Psst!

De Telegraaf krijgt een nieuwe website

Bekijk 'm hier! Misschien later
donderdag 14 september 2017, 1:12

'Confronterende avond voor Feyenoord'

Voor Feyenoord werd de terugkeer in de Champions League, na een afwezigheid van 15 jaar, een avond om snel te vergeten. De Rotterdammers kregen een lesje op het allerhoogste niveau van een ijzersterk Manchester City (0-4). 

Feyenoord-watcher Marcel van der Kraan zag in De Kuip een bevestiging van het toenemende klassenverschil tussen de Europese top en de rest van de Champions League-deelnemers. "Dit resultaat is niet verrassend, maar andere clubs kijken hier wel naar. Dinsdag verloren Qarabag en Celtic al met 6-0 en 5-0 en daar komt nu die 4-0 van Feyenoord achteraan. Daar moet je je aan de ene kant voor schamen, maar aan de andere kant ben je als Nederlandse club niet meer opgewassen tegen het grote Champions League-geweld." 

Manchester City-middenvelder Bernardo Silva had in gesprek met TELESPORT ondanks het grote klassenverschil respect voor de Rotterdammers. "In de Champions League bestaan er geen eenvoudige wedstrijden. Maar gelukkig waren we vanavond beter dan Feyenoord en wonnen we met 4-0. Maar ook tegen dit soort ploegen moet je hard werken, want anders kun je zomaar tegen een gelijkspel of nederlaag aan lopen. Feyenoord heeft een goede ploeg. Vanavond waren we beter dan hen en gaven we hen geen ruimte."

Lees ook op telesport.nl:
- Masterclass voor 'groentjes' Feyenoord
- Feyenoord afgemaakt in Engelse media
- El Ahmadi gelaten na afstraffing
- Van Bronckhorst hekelt slappe start
- Van der Heijden: 'Een harde leerschool'
-
Feyenoord vernederd door City: 0-4


Sofyan Amrabat wil lering trekken uit zijn Champions League-debuut. Drie van de vier tegentreffers incasseerde Feyenoord uit standaardsituaties. "Die vrije trappen werden goed genomen, maar dat mocht eigenlijk niet gebeuren", aldus de middenvelder. "Confronterende avond? Dat is het, ja. Maar hier kun je alleen maar van leren."

Meer artikelen in Nieuws

Voetballer van het Jaar: grote problemen bij Ajax
2 uur geleden
'Blinde vlek bij Feyenoord voor Kramer'
4 uur geleden
Alternatief oppositie voor hogere premie
8 uur geleden
Aanhouding na dood Ellen (18)
10 uur geleden
Video - Zevenklapper PSV: vier goals Locadia
4 uur geleden
Video - Enorme blunder bij afgang Feyenoord
4 uur geleden
Video - Vitesse zet Ajax te kijk in ArenA
4 uur geleden
’Het is nog vers, dit is zo triest’
6 uur geleden
’Bij RTL moeten ze eens goed in de spiegel kijken’
7 uur geleden
Van een doods mandje en lief zijn voor je deegje
6 uur geleden