maandag 13 maart 2017, 17:07

Mazda verwacht stormloop op nieuwe CX-5

© Mazda

Mazda heeft er weinig vertrouwen in dat de productiecapaciteit van zijn fabriek te Hiroshima toereikend is om aan de wereldwijde vraag naar de fonkelnieuwe CX-5 te voldoen. Vandaar dat de Japanse autobouwer uit voorzorg de Hofu-fabriek in Yamaguchi gaat inzetten voor extra productieplaatsen. De fabrikant deed dat al eerder bij de CX-3, waarvan de vraag al snel hoger lag dan het aanbod.

De extra productieplaatsen komen pas in november beschikbaar. De CX-5 is dan op de meeste markten leverbaar. De marktintroductie begon afgelopen februari in Japan. Er werden in de eerste maand liefst 16.639 stuks verkocht, zeven keer de verwachte maandverkoop.

Prijzen

De Europese markt volgt aan het begin van de zomer. De Nederlandse importeur is inmiddels van start gegaan met het noteren van de bestellingen. Daartoe zijn de prijzen van de crossover vrijgegeven. De nieuwe CX-5, de tweede generatie sinds 2011, kost minimaal € 30.990,-, inclusief kosten rijklaarmaken die sinds eind vorig jaar verplicht in de prijs moeten zijn opgenomen. Voor dat bedrag rijdt Mazda de CX-5 in de S-uitvoering voor, voorzien van een 165 pk sterke 2.0-benzinemotor. Op het voorwielaangedreven type is ter gelegenheid van de marktintroductie een automaat met zes verzetten voor slechts € 1.000,- extra leverbaar.

BEKIJK ALLE PRIJZEN EN MEER FOTO'S OP AUTOVISIE.NL

Meer artikelen in Autovisie

Aston Martin Vanquish Zagato als Speedster en Shooting Brake
3 dagen geleden
Mercedes-parodie van Saturday Night Live: De AA-Klasse
3 dagen geleden
Ford GT ’67 Heritage Edition: Ode aan Le Mans-winnaar
3 dagen geleden
Sjoerds Weetjes #40: Waarom kwam Aston Martin met de Cygnet?
11 Aug 17
Autovisie Kennisquiz: Gespot tijdens vakantie, herken jij alle auto’s?
12 Aug 17
Dossier: Slim en zakelijk voor 10.000 euro
12 Aug 17
Onder de hamer: Porsche 917K van Jo Siffert
11 Aug 17
Rolls-Royce doet schamper over de Bentley Bentayga
11 Aug 17
Nieuwe BMW X2 verstopt zich achter camouflage
11 Aug 17
David Hasselhoff: Knight Rider keert terug op televisie
09 Aug 17