maandag 13 maart 2017, 17:07

Mazda verwacht stormloop op nieuwe CX-5

© Mazda

Mazda heeft er weinig vertrouwen in dat de productiecapaciteit van zijn fabriek te Hiroshima toereikend is om aan de wereldwijde vraag naar de fonkelnieuwe CX-5 te voldoen. Vandaar dat de Japanse autobouwer uit voorzorg de Hofu-fabriek in Yamaguchi gaat inzetten voor extra productieplaatsen. De fabrikant deed dat al eerder bij de CX-3, waarvan de vraag al snel hoger lag dan het aanbod.

De extra productieplaatsen komen pas in november beschikbaar. De CX-5 is dan op de meeste markten leverbaar. De marktintroductie begon afgelopen februari in Japan. Er werden in de eerste maand liefst 16.639 stuks verkocht, zeven keer de verwachte maandverkoop.

Prijzen

De Europese markt volgt aan het begin van de zomer. De Nederlandse importeur is inmiddels van start gegaan met het noteren van de bestellingen. Daartoe zijn de prijzen van de crossover vrijgegeven. De nieuwe CX-5, de tweede generatie sinds 2011, kost minimaal € 30.990,-, inclusief kosten rijklaarmaken die sinds eind vorig jaar verplicht in de prijs moeten zijn opgenomen. Voor dat bedrag rijdt Mazda de CX-5 in de S-uitvoering voor, voorzien van een 165 pk sterke 2.0-benzinemotor. Op het voorwielaangedreven type is ter gelegenheid van de marktintroductie een automaat met zes verzetten voor slechts € 1.000,- extra leverbaar.

BEKIJK ALLE PRIJZEN EN MEER FOTO'S OP AUTOVISIE.NL

Meer artikelen in Autovisie

‘Volkswagen Group overweegt verkoop Ducati’
18 uur geleden
Amerikaanse krant: ‘Verbied Dodge Challenger Demon!’
18 uur geleden
Eerste testnotities: Porsche 911 GT3 (2017)
18 uur geleden
Aston Martin hangt de hooligan uit met 76 miljoen aan auto’s
1 dag geleden
Zotye Domy X7: Wat zou Volkswagen hiervan vinden?
1 dag geleden
BMW M550d xDrive: De M5 voor de veelrijder
1 dag geleden
Bugatti van 3,4 miljoen euro in Nederland afgeleverd
4 dagen geleden
Autospot: Bentley Continental SC
4 dagen geleden
Uw Garage: BMW 535i (1986)
5 dagen geleden
Onder de hamer: Ferrari 308 GTS QV met een geheim
6 dagen geleden