Psst!

De Telegraaf krijgt een nieuwe website

Bekijk 'm hier! Misschien later
woensdag 13 september 2017, 8:19

Tiener blijkt spil in grote sekszaak met jonge meisjes

© PRO JUVENTUDE

Een 19-jarige scholier uit het Brabantse Bavel zit al ruim drie maanden vast omdat hij via chats naaktfoto’s zou hebben opgeëist bij tientallen minderjarige meisjes. Dat meldt BN DeStem. Ook wordt hij verdacht van verkrachting van een 12-jarig meisje.

De verdachte zou de contacten met de meisjes onder meer hebben gelegd via Snapchat, een app op de smartphone om foto’s en video’s te delen. Vervolgens vroeg hij ze om naaktfoto’s. Als ze geen seksuele handelingen met hem wilden verrichten, dreigde hij de foto’s online te zetten.

Het Openbaar Ministerie in Breda beschuldigt hem van de verkrachting van een meisje van 12 jaar, ontucht met een 13-jarig meisje en honderden op seks gerichte chat-contacten. De verkrachting vond plaats tussen september 2016 en februari 2017. Het slachtoffer is afkomstig uit de regio Breda.

Zowel bij het misbruik als de contacten via social media gaat het om jonge meisjes. In het dossier komen zelfs kinderen van 8 en 10 jaar voor.

Stapels met foto’s

Bij een huiszoeking op 20 juni werden negenhonderd digitale foto’s aangetroffen, die aangemerkt worden als kinderporno. Ze zijn afkomstig van 40 tot 45 meisjes. Ook zijn er 170 video’s. De omvang van de zaak wordt dan ook beschreven als zeer groot.

De politie onderzoekt de aard van zo’n driehonderd chat-contacten, en probeert de identiteit van slachtoffers die te zien zijn op de foto’s, te achterhalen.

Uit psychologisch onderzoek blijkt volgens BN DeStem dat de 19-jarige verdachte een „zeer intelligente jongen” is. Zijn advocaat wilde de pro forma zitting achter gesloten deuren houden. De rechter ging daar niet in mee.

Meer artikelen in Nieuws

Noord-Korea: Trump laat ons geen andere keus
31 minuten geleden
Trump stuurt bommenwerpers langs kust Noord-Korea
1 uur geleden
’Ouders kunnen weer naar zieke Amir toe’
2 uur geleden
'Nog steeds sjoemelsoftware in Volkswagens'
1 uur geleden
Blaak bezorgt Nederland wederom WK-goud
4 uur geleden
Blaak: 'Ik sta te trillen op mijn benen'
3 uur geleden
Feyenoord gaat af in eigen Kuip
9 minuten geleden
Deel 99: Het is jouw schuld dat we gaan scheiden
1 uur geleden
Soulzanger Charles Bradley (68) overleden
1 uur geleden
Vrouwen vallen in katzwijm voor knappe tandarts
2 uur geleden