dinsdag 7 maart 2017, 3:31

Mercedes-Maybach G 650 Landaulet kost miljoen euro

Mercedes-Maybach G 650 Landaulet. © Mercedes-Benz

Je moet het er maar voor over hebben. De extreme Mercedes-Maybach G 650 Landaulet kost 630.000 euro, exclusief belastingen. Dat betekent dat je hem voor ongeveer een miljoen euro op Nederlands kenteken mag zetten.

En ondanks dat schijnen er al een aantal Nederlandse belangstellenden voor het monsterlijke (om niet te zeggen smaakloze) apparaat te zijn. Mercedes-Benz kiest uit wie een Landaulet mag kopen. Als je een trouwe klant van het merk met de ster bent of al een G-Klasse hebt, helpt dat. Als je een Mercedes-AMG G 63 6x6 hebt, zit je vrijwel gebakken.

Mercedes-Benz bouwt niet meer dan negenennegentig exemplaren van de Landaulet. De productie start in juni en de eerste auto's worden in oktober afgeleverd. Een optielijst is er niet, want alle G 650 Landaulets zijn 'fully loaded'. Als het op carrosseriekleur en interieurbekleding aankomt, is alles mogelijk.

LEES OOK: NIETS IS TE GEK - MERCEDES-MAYBACH G 650 LANDAULET

De Landaulet is alleen leverbaar in Europa, Rusland en het Midden-Oosten. Hij is in twee jaar tijd ontwikkeld en is gebouwd op een G-Klasse Wagon-carrosserie. Zijn softtop opent en sluit automatisch (alleen als de auto stilstaat), maar moet met de hand ontgrendeld worden. Om het instappen te vergemakkelijken zijn er automatisch uitklappende treeplanken, die maximaal 240 kilogram kunnen dragen.
 

Meer artikelen in Autovisie

Sjoerds Weetjes #33: hoe uitlaateindstukken jou foppen
15 uur geleden
BMW X3 heeft een compléét nieuwe jas aan
15 uur geleden
Duitsland wil miljoenen diesels terugroepen
17 uur geleden
Maserati voor de massa?
1 dag geleden
Roadtrip met de miljoenste Porsche 911
2 dagen geleden
Autovisie TV: Tesla versus Mercedes-AMG
5 dagen geleden
Nieuwe Honda Accord krijgt Civic-achtige coupélijn
5 dagen geleden
En dat is twee! Jaguar E-Pace is kleinere F-Pace
5 dagen geleden
Volvo maakt van Polestar een zelfstandig merk
5 dagen geleden
Kia Stonic is Koreaans antwoord op Renault Captur
6 dagen geleden