Psst!

De Telegraaf krijgt een nieuwe website

Bekijk 'm hier! Misschien later
woensdag 13 september 2017, 22:00

Vreemde badgasten spoelen aan na orkanen

Nadat orkanen Irma en Harvey hebben huisgehouden in het Caribisch gebied en in delen van de VS, zijn er talloze wilde dieren aangespoeld op plekken waar ze niet thuishoren. Huiseigenaren treffen kikkers en meervallen aan in hun zwembaden en in Florida wordt er gewaarschuwd voor verdwaalde slangen en alligators. In Texas houdt een mysterieus zeewezen de gemoederen bezig.

Nu de storm is gaan liggen, het grote opruimen kan beginnen en het leven zo goed en kwaad als het kan weer wordt opgepakt, krijgen inwoners van Florida, Texas en de Caribische eilanden met een nieuwe gevaren te maken. De orkanen waren zo sterk, dat dieren uit hun normale leefomgeving zijn verplaatst. En dat zorgt vooral in de sunshine state voor behoorlijk wat problemen. Zo zijn er in de plaats Jacksonville na Irma veel meer slangenbeten gemeld.

Opgesloten

Hoewel in Orlando uit voorzorg alle alligators, slangen en wasberen veilig werden opgesloten voordat Irma aan land kwam, zijn deze dieren al op verschillende plekken in de omgeving gesignaleerd. De autoriteiten hebben al gewaarschuwd voor de gevaren, omdat de wilde beesten in bewoonde gebieden terecht zijn gekomen en dus met mensen in aanraking kunnen komen.

Een vriendengroep in Flordia bracht deze week twee gestrande zeekoeien in veiligheid nadat Irma hun leefgebied had drooggelegd. De twee zeekoeien konden met de hulp van de hulpverleners naar dieper water geleid worden en overleefden hun hachelijke avontuur.

Een ander verdwaald dier is gevonden op een strand in Texas, nadat daar orkaan Harvey zich had laten zien. Het mysterieuze zeewezen houdt de gemoederen flink bezig, want niemand weet wat het toch wel lelijke wezen voor beest is. Volgens bioloog Dr. Kenneth Tighe gaat het echter om een enorme aal. Het beest leeft normaal gesproken alleen in de diepzee in de Golf van Mexico, waar hij vissen en kreeften verslindt.

In zwembaden zijn ook al vreemde badgasten gesignaleerd; weliswaar geen enorme aal of alligator, maar wel kikkers en meervallen.

Okay, biology twitter, what the heck is this?? Found on a beach in Texas City, TX. #wildlifeid pic.twitter.com/9IUuuL65qh— Preeti Desai (@preetalina) September 6, 2017
Cat fish in my pool. Tanks to Irma

A post shared by Jessica Huang (@therealmamahuang) on Sep 13, 2017 at 5:37am PDT

#Irma At least someone is still getting use out of my pool. pic.twitter.com/U5U9Uk1azC— Carolyn Edds (@carolyn_edds) September 13, 2017

Meer artikelen in Nieuws

Bedrijven bang voor plannen kilometerheffing vrachtwagens
1 uur geleden
Rijkste vrouw ter wereld overleden
2 uur geleden
Einde formatie nadert
2 uur geleden
Hond met stenen verzwaard en in water gegooid
2 uur geleden
’Asielzoeker’ Azimi showt Rolls Royce
2 uur geleden
Patty Brard: ’Ik ben vernederd’
2 uur geleden
Carice en Guy Pearce weer samen in film
1 uur geleden
'Sprookje Swift eindigt in De Kuip'
3 uur geleden
Broer Nouri: ’Soms droom ik dat hij gezond is’
4 uur geleden
LIVE EXTRA - PSV op bezoek bij SDC Putten
1 uur geleden