Psst!

De Telegraaf krijgt een nieuwe website

Bekijk 'm hier! Misschien later
woensdag 13 september 2017, 17:28

’Rob Stenders terug naar middag Radio 2’

Rob Stenders
Stefan Stasse
Annemieke Schollaardt
Mieke van der Weij en Peter de Bie

Rob Stenders keert in januari terug naar de middag van NPO Radio 2, op zijn vertrouwde plek van 14.00 tot 16.00 uur. Dat melden betrouwbare bronnen aan De Telegraaf. Zijn opvolgster, Annemieke Schollaardt, verhuist dan na amper vier maanden naar de avond op Radio 2. Zij zal te horen zijn van 20.00 tot 22.00 uur en neemt de plek in van Stefan Stasse die naar Radio 5 gaat. Stasse presenteert op die zender al jarenlang het programma Goudmijn.

Volgens ingewijden binnen de publieke omroep zijn diverse betrokkenen hier al over geïnformeerd, maar moet het besluit wel nog officieel worden genomen.

Op onze berichtgeving reageert woordvoerder Matthijs de Bruijn van KRONCRV: „ De Staat van Stasse voldoet uitstekend wat betreft de luistercijfers en waardering van de luisteraars en draagt in grote mate bij aan het publieke karakter van NPO Radio 2. Wat ons betreft is er dus geen sprake van dat Stefan Stasse en zijn programma De Staat van Stasse van NPO Radio 2 verdwijnt.”

Stenders verloor begin deze maand zijn zendtijd op Radio 2, omdat hij van AVROTROS overstapte naar BNNVARA. AVROTROS wilde die uren echter niet afstaan en zette presentatrice Annemieke Schollaardt op die plek. Stenders was vervolgens nog even in gesprek met Radio Veronica, maar toen hij daar melding van maakte op Radio 2 liet Talpa - waar Radio Veronica onder valt - weten geen interesse meer te hebben.

Een woordvoerster van de NPO zegt dat op dit moment de laatste hand wordt gelegd aan de uitzendschema’s van de radiozenders. „In oktober maken we de nieuwe programmering bekend. Bij onze besluitvorming zullen we goed letten op wat de luisteraars willen.”

Er is meer nieuws: Peter de Bie en Mieke van der Weij zouden, aldus de bronnen, de Nieuwsshow op NPO Radio 1 blijven presenteren, maar dan voor Omroep MAX. Onlangs ontstond tumult rond dat programma, omdat De Bie, als gevolg van een vertrouwensbreuk door zijn huidige omroep AVROTROS, op non-actief was gezet. AVROTROS was erachter gekomen dat De Bie, die per 1 januari zou stoppen met het programma, met een andere omroep (MAX) in overleg was getreden over het voorzetten van de Nieuwsshow daar en mét hem.

AVROTROS zegt echter nog steeds ervan overtuigd te zijn dat het programma bij hen blijft. „We maken de Nieuwsshow al 35 jaar en willen dat ook de komende 35 jaar doen”, zegt AVROTROS-baas Eric van Stade stellig.

Meer artikelen in Nieuws

Voetballer van het Jaar: grote problemen bij Ajax
2 uur geleden
'Blinde vlek bij Feyenoord voor Kramer'
4 uur geleden
Alternatief oppositie voor hogere premie
8 uur geleden
Aanhouding na dood Ellen (18)
10 uur geleden
Video - Zevenklapper PSV: vier goals Locadia
4 uur geleden
Video - Enorme blunder bij afgang Feyenoord
4 uur geleden
Video - Vitesse zet Ajax te kijk in ArenA
4 uur geleden
’Het is nog vers, dit is zo triest’
6 uur geleden
’Bij RTL moeten ze eens goed in de spiegel kijken’
6 uur geleden
Van een doods mandje en lief zijn voor je deegje
6 uur geleden