dinsdag 4 april 2017, 15:45

Korreltje zoutnieuws: Spyker stoft D12 Peking to Paris af

Spyker D12 Peking to Paris. © Spyker

Even een verlate 1 april-grap om te lachen: de Spyker D12 Peking to Paris – je weet wel, die SUV-concept uit 2006 – gaat terugkomen! Tenminste, als we Victor Muller moeten geloven. En dat doen we om eerlijk te zijn niet.

Hoe dan ook, het aankomende luchtkasteel gaat D8 Peking to Paris heten en moet volgend jaar op de Autosalon van Genève worden onthuld. Voor de aandrijving zou hybride aandrijflijn zorgen, die is samengesteld uit een atmosferische V8 van Koenigsegg en een elektrische motor. De D12 Peking to Paris had ooit een W12 van Volkswagen voorin.

Tegen Autocar zei Muller dat Spyker zich voorlopig gaat focussen op de C8 Preliator, maar dat er ondanks dat ambitieuze plannen liggen voor de toekomst. Naast de D8 Peking to Paris wil Muller ook de B6 Venator nieuw leven inblazen. De wagen zou de kern van de Spyker-productreeks moeten vormen, want Muller wil – dit is geen grap – in de nabije toekomst vijfhonderd auto’s per jaar produceren. We gaan het zien. Of niet waarschijnlijk.

LEES OOK: DIT KOST DE SPYKER C8 PRELIATOR SPYDER

Enige zelfkennis kan Muller overigens niet ontzegd worden. “Ik heb de reputatie dat ik te veel wil met de financiële middelen die we hebben”, geeft hij toe, “maar Spyker is nu een licht en afgetraind bedrijf.” Over het D12 Peking to Paris-fiasco zegt hij: “Door een gebrek aan financiering konden we de auto niet leveren en moesten we de aanbetalingen van meer dan tweehonderd klanten terugbetalen. Dat was geen fijne ervaring en ik zal ervoor zorgen dat we zoiets niet nog een keer meemaken.”

Meer artikelen in Autovisie

De ultieme gezins-Porsche?
3 uur geleden
Hoe oefen je een ‘barrel roll’ met een Jaguar E-Pace?
1 dag geleden
Groot-Brittannië: Brandstofmotoren vanaf 2040 verboden
1 dag geleden
Vernieuwde Ford Mustang krachtiger en sneller
1 dag geleden
Nieuwe Mini van BMW aan neus Born voorbij
2 dagen geleden
Nieuwe generatie Audi A8 al in Nederland gespot
2 dagen geleden
Mercedes E-Klasse All-Terrain 4X4-2 is pas echt All-Terrain
2 dagen geleden
400 pk voor minder dan 8000 euro
2 dagen geleden
Eerste test met McLaren 570S Spider
2 dagen geleden
'Silberpfeilen' op legendarisch circuit
3 dagen geleden