zaterdag 12 augustus 2017, 23:07

Veltman beleeft déjà vu-moment: 'Dat is doodzonde'

Joel Veltman in duel (r.). © ANP Pro Shots

Joël Veltman hoopt niet dat de nederlaag van Ajax bij Heracles Almelo (2-1) net zulke desastreuze gevolgen heeft als de slechte seizoensstart van vorig jaar. Toen lieten de Amsterdammers punten liggen tegen Roda JC (2-2) en Willem II (1-2).

Die averij brak Ajax aan het einde van het seizoen op in de titelstrijd. Ook nu ging het vroeg in het seizoen mis voor de Amsterdamse ploeg, die verrassend verloor in Almelo. "Of dit ons ook zou kunnen opbreken? Ja, dat kun je wel zeggen", verzuchtte Veltman in gesprek met FOX Sports. "Toen was het tegen Roda en Willem II, nu verlies je hier op het laatst met 2-1. Dat is doodzonde."

Veltman noemt Ajax 'naïef' nadat het op voorsprong kwam dankzij Hakim Ziyech. "Dan spelen we uit onze organisatie en krijgen we twee countergoals om de oren."

Ajax moest het stellen zonder Davinson Sanchez, die vanwege transferperikelen in Amsterdam achterbleef. "Op een gegeven moment merk je wel dat zijn kleding er niet hangt in kleedkamer. Dan weet je wel hoe laat het is. Dan is 1 plus 1 nog altijd 2. We dachten dat het geruchten waren."

Meer artikelen in Nieuws

Toeterende taxi’s raken Barcelonezen in het hart
46 minuten geleden
Intense pijn bij Catalanen
2 uur geleden
Dikke terugkeerfiles Spanje
5 uur geleden
’Het festival duurt zo gewoon wat langer’
2 uur geleden
Turkije laat Duitse schrijver oppakken
1 uur geleden
'Boost voor Excelsior richting Feyenoord'
1 uur geleden
Kruijswijk legt zich neer bij fors tijdverlies in Vuelta
44 minuten geleden
Verwarring over Julian
3 uur geleden
Veel protest tegen nazi-mars in Berlijn
1 uur geleden
LIVE EXTRA - FC Twente aan de bak tegen VVV
3 uur geleden