Psst!

De Telegraaf krijgt een nieuwe website

Bekijk 'm hier! Misschien later
donderdag 14 september 2017, 12:50

Puppy brengt Hitlergroet na training vriendje

Een hond die op commando de Hitlergroet brengt en reageert op nazi-uitspraken, heeft voor veel verdriet gezorgd bij haar baasje. Volgens de 29-jarige Suzanne uit Schotland had haar vriend haar „lieve kleine” hondje Buddha getraind om dat allemaal te doen.

Afgelopen april werd vriendje en comedian Mark Meechan opgepakt op verdenking van een hate crime, een misdaad gepleegd vanuit een vooroordeel. Meechan had een video gemaakt van de afgerichte puppy en op YouTube geplaatst. Deze is al meer dan drie miljoen keer bekeken.

’Excuses’

Volgens Suzanne Kelly uit het Schotse Coatbridge, Lanarkshire, heeft nu voor de rechter verklaard dat haar vriendje het alleen maar deed om haar te irriteren. In een andere video heeft hij zijn excuses aangeboden voor de veroorzaakte ophef.

„Ik dacht niet dat het zoveel effect zou hebben. Mark heeft niet meer kunnen werken hierdoor. Mijn lieve kleine Buddha leek wel een monster. Nazi’s zijn monsters.” Ook heeft Suzanne gezegd dat haar vriendje geen racist is en nooit iets heeft laten blijken van antisemitisme, aldus The Sun.

’Erg beledigend’

De rechter heeft ook de directeur van een Joodse gemeenschap uit Schotland gehoord. Ephraim Borowski, 66 jaar oud, noemde de video „erg beledigend.” De website van zijn vereniging werd gebombardeerd met reacties nadat de video was verschenen.”

Meechan heeft verklaard niets te hebben misdaan. Hij wordt nu verdacht van het posten van een antisemitische video met een religieus vooroordeel. De rechtszaak gaat verder in november.

Meer artikelen in Nieuws

Voetballer van het Jaar: grote problemen bij Ajax
2 uur geleden
'Blinde vlek bij Feyenoord voor Kramer'
4 uur geleden
Alternatief oppositie voor hogere premie
8 uur geleden
Aanhouding na dood Ellen (18)
10 uur geleden
Video - Zevenklapper PSV: vier goals Locadia
4 uur geleden
Video - Enorme blunder bij afgang Feyenoord
4 uur geleden
Video - Vitesse zet Ajax te kijk in ArenA
4 uur geleden
’Het is nog vers, dit is zo triest’
6 uur geleden
’Bij RTL moeten ze eens goed in de spiegel kijken’
7 uur geleden
Van een doods mandje en lief zijn voor je deegje
6 uur geleden