zaterdag 4 maart 2017, 1:30

Onder de hamer: Cadillac Trump Golden Series

Cadillac Trump Golden Series
Cadillac Trump Golden Series
Cadillac Trump Golden Series
Cadillac Trump Golden Series
Cadillac Trump Golden Series

Er was ooit Trump-bronwater, Trump-biefstuk, een Trump-bordspel en - natuurlijk - een Trump-Cadillac. Deze Cadillac Trump Golden Series Limousine uit 1988 om precies te zijn.

Donald Trump wist in de jaren tachtig Cadillac ervan te overtuigen dat het goed zou zijn om zijn naam aan een exclusieve serie limousines te hangen. Het luxemerk van General Motors bouwde daarna twee prototypes: een Trump Executive Series en deze Trump Golden Series. En zoals we inmiddels van de vastgoedmiljardair en huidige president van de Verenigde Staten gewend zijn, was Trump weinig bescheiden over die laatste sedan. "De Trump Golden Series wordt de weelderigste verlengde limousine ooit gemaakt", riep hij stellig.

Daarmee doelde hij waarschijnlijk op de grote hoeveelheid (nep)goud in het interieur van de limousine. Want voor dat edelmetaal lijkt 'The Donald' al decennia lang een ongezonde obsessie te hebben. De Golden Series werd gebouwd door Dillinger Coach Works, dat onder meer het dak van de Cadillac ophoogde. De Trump Golden Series werd in januari 1988 op de Limousine & Chauffeur Show in Atlantic City aan Donald Trump gepresenteerd, maar Cadillac nam het model nooit in productie.

LEES OOK: KOOP DAN! LAMBORGHINI DIABLO VAN DONALD TRUMP

De Trump Golden Series is de laatste tien jaar in het bezit geweest van dezelfde eigenaar, die hem wegdoet omdat hij er geen ruimte meer voor heeft. De 'Caddy' heeft een geldige APK en zou nog prima rijden. Erg duur is hij ondanks zijn opulente interieur niet. Misschien reflecteert de verwachte opbrengst de historische lage 'approval rating' van president Trump, want veilinghuis Bonhams verwacht dat de Cadillac voor slechts 10.000 - 12.000 dollar (9500 - 11.350 euro) een nieuwe eigenaar vindt.

Meer artikelen in Autovisie

Uw Garage: Lexus SC 430 (2003)
17 uur geleden
Ook opvolger Mercedes A-Klasse wordt in Finland gemaakt
17 uur geleden
Dossier: Veilige keuzes voor 4000 euro
17 uur geleden
VIDEO - Nieuwe Suzuki Swift nog net zo speels
1 dag geleden
Eerste test met Opel Insignia Grand Sport
3 dagen geleden
Nieuwe Suzuki Swift deelt vanafprijs met Baleno
3 dagen geleden
Vleugjes GTS voor elke Porsche 911 Carrera S
3 dagen geleden
London Taxi Company opent nieuwe fabriek
3 dagen geleden
Gesnapt! Nieuwe VW Polo en Touareg voorspelbaar als altijd
4 dagen geleden
Porsche verdient ruim zestien mille per auto
4 dagen geleden