maandag 13 maart 2017, 17:07

Mazda verwacht stormloop op nieuwe CX-5

© Mazda

Mazda heeft er weinig vertrouwen in dat de productiecapaciteit van zijn fabriek te Hiroshima toereikend is om aan de wereldwijde vraag naar de fonkelnieuwe CX-5 te voldoen. Vandaar dat de Japanse autobouwer uit voorzorg de Hofu-fabriek in Yamaguchi gaat inzetten voor extra productieplaatsen. De fabrikant deed dat al eerder bij de CX-3, waarvan de vraag al snel hoger lag dan het aanbod.

De extra productieplaatsen komen pas in november beschikbaar. De CX-5 is dan op de meeste markten leverbaar. De marktintroductie begon afgelopen februari in Japan. Er werden in de eerste maand liefst 16.639 stuks verkocht, zeven keer de verwachte maandverkoop.

Prijzen

De Europese markt volgt aan het begin van de zomer. De Nederlandse importeur is inmiddels van start gegaan met het noteren van de bestellingen. Daartoe zijn de prijzen van de crossover vrijgegeven. De nieuwe CX-5, de tweede generatie sinds 2011, kost minimaal € 30.990,-, inclusief kosten rijklaarmaken die sinds eind vorig jaar verplicht in de prijs moeten zijn opgenomen. Voor dat bedrag rijdt Mazda de CX-5 in de S-uitvoering voor, voorzien van een 165 pk sterke 2.0-benzinemotor. Op het voorwielaangedreven type is ter gelegenheid van de marktintroductie een automaat met zes verzetten voor slechts € 1.000,- extra leverbaar.

BEKIJK ALLE PRIJZEN EN MEER FOTO'S OP AUTOVISIE.NL

Meer artikelen in Autovisie

Uw Garage: Lexus SC 430 (2003)
17 uur geleden
Ook opvolger Mercedes A-Klasse wordt in Finland gemaakt
17 uur geleden
Dossier: Veilige keuzes voor 4000 euro
17 uur geleden
VIDEO - Nieuwe Suzuki Swift nog net zo speels
1 dag geleden
Eerste test met Opel Insignia Grand Sport
3 dagen geleden
Nieuwe Suzuki Swift deelt vanafprijs met Baleno
3 dagen geleden
Vleugjes GTS voor elke Porsche 911 Carrera S
3 dagen geleden
London Taxi Company opent nieuwe fabriek
3 dagen geleden
Gesnapt! Nieuwe VW Polo en Touareg voorspelbaar als altijd
4 dagen geleden
Porsche verdient ruim zestien mille per auto
4 dagen geleden