uur had ook Tim Matavz zijn eerste competitietreffer te pakken. De Sloveen, die deze week met Luc Castaignos een direct concurrent aangetrokken zag worden, kopte de 3-0 tegen de touwen. 

Foto: Hollandse Hoogte

NAC-coach Stijn Vreven had genoeg gezien en wisselde in de rust Arno Verschueren en Giovanni Korte voor Paolo Fernandes en Karol Mets. Twintig minuten voor tijd deden de Brabanders wat terug namens Thierry Ambrose, die de bal fraai over Remko Pasveer kopte (3-1). Meer dan een eretreffer zou het niet zijn, want Milot Rashica tekende niet veel later voor de 4-1. De aanvaller was het eindstation van een snelle counter. Vitesse staat door de ruime zege voor minimaal een dag op doelsaldo bovenaan in de Eredivisie.

Meer artikelen in Nieuws

Casinobaas uitgeleverd aan Italië
2 uur geleden
Man (27) pleegde bij bso ontucht met twee meisjes
5 uur geleden
’Ontuchtpleger Partou had VOG’
2 uur geleden
Resten Natalee Holloway mogelijk gevonden
7 uur geleden
’Broodje poep’ op strand Barcelona
3 uur geleden
Arbeidsongeluk bij voetbalclub eist leven
2 uur geleden
Nieuwe JSF-order voor Nederland
7 uur geleden
Hans van der Togt geholpen na terugval
1 uur geleden
Volkslied
8 uur geleden
Mancini zoekt naar excuses na nederlaag in Utrecht
5 uur geleden